Plastic PVC panelen: het type van de afwerking materiaal

PVC plastic panelen - de beste oplossing als het primaire doel - een minimum aan inspanning en kosten. Ze zijn eenvoudig te installeren, en de keuze van de kleuren is zeer groot. PVC-panelen aan populariteit gewonnen onmiddellijk nadat de gebruiker dankzij zijn veelzijdigheid, functionaliteit, esthetiek en economie.

 1. Wat zijn de kunststof panelen van pvc
 2. Voor- en nadelen van PVC-panelen
 3. Plastic PVC-panelen: soorten en kenmerken
 4. Accessoires voor plastic panelen
 5. Hoe maak je van hoge kwaliteit PVC-panelen kiezen
 6. afwerkingstechnologie kunststof panelen
 7. Plastic PVC panelen: interieurfoto

Wat zijn de kunststof panelen van pvc

Kunststof panelen PVC - polymeer afwerking materiaal dat aan populariteit gewonnen sinds de komst van de gebruikers. De samenstelling van de panelen voorzien van een lichtgewicht, solide en duurzaam polivinlhlorid. Daarom, naar het plafond en de muren met plastic panelen wordt vaak uitgevoerd in woonkamers, kantoren, winkels en winkelcentra.

Aan de buitenzijde panelen PVC via thermische, offsetdruk of lamineren toegepast decoratieve motief. Het oppervlak is bedekt met een beschermende laag van mat of glanzend vernis. Een dergelijke behandeling verbetert de duurzaamheid en geeft het materiaal een antistatische werking, UV- en krasbestendigheid.

Bij het vervaardigen van kunststof panelen toepassing niet schadelijk voor de stof (fenolformaldehydehars), waarbij de bekleding onschadelijk voor de gezondheid maakt. Voor het schilderen PVC voering gebruikte verf op waterbasis.

Paneel van pvc produceert oneindig. Ze variëren in textuur, kleur en vorm. Geweldige keuze kunt u de "plastic" finish in een groot aantal gebieden te gebruiken: van het toilet of badkamer, en eindigend met de kamer en de gang.

Voor- en nadelen van PVC-panelen

De populariteit van het gebruik van het materiaal als gevolg van een aantal voordelen van PVC-panelen:

 1. De veelzijdigheid van het weefsel. Standaard omvang van het gebruik van PVC-panelen - afwerking van wanden en plafonds. Echter, de tovenaar kwam naar de plastic mousse een ander doel: gerichte hellingen Devero en ramen, het creëren van schermen voor douches en baden, de installatie van de bekisting voor de stappen die ingewikkelde vormen. Dachniki ook gevormd uit PVC voering tuinbouw bed.
 2. De eenvoud en snelle installatie. Oblitsevat muur plastic onder de kracht van zelfs-finisher amateurs, vooral als u te maken met een glad oppervlak. In deze gevallen is de bevestiging van panelen vindt plaats op de "vloeibare nagels". Om sterk te lijnen gebogen wand of het plafond moet een metalen of houten frame te installeren.
 3. het gemak van de zorg. PVC-beschermlaag voldoende gereinigd met een doek bevochtigd met zeepwater. Maar het is het vermelden waard de "zwakke plek" - de kruising van de panelen.
 4. Milieuvriendelijk. hoogwaardig PVC-panelen zijn niet giftig en niet in het milieu van schadelijke dampen.
 5. Sterkte. Deze functie is natuurlijk relatief en hangt af van de juiste keuze. Ontworpen voor wanden dikkere panelen en plafond - het is toegestaan ​​om "lichtgewicht" versies.
 6. Bijverwarming en geluidsisolatie. Het verfraaien van de muren van PVC-panelen verbetert de kamer geluidsisolatie en draagt ​​bij aan het behoud van de warmte.
 7. Een brede selectie van kleuren. Traditionele PVC panelen zijn verkrijgbaar in de kleur wit, maar er zijn genoeg alternatieven. Onlangs, zeer populair bij de consument won panelen met tekeningen en coatings die natuursteen en hout na te bootsen.
 8. Vochtbestendigheid. De kunststof wandpanelen vanwege het gladde oppervlak geen vocht vast. Door het ontbreken van de lange schimmels en bacteriën kon nauwelijks mee op de muur. Daarom wordt dit materiaal vaak gebruikt bij de regeneratie badkamers.
 9. Weerstand tegen temperatuurveranderingen. Kunststofplaten veilig kunnen opnemen temperatuur van +50 ° C tot -50 ° C

Negatieve kenmerken trimmen kunststof panelen PVC:

 1. Onvoldoende UV-bestendigheid - witte plastic kan uiteindelijk geel en ben eerste verschijning.
 2. Lage slagvastheid. Natuurlijk, kleine belasting PVC-panelen zijn in staat om te overleven, maar uitgesloten dat blijven gedeukt en vervormd. sterkte van het product is afhankelijk van de inhoud van krijt in plastic - het wordt bepaald door de inhoud producent. Zich baserend op de aankoop van duurzaam plastic, moet speciale aandacht worden besteed aan de keuze van de fabrikant.
 3. Geur. Sommige gebruikers hebben opgemerkt dat aan het begin van het gebruik (voor meerdere dagen) blijft een onaangename geur, die uiteindelijk helemaal verdwijnen.
 4. Echter, veel fabrikanten hebben niet gesproken over het complete plastic veiligheid zijn altijd vragen. in het ecologische plastic op enigerlei wijze inferieur aan natuurlijke materialen - hout en steen. In het licht van deze installatie PVC-panelen is het niet wenselijk om te presteren in de kinderkamer.

Plastic PVC-panelen: soorten en kenmerken

Het paneel van pvc wordt hoofdzakelijk geclassificeerd afhankelijk van de bestemming: het plafond of de muur.

Kunststof PVC wandpanelen worden gekenmerkt door een hoge sterkte, verminderde flexibiliteit en het vermogen om de mechanische belastingen te weerstaan. De dikte van de kunststof hoger is dan de plafondpanelen. De stijfheid van het materiaal wordt bepaald door de inhoud van polyvinylchloride. Inwendige verstijver PVC wandpanelen hebben een dikte van 1 mm - een mes om het plastic snijden zal niet slagen.

Een belangrijke factor die bijdraagt ​​aan de verschillen in kunststoffen en die niet prinebrech kan zijn bij het kiezen - de grootte van de kunststof PVC-panelen. Ongeacht de breedte van panelen onderscheiden de volgende soorten stof.

De kunststof bekleding. De lengte van dergelijke panelen - 3 m, breedte - 10 cm (soms -12,5 cm). MOLDED gebruikt voor zowel externe als interne afwerking. Het uiterlijk van het materiaal - het is iets tussen een houten lambrisering en polycarbonaat. Twee populaire opties:

 • "Polka" - met een smalle arreteerverbinding;
 • "Europeanen" - met een groot slot.

De buitenbekleding heeft een PVC gezamenlijke samenstelling. Dit komt doordat de kunststof een hoge lineaire uitzettingscoëfficiënt. Daarom is geïnstalleerd buiten lambrisering moet "spelen" - om te bewegen onder invloed van de temperatuur verandert. Een extra kenmerk van de gevel voering is dat het kleurpigment aan de grondstof wordt toegevoegd in de productiefase en gekleurd top. Als gevolg van een dergelijk PVC voering technologie voor een lange tijd houdt de oorspronkelijke kleur.

PVC bladpanelen een grote breedte -. 80-203 cm lengte van het kunststofvel bereikt 105-405 cm De populairste materiaal uit geschuimd PVC .. Sommige fabrikanten worden onderworpen aan een speciale oppervlaktebehandeling bladen, waarbij de bladen sterker en beter bestand tegen mechanische beschadiging.

Sheet PVC panelen worden bevestigd door middel van lijm of spijkers en smalle spleten afgesloten onder rail of afdichtmiddel bekledingskleur.

PVC-panelen. Populaire materialen lengte 260, 270 en 300 cm en breedte 25 cm., En worden gebruikt voor bekledingspanelen breedte 50 cm. Het buitenste zijpaneel lakken wordt verf of bekleed thermofilm. Gemonteerd gevormd bijna onzichtbare naad.

In een aparte categorie kunnen onder meer plastic sandwichpanelen van PVC - een moderne afwerking materiaal, dat hoge prestaties heeft. PVC panelen bestaan ​​uit twee lagen kunststof. Te maken het materiaal thermisch isolerende eigenschappen van verschillende vulstoffen worden gebruikt: polyurethaanschuim of polystyreenschuim.

Kunststof sandwichpanelen verschillend materiaal van de buitenlaag:

 1. Laminaten verkregen door het aanbrengen van drie soorten papier: decoratieve (uiterlijk van het paneel), kraftpapier (binnenste laag) en de overlay (beschermlaag). Alle componenten worden geïmpregneerd met harsen van formaldehyde, en druk vervolgens op. getextureerde oppervlak wordt bereikt door een metaalmatrix. Laminaat wordt beschouwd als de meest duurzame en betrouwbare, in staat om zware lasten te weerstaan.
 2. Geschuimde PVC platen met een poreuze structuur. Zulke panelen hebben hoge vochtbestendigheid en thermische isolatie. Oppervlaktevellen typisch ruw.
 3. Rigide PVC platen worden het meest gebruikt voor het decoreren van deuren en ramen hellingen. Het oppervlak van dergelijke panelen is zowel matte en glanzende. Plastic kleur - wit.

Accessoires voor plastic panelen

Voor de installatie van PVC-voering, een speciale kunststof profiel PVC panelen - decoratieve sierlijst. . De standaard profiellengte - 6 m bij een ander oppervlak van de bekleding zijn verschillende vormstukken:

 • de eerste (begin);
 • universeel;
 • binnenste en buitenste hoek;
 • aansluiting;
 • kroonlijst (plafondlijsten);
 • F-vormig einddeel.

Bij het kiezen van lijstwerk moeten aandacht besteden aan twee belangrijke parameters:

 • groeven - worden geselecteerd op basis van de paneeldikte PVC; bijvoorbeeld onder de paneeldikte PVC van 10 mm moeten passende hardware parameters te selecteren;
 • kleuren - meestal het profiel van dezelfde kleur als het panel van PVC genomen, maar sommige gekleurde versies hebben een one-color molding, vergelijkbaar in kleur aan het basismateriaal te kopen.

Hoe maak je van hoge kwaliteit PVC-panelen kiezen

Bij het kiezen van kunststof panelen kunnen richten op de kosten van het materiaal, omdat de producten van hoge kwaliteit en zijn niet genoeg. Echter, om niet bedrogen te worden en niet te veel betaalt voor de slechte kwaliteit van het product, moet u weten de belangrijkste punten die de kwaliteit van de kunststof bekleding vast te stellen:

 1. De dikte van de PVC-panelen / voering. De conventionele vinyl wanddikte - 10 mm, maar voor het afwerken plafond kan worden gebruikt en dunnere materialen.
 2. Dikte van het vooroppervlak. Deze parameter bepaalt het vermogen van de bekleding om schokken te weerstaan, verzakking en andere mechanische beschadigingen. Wanneer bekeken door de buitenzijde ribben, dan is dit paneel niet gebruiken als buiten- of wandbekleding. Dergelijk materiaal is technologisch geschikt voor de decoratie van het plafond, maar kijk volbrachte werk zal niet esthetisch verantwoord zijn.
 3. Locatie, stijfheid en aantal verticale ribben. ribben gescheiden frequenties beïnvloedt ook de PVC lamel sterkte - de maximale afstand tussen aangrenzende randen 10 mm. Indien tijdens het transporteren ribben verpletterd, dan op dit moment het oppervlak na het aanbrengen van de panelen zichtbaar deuken.

  .yap-title-block__text, .yap-title {
  font-size: 17px belangrijk ;!
  }
  # Yap-Ya_sync_2-verticale .yap-title-block__text {
  font-size: 17px belangrijk ;!
  }

 4. uniformiteit van kleur kan de koper over het aanbrengen van verf methode vertellen. Sommige fabrikanten van toepassing verf op de voorzijde van de voering en niet de kleur pigment toegevoegd aan de polymeersamenstelling. Hierdoor ontstaat het risico dat tijdens bedrijf van de inktlaag gemakkelijk kan worden gekrast. Extra negatief - snelle burnout en kleur oneffenheden.
 5. Op het moment van aankoop is noodzakelijk om het gewicht van de voering te vragen. Deze parameter karakteriseert indirect wanddikte, stijfheid en aantal verstijvers. Gewicht van standaard PVC voering - 1.1-1.5 kg / vierkante meter.
 6. Duurzaamheid Panelen verbinding. Het is raadzaam om te controleren voor het kopen van een combinatie van verschillende geselecteerde lamellen.
 7. Het percentage inhoud van krijt. Professionals beweren dat de samenstelling van de kwaliteit voeringen hebben niet meer dan 20% van het krijt. Overschrijding van deze regels leidt tot broosheid van het materiaal. Mel - beschikbare componenten, zodat gewetenloze fabrikanten om de kosten van de goederen wordt soms toegevoegd om het meer dan nodig is. De inhoud van krijt is eenvoudig te controleren - buig de hoek van het paneel. Als de kunststof en kunststof buigpunt niet vaag of scheuren, het materiaal een toelaatbare aantal krijt.
 8. PVC-producten toxiciteit. Het is aanvaardbaar als alleen bedrukte verpakkingen voering heeft een specifieke geen penetrante geur. De karakteristieke geur van de kunststof panelen te zien in de winkel als een monster, waarbij de inhoud van toxische stoffen.
 9. Het merk. Bekende fabrikanten hebben hun reputatie voor een lange tijd verdiende, zodat ze de controle van de kwaliteit van haar producten.

afwerkingstechnologie kunststof panelen

Om het werk uit te voeren zal een aantal gereedschappen en materialen nodig:

 • schroevendraaier;
 • punch;
 • ijzerzaag;
 • scharen;
 • meetlint en gebouwniveau;
 • potlood, square;
 • latten of metalen latten voor het profiel;
 • Stationery mes.

Afwerking plastic kan worden uitgevoerd door verschillende methoden. Selectie voering methode is afhankelijk van het niveau van de vochtigheid in de ruimte en van het oppervlak.

De eenvoudigste optie - frameless lambrisering - vinyl panelen worden rechtstreeks op de muur of het plafond gemonteerd. Deze methode is slechts ontvankelijk voor gebruik in droge omstandigheden, als de basis relatief glad. Fasteners - speciale lijm of vloeibare nagels.

Het hechtmiddel mengsel wordt met een spatel op een getande wand. De panelen op hun beurt zijn bevestigd aan de lijm, tegen elkaar geplaatst.

Belangrijk! Wanneer frameless Werkwijze gerichte onmogelijk armaturen monteren Insteekslot

Voor de decoratie van hoge vochtigheid of oneffen oppervlakken moet eerst een lat vast te stellen. Frame gemaakt van hout is geschikt voor droge ruimtes. Als de houten kist in een kamer met een hoge luchtvochtigheid is gemonteerd, moet het zeker de speciale vochtbarrièresamenstelling behandelen.

Houten rek in een verticale positie op de omtrek vast met een spoed van 40 cm. Daarna wordt de houten latten via de kleine spijker of nietmachine PVC panelen worden aangebracht.

Installatie van metalen frame is vergelijkbaar met hoe een droogbouw, maar zonder de dwarsdoorsneden. CD proveshivajut over de PVC-panelen, en UD op de omtrek. Aanbevolen grote gebieden wordt aanbevolen om klyaymery toe te passen. Trimmen latten individueel uitgevoerd op het terrein.

Masking verbindingen docking werken schuim plint of L-start. Vaststelling van het nieuwste model komt soms met een lijm.

Plastic PVC panelen: interieurfoto

Keuken Decoreren plastic met een patroon in het tapijt. Het interieur is gemaakt in zwart-wit met de toevoeging van rode accenten.

PVC kunststof panelen voor de badkamer.

Langs de muren van de woonkamer decoratieve vinyl gevelbeplating.

Bright florale motieven in de decoratie van de muren. Interieur hal met PVC-panelen.

Het gebruik van plastic voering voor wand en het plafond van het balkon.


Like this post? Please share to your friends: