Smeden van een mes met zijn handen

Vandaag de dag, zelfs met een dergelijk groot aantal verschillende prima kwaliteit messen van gerenommeerde fabrikanten, met de hand gesmede messen zijn nog steeds erg populair. Dit is niet verwonderlijk, omdat deze messen hebben een speciale kracht en aantrekkingskracht. En als hij het blad is gemaakt van roestvrij staal en met kennis van de materie, een dergelijk mes is van onschatbare waarde. Van de verschillende manieren om eigenhandig de productie van een mes is de meest arbeidsintensieve gesmeed mes met zijn handen. Opgemerkt dient te worden dat het blad smeden kunt u de meest duurzame en kwalitatief hoogwaardige mes dat zal duren voor tientallen jaren en nog steeds zijn kwaliteit te creëren. Smeden mes met je handen - het is die de meester van hoog niveau vaardigheden van het bezit van een instrument, kennis van metalen en hun eigenschappen. Voor degenen die hebben besloten om een ​​mes voor de eerste keer te smeden, zal de hieronder beschreven aanbevelingen helpen om uw eerste mes.

 1. Hoe kan ik een stalen mes kiezen
 2. Tool voor het smeden van een mes
 3. mes ontwerp
 4. Het smeden van een mes uit de boor
 5. Smeden van een mes uit het lager
 6. Smeden van een mes van de veer
 7. Smeden van een mes uit een bestand
 8. Het smeden van een mes uit de kabel
 9. Temperen van het mes en laat

Hoe kan ik een stalen mes kiezen

Steel Knife

Hoge kwaliteit home-made mes de juiste keuze van staal voor hem onderscheidt, zal dit afhangen van snijden en sterkte-eigenschappen van het mes. Om de juiste staal te kiezen, is het noodzakelijk om te weten en te begrijpen wat eigenschappen heeft zichzelf geworden. Smeden van een mes met je handen moeten richten op vijf belangrijke eigenschappen van staal - slijtvastheid, hardheid, taaiheid, sterkte, rood hardheid.

stevigheid - Deze eigenschap van staal, wijst het vermogen om het binnendringen van haar andere harder materiaal te weerstaan. Simpel gezegd, de vaste staal is beter weerstaat vervorming. De indicator van de hardheid wordt gemeten op een schaal van Rockwell en heeft een snelheid van 20-67 HRC.

Weerstand tegen slijtage - slijtvastheid van het materiaal tijdens bedrijf. Deze eigenschap is afhankelijk van de hardheid van het staal zelf.

sterkte Het geeft de mogelijkheid om de integriteit te behouden onder invloed van diverse externe krachten. Check kan buigsterkte of bounce.

buigzaamheid - van het staal op te vangen en af ​​te voeren kinetische energie tijdens de botsing en vervorming.

rode hardheid - een maatregel die verantwoordelijk is voor de stabiliteit van staal om de temperatuur en het behoud van de oorspronkelijke kenmerken bij verhitting. Hoe staal bestand tegen hittebehandeling hangt minimum doeltemperatuur waarop het kan worden vervalst. De meeste rode hardheid staalsoorten zijn solide merk bedrijfstemperatuur voor het smeden zijn meer dan 900 ° C. Opgemerkt wordt, dat het smeltpunt van staal 1450 - 1520 ° C.

Al deze eigenschappen zijn met elkaar verbonden en het overwicht van één van hen leidt tot een verslechtering van een ander. Aldus kan een bepaalde eigenschap van het staal hangt af van de inhoud van verschillende legeringselementen en additieven, zoals silicium, koolstof, chroom, vanadium, wolfraam, kobalt, nikkel, molybdeen.

legeringselementen

De aanwezigheid van bepaalde legeringselementen en hun gebruik bij de bereiding van een proportionele stalen kennis van de kamers in de legeringselementen en additieven mogen staal maken voor bepaalde doeleinden en behoeften geven. Deze staalsoorten hebben elk een markering. Tegelijkertijd is de binnenlandse en buitenlandse staalsoorten worden anders aangeduid. Voor het gemak, het merk begonnen met het opzetten van de basisstructuur van één of meer legeringselementen. Bijvoorbeeld, de markering toont U9 staal koolstofgehalte in tienden van een procent. Analoog steel "U" merken staal 10hh, waarbij "xx" - is het koolstofgehalte. En hoe lager de waarde, hoe minder de inhoud ervan. Of zoals een stalen H12MF betekent een hoog gehalte aan chroom en molybdeen, die vysokoprochnostnyh eigenschappen en roestvrij staal middelen.

Steel samenstelling H12MF

Voor binnenlandse merken, die vaak worden gebruikt bij het smeden van messen thuis, zijn allemaal gekenmerkt door staal U7 naar U16, ShKh15, 65G, R6M5, H12MF. Omdat buitenlandse collega's kunnen worden geïdentificeerd Steel O-1, 1095, 52100, M-2, A-2, 440C, AUS, ATS-34, D-2. Elk van de bovenstaande merken gebruikt bij de vervaardiging van messen, diverse gereedschappen en onderdelen. Bijvoorbeeld, een staalkwaliteit R6M5, V7, V13, 65G gebruikt voor de productie van boren, sondes, kabels, veren, lagers, bestanden. Daarom is uit deze objecten ambachtslieden maken met de hand gesmede messen.

Natuurlijk kunt u andere producten van een bepaalde stalen vinden. Voor dit genoeg om te lezen van de volledige beschrijving van het merk van staal en de toepassing ervan in de database van staal en legeringen, en gebruik vervolgens het product van te maken om een ​​mes te smeden zullen zijn.

Tool voor het smeden van een mes

Tool voor het smeden van een mes

Smeden messen vereist wat gereedschap smid, die kunnen worden gekocht in de winkel. Maar je kunt gebruik maken van niet-professionele tool:

 • Hamer 3-4 kg en hamer lager gewicht 1 kg;
 • kuznecheskie tang of buigtang gewoonlijk, maar zonder isolatie aan de handgrepen en verstelbare moersleutel;
 • koppelingen;
 • aambeeld of haar zelfgemaakte analoog van de I-balk;
 • Bulgaarse en lasmachine;
 • slijper;
 • oven.

zelfgemaakte smederij

Als het conventionele instrument is min of meer duidelijk, op de oven noodzakelijk om een ​​aantal verduidelijkingen te maken. Het ding is dat in de gebruikelijke locus is het moeilijk om de temperatuur te krijgen meer dan 900 ° C. En genieten van de blanco is er een eeuwigheid. Daarom is het noodzakelijk om zich te concentreren licht te verbeteren. Als u nog niet eerder betrokken zijn bij ten minste metaal harden, moet je vanaf nul een kleine oven van heavy metal. daaraan buis waardoor lucht door een ventilator of oude reiniger wordt geleverd hechten dan. 1200 ° C - dergelijke eenvoudige wijze kan een voldoende betrouwbare kroes krijgen de voorvormen op een temperatuur van 900 brengen De brandstof is gewoon houtskool, bij voorkeur een die zoveel warmte geeft en branden langer.

mes ontwerp

Alvorens over te gaan tot het eigenlijke werk, moet u ervoor schets van het mes.

In feite is het mes vrij eenvoudig voorwerp, bestaande uit een blad en een handvat. Maar nu, elk van deze elementen is een set van componenten. Op het demonstreren mes ontwerp foto ziet u alle elementen van een mes en hoe ze heten zien.

mes ontwerp

Ook moet u weten over een aantal van de fundamentele profielen van de bladen om de meest geschikte ontwerp te maken. De onderstaande foto toont de profielen van de messen.

profiel blade

Door het selecteren van de meest geschikte voor uw profiel, veilig kan worden genomen voor de oprichting van een schets. Natuurlijk, vakmensen beheren zonder schetsen, maar voor een beginner is het nog steeds belangrijk om een ​​schets te maken en te houden voor onze ogen in het proces van het smeden.

Het smeden van een mes uit de boor

Boren hebben veel populariteit ontvangen als gevolg van het vervalsen van messen die in deze gelegeerd staal R6M5, die duurzaam, makkelijk slijpen en duurzaamheid.

smeden mes Boren

Wanneer u een analyse te selecteren voor het smeden noot een belangrijk punt. Grote boren bestaan ​​uit een werkend deel van de spiraalvormige schacht R6M5 en normaal staal. Kleine oefeningen zijn meestal volledig uit R6M5. Wanneer het smeden boorblad een grote behoefte om direct te bepalen waar bepaalde ijzer- en waarbij de grens daartussen. Dit kan eenvoudig worden gedaan, alleen een beetje oefening om de gehele lengte doorboren. Waar gewoon staal, zal vonken hoog en de geel-oranje tint zijn. En hier is waar de gelegeerd staal, zal de schoof schaars en dichter bij de rode tint zijn. stap wordt overgeslagen als hierboven beschreven, om te bepalen wanneer het lemmet van het mes begint en waarbij de schacht. Wanneer u klaar bent met deze, gaan we naar de zeer smeden.

eerste steek het vuur in de oven, Sluit de ventilator en wachten op de kolen oplaaien vrij sterk, daarna We zetten de boor in de kroes. Maar we doen het met een tang, en zo dat de schacht van meestal bleef uit het vuur.

Belangrijk! Het uitvoeren van een mes smeden het eerst kan niet direct bepalen wanneer het metaal verwarmd tot de gewenste temperatuur. Het resultaat is dat je niet verknoeien een boor. Dus voordat u op het smeden van de boor te nemen kan een beetje oefening met verwarming en hameren metaal op een vast onderdeel te zijn. Het is noodzakelijk om te onthouden, welke kleur was het metaal en wanneer smeedde hij de meest zacht. Het is ook niet vergeten dat in de zon zelfs verwarmd tot 1100 ° C, zal het metaal donkerder.

Promotie boor smeden van blad van de boor

zodra drill warmt op de vereiste temperatuur, en het is 1000 ° C, onmiddellijk noodzakelijk uit de kroes, en de schacht te klemmen in de onderste handgreep. Daarna neemt u de sleutel, klem ze naar de top van de boor en maak een draaiende beweging, het strekken spoel. Doe alles wat nodig is om snel, zodat het metaal geen tijd om af te koelen, anders wordt het risico voor de boor breken. Als je dat niet hebt gedaan in een tijd, maak je geen zorgen. re-Haskalah gewoon boor en herhaal de procedure. Daardoor moet een relatief vlakke metaalstrook krijgen.

Smeden drill - haspelen tot een geschikte dikte

De volgende stap is drill smeden en Afrollen metaal een aanvaardbare dikte. Het is allemaal heel simpel. Gloeiend hete metaal op de gewenste temperatuur, neem een ​​zware hamer en beginnen sterk, maar uniform klappen dub metal en geef het een gladde vorm. 5 mm - Dientengevolge moet de metalen band dikte van ongeveer 4 draaien.

Belangrijk! Wanneer metaal smeden continu moet toezicht houden op de kleur van de voorvorm. Zodra ze begon te dimmen, het verwerven van kersen kleur, het onmiddellijk terug naar de haard. Het is beter om opnieuw te verwarmen het metaal dan om het te breken onder de hamer klap.

Smeden mesrand

verder gesmeed mesrand. Het is allemaal een beetje ingewikkelder. Het feit dat het noodzakelijk is zaokruglennuyu vorm te geven terwijl de gewenste dikte van het blad. Al het werk is praktisch juwelier en vereisen een zekere handigheid. Smeden wordt uitgevoerd om geleidelijk zaokruglivaya de rand, iets vertraagd door de lengte van het blad. Strokes moet sterk, maar netjes. In de beginnende kan niet draaien op de eerste poging, maar een beetje oefening zal er alles repareren.

Smeden mes snijrand

De volgende stap is smeden mes snijrand. Dit is een belangrijke en moeilijke fase. Dit zal een lichtere hamer en liefst met zaokruglennym spits vereisen. Sinds het midden van het blad geleidelijk verschuiven het metaal tot aan de snijkant. We hebben geprobeerd om een ​​cutting edge zo dun mogelijk te maken. Zo is het noodzakelijk dat het blad zelf was eenvoudig en vlot. Stakingen waren zeer zorgvuldig en probeer net zo veel inspanning te leveren als het duurt voor een kleine vervorming van de gloeiend hete metaal. Vergeet kleur voorvormen en stuur het terug naar de oven als dat nodig is.

Smeden bladsteel

Eenmaal in staat zijn om het mes en het mes te smeden, overgaan tot peening schacht. De werken zelf zullen veel gemakkelijker dan in de grensregio's het smeden van het blad zijn. Aanvankelijk gloeit round steel boor en uitrollen zijn krachtige hamerslagen. Afhankelijk van de schets staart kan ofwel smal of breed zijn. Er zijn al als je een pen mes te maken. Iemand maakt een eenvoudige overlays, en iemand maakt een draaiknop.

knife slijpen

Na voltooiing van de smeden give metaal geleidelijk afkoelen en vervolgens overgaan tot het slijpen. In de slijpmachine verwijderen extra metaallagen en onregelmatigheden, waardoor mes perfect glad en glanzend. Bij het slijpen kan tot 2 mm dikte, en het mes veel lichter en dunner. Ook in dit stadium, kunt u het mes te scherpen. Tenslotte voeren een mes gehard. Voor meer informatie over hoe dit wordt gedaan, zal hieronder worden beschreven.

Het smeden van een mes uit de boor video review:

Smeden van een mes van het lager

Een ander populair materiaal voor het smeden van een mes lager, namelijk de binnen- of buitenrand. De binnenste zelfs de voorkeur. Alle werken op het mes smeden van het dragen van bijna identiek aan het vervalsen van de boor. Op enkele uitzonderingen.

Smeden van een mes uit het lager

Ten eerste het uitgangsvel van de velg lager gesneden met behulp molen. De lengte van het proberen om de balans op te nemen, en dus op het mes genoeg en 1-2 cm links. In de tweede plaats in de eerste fase van het smeden van gestanst leeg te lassen om wapeningsstaven. En op deze manier en gloeiende smederij. Ten derde, als bij een boor leeg gerold van ronde platte, opdat de houder van het lager is het noodzakelijk om gewoon te lijnen. Een verdere maatregelen smeden van het blad en de as zijn volledig gelijkaardig. Het enige wat het vermelden waard - van het lager nog handiger om het mes te doen behandelt overhead.

Het smeden van een mes uit het lager video review:

Smeden van een mes van de veer

Op zoek naar een geschikte staal voor hoogwaardige messen, hoeveel gebruikte bronnen. De metalen onderdelen van de auto wordt gekenmerkt door een hoge elasticiteit en duurzaamheid, waardoor het een uitstekend model voor de hand gesmede messen. Redelijkerwijs dient te worden opgemerkt dat het blad van de bladveer kan worden gemaakt door het uitsnijden van de gebruikelijke profiel van een mes met een verdere verscherping en verharding. Maar toch, het mes was echt betrouwbaar, is het best optekenen, vooral sinds het voorjaar dikte is vrij groot, en het moet worden teruggebracht tot een goed mes.

Smeden van een mes van de veer

.yap-title-block__text, .yap-title {
font-size: 17px belangrijk ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-verticale .yap-title-block__text {
font-size: 17px belangrijk ;!
}

Smeden van de bladveren beginnen strippen molen roest en markeringsplaatje. Het zal slechts een klein deel van de bronnen, dus markeren, afgesneden met een slijpmachine. Verder lassen we het werkstuk van de armatuur en het gloeit. Vervolgens geleidelijk prokovyvaem, waardoor het aan de vereiste dikte. Gesmede rand en een snijrand, zoals wordt gedaan om bovengenoemde het blad smeden van de boor beschreven voorbeeld. Hebben bereikt de gewenste, onder het mes om geleidelijk af te koelen, en vervolgens vermalen en aan te scherpen het.

Smeden van een mes uit de bron video review:

Smeden van een mes uit een bestand

Slijtvast en duurzaam staal is te vinden in diverse sanitair gereedschappen en dient u een schrijnend voorbeeld. Manufacturing bladen van een bestand voldoende populaire activiteit. Temeer omdat de bladen verkregen uiterst duurzaam met fijne snijkant. Maar het smeden van een mes uit een bestand heeft zijn eigen kenmerken.

Mes uit een bestand

Allereerst moet u het bestand van bezuinigingen en mogelijke roest te wissen. U kunt dit doen door gebruik te maken slijpmachines. Daarna, snijd het werkstuk uit een bestand gewenste lengte indien nodig. Dan last aan de fitting stuk en zet in de oven. Gloeilamp voorvorm tot een gewenste temperatuur, gaat de voorvorm uitrollen ons noodzakelijke dikte. Dan maak het eiland en een cutting edge. Shank mes uit een bestand is best gedaan in het kader van de factuur handgreep.

Smeden van een mes uit een bestand video review:

Het smeden van een mes uit de kabel

Knife Making of stalen kabel is vrij zeldzaam. Aangezien in tegenstelling tot alle hierboven beschreven voorvormen, de kabel wordt losgekoppeld draadvezels en deze om te vormen moeilijk. Naast staalkabel heeft geen dergelijke hoge eigenschappen als staal boren of een bestand. In de meeste kabel messen hammer vanwege hun ongewone patroon op wedge lijkt Damaststaal. Met het oog op een dergelijk mes te maken, moet je een beetje meer inspanning dan conventionele stafstaal voor het smeden te maken.

Mes van de kabel

Smeden van een mes van de kabel begint, zoals gebruikelijk smeden. Dat is gewoon een paar kleine geheimen. Ten eerste betreft de schacht. Veel kunstenaars maken schacht mes uit de kabel in de vorm van kant-en-klare handgrepen. Het ziet er zeer ongebruikelijk en mooi. En dan zijn er twee benaderingen bij de productie van wapens. Neem een ​​dik touw, en laat vervolgens het einde, waardoor een monolithische deel. Of met een handvat in de vorm van een lus, en het einde van de gesmede schoep maken. Ten tweede, het smeden van een kabel - een ingewikkelde kwestie vanwege de verspreide draden die deel uitmaken van de kabel. Om een ​​mes te maken, hen verplichten om samen te koken. En het is een kunst, en verwachten dat het mes uit de resultaten van de eerste keer dat de kabel, is het niet nodig. Lassen kan worden uitgevoerd op twee manieren. Eerst - kook las langs de grote groeven. De tweede - om kuznecheskuyu lassen uit te voeren. De tweede optie is moeilijker en op hetzelfde moment de voorkeur.

borax

Dus, het kiezen van een manier om een ​​handvat te creëren om te beginnen met het smeden van een mes. Voor deze raskalivaem kabel aan helder rood. daarna eruit nemen en bestrooi met bruin. Dan weer gestuurd in de smeltkroes. Dus ongecompliceerde manier om je voor te bereiden om te lassen kuznecheskoy. borax Het is een tetraboorzuur zout en wordt vaklieden voor het lassen van de afzonderlijke lagen van staal. In feite is het een stroom die het smeltproces vergemakkelijkt en verhindert dat het gesmolten metaal uit zuurstof binnendringen en verwijdert metaaloxiden. Borax is te vinden in het publieke domein zonder enige problemen.

Nadat de behandelde draad aan alle kanten bruin en wordt verwarmd 900-1200 ° C of meer, wordt genomen uit de smeltkroes en beginnen prokovyvat. Stakingen toebrengen een zware hamer, maar tegelijkertijd proberen om de glasvezelkabel bij elkaar te houden. kabel smeden van de complexiteit in het. Maar met de praktijk kunt u acceptabele resultaten te bereiken. Op het einde, kan de kabel gloeiende en prokovyvat vele malen. Maar elke keer, te verhitten in de oven, bestrooi met bruine touw. Het resultaat is een massief stuk staal, uit vele lagen, bijna Damaststaal. Daarna wordt er slechts vereist voor het bladvorm smeden. Op vertoon smeden messen video's herhaaldelijk aangetoond hoe windt uit het mes een snijrand en tip.

Temperen van het mes en laat

Zoals eerder vermeld, verharding van het mes - dit is een van de belangrijkste stadia van de productie. Immers, over hoe het correct is uitgevoerd, is afhankelijk van de prestaties van het blad. Zelf hardingsproces wordt uitgevoerd nadat het mes afkoelen en werd gemalen met een slijpmachine.

temperen het mes

temperen het mes Het begint met de warmte van licht rood naar oranje. Vervolgens het mes wordt neergelaten in het water of olie. In dit geval wordt water toegevoegd 2-3 eetlepels zout 1 liter en de watertemperatuur 18-25 ° C, oliën 25-30 ° C Het aanmaken wordt vrij snel uitgevoerd en dat alles goed ging na afschrikken het mes moet worden vrijgegeven. Harden staal zelf vindt plaats in een temperatuurtraject van 750 tot 550 ° C Momenteel verharding kan voelen, zelfs wanneer de steel begint te "schudden en kreunen" in de vloeistof. Zodra het proces is voltooid, moet u het blad te krijgen en laat het op natuurlijke wijze af te koelen.

blade vakantie Het wordt uitgevoerd na het uitharden. Het proces zelf omvat een verzwakking van interne spanningen staal, die flexibeler en bestand tegen verschillende soorten belasting is. Voordat een vakantie, dan moet het mesje worden gereinigd van de mogelijke schaal en vervolgens opgewarmd. Maar tijdens het temperen temperatuur is beduidend minder. mes zelf nodig hebben om de vlam te houden en kijk hem. Zodra het gehele oppervlak is bedekt met een geel-oranje film, verwijder het mes uit het vuur en geef het op natuurlijke wijze af te koelen.

Soms harden en ontlaten worden vervaardigd met behulp van water of olie, en soms door de olie in het water. Deze verharding is erg snel. Eerst wordt het blad neergelaten in de olie 2-3 seconden en daarna in water. Met deze aanpak is het risico van het maken van verkeerde blussen is minimaal.

Smeden van een mes met zijn handen net lijkt een eenvoudige taak. Daarnaast zal het heel veel hebben van zwaaien met een voorhamer, zodat er meer en geen ervaring op het gebied van het smeden van metaal voor het eerst mogelijk niet in staat om een ​​mes te smeden. Daarom moet u eerst naar de hand en een beetje oefening te krijgen, en ga dan naar het mes smeden.


Like this post? Please share to your friends: