batterij schroevendraaier te repareren hun eigen handen

De kosten van een nieuwe schroevendraaier met ongeveer 70% van de kosten van de accu aan. Niet verrassend, wanneer zij worden geconfronteerd met het falen van de batterij, stellen we ons de vraag - wat is het volgende? Koop een nieuwe batterij of een schroevendraaier, en misschien is het mogelijk om de productie van een batterij schroevendraaier te repareren hun eigen handen en het werk al bekend hulpmiddel doorgaan?

Dit artikel, dat is onderverdeeld in drie delen, zullen we overwegen: de typen batterijen die worden gebruikt in de schroevendraaier (deel 1), de mogelijke oorzaken van het falen (deel 2) en betaalbare manieren om (deel 3) te repareren.

schroevendraaier Battery: ontwerp en types

Opgemerkt moet worden dat, ongeacht het merk schroevendraaier en het land van herkomst batterijen hebben een identieke structuur. Gemonteerd accu heeft een dergelijke vorm.

Als we analyseren, zullen we zien dat het is samengesteld uit kleinere componenten, die in serie zijn gemonteerd. En we weten uit school natuurkunde natuurlijk, dat de elementen die een seriële verbinding, slazhivayut hun potentieel.

Let op. De hoeveelheid van elk voedingsmiddel en geeft ons een laatste lading van de accu contacten.

Overeenkomende delen of "banken", hebben meestal een standaardmaat en energie, ze verschillen alleen door de capaciteit. Batterijcapaciteit wordt gemeten in A / h en wordt op het element (zie hieronder).

De volgende soorten elementen gebruikt voor het aanbrengen van schroevendraaiers accumulatoren:

 • nickel - cadmium (Ni - Cd) met een nominale spanning op de "oevers» 1,2V;
 • Nikkel-metaalhydride (Ni-MH), celspanning - 1,2V;
 • Lithium-ion (Li-ion), met een spanning - 3,6V.

Meer in detail in de voor- en nadelen van elk.

Ni - Cd

profs:

 • De meest voorkomende vorm vanwege de lage kosten;
 • Niet bang voor lage temperaturen, zoals Li-Ion batterijen;
 • Opgeslagen in een ontladen toestand behoudt zijn eigenschappen.

nadelen:

 • Alleen in de landen van de "derde wereld", als gevolg van de productie van toxiciteit;
 • Memory effect;
 • zelfontlading;
 • Kleine capaciteit;
 • Een klein aantal laad / ontlaad cycli, zo lang niet "live" bij intensief gebruik.

Ni - Mh

profs:

 • Milieuvriendelijke productie, is het mogelijk om een ​​hoogwaardig merk batterij te verwerven;
 • Low memory-effect;
 • Lage zelfontlading;
 • Grote capaciteit, in vergelijking met Ni - Cd;
 • Een groter aantal laad / ontlaadcycli.

nadelen:

 • prijs;
 • Het verliest een deel van de kenmerken tijdens langdurige opslag in ontladen toestand;
 • lang "live" bij lage temperaturen.

Li-Ion

profs:

 • Geen memory-effect;
 • Vrijwel geen zelfontlading;
 • Hoge capaciteit van de batterij;
 • Het aantal laad / ontlaadcycli vele malen groter dan die van de vorige soorten batterijen;
 • De vereiste spanning noodzakelijke minimum aan "cans", die in hoofdzaak het gewicht en de afmetingen batterij vermindert stellen.

nadelen:

 • De hoge prijs is bijna 3 keer in vergelijking met nikkel - cadmium;
 • Drie jaar later, is er een aanzienlijk verlies van de capaciteit, omdat Li afgebroken.

Met elementen die we ontmoetten, gaan naar de andere elementen van de accu schroevendraaier. Demontage-eenheid, bijvoorbeeld voor reparatie schroevedraaier batterij Hitachi (hieronder afgebeeld) is zeer eenvoudig - Schroeven rond de omtrek en verbreken lichaam.

De romp heeft vier pinnen:

 • Twee politie, "+" en "-" voor het laden / ontladen;
 • Stuur- wordt geactiveerd door de temperatuursensor (thermistor). Een thermistor is nodig om de batterij te beschermen, uitgeschakeld of beperkt de laadstroom bij het overschrijden van een bepaalde temperatuur elementen (gewoonlijk in het traject van 50 - 600C). Verwarming optreedt als gevolg van een hoge stroom tijdens gedwongen lading, de zogenaamde "fast" opladen;
 • De zogenaamde "service" contact, dat wordt opgenomen door 9Kom weerstand. Het wordt gebruikt voor geavanceerde laadpalen dat de lading van alle batterijcellen de lijn. In het dagelijks leven, zoals stations tot niets, vanwege hun hoge kosten.

Dat is eigenlijk het hele batterij ontwerp. Hieronder is een video over hoe u het apparaat te demonteren.

foutlokalisering

Met de benoeming van de batterij design elementen uitgezocht, nu kijken naar hoe het probleem te definiëren, is het deel 2 reparatie schroevedraaier batterij. Onmiddellijk, merken we op dat alle elementen tegelijk beschadigd kan niet, en omdat we een keten in serie, de output van het ene element - de hele keten werkt niet. Dus onze taak is om te bepalen waar we in de keten de zwakste schakel.

Om dit te doen zullen we de meter en de tweede methode van de lamp het oplossen van problemen 12V nodig hebben, als de batterij op hetzelfde 12 volt schroevendraaier. Ga als volgt te werk:

- We zetten de batterij op te laden, te wachten op het signaal van een volledige lading.

- Ontleden de behuizing en we meten op elke batterij bank. Voor Ni - Cd moeten we 1,2 - 1,4V, lithium - 3,6 / 3,8V.

- Vier alle "banken", waarbij de spanning lager is dan de nominale. Bijvoorbeeld, de meeste van de elementen Ni - Cd spanning van 1.3V, en één of meer - 1,2 / 1.1V.

- Aanbrengen van de batterij en werken tot een aanzienlijk verlies van de macht.

- Verwijderen, ontmantelen, en meten we de spanningsval over de "Bank" accumulator. Op geselecteerde items "verzakking" van de spanning groter zal zijn dan op de andere. Bijvoorbeeld, dat doen ze niet 1.2V en 1.0V of zelfs lager.

Let op. Het verschil tussen de elementen in de batterij 0,5 - 0,7V essentieel beschouwd, wat betekent dat het element komt in verval.

Zo hebben we een kandidaat voor de "reanimatie" of "amputatie" gevonden en vervangen door nieuwe elementen.

Als uw schroevendraaier wordt aangedreven door 12V of 13V, kunt u zoeken naar een eenvoudiger methode. "-" volledig "+" en een opgeladen batterij is gedemonteerd en de contacten aan te sluiten 12 volt lamp. De lamp wordt geladen en wordt de batterij ontladen. Volgende test wordt uitgevoerd op de accucellen, waar de meeste van al het spanningsverlies, en er een zwakke schakel.

Er zijn andere manieren, in plaats van de lamp kan ophalen weerstand, maar het is de basis van elektrotechniek nodig is, en het is twijfelachtig dat nodig zou zijn met weerstand was bij de hand.

Andere fouten zijn zeer zeldzaam. Bijvoorbeeld, verlies van contact locaties in de soldeereenheid batterijen of contacten, het falen van de thermistor. Dit probleem langer inherent zijn aan vervalsing. Met het oog op de zeldzaamheid, om zich te concentreren zullen ons niet beperken tot de accucellen.

Met de "problematische" elementen uitgezocht, is het nodig om te herstellen. Hoe maak je schroevendraaier de batterij te repareren? Over het algemeen beschikbaar op 2 manieren te herstellen, om zo te zeggen. Dit herstel en vervanging van items die waardeloos zijn geworden.

Is het mogelijk om "te doen herleven" de elementen en hoe?

Ga verder met deel 3 van de batterij reparatie schroevedraaier en meteen aangeven dat het begrip "intensive care" voor lithium - ion batterijen zijn niet van toepassing. Memory effect ze hebben, het meest waarschijnlijk, was de uitbreiding van lithium, en dit heeft niets te doen. In deze batterijen nodig hebben om erachter te komen wat de oorzaak van het probleem: het element of controle circuit. Er zijn twee opties:

 • change control circuit van de andere, maar vergelijkbaar met de onze, de batterij als hulp - een vervanger te vinden en te veranderen;
 • 4V toepassing op het element met een stroom van ongeveer 200mA Dit vereist gecontroleerde lader. Wanneer de celspanning toeneemt tot 3,6V - defect element, het probleem in andere elementen, hetzij in de besturingsschakeling.

Reconditioneren schroevendraaier accu beschikbaar is in de eerste plaats voor Ni - Cd accu's, maar ze zijn in de regel, en de meest voorkomende in huishoudelijke schroevendraaiers.

Dus, hoe u de batterij schroevendraaier te doen herleven? Er zijn twee soorten van "intensive care" voor dit type batterijen:

 1. verdichten of compressiemethode (het zal werken wanneer de elektrolyt nog beschikbaar is, maar het volume verloren);
 2. "Firmware" spanning en stroom van de grote nominale. Deze methode maakt het mogelijk om het geheugen effect te elimineren, en hoewel niet helemaal, maar om de verloren capaciteit te herstellen.

Deze werkwijze wordt hieronder in de video getoond.

Let op. In de regel, in nikkel - cadmium batterijen zijn de belangrijkste oorzaak van het verlies aan capaciteit - elektrolyt kook-off, en als het zo goed als leeg - geen "firmware" zal niet helpen.

Deze werkwijze, als het resultaat positief is, zal de uitgang niet het probleem van bouwelementen lossen. In plaats daarvan zou het alleen maar uitstellen van de vervanging van versleten en in de toekomst zal nog moeten reparatie schroevedraaier Makita batterij of een andere.

Reparatie en vervanging van onderdelen schroevendraaier batterij

Meer effectieve manier om de batterij voor de schroevendraaier te repareren - de vervanging van de items die we geïdentificeerd als zijnde defect.

Voor reparaties hebben we een batterij - "donor", waarin sommige van de elementen intact, geen nieuwe "banken". Koop ze niet gemakkelijk zijn, zelfs op het internet kunt u gemakkelijk vinden van een dozijn winkels die bereid zijn om deze items per post zijn. Prijs is niet bijzonder beten, zoals nikkel-cadmium cellen met een capaciteit van 2000 mA / h kost ongeveer $ 100.

.yap-title-block__text, .yap-title {
font-size: 17px belangrijk ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-verticale .yap-title-block__text {
font-size: 17px belangrijk ;!
}

Let op. Door de aankoop van een nieuw item, zorg ervoor dat haar capaciteit en afmetingen samenvallen met inheemse elementen.

Dus doen we een soldeerbout, malokoroziyny flux (bij voorkeur alcohol op terpentijnharsvloeimiddel) en tin nodig. Over puntlassen niet zeggen, zoals voor de reparatie van enkele batterij is nauwelijks enige noodzaak voor haar te verwerven of te verzamelen ...

In de meest moeilijk om iets niet te vervangen, vooral als ten minste een aantal - die ervaring in het solderen te hebben. In de foto's allemaal in detail wordt getoond, snijd het defect product, een nieuwe verzegelde zijn plaats.

Het is noodzakelijk om een ​​aantal nuances Let op:

 • solderen soldeerbout, soldeer, snel proberen, zodat de accu zou niet verwarmd, omdat risico om het te bederven;
 • Als mogelijke verbinding wordt gerealiseerd met behulp van familie platen, of het gebruik van dezelfde grootte uit koper, is belangrijk omdat laadstromen en groot bij het verkeerde gedeelte van verbindingsdraden zij respectievelijk zullen zonnen zal thermistorbeveiliging vuur;
 • in ieder geval, niet mengen batterij plus-minus - serie, dan minus de vorige bank is op plus de nieuwe banken, en minder nieuwe - in de komende plus.

Eenmaal aan elkaar gelast moet de nieuwe elementen potentiaalvereffening op de "banken", omdat ze anders zijn. Wij voeren laad / ontlaad cycli: lading 's nachts en heeft daarmee een dag om af te koelen en meten we de spanning op de elementen. Als we alles goed hebt gedaan, zal het beeld zijn als volgt: alle elementen van dezelfde figuur multimeter binnen 1.3V.

Vervolgens gaan we verder met het ontladen van de batterij op de batterij in de schroevendraaier en laad het "volledig". Main medelijden met zichzelf schroevendraaier, anders moet je om het te repareren ook. Breng aan de volledige lading. Deze procedure werd nog twee keer herhaald, dat wil zeggen, opgeladen en ontladen.

Opgemerkt dient te worden dat het wissen procedure de "memory-effect" om de drie maanden dient te worden uitgevoerd. Het is analoog het bovenstaande oefening.

Dit is niet erg lastig procedure om het werk van uw schroevendraaier te verlengen, tenminste zolang hij zich niet hoeft te veranderen naar een nieuwe


Like this post? Please share to your friends: