siling digantung – reka bentuk baru dengan tangan mereka sendiri

Mewujudkan keselesaan di rumah anda sendiri - bukan satu tugas yang mudah. Sudah tentu, jika anda "bumbung - langit biru", Kebimbangan Kemudian seperti anda untuk apa-apa. Tetapi jika anda tinggal di rumah lama, di mana siling sudah gelap dan ditutup dengan retak, manakala banyak kerja pada harta itu membawa masuk lebih sesuai. Dengan cara ini, jika siling tinggi yang mencukupi rumah anda, dan anda tidak mahu untuk mengupah profesional untuk membaiki mereka, anda sentiasa boleh membuat siling palsu dengan tangannya. Walaupun pemasangan mereka memerlukan ketegasan yang mencukupi, di hadapan keinginan dan pengalaman minimum pembaikan anda agak dapat mengendalikan pemasangan sendiri.

kandungan

 1. Apa yang ia memberi siling palsu
  • Pro memasang siling digantung
  • Keburukan siling digantung
 2. Alat dan bahan untuk memasang siling digantung
  • Bahan-bahan yang digunakan untuk siling digantung
  • Alat yang diperlukan untuk pemasangan siling
 3. Pemasangan siling digantung
  • Pemasangan bingkai logam bendul
  • kerja-kerja pemasangan elektrik
  • lapisan eternit siling

Apa yang ia memberi siling palsu

Dan jika ya mengganggu dengan siling digantung perlukan, jika anda hanya boleh memutihkan siling lama anda, dan pada masa ini hidup? Nah, di sini adalah ia terpulang. Dan kapur mudah daripada pelepasan "kecil yang miskin, tetapi kemas" juga cara yang baik daripada. Walau bagaimanapun, tidak adalah lebih baik untuk membuat siling licin yang bersih tidak memerlukan banyak usaha untuk menjaga kebersihan? Selain siling digantung boleh mendapat lebih manfaat.

Pro memasang siling digantung

Jadi apa semua boleh dilakukan dengan bantuan siling palsu eternit? Berikut adalah melihat:

 • kemas dan sempurna rata permukaan siling, tidak kira bagaimana tdk rapi mencari Lelaki
 • hayat perkhidmatan yang panjang tanpa pembaikan, jika dilakukan dengan kepercayaan
 • penjagaan mudah - memvakum biasa atau kain lembap
 • bunyi yang sangat baik dan penebat haba hartanah, yang membolehkan anda untuk melupakan jiran bising di atas dan untuk mengurangkan kos pemanasan
 • peluang untuk mewujudkan reka bentuk asal dan pelbagai lampu

Well, disemai? Namun, selepas teknologi pemasangan siling yang paling mudah akan membantu anda untuk membuat pangsapuri anda yang unik. Dan pelaburan tidak begitu banyak wang, anda akan mendapat kesan pengubahsuaian mewah.

Keburukan siling digantung

Walau bagaimanapun, seperti mana-mana produk tangan manusia, digantung siling mempunyai kelemahan. Yang penting adalah untuk mengurangkan ketinggian siling. Oleh itu, jika anda adalah siling rendah, jadi ia adalah lebih baik untuk meninggalkan idea dan pilih sesuatu yang lain, tidak mengambil ruang.

Satu lagi kelemahan siling palsu eternit ramai yang percaya bahawa mereka takut kelembapan. Tetapi di sini biarkan skeptis berhujah, kurang mahir dalam bahan binaan moden. Jika anda ingin memasang siling digantung di bilik mandi atau di dapur, di mana kelembapan adalah benar-benar perlu untuk mengambil kira, anda hanya perlu memilih eternit, impregnated khas komposisi kelembapan penghalau, yang eternit gipsum ditandakan dalam warna hijau. Dan lagi - kelemahan dihapuskan! Baik, masih perlu dibaiki dengan teliti semua sesak, tetapi anda, sebagai tuan rumah master berhemah dan teliti, dan begitu juga ia. Kerana akhirnya kita memerlukan siling licin dan juga tanpa sendi kelihatan.

Alat dan bahan untuk memasang siling digantung

Kami menganggap bahawa pilihan yang dibuat, dan mula bersedia untuk pemasangan siling digantung. Untuk melakukan ini, kita perlu membeli semua bahan-bahan dan alat yang diperlukan untuk menyediakan.

Digantung grid siling adalah bingkai yang diperbuat daripada profil logam, yang tetap dan eternit. Oleh itu, dengan menambah elemen yang berbeza bagi satu kekisi mudah, kita boleh membuat siling biasa, dan pelbagai peringkat, membentuk reka bentuk yang luar biasa rumah kita. Apabila anda mula-mula membuat keputusan untuk memasang siling yang digantung dengan sendiri, ia adalah lebih baik untuk memulakan dengan sebuah bilik kecil, yang tidak memerlukan apa-apa perkhidmatan lebih. Itulah kira-kira pemasangan siling di dalam bilik dan kami akan bercakap lebih lanjut.

Bahan-bahan yang digunakan untuk siling digantung

Setiap kes mesti bermula dengan persediaan yang rapi, jika tidak, anda mungkin mendapati diri anda dalam kedudukan di mana tidak ada dan tidak di sini - dan ia adalah mustahil untuk meneruskan, dan untuk meninggalkan kerana ia adalah tidak bermaksud baik. Dalam kes ini, latihan bermula dengan pengukuran yang teliti dari bilik untuk mengira jumlah papan gypsum dan profil. Jadi, kita perlu:

 • papan gypsum (lebar lembaran standard adalah 1 m 20 cm panjang dari 2 meter hingga 4)
 • profil logam (saluran) dengan standard 3 meter panjang:
  • panduan (27 * 28 mm) ditetapkan pada perimeter dari bilik
  • rak (60 * 27 milimeter) membentuk kekisi
 • penggantungan untuk pemasangan profil rak ke siling
 • punggung dan silang penyambung untuk Profil
 • skru dengan kayu penetap

Pengiraan eternit dan profil cukup mudah, ia hanya perlu mengambil stok pelbagai sisa. Pastikan anda ingat bahawa cadar gipsum eternit disusun seperti batu bata, yang akan mengimbangi antara satu sama lain tidak kurang daripada 40 cm. Bilangan penggantung ke hadapan dalam apa-apa cara yang mereka diletakkan pada jarak 60 sentimeter, manakala siling kami akan berpegang teguh.

Alat yang diperlukan untuk pemasangan siling

Memasang siling digantung adalah berkaitan dengan pemasangan lathing profil logam, diikat pada dinding dan siling dengan skru. Dan dalam bingkai ini dipasang kepingan drywall. Oleh itu, kami memilih alat-alat berikut:

 • menumbuk atau gerudi untuk menggerudi ceruk di bawah kayu penetap dan dipotong ke dalam lubang drywall untuk jadual
 • gergaji besi dan gunting untuk memotong profil logam
 • gergaji besi konvensional atau pisau alat tulis (bergantung kepada ketebalan kepingan gypsum eternit) untuk memotong eternit
 • pemerintah
 • tahap (seperti tahap, anda boleh menggunakan hos telus biasa dengan air)
 • Pemutar skru atau pemutar skru
 • tukul

Tiada apa yang rumit - dengan satu set alat untuk mengendalikan walaupun tuan baru.

Pemasangan siling digantung

Semua dibeli, alat ini meningkat - ia adalah masa untuk bekerja. Kerana ia semata-mata dengan kerja itu tidak mengendalikan walaupun pakar yang paling mahir, dapatkan penolong. Bersama-sama lebih mudah dan vymeryat bilik dan susun atur untuk membuat dan mengikat bingkai dan mengikat drywall. Dan sekarang - untuk titik.

Pemasangan bingkai logam bendul

Dengan tahap adalah sudut yang paling siling - semua tanda-tanda yang akan melakukan, memberi tumpuan kepada dia. Dalam lampu siling konvensional diturunkan dengan jarak 5-10 sentimeter di bawah tanah. Jika anda memasang lampu sorot, maka hanya menambah panjangnya kira-kira 3 sentimeter - yang akan cukup. Jadi, bermula dari sudut yang rendah di sebelah kanan, kita menjauhkan bersama-sama semua dinding melukis garisan lurus, di mana dipasang saluran panduan. Kami mengekalkan garis sempurna rata, jika kita tidak mendapat keluk siling goyah. Semua bersama-sama garis lubang gerudi kayu penetap, jarak antara mereka lakukan 30 hingga 40 sentimeter. panduan saluran Sam diikat dengan skru.

.yap-title-block__text, .yap-title {
font-size: 17px penting ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-menegak .yap-title-block__text {
font-size: 17px penting ;!
}

Sesetengah pemilik memilih untuk membuat siling palsu dengan niche untuk cornice. Dalam kes ini, berlepas dari dinding dengan sentimeter tingkap dengan 20. diri-Nya cucur atap perlu dipasang sebelum akan menjahit eternit siling.

Selepas memasang profil panduan di sepanjang perimeter, mula mengumpul saluran rak. Di dalam bilik kecil, anda boleh menguruskan hanya profil rak-gunung diletakkan selari dengan dinding sempit. Jika anda memilih bilik yang lebih luas, maka anda perlu meletakkan profil rak grill, iaitu, serenjang untuk menambah pelompat. Dalam penggunaan biasa profil keupayaan penyambung panjang punggung apabila melampirkan penerjun mengambil ketam (penyambung salib). Jarak antara saluran rasuk rak-gunung harus 60 cm untuk menetapkan plat dan eternit gipsum di tepi dan di tengah-tengah. Untuk membimbing rak profil dipasang dengan skru pressshayboy.

Sekarang rak profil adalah perlu untuk menetapkan penggantungan itu, reka bentuk kami adalah sukar dan tidak tak serentak di bawah berat drywall. Penggantungan terletak di seluruh panjang bar saluran rak dalam kenaikan 40 cm. ketinggian penggantungan tali boleh laras tegang sepanjang profil. Bengkok pada antena penggantungan jarak yang sesuai melekat pada profil skru sama dengan akhbar mesin basuh.

kerja-kerja pemasangan elektrik

Sekali peti itu siap, anda perlu mengaktifkan lampu biasa. Jika anda akan meninggalkan kandil biasa, mengapa tidak membuat rangka diperkukuh bagi menggantikan lampiran ke siling. Apabila memasang lampu sorot perlu menjalankan pendawaian tambahan untuk setiap bola lampu. kilang wayar dalam gofrorukav dan lampirkan ke siling. The drywall di tempat-tempat di mana siling akan ditetapkan terlebih dahulu untuk memotong lubang gerudi saiz yang betul dengan mahkota.

lapisan eternit siling

Well, semua kerja-kerja persediaan telah dilakukan, ia masih perkara utama - untuk menjahit sheetrock rangka untuk mendapatkan siling kanvas baru. papan gypsum dalam setiap baris seterusnya disesarkan sepanjang panjang untuk memperolehi yang main dam atau bata meletakkan. Dipotong menjadi panel dikehendaki boleh gergaji besi atau pisau pejabat jika dipilih cukup nipis eternit gipsum. Maka kita bekerja seperti berikut:

 • eternit dengan teliti supaya tidak merosakkan linerboard, mengikat skru untuk profil (bersama-sama sebelah panjang panel skru Mari setiap 20 sentimeter di sepanjang pendek - 30 sentimeter)
 • sendi pembinaan panel saiz pita
 • shpaklyuem siling kami untuk menyembunyikan semua lipit dan cap skru, sekurang-kurangnya beberapa kali, sebaik-baiknya tiga
 • Tulis ganti (mengisar) pengisi
 • cat siling

Itu sahaja - baru, licin, bersih dan cantik siling kita sudah bersedia. pengubahsuaian yang berjaya!


Like this post? Please share to your friends: