Taonta veitsi käsillään

Tänään jopa niin suuri valikoima erilaisia ​​hieno veitsiä tunnettujen valmistajien, käsin taottu veitset ovat edelleen hyvin suosittuja. Tämä ei ole yllättävää, koska nämä veitset on erityinen voima ja valitus. Ja jos hän terä on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja tietoisena asiaa esimerkiksi veitsi on korvaamaton. Eri tapoja autographic valmistuksen veitsi on kaikkein työvoimavaltaista taottu veitsi käsillään. On huomattava, että terä taonta voit luoda kestävin ja laadukas terä, joka kestää vuosikymmeniä ja silti säilyttää sen laatua. Taonta terä kädet - se vaatii mestari korkean tason osaamista ajasta väline, tieto metallien ja niiden ominaisuuksia. Niille, jotka ovat päättäneet solmia veitsen ensimmäistä kertaa, jäljempänä esitetyt suositukset auttavat tekemään ensimmäisen terän.

 1. Miten valita teräs veitsi
 2. Työkalu taonta veitsen
 3. veitsi suunnittelu
 4. Taonta veitsen pora
 5. Taonta veitsen pois laakerin
 6. Taonta veitsen keväällä
 7. Taonta veitsen tiedostosta
 8. Taonta veitsen kaapelin
 9. Karkaisu terän ja jättävät

Miten valita teräs veitsi

teräs veitsi

Laadukasta kotitekoinen veitsi erottaa oikea valinta teräksen hänelle, tämä riippuu leikkaus ja lujuusominaisuudet veitsen. Valita oikea teräs, on välttämätöntä tietää ja ymmärtää, mitä ominaisuuksia on itse tullut. Taonta veitsi kädet täytyy keskittyä viisi tärkeintä teräksen ominaisuudet - kulutuskestävyys, kovuus, sitkeys, lujuus, punainen kovuutta.

kiinteys - Tämä ominaisuus terästä, mikä osoittaa sen kyky vastustaa tunkeutuminen hänen muut kovemmasta materiaalista. Yksinkertaisesti sanottuna, kiinteä teräs on parempi vastustaa deformoitumista. Indikaattori kovuus mitataan asteikolla Rockwell ja on nopeudella 20-67 HRC.

Kulumiskestävyys - kulutuskestävyys materiaalin käytön aikana. Tämä ominaisuus riippuu teräksen kovuus itse.

vahvuus Se osoittaa kykyä säilyttää eheys vaikutuksen alaisena erilaisia ​​ulkoisia voimia. Tarkista taivutuslujuus voi tai pomppia.

sitkeys - teräksen imeä ja hävittävät liike-energiaa iskun aikana ja muodonmuutoksia.

punainen kovuus - toimenpide, joka on vastuussa etenkin teräksen lämpötiloja ja säilyttämistä sen alkuperäisiä ominaisuuksia, kun sitä kuumennetaan. Kuinka teräs kestää lämpöä hoito riippuu vähintään tavoite lämpötila, jossa se voi olla väärennetty. Kaikkein punainen kovuus teräkset ovat kiinteitä merkki, käyttölämpötila taonta ovat yli 900 ° C: ssa On huomattava, että sulamispiste teräs on 1450 - 1520 ° C: ssa

Kaikki nämä ominaisuudet ovat yhteydessä toisiinsa ja hallitsevuus yksi heistä johtaa heikkenemiseen toisen. Siten tietyn ominaisuuden teräksen riippuu sen sisällöstä eri seosaineiden ja lisäaineita, kuten pii-, hiili-, kromi, vanadiini, volframi, koboltti, nikkeli, molybdeeni.

seosaineita

Läsnä tiettyjen seosaineiden ja niiden käyttöä valmistettaessa suhteellinen terästä, tietoa ominaisuuksista, jotka antavat seosaineita ja lisäaineet voivat luoda teräs tiettyihin tarkoituksiin ja tarpeisiin. Nämä teräkset on kullakin merkintää. Samalla kotimaisten ja ulkomaisten teräksen laadut ovat nimetty eri tavoin. Mukavuussyistä, brändi alkoi asettaa perusrakenne yhden tai useamman seosaineita. Esimerkiksi merkki osoittaa, U9 teräksen hiilipitoisuus prosentin kymmenesosia. Analoginen teräs "U" merkit ovat teräs 10hh, jossa "xx" - on hiilipitoisuus. Ja mitä pienempi arvo, sitä vähemmän sen sisällöstä. Tai kuten teräs H12MF se osoittaa korkea pitoisuus kromi ja molybdeeni, mikä tarkoittaa vysokoprochnostnyh ominaisuudet ja ruostumaton teräs.

Steel koostumus H12MF

Kotimaisista merkkejä, joita usein käytetään taonta veitsiä kotona, kaikki merkitty teräksen U7 että U16, ShKh15, 65G, R6M5, H12MF. Koska ulkomaisten kanssa voidaan tunnistaa Steel O-1, 1095, 52100, M-2, A-2, 440C, AUS, ATS-34, D-2. Kunkin edellä merkit, joita käytetään valmistuksessa veitset, erilaisia ​​työkaluja ja varaosia. Esimerkiksi teräksen laatu R6M5, V7, V13, 65G käytetään tuotannossa harjoituksissa antureista, kaapelit, jouset, laakerit, tiedostoja. Siksi siitä nämä esineet käsityöläiset tehdä käsin taottu veitset.

Tietenkin voit löytää muita tuotteita tietyn terästä. Tästä riittää lukea koko kuvauksen tuotemerkin teräksen ja sen soveltaminen Tietokanta teräs ja lejeeringit, ja sitten käyttää tuotetta pois se solmia veitsellä.

Työkalu taonta veitsen

Työkalu taonta veitsen

Taonta veitset vaativat jonkin seppä työkaluja, jotka voi ostaa kaupasta. Mutta voit käyttää ei-ammattilaisten työkalu:

 • Vasara 3-4 kg, ja vasara pienempi paino 1 kg;
 • kuznecheskie pihtejä tai pihdit tavallista, mutta ilman eristystä kahvojen ja jakoavainta;
 • kytkimet;
 • alasin tai hänen itsensä tehty analoginen I-palkki;
 • Bulgarian ja hitsauskone;
 • mylly;
 • uuni.

kotitekoinen takoa

Jos tavanomainen väline on enemmän tai vähemmän selkeä, uunin välttämätöntä tehdä joitakin tarkennuksia. Asia on, että tavanomainen paikka on vaikea saada lämpötila yli 900 ° C: ssa Ja paistatella tyhjä on ikuisuus. Siksi on tarpeen hieman parantaa keskittyä. Jos et ole aiemmin hoitanut vähintään metallien karkaisu, sinun täytyy tehdä tyhjästä pienen uunin raskasmetalli. Sitten liittää siihen putkeen, jonka läpi ilmaa voidaan toimittaa puhaltimen tai vanha puhtaampaa. Kuten yksinkertaisella tavalla voidaan saada riittävän luotettava upokas tuoda aihioiden lämpötilaan 900 - 1200 ° C: ssa Polttoaine on tavallinen hiili, edullisesti sellainen, joka antaa niin paljon lämpöä ja polttaa pidempään.

veitsi suunnittelu

Ennen kuin siirrymme varsinaista työtä, sinun täytyy tehdä luonnos veitsen.

Itse asiassa, veitsi melko yksinkertainen objekti, joka koostuu terä ja kahva. Mutta nyt, jokainen näistä elementeistä on joukko komponentteja. Osoittamaan, veitsi suunnittelu kuvassa näkyy kaikki elementit veitsen ja miksi niitä kutsutaan.

veitsi suunnittelu

Lisäksi sinun täytyy tietää joitakin perus profiilit terien tehdä sopivimpana. Kuva alla näyttää profiileja teriä.

profiili terä

Valitsemalla sopivin profiilin, voidaan turvallisesti ottaa luomiseksi luonnos. Tietenkin, taitavia käsityöläisiä toimeen ilman luonnoksia, mutta aloittelijalle se on silti tärkeää tehdä luonnos ja pitää se silmiemme prosessissa taonta.

Taonta veitsen pora

Porat ovat saaneet paljon suosiota taonta veitsiä käytetään näissä seostamatonta terästä R6M5, joka on kestävä, helppo teroitus ja kestävyys.

taonta veitsi Drill

Kun valitset pora taonta huomata yksi tärkeä seikka. Suuri porat koostuvat työ osan spiraalin varren R6M5 ja tavallisesta teräksestä. Pienet harjoitukset ovat yleensä kokonaan ulos R6M5. Kun taonta poran terä suuri tarve välittömästi määrittää, missä jotkut teräksestä ja jolloin niiden välisen rajan. Tämä voidaan tehdä yksinkertaisesti, vain hieman poraa lävistää koko pituudeltaan. Jossa tavallinen teräs, kipinöitä on korkea ja keltainen-oranssi sävy. Ja tässä kohtaa seosteräs, nipun on harvaa ja lähempänä punertava sävy. menettely on tarpeen, kuten on kuvattu edellä, jotta voidaan määrittää, missä veitsen terää alkaa, ja missä varren. Kun olet valmis tähän, menemme erittäin taonta.

ensimmäinen valkiaa uunissa, kytkeä puhallin ja odottavat hiilet purkautua varsin voimakkaasti, sitten Laitoimme pora upokkaaseen. Mutta teemme sen pihdeillä, ja niin, että varren enimmäkseen jäi pois tulipalon.

Tärkeää! Suorittaminen veitsellä taonta ensimmäistä kertaa, et voi heti määrittää kun metalli lämmitetään haluttuun lämpötilaan. Tuloksena on, että et voi sotkea yhden pora. Joten ennen kuin ottaa taonta poran voi olla hieman käytäntö lämmitys ja mäiske metallin säännöllisin telineeseen. On tarpeen muistaa, mitä väriä oli metalli- ja kun hän taotut kaikkein pehmeästi. On myös syytä muistaa, että auringonvalo jopa kuumennettiin 1100 ° C: seen, metalli tummenee.

Promotion pora terästä terä poran

heti kun pora lämpenee haluttuun lämpötilaan, ja se on 1000 ° C, sen heti tarpeen poistaa upokas, ja puristin varren pohjaan pitoa. Sen jälkeen, ota jakoavain, puristin ne huipulle poran ja tehdä liikkein, suoristus kela. Tekemään kaiken tarvittavan nopeasti, niin että metalli ei ollut aikaa jäähtyä, muuten riski rikkoa pora. Jos et tee sitä kerralla, älä huoli. Juuri uudelleen Haskala pora ja toista toimenpide. Tämän seurauksena pitäisi saada suhteellisen tasainen kaistale metallin.

Taonta pora - rullauksen sopivan paksuisia

Seuraava vaihe on pora taonta ja Rullataan auki metalli hyväksyttävälle paksuus. Se kaikki melko yksinkertainen. Punainen-kuuma metalli vaadittuun lämpötilaan, ota raskas vasara ja aloittaa vahva, mutta yhtenäinen puhaltaa dub metallia ja antaa sille tasainen muoto. Tämän seurauksena, sen pitäisi kääntää metallinauhan paksuus on noin 4-5 mm.

Tärkeää! Kun metalli taonta on jatkuvasti seurattava väri esimuottiin. Heti kun hän alkoi himmentää, ostamalla kirsikka väri, se palaa välittömästi tulisija. On parempi jälleen kuumentaa metallia kuin rikkoa se vasaran alle isku.

Taonta veitsenterällä

edelleen taottu veitsenterällä. Se kaikki hieman monimutkaisempi. Se, että on tarpeen antaa zaokruglennuyu muotoon säilyttäen samalla haluttu paksuus terän. Kaikki työ on käytännössä kultaseppä ja vaativat tietyn näppäryyttä. Taonta suoritetaan niin, että se vähitellen zaokruglivaya reunaan, hieman myöhässä pituus terän. Aivohalvauksia tulisi olla vahvoja, mutta siisti. Vuonna noviisi voi kytkeä ensimmäisellä yrityksellä, mutta hieman käytäntö korjaa kaiken.

Taonta veitsen kärjessä

Seuraava vaihe on taonta terän leikkaavasta reunasta. Tämä on tärkeä ja vaikea vaihe. Tämä edellyttää kevyempi vasara ja edullisesti zaokruglennym perille asti. Puolivälistä lähtien terän, vähitellen siirtää metalli alas kärjessä. Yritimme tehdä kärjessä mahdollisimman ohut. Näin ollen on välttämätöntä, että terä itsessään oli yksinkertainen ja sileä. Lakot olivat erittäin huolellisesti ja yrittää tehdä yhtä paljon vaivaa kuin se kestää pienen muodonmuutoksen tulikuuma metalli. Muista väri esimuotin ja lähettää sen takaisin uuniin tarpeen.

Taonta terän varsi

Kun osaa solmia terän ja terän siirry hiekkapuhalluslaitteita varteen. Itse teosten on paljon helpompaa kuin raja-alueilla taonta terän. Aluksi palaa pyöreä varsi poranterä, ja sitten levittää sen vahva vasaralla. Riippuen luonnos hännän voi olla joko kapea tai leveä. On jo kuin haluat tehdä kynä veitsellä. Joku tekee yksinkertaisen peittokuvat, ja joku tekee säädinnuppikokoonpanon.

veitsi hiominen

Päätyttyä taonta antavat metallin vähitellen jäähtyä ja sitten siirry jauhatus. Vuonna hiomakone poistaa ylimääräiset metallikerrosta ja väärinkäytöksiä, joten veitsi täysin sileä ja kiiltävä. Kun hionta voi kestää jopa 2 mm paksu, ja veitsi on paljon kevyempi ja ohuempi. Myös tässä vaiheessa, voit teroittaa veistä. Lopuksi suorita veitsi kovettunut. Lisätietoja siitä, miten tämä tehdään, se on kirjoitettu alla.

Taonta veitsen pora video tarkastelu:

Taonta veitsen pois laakerin

Toinen suosittu materiaali takomalla veitsi laakeri, eli sen sisä- tai ulkokehälle. Sisempi jopa edullinen. Kaikki toimii veitsen taonta laakerin lähes identtinen taonta poran. Muutamin poikkeuksin.

Taonta veitsen pois laakerin

Ensinnäkin tyhjä vanteen laakerin leikata jauhin. Pituus yrittää kartoittaa, ja niin edelleen veitsen tarpeeksi ja 1-2 cm jäljellä. Toiseksi, alkuvaiheessa taonta stanssatut aihion hitsata raudoitustangoista. Ja tällä tavalla ja hehkuva takoa. Kolmanneksi, jos siinä tapauksessa, poran tyhjä rullattu pyöreä tasainen, sitten haltija, joissa se on tarpeen yksinkertaisesti kohdistaa. Lisäksi toiminta terästä terän ja varren ovat täysin samanlaisia. Ainoa asia, joka kannattaa huomata - laakerista vielä helpompi tehdä veitsellä kahvat yläpuolella.

Taonta veitsen pois laakerin video tarkastelu:

Taonta veitsen keväällä

Etsiessään sopivaa terästä laadukkaan veitset, monet käytetty jouset. Metalliosat auto on ominaista korkea elastisuus ja kestävyys, joten se on erinomainen malli käsin taottu veitset. Oikeudenmukaisuuden nimissä on syytä huomata, että terä lehtijousen voidaan tehdä leikkaamalla ja tavallista profiilia veistä vielä teroitus ja kovettumista. Silti veitsi oli todella luotettava, se on parasta taottu, varsinkin kun kevät paksuus on melko suuri, ja se olisi vähennettävä hyvä veitsi.

Taonta veitsen keväällä

.Yap-otsikko-block__text, .yap-otsikko {
font-size: 17px tärkeää ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-pystysuora .yap-otsikko-block__text {
font-size: 17px tärkeää ;!
}

Taonta terän jousien alkaa strippaus hiomakoneen ruoste ja merkintä levy. Se vie vain pienen osan jousien, niin valitse se, leikataan pois käyttäen jauhinta. Edelleen olemme hitsaa työkappaleen valaisimeen ja se hehkuu. Sitten vähitellen prokovyvaem, jolloin se vaadittuun paksuuteen. Taotut reuna ja leikkaava reuna, kuten on tehty, että edellä kuvatussa esimerkissä terän taonta poran. Saavutettuaan haluttu, jollei veitsi jäähtyä asteittain, ja sitten jauhaa ja hiovat sen.

Taonta veitsen keväällä video tarkastelu:

Taonta veitsen tiedostosta

Kulutusta kestävä ja pitkäikäinen teräksen löytyy eri LVI työkaluja ja jättää räikeä esimerkki. Valmistus terät tiedoston riittävän suosittua. Varsinkin kun terät saadaan erittäin kestävä hieno kärjessä. Mutta taonta veitsen tiedostosta on omat erityispiirteensä.

Veitsi tiedostosta

Ensinnäkin, sinun täytyy tyhjentää tiedoston leikkaukset ja mahdollinen ruoste. Voit tehdä tämän käyttämällä hiomakoneet. Seuraavaksi leikkaa työkappaletta tiedostosta mittaiseksi tarvittaessa. Sitten hitsaa sen soviteosan ja laittaa uunissa. Hehkulamppu aihion haluttuun lämpötilaan, edetä esimuottiin liikkuvan ulos meille tarpeen paksuus. Tee sitten saaren ja kärjessä. Shank veitsen tiedostosta tapahtuu parhaiten alle laskun kahva.

Taonta veitsen tiedostosta video tarkastelu:

Taonta veitsen kaapelin

Veitsi tekeminen teräsvaijeri on melko harvinaista. Koska toisin kuin kaikki aihioiden edellä on kuvattu, kaapeli on irrotettu johto kuituja ja luoda niitä on vaikeaa. Paitsi teräskaapeli ole niin korkea ominaisuudet kuin teräs pora tai tiedoston. Useimmissa kaapelin veitset vasara, koska niiden epätavallinen kuvio kiilan muistuttaa Damaskoksen teräs. Jotta tällainen veitsi, sinun täytyy tehdä hieman enemmän työtä kuin perinteiset bar teräs taonta.

Veitsi kaapelin

Taonta veitsen kaapeli alkaa, kuten tavallista terästä. Se on vain muutama pienet salaisuudet. Ensinnäkin se koskee varren. Monet taiteilijat tekevät varsi veitsen kaapelin muodossa valmiita kahvat. Se näyttää hyvin epätavallinen ja kaunis. Ja sitten on olemassa kaksi lähestymistapaa valmistuksessa aseita. Ota paksu köysi, ja sitten kokki sitä loppuun, joten monoliittinen kappale. Tai tehdä kahva silmukan muotoinen, ja lopussa taottu terä. Toiseksi taonta kaapelin - monimutkainen asia, koska hajallaan johtoja, jotka muodostavat kaapelin. Jotta veitsen, vaatia heitä kokata yhdessä. Ja se on taidetta, ja odotamme, että veitsen kaapelin saatu ensimmäistä kertaa, se ei ole välttämätöntä. Hitsaus voidaan tehdä kahdella tavalla. Ensimmäinen - keitetään hitsaus pitkin suurempaa uria. Toinen - suorittaa kuznecheskuyu hitsaamalla. Toinen vaihtoehto on vaikeampaa ja samalla on edullista.

booraksi

Joten, valitsemalla tapa luoda kahvan aloittaa taonta veitsellä. Tästä raskalivaem kaapeli kirkkaan punainen. Sitten ota se pois ja ripottele päälle ruskeat. Sitten taas lähetti upokkaaseen. Joten mutkaton tapa valmistaudut kuznecheskoy hitsausta. booraksi Se edustaa tetraboorihappo suolaa, ja levitetään käsityöläiset hitsaukseen yksittäisten kerrosten terästä. Itse asiassa se on vuo, joka helpottaa sulatusprosessin ja estää sulan metallin hapen tunkeutumisen ja poistaa metallioksideja. Booraksi löytyvät julkisuudessa ilman ongelmia.

Sen jälkeen, kun käsitelty lanka ruskea puolelta ja kuumennetaan 900-1200 ° C tai enemmän, se otetaan pois upokkaasta ja alkaa prokovyvat. Lakot aiheuttavat raskasta vasaraa, mutta samalla yrittää pitää kuitukaapelia yhdessä. kaapeli taonta monimutkaisuus siinä. Mutta käytännössä voit saavuttaa hyväksyttävät tulokset. Lopulta kaapeli voidaan hehkuva ja prokovyvat monta kertaa. Mutta joka kerta, se kuumennetaan uunissa, ripottele ruskea köysi. Tuloksena on kiinteä osa terästä, joka koostuu monista kerroksista, melkein kuin Damaskoksen teräs. Sen jälkeen, siinä on vain tarvitaan väärentää terän muoto. Näyttämisestä taonta veitset videot on toistuvasti osoitettu, kuinka on rullata pois terän leikkuureuna ja kärki.

Karkaisu terän ja jättävät

Kuten edellä mainittiin, kovettuminen veitsen - tämä on yksi tärkeimmistä tuotanto-. Loppujen lopuksi, miten se on tehty oikein, se riippuu suorituskykyä terän. Itse karkaisu suoritetaan sen jälkeen, kun terä on jäähtynyt ja jauhettiin käyttäen jauhinta.

karkaisu terä

karkaisu terä Se alkaa lämpönsä valolta punaisesta oranssiksi. Sitten veitsi on laskea veteen tai öljy. Tässä tapauksessa lisätään vettä 2-3 ruokalusikallista suolaa 1 litraan, ja veden lämpötilan tulisi olla 18-25 ° C, öljyt 25-30 ° C: ssa Karkaisu tehdään melko nopeasti ja että kaikki meni hyvin sammutuksen jälkeen terä on vapautettava. Karkaisu teräs itse tapahtuu lämpötila-alueella 750-550 ° C Nykyisin kovettuminen voi tuntea, vaikka teräksen alkaa "ravistaa ja notkua" nesteessä. Kun prosessi on valmis, sinun täytyy saada terän ja anna sen jäähtyä luonnollisesti.

terä loma Se suoritetaan kovettumisen jälkeen. Itse prosessi liittyy heikkeneminen sisäisen jännityksen terästä, joka tekee siitä joustavan ja kestää erilaisia ​​kuormituksia. Ennen loma, terä on puhdistettava suuruusluokka ja sitten lämmitetään uudelleen. Mutta aikana karkaisu lämpötila on huomattavasti vähemmän. veitsi itse täytyy olla pitää liekkiä ja katsella häntä. Kun koko pinta on peitetty kellertävänoranssi elokuva, ota terä tulesta ja antaa sen jäähtyä luonnollisesti.

Joskus sammutusta ja karkaisu on valmistettu käyttämällä vettä tai öljyä, ja joskus öljyn läpi veteen. Tämä kovettuminen on erittäin nopea. Ensimmäinen terä lasketaan alas öljyä 2-3 sekuntia ja sen jälkeen veteen. Tämän lähestymistavan, riski väärien sammutusta on minimaalinen.

Taonta veitsi kädet vain tuntuu yksinkertainen tehtävä. Lisäksi sillä on melko paljon heiluttaa sledge hammer, joten yhä ei ole kokemusta asiasta metallin taonta ensimmäistä kertaa ei välttämättä pysty väärentää veitsellä. Siksi sinun on ensin saada käden ja pienellä harjoittelulla ja siirry sitten terän taonta.


Like this post? Please share to your friends: