Menggantikan pintu dalaman

Jika anda memulakan pembaikan besar dalam apartmen, perkara pertama yang anda perlu memberi perhatian kepada pintu dalaman. Nyaring, retak, kendur, ditutup dengan beberapa lapisan cat minyak - pintu ini tidak mungkin untuk menambah estetika reka bentuk baru. Satu penyelesaian - untuk melaksanakan penggantian pintu dalaman.

jadual kandungan

 1. Fasa persediaan pemasangan pintu dalaman
 2. pemasangan
 3. Pemasangan bingkai pintu
 4. daun Hang pintu
 5. Zapenivaem dengan buih
 6. Peringkat akhir pemasangan pintu
 7. Menggantikan kaca di pintu dalaman
 8. penyediaan kaca
 9. memotong kaca
 10. pemasangan kaca

Fasa persediaan pemasangan pintu dalaman

Berapa banyak wang yang anda ingin melabur dalam pembaikan pintu, dan harga akan bergantung kepada penggantian pintu dalaman. Apabila membeli sebuah pintu mahal diperbuat daripada kayu padu tanpa bantuan pemasangan berkelayakan anda hanya tidak boleh buat. Dan jika anda membuat keputusan untuk membeli sebuah pintu dengan venir atau MDF, dan ingin menjimatkan lagi, sesuatu yang akan melaksanakan penggantian pintu dalaman dengan tangan mereka mesti bersabar dan bersedia untuk kerja yang bertanggungjawab.

Selain daripada daun pintu, rangka pintu dan architraves anda memerlukan alat-alat berikut:

 • Pita pengukur;
 • tahap bangunan;
 • menjunam;
 • gerudi elektrik;
 • pemutar skru;
 • cakar;
 • tukul besi;
 • pahat;
 • jigsaw;
 • Gergaji besi pada sebuah tiang;
 • bit.

Dan juga perlu untuk membeli bahan-bahan bangunan yang berikut - busa pemasangan, silikon atau sealant, kuku, kayu penetap, baji dan spacers.

pemasangan

Dilapisi dengan semua alat dan bahan-bahan yang diperlukan, anda boleh mendapatkan untuk bekerja. Mula dengan kerja-kerja merombak. Dengan pahat dan tukul, mengoyakkan bingkai pertama bingkai pintu, mereka sering mengganggu mengeluarkan daun pintu dari engsel. Seterusnya, dengan menggunakan linggis, puller kuku atau papan putih biasa, keluarkan pintu itu sendiri. Untuk melakukan ini, satu hujung sudut slip di bawah kanvas, dan pada hujung yang lain daripada push-down - satu proses yang akan membantu untuk mengangkat pintu dan keluarkannya dari engsel. Dengan kaedah ini, anda boleh melakukan yang pintu dalaman kain penggantian. Kemudian merebut setengah gergaji besi dan Saw uprights, selepas menggunakan paku puller menarik diri daripada membuka bingkai pintu. Tetapi ini perlu dilakukan perlahan-lahan, tanpa sebarang usaha khas, jika tidak ia boleh membawa kepada kemusnahan partition atau dinding. Pada perobohan ini kerja yang telah siap.

Pemasangan bingkai pintu

Langkah seterusnya akan menjadi penyediaan dan pemasangan bingkai pintu. Untuk tujuan ini, pita mengukur ketinggian dan lebar pembukaan. Untuk dimensi ini, potong palang atas dan dua plat sampingan. Mengumpul bingkai pintu mesti berada dalam kedudukan mendatar. rasuk dipotong dari kedua-dua pihak pada sudut 45 darjah dan dua uprights hanya di sebelah atas. Menambah tiga elemen huruf "P", mereka mesti saling tepat 90 darjah. Jika tahap tepat, kemudian menggunakan gerudi elektrik dengan sisi rak di tapak hubungan dengan palang untuk menggerudi lubang 1 mm kurang daripada ketebalan skru. panjang skru dipilih bergantung kepada ketebalan rak, tambah 5 cm. Dengan membuat satu lubang di rak boleh diskru diri menoreh skru. Sebagai jarak antara jawatan boleh disemak dengan bantuan daun pintu - antara ia dan kotak mesti pelepasan untuk kunci, ini ketot kadbod rectangle 200 mm panjang, 20-30 mm lebar dan 3 mm tebal dan sementara menambah nilai antara pintu dan bingkai.

Pemasangan kotak dalam pembukaan yang anda perlu ikut uprights dengan tegak lurus a. Untuk menetapkan ia perlu berada di setiap rak, dan dinding, gerudi tiga lubang dan masukkan skru.

daun Hang pintu

Sebelum menggantung daun pintu, ia adalah perlu untuk melampirkan engsel pendirian dan selak bahagian yang dipotong ke dalam dengan pahat, dan mengikat dengan skru. Untuk tujuan ini pintu, berlepas dari atas dan bawah 20 cm melampirkan gelung, bulatan pensil dan pahat membuat dikhaskan. Begitu juga membuat ceruk untuk engsel dan pada bingkai pintu depan. Ia adalah perlu untuk menentukan bagaimana pintu akan terbuka, dan dengan ini dalam fikiran untuk memilih gelung kidal atau tangan kanan. Tetapi jika anda masih belum membuat keputusan mengenai isu ini, anda boleh membeli hinge sejagat. Di belakang tirai yang dipasang dan terjamin di lokasi yang dikehendaki, memakai mereka daun pintu.

Zapenivaem dengan buih

Dalam langkah seterusnya, anda perlu zapenit jurang antara bingkai pintu dan dinding. Menggunakan semburan konvensional, semburan pintu perimeter dinding air biasa, yang akan meningkatkan lekatan plaster buih pelekap. bingkai pintu Obkleyte dengan bungkus plastik atau pita pelekat khas supaya ia tidak kotor. Mengambil botol dengan buih, melaksanakan pemeteraian jurang kepada tiga pihak. Untuk berbuih adalah lebih baik untuk menggunakan busa pemasangan profesional yang berkualiti tinggi. Pengeringan akan berlangsung sekurang-kurangnya 3 jam, tetapi adalah buih-benar kering selepas 24 jam. Dalam satu pintu satu unit silinder mengambil purata.

Peringkat akhir pemasangan

Pada keesokan harinya anda akan mencari peringkat akhir. buih berlebihan, yang melampaui satah dinding, perlu berhati-hati memotong dengan pisau yang tajam. Selepas itu mungkin untuk memulakan pemasangan sarung, mereka perlu dibasuh turun pada 45 darjah antara satu sama lain. Ingat bahawa bingkai tidak dipasang siram dengan bingkai pintu, bergantung sampingan perlu mengeluarkan kira-kira 10-15 mm, dan di seberang 6-10 mm. Jika bingkai diperbuat daripada MDF, dan dinding dalam apartmen anda dengan sempurna sejajar, kemudian anda boleh menetapkan mereka dengan cara kuku cecair. Tetapi bagi sarung kayu berat perlu menggunakan kuku logam supaya mereka tidak telah berpindah ke bawah, dan kekal di tempat itu di mana anda telah membetulkan mereka. Pilih kemasan kuku dengan saiz topi leper 1,4h40 mm. Jauh ke dalam kuku sarung tukul pada 1-1,5 mm, dan bahawa mereka tidak dapat dilihat, gunakan pensil lilin warna selongsong.

Berbekalkan pengetahuan teori, seterusnya, anda boleh menonton video pada penggantian pintu dalaman di Internet dan terus ke amalan ini.

Menggantikan kaca di pintu dalaman

Menggantikan kaca di pintu terutamanya dilakukan apabila ia retak atau pobilos. Sebab-sebab ini mungkin berbeza - kanak-kanak bermain dengan baik atau sangat menyelar draf. Dan ia berlaku bahawa anda hanya mahu mengubah reka bentuk daun pintu. Hari ini, pasaran boleh mengambil segelas bagi setiap selera dan dompet - licin atau beralun, jelas atau es, corak atau tidak, mana-mana warna.

Pembedahan untuk menggantikan kaca di pintu dalaman adalah agak rumit dan orang biasa yang tidak mempunyai kemahiran tertentu, adalah lebih baik untuk berunding dengan seorang juruteknik yang berkelayakan. inisiatif sendiri boleh menyebabkan calar dan retak, cip kaca.

Bekerja untuk menggantikan, bermula dengan pembongkaran tingkap lama. Untuk melakukan ini, masukkan pahat antara manik kaca dan lipat dan perlahan-lahan menolak, tarik keluar pahat dan selepas kembali manik di tempat. Lebih mudah untuk tarik kuku, topi yang akan melekat di atas manik kaca.

penyediaan kaca

Langkah seterusnya adalah untuk menyediakan kerja-kerja kaca - dari kotoran, kelembapan, dan serangan lain. Lap kedua-dua kain belah, bilas dengan larutan baking soda jika perlu. Jika ini tidak dilakukan, kedalaman tetingkap rehat adalah tidak penting, tetapi apabila ia berbuka ia tidak boleh retak garis memotong. Apabila memotong keluar tingkap tidak tergesa-gesa, berfikir tentang di mana lagi anda datang dalam pemangkasan tambahan berguna. Jika kita menangani isu ini secara rasional, maka mayat akan perlu hanya buang. Untuk melakukan ini pada lembaran yang mudah untuk kertas, anda boleh menarik susun atur elemen yang diperlukan dan mengikut ia menyebabkan luka pada kaca.

memotong kaca

memotong kaca dilakukan oleh pemotong kaca dan pemerintah atau selat kayu. Untuk melakukan ini, letakkan gelas dalam kedudukan mendatar, dan kemudian menguji alat pada kawasan yang kecil, tdk. Harus kekal tidak berwarna jalur nipis. Jika ciri kasar dan putih, maka pemotong kaca boleh dibuang. Dengan pelbagai kaca, memegang pemotong kaca adalah dilarang sama tegak dan membuat memotong, memandu roller di sepanjang garisan, dan ringan tekan. Setiap baris dijalankan hanya sekali. Selepas baris ditanda, meletakkan garis pemotongan kaca pada tepi meja dan perlahan-lahan tekan. Jika dilakukan dengan betul, ia boleh berbuka.

.yap-title-block__text, .yap-title {
font-size: 17px penting ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-menegak .yap-title-block__text {
font-size: 17px penting ;!
}

Apabila pemotongan perlu diingat bahawa lebar dan panjang tingkap hendaklah tidak kurang daripada jarak antara jahitan mengikat tiga perempat lebar rebat. Jurang sekurang-kurangnya 2 mm diperlukan untuk memastikan bahawa kaca itu mudah dimasukkan ke dalam masalah semasa pemasangan, serta tidak pecah semasa operasi pintu, kayu cenderung membengkak.

pemasangan kaca

Sebelum anda memasang penutup kaca mesti dibersihkan dari lipatan kotoran yang boleh dilihat dan cat lama, dan kemudian dirawat dengan dempul khas yang terdiri daripada kapur dan minyak biji rami. Glass ditetapkan dengan tepi bawah jahitan ini. Selamat dengan manik, yang dilampirkan dengan kuku. Kaca manik mesti sebelum dipotong mengikut panjang yang dikehendaki dan menyembelih antara satu sama lain pada sudut 45 darjah. Lagipun manik kaca dipasang di tempatnya, ia adalah mungkin untuk cat mereka.

Jika anda ingin pintu anda unik dan luar biasa kerana anda boleh membantu kaca sandblast. master berpengalaman akan menyebabkan corak pada kaca yang anda menikmati.


Like this post? Please share to your friends: