Bagaimana untuk memasang ambang tingkap untuk tingkap plastik

Memasang ambang tingkap - peringkat akhir pemasangan tingkap plastik, yang paling kerap dijalankan pemasang syarikat di mana anda pesan dan tetingkap ini. Walau bagaimanapun, memasang ambang itu sendiri adalah satu prosedur yang mudah berbanding dengan pemasangan unit tingkap, dan anda akan cukup mampu untuk melakukannya sendiri. Pertimbangkan sekarang, apakah Sills, dan bagaimana untuk memasang tingkap plastik ambang.

kandungan:

 1. Jenis ambang tingkap
  • tingkap Sills diperbuat daripada PVC
  • tingkap Sills komposit
  • tingkap konkrit
  • tingkap Sills diperbuat daripada kayu
  • Stone jendela
 2. Pemasangan PVC ambang tingkap dengan tangan sendiri
  • Menentukan saiz ambang tingkap
  • Pengeluaran preform bendul
  • penyediaan permukaan
  • Penetapan Sills tingkap plastik

Jenis ambang tingkap

Tetingkap ambang adalah untuk bermain di kawasan pedalaman bukan sahaja peranan estetik, tetapi juga fungsi perlindungan. Ia adalah pada tingkap ambang sentiasa dipengaruhi oleh perubahan suhu, ia adalah dia mengalami sentiasa berhubung dengan sinar matahari dan kelembapan di atasnya. ambang juga boleh berkhidmat sebagai tempat untuk lokasi taman musim sejuk, mewujudkan countertops atau rak untuk buku. Oleh itu, bahan dari mana bendul itu dibuat, mesti mempunyai ciri-ciri operasi yang baik.

tingkap Sills diperbuat daripada PVC

Produk yang diperbuat daripada PVC terdiri daripada PVC keras, yang dilindungi dengan filem thermo-ikatan. plastik polimer mewah dengan bahan yang berbeza menunjukkan sifat-sifat yang sama seperti profil tetingkap PVC.

Khas Sills PVC pembinaan memberikan kekuatan tinggi, rintangan kepada reka bentuk suhu dan cahaya matahari, serta ketahanan. Produk-produk tersebut tidak memisahkan dan tidak reput. ciri yang tersendiri Sills tingkap plastik - kelembapan dan rintangan wap, memanjangkan hayat pembinaan tingkap. Chipboard dan tingkap kayu Sills cacat akibat daripada pendedahan kepada kelembapan: membengkak partikel, retak kayu, depan atau cat mula mengelupas pada ambang tingkap.

Selepas memasang tingkap Sills plastik pada ada keperluan untuk semula lukisan-, varnishing atau salutan komposisi menggilap. Care PVC produk adalah penggunaan air dan detergen. Sills tingkap plastik berbanding tingkap Sills lain kos rendah, jadi struktur kayu tradisional secara beransur-ansur digantikan dengan model PVC.
Pada masa yang sama pada plastik harga berbeza-beza. Ia bergantung kepada kualiti komposisi bahan mentah.

Polyvinyl klorida dalam bentuk tulen sukar untuk proses, bagaimanapun, ia adalah campuran untuk pengeluaran produk dengan plasticizers yang berbeza, bahagian yang boleh mencapai sehingga 30% bergantung kepada sifat-sifat yang dikehendaki produk akhir. Plasticizer kurang mahal di PVC, plastik adalah lebih rapuh. Di samping itu, jenis plasticizer menentukan keselamatan alam sekitar daripada produk plastik.

rusuk dalaman tingkap Sills plastik menyediakan menambah kekuatan struktur. rintangan kerosakan dan rupa PVC ambang tingkap untuk tingkap plastik bergantung kepada perlindungan. Untuk salutan PVC tingkap Sills tiga jenis filem yang digunakan hari ini: lamina berdasarkan resin melamin, laminates, dan PVC berasaskan akrilik.

Kebanyakan ahli-ahli ini jenis yang berkualiti tinggi tingkap Sills digunakan secara meluas sebagai elemen dalaman dan luaran untuk melindungi tingkap, kerana tingkap Sills fungsi PVC cukup kuat. Salah satu versi yang dipermudahkan adalah lath di ambang tingkap, yang terdiri daripada bar nipis dengan muncung yang meliputi ambang lama yang hodoh dan berkhidmat alternatif agak praktikal kepada seluruh unsur.

tingkap Sills komposit

ambang komposit terdiri daripada dua komponen - bahan asas dan lapisan, yang digunakan untuk papan siap. Tetingkap ini Sills diperbuat daripada MDF / chipboard, PVC dan WPC. salutan mereka misc - veneers, laminates, PVC filem. papan partikel Chipboard dihasilkan daripada zarah kayu oleh panas menekan mereka menggunakan pengikat yang berbeza, biasanya resin formaldehid. Untuk pembuatan chipboard bahan mentah digunakan sisa daripada pemprosesan - habuk papan dan cip kayu keras dan kayu halus.

Gabungan kos rendah dan ciri-ciri teknikal yang baik menjadikan chipboard bahan yang popular untuk pembuatan Sills tingkap plastik. Bahan ini berbanding dengan kayu yang tidak meledingkan dan hampir tidak membengkak, dan berdiri sentuhan objek panas. Kelemahan utama produk dari partikel - kehadiran dalam resin formaldehid, yang boleh menjadi ancaman kepada kesihatan manusia jika tidak dirawat dengan betul material.

Papan gentian MDF kekuatan sederhana diperbuat daripada habuk kayu yang sangat halus, tertakluk kepada rawatan khas - svoylovacheniyu. Bahan ini kemudiannya dikeringkan dan melalui lignin dan parafin terpaku ke pinggan. MDF nampaknya bahan itu selamat alam sekitar. Dalam pembuatan Sills tingkap MDF atau papan partikel bersalut ke substrat - venir atau lamina. Dalam baris tingkap berlapis pembeli ditawarkan pelbagai warna dan corak - tiruan daripada pelbagai jenis kayu, granit dan marmar.

Sills seperti memakai tahan, tahan calar dan mikroorganisma yang berbahaya, adalah tahan kepada cahaya dan radiasi ultraungu. Ia boleh dibersihkan dengan cara lembut dan ambrazivnymi. Walau bagaimanapun, apabila membeli bendul itu ingat bahawa apabila kelembapan melalui hujung, dia akan mula membengkak dan retak. Oleh itu, kita perlu mengendalikan dengan baik hujung bahan-bahan penebat haba. Kerosakan kepada tetingkap meliputi ambang papan partikel dan MDF membawa kepada kehilangan rintangan air dan penggantian bendul tidak dapat dielakkan.

Kayu-plastik komposit adalah satu generasi baru bahan yang terdiri daripada bahan kimia atau polimer semula jadi dan pengisi kayu yang diubah suai oleh bahan kimia tambahan. KDP mempunyai ciri-ciri sifat yang terbaik daripada kayu, manakala terima kasih kepada plastik ia berkurangan keburukan kayu asli seperti pendedahan kepada acuan dan reput, kecacatan permukaan dan mudah terbakar itu.

profil kayu-plastik dengan banyak pengisi kayu dan kelihatan seperti MDF dan rendah penyelenggaraan ia - plastik. WPC boleh menjadi kapal terbang ke kapal terbang, saw, tukul kuku ke dalamnya. Ia boleh dicat dalam jisim atau mendedahkan biasa enamel cat kemasan dan cat, atau venir venir semulajadi atau filem sintetik.

Sills kayu-polimer komposit mempunyai penampilan yang menarik, mereka kuat dan tahan lama. Walau bagaimanapun, seperti kayu semula jadi, produk-produk ini boleh menukar warna mereka apabila terdedah kepada sinaran matahari, serta membengkak dan berubah bentuk dalam keadaan kelembapan yang tinggi. Di samping itu, PDK adalah bahan yang agak baru, dan sebagainya harga tetingkap Sills tingkap plastik sehingga sedikit terlalu mahal untuk pasaran tempatan.

tingkap konkrit

Sebelum ini menikmati populariti yang besar bentuk standard papak konkrit, yang telah ditubuhkan dengan maksud menghabiskan bahagian bawah pembukaan tingkap. Hari ini, papak konkrit tradisional dengan pasaran hiasan lebih pembolongan analog diperbuat daripada konkrit hiasan. Dokumen warna bahan ini adalah sangat pelbagai dan menyeluruh, sebenarnya, konkrit adalah tahan kepada cahaya UV, membenarkan ia untuk mengekalkan warna dalam bentuk asalnya.

Ia juga perlu untuk ambil perhatian kekuatan konkrit hiasan yang tinggi yang membolehkan pengeluaran ini Sills material, yang mempunyai kawasan permukaan yang besar. A ambang tingkap luas menjadi satu rak tambahan di mana walaupun objek berat boleh disimpan. Selain itu, terima kasih kepada teknologi moden dan kemajuan ilmu pengetahuan dalam pembuatan tingkap Sills peluang untuk mencipta produk tanpa sesak.

tingkap Sills diperbuat daripada kayu

Sejak dahulu lagi dianggap Sills kayu tradisional satu ruang di bawah hiasan tingkap. tetingkap bingkai peranan ambang kayu bermain papan yg telah dibentuk biasa. Hari ini ia adalah bahan yang menarik dari sudut hiasan berpendapat: dalam ini, anda boleh melihat dengan melihat tingkap Sills gambar untuk tingkap plastik. Untuk tingkap Sills tertinggi yang berkualiti digunakan pelbagai kayu berharga - abu, beech, oak, ceri, chestnut, maple, mahogany. Produk yang dibuat daripada larch Siberia lebih mudah dan pain.

Pilihan adalah luas, dan bahan yang lebih eksotik untuk bendul, produk akhir akan menjadi lebih mahal. Kayu dalam proses pengeluaran adalah tertakluk kepada pengeringan dan menggilap, warna kuning muda kemudian permukaan yang dirawat daripada minyak sayuran dan wax, impregnations dan lakuer perlindungan kedap air. Properties, perkhidmatan dan ciri-ciri masa depan ambang kayu bergantung kepada kualiti dan kayu kering.

.yap-title-block__text, .yap-title {
font-size: 17px penting ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-menegak .yap-title-block__text {
font-size: 17px penting ;!
}

Sills diperbuat daripada kayu pepejal adalah sangat mahal. Antara produk-produk ini Sills tingkap paling mahal diperbuat daripada abu, harga yang adalah 30% lebih oak, kayu ini adalah lebih baik mengekalkan bentuknya, kerana ia adalah kurang permata. Bahan-bahan mentah yang paling kos efektif - longgar dan lembut pain, tetapi semasa operasi dalam apa-apa ambang tingkap boleh terjejas oleh objek tajam dan berat. Oleh itu, Sills paling sering dipilih diperbuat daripada kayu oak, beech dan pain.

Sesetengah pengeluar untuk mengurangkan kos pengeluaran bagi Sills multilayer dihasilkan, serta lebar jalur terpaku. Lapisan untuk ketegangan yang lebih besar dengan cara yang gentian kayu ditempatkan silang. Bonding berlaku apabila terdedah kepada suhu yang tinggi dan tekanan. Selepas itu, bahan kerja disalut dengan lapisan perlindungan (cat, dempul, cat, antiseptik) untuk melindungi bahan aktif daripada UV-radiasi dan kelembapan.

Kelebihan Sills tingkap kayu adalah jelas: tinggi sifat-sifat penebat haba, breathability, keupayaan untuk menahan keterlaluan suhu yang besar, ketahanan. Walau bagaimanapun, produk tersebut adalah aneh untuk membersihkan. Mereka tidak boleh diterangkan dibasahkan dengan air, dibersihkan dengan pelarut dan pengkakis, ia adalah wajar untuk melindungi permukaan daripada membeku. Debu dibuat untuk memadam kain kering. Setiap 3 - 5 tahun adalah wajar untuk mengemas kini ambang pada lapisan permukaan varnis, lilin atau cat.

Stone jendela

Cukup papan pilihan yang popular di bawah tingkap dianggap sebagai hasil daripada batu semula jadi atau buatan. Paling tahan lama tingkap Sills - granit. Dan jika anda merancang untuk membeli hanya apa-apa produk, anda perlu menyemak pensijilan mandatori produk, yang menunjukkan kesucian bahan-bahan mentah yang digunakan radiasi (I kelas keselamatan) kerana mineral cenderung untuk mengumpul radiasi.

Pada onyx dan marmar kemudaratan itu di sana, dan kesan hiasan mereka tidak terjejas. struktur marmar mempunyai pelbagai warna dan sesuai dengan sempurna dalam hampir mana-mana bahagian. produk Onyx mempunyai keupayaan untuk menghantar cahaya - anda boleh menetapkan mentol lampu di bawah ambang untuk mewujudkan kesan lut menakjubkan.

Sills model tingkap diperbuat daripada batu semula jadi yang tahan lama, tetapi agak rumit - mereka takut pendedahan kepada bahan kimia dan calar, dan produk cahaya tidak boleh berdiam diri, dan hubungan dengan cecair pewarna yang berbeza: bergas minuman warna yang terang, kopi dan teh. Jadi hari ini, bersama-sama dengan tingkap Sills batu semula jadi untuk mewujudkan analog sintetik yang digunakan secara meluas.

batu tiruan tidak kalah dengan parameter estetik dan fizikal semula jadi, dan kos hampir sama. Batu tiruan yang terdiri daripada pengisi mineral (70 - 90%) dan pengikat polimer - resin. Dengan menambah banyak pewarna yang berbeza boleh dibuat apa-apa ambang teduh. Salah satu kelebihan utama tiruan tingkap Sills batu adalah untuk menyambung dengan lancar, membolehkan anda untuk mencapai kekukuhan mutlak permukaan.

bahan ini adalah tahan kepada semua jenis bahan kimia, tahan panas dan tahan lama, tetapi takut calar. Ia adalah yang terbaik untuk mengendalikan pengilat dan penyelesaian sabun. Jendela batu tiruan hiasan bersih: untuk tempoh yang lama kekal bersih kerana mereka tidak menyelesaikan dengan acuan bakteria, dan mereka tidak mengeluarkan bahan berbahaya.

Pemasangan PVC ambang tingkap dengan tangan sendiri

Pemasangan tingkap Sills tingkap plastik memerlukan kemahiran tertentu daripada pekerja, kerana pemasangan yang tidak betul ambang menghadapi anda pembinaan tetingkap kurang terlindung dan waktu malam musim sejuk busuk. Pemasangan produk ini dalam kebanyakan kes dijalankan serentak dengan penggantian bingkai tingkap. Ia lebih menjimatkan dari segi kos bahan dan penggunaan sumber kewangan, lebih mudah dan lebih cepat.

Menentukan saiz ambang tingkap

Ia adalah paling sesuai untuk tingkap plastik, tingkap Sills diperbuat daripada PVC. Kerja harus bermula dengan pengiraan saiz ambang tingkap untuk tingkap plastik. Untuk menentukan apa yang sepatutnya menjadi panjang ambang, ia adalah perlu untuk mengukur lebar pita pembukaan dan yang dihasilkan menambah nilai untuk sekurang-kurangnya 60 milimeter, kerana ambang pada setiap sisi cerun perlu melanjutkan sekurang-kurangnya 30 milimeter, dan lain-lain plastik profil sudut F yang digunakan dalam pemasangan cerun, akan membuat persembahan untuk ambang tingkap, dan dianggap tidak boleh diterima.

Lebar tingkap Sills plastik adalah sangat mudah untuk menentukan. Ingat bahawa pembukaan bertopi yang dibenarkan ambang adalah 50-70 mm, jika tidak ia akan menyekat bateri dan akan menghalang peredaran haba, yang boleh menyebabkan fogging dan pembentukan ais pada tingkap. Walau bagaimanapun, walaupun di bawah sangat tetingkap reka bentuk ambang diletakkan kira-kira 20 milimeter. Oleh itu, angka-angka ini perlu ditambah kepada indeks kedalaman membuka tingkap, yang diukur dari dinding untuk profil.

Pengeluaran preform bendul

Menggunakan nilai yang diperoleh, potong ambang preform lebar dan panjang yang dikehendaki. Melaksanakan memotong Proses itu sendiri pengisar, kerana dengan itu anda boleh mencapai tepi sempurna lancar. Jika alat ini tidak di tangan, anda boleh mengambil jigsaw, tetapi mereka perlu dipotong rapi. Dalam ketiadaan jigsaw dikurangi bahan kerja yang boleh menjadi lebih saw konvensional.

Tetapi jika ambang tingkap blank anda bukan dalam pembukaan, ia adalah perlu untuk memotong keluar keping yang mencegahnya. Atau anda boleh memastikan bahawa bahagian menonjol ambang di sebelah kiri dan di sebelah kanan ceruk ke dalam dinding. Selepas memasang ambang ke tingkap plastik dalam apa-apa cara dan shpatlevanija alur ini anda boleh mencapai kesan dinding monolitik dan ambang tingkap.

Untuk melakukan ini, di dinding untuk membuat lubang kecil menggunakan penebuk. Yang dikenakan kepada pembukaan bendul, membuat tanda untuk luka, diberikan di atas, dan memotong di sebelah kiri dan kanan untuk campurtangan dalam peti pemasangan. Sekarang plastik kosong ambang dianggap siap sepenuhnya untuk pemasangan di tapak.

penyediaan permukaan

Sebelum memasang tingkap Sills plastik, permukaan mendatar mesti dibersihkan dengan betul daripada habuk dan serpihan. Dalam kes ini, perlu diingat bahawa ambang tingkap, tidak kira bahan yang sentiasa perlu dipasang di miring sedikit ke tepi bilik untuk menyimpan air dari menyiram tanaman atau kondensat menitis, daripada pergi di bawah bingkai. Cukup untuk sengetkan dalam beberapa milimeter.

Sebelum memasang ambang tingkap plastik untuk memasang spacers khas atau baji yang perlu pembekuan penyelesaian plaster. Mereka adalah perlu untuk memasang ambang tingkap di tahap yang diperlukan. Kemudian menyediakan pad di bawah ambang. Mereka perlu dipilih supaya produk sesuai dengan selesa untuk bingkai, tetapi tanpa berlebihan. Linings tidak berkata-kata kepada mereka maka saya tidak perlu dipotong. Semak bagaimana sebenarnya akan memasang ambang tingkap.

Penetapan Sills tingkap plastik

Terdapat beberapa cara untuk melancarkan ambang plastik:

 • pada dua komponen busa polyurethane (kaedah yang paling banyak digunakan);
 • pada pelekat dengan spacers bertindak sebagai akhbar;
 • di kurungan khas, termasuk keadaan di mana lebar ambang adalah lebih tinggi daripada pembukaan tingkap;
 • dengan khas klip penahan.

Selepas itu, sedikit basah permukaan, memohon membawa buih pemasangan bingkai, memasang tingkap Sills plastik, menetapkan dan mengisi dengan buih semua lompang yang tinggal. Ingat bahawa buih adalah dapat banyak berkembang dalam jumlah, jadi anda perlu berhati-hati dan berhati-hati. Selepas buih mengeras sepenuhnya, anda boleh mengeluarkan pendakap dan memeriksa kualiti pemasangan ambang untuk tingkap plastik menggunakan tahap semangat. Sentuh tempat yang bendul dengan cerun dan kerangka dimeteraikan dengan akrilik.


Like this post? Please share to your friends: