Dalam bilik tidur dalam gaya minimalism: Interior Ciri-ciri

Dalam dunia yang terlalu banyak tekanan dan gigabait maklumat seseorang itu berada dalam carian berterusan untuk ketenangan jiwa dan kira-kira, yang dicerminkan dalam ciri-ciri bahagian dalam perumahan. Keinginan untuk mewujudkan keadaan yang perlu untuk rehat yang baik dan bersantai, telah menimbulkan hari ini gaya minimalis topikal yang menggabungkan keringkasan dan fungsionalisme. Walaupun kebijaksanaan konvensional yang yang sesuai untuk kawasan pedalaman, serta orang-orang yang sempurna tidak wujud, kami menawarkan anda gaya minimalism, ciri-ciri fungsi yang luar biasa, kekurangan perkhidmatan lebih, termasuk tekstil, idea-idea reka bentuk digilap dan garis bersuara. Semua ini, digabungkan dengan skim warna neutral menjadikan minimalism dalaman gaya serba boleh, yang mana anda akan menghargai kemudahan ruang yang tidak akan dilupakan dan tiada had, kosong adalah keping perabot dan tekstil. Apakah ciri-ciri asas dan perbezaan gaya minimalis, serta kaedah-kaedah pendaftaran dalam bilik tidur dalam gaya minimalis - jawapan kepada soalan-soalan dan banyak lagi mencari dalam artikel kami.

Minimalism di kawasan pedalaman di bilik tidur: asas-asas teori gaya dan variannya

Fungsionalisme, sebagai "batu penjuru" gaya minimalis, subjugates reka bentuk dan penyelesaian gaya dan reka bentuk perabot, tarikh dalam kawasan ini. Konsep ini menggalakkan serba boleh maksimum gaya yang menggabungkan fungsi yang luar biasa dan skim warna yang neutral dan garisan ringkas objek dan garis-garis yang ketat dengan bahan-bahan yang unik dan benar-benar harmoni tiruan dan semula jadi. Satu lagi ciri unik adalah penguasaan fungsi minimalis hiasan, dan, menurut penduduk, estetika, tetapi kedua tidak kalah dengan yang bersaing dan juga arahan bercanggah konsep gaya.

reka bentuk bilik tidur, menepati gaya minimalism, dan membuat semua peringatan-Nya, perlu mewujudkan rasa ringan maksimum, airiness dan infiniti, yang dicipta oleh organisasi yang optimum dan pengezonan ruang dan terdapat perhatian teliti untuk simpanan perkara terperinci. Walaupun fakta bahawa semua item yang diperlukan menutup di tangan, tidak ada kesan ruang kekusutan.

Dalam bilik tidur dalam gaya minimalism photo

Standard dari bilik, dibuat selaras dengan ciri-ciri minimalis, adalah bilik tidur, yang dibuat dalam gaya Jepun, bagaimanapun, persamaan yang jelas tidak membuat bilik minimalis dan bilik tidur dalam gaya Jepun adalah konsep yang sama. A standard yang diiktiraf minimalism - bilik tidur gaya Jepun minimalis arah memberikan idea menggunakan katil yang rendah platform, warna naturalistik dan sekurang-kurangnya perabot dan hiasan barangan. Asas minimalism boleh dibuat bukan sahaja standard yang diiktiraf - dihiasi dalam gaya Jepun, tetapi juga pelbagai jenis gaya muzik, dari etnik (Afrika, Jepun) untuk gaya dengan nota berbeza pembandaran (berteknologi tinggi, loteng dan lain-lain). Dan, sudah tentu, klasik abadi juga boleh menjadi konsep teras minimalism. Arah dominan bergantung kepada pilihan bukan sahaja perabot tetapi juga bahan-bahan hiasan, semasa dengan cara yang minimalis. Jika tandas etnik adalah perlu untuk memberi tumpuan kepada bahan-bahan semula jadi atau kualiti mereka tiruan, dalam gaya teknologi tinggi akan menjadi penting untuk melihat duet logam dan plastik.

sifat-sifat asas minimalism dalam bilik tidur

Bagaimana untuk membezakan antara minimalism kawasan yang berkaitan? Memberi perhatian kepada perkara-perkara berikut Ciri-ciri:

Perabot. Kerana kenyataan bahawa kawasan bilik tidur di pangsapuri kecil tidak membuat ia mungkin untuk melengkapkan sebuah bilik persalinan, ia adalah tempat di mana perkara-perkara yang disimpan pakaian dalam dan linen tempat tidur, dengan penekanan kepada perkhidmatan profesional dan pelbagai fungsi dengan perabot kecil ini;

Pencahayaan. Jika reka bentuk bilik anda membayangkan tingkap panorama di dinding, menganggap diri anda bertuah, dan anda mempunyai peluang yang unik untuk melengkapkan bilik tidur minimalis pemandangan klasik, bagaimanapun, memandangkan hakikat bahawa ia adalah jarang, sila sumber tambahan cahaya;

Hiasan. Ini adalah pilihan untuk menggunakan atau ketiadaan yang perlu dirawat dengan berhati-hati kerana. Sejak ketiadaan lengkap butiran hiasan boleh membuat bilik tidur yang tidak selesa dan sunyi, menggunakan hiasan dalam jumlah yang terhad. Sebagai contoh, di dinding tergantung beberapa gambar peribadi, peristiwa-peristiwa penting yang menangkap untuk anda, menguruskan di rak beberapa cenderamata atau patung, serta penggunaan tumbuh-tumbuhan hidup di dalam pasu hiasan, tetapi tidak lebih daripada 3-4 unit;

Tekstil. Sebilangan besar fabrik tenunan tidak dialu-alukan dalam gaya minimalis diingat bahawa, seperti menghias bilik, pereka dinasihatkan untuk meninggalkan tradisional tirai tingkap tekstil memihak kepada dihalang. Tetapi jika, walaupun cadangan, anda masih memilih langsir, pastikan jahitan mereka telah dibuat daripada bahan-bahan bijaksana warna neutral. cadangan ini adalah bagi peralatan tempat tidur dan bantal.

foto Bedroom minimalism

Kelebihan dari bilik, dihiasi dalam gaya minimalism

Jika anda memberi tumpuan kepada penggunaan rasional ruang di dalam bilik tidur, yang dilakukan dalam gaya ini, anda mungkin mendapati kelebihan berikut:

  • Sejak perbezaan utama di antara bilik tidur minimalis - penguasaan ruang terbuka yang percuma, jadi bilik adalah lebih mudah untuk membersihkan dan bebas habuk - agak satu kelebihan besar asrama;
  • Bedrooms dicirikan organisasi rasional ruang dan ketiadaan perabot berlebihan, kelihatan lebih luas, yang penting terutamanya bagi kawasan dengan kawasan yang kecil;
  • Sejak bilik tidur minimalis tidak kelebihan beban dengan butir-butir yang tidak perlu, mengubah konsep gaya keseluruhan dan kesan visual dari bilik tidak sukar - hanya menambah beberapa barang perhiasan atau menggunakan tekstil yang berbeza.

Warna di bilik tidur minimalis rendah utama

Bilik tidur, di mana minimalism adalah konsep gaya asas penyelesaian dalaman melibatkan penggunaan warna semula jadi neutral. Sebagai contoh, yang paling baik adalah kombinasi warna kayu semula jadi dan batu semula jadi, selamat datang naungan bata merah dan berbeza kombinasi putih, hitam dan warna kelabu. Pada masa yang sama, bahagian dalam bilik tidur moden, yang dibuat dalam gaya minimalis, berdasarkan penggunaan serentak bilangan yang terhad aksen warna, yang tidak boleh melebihi tiga penyelesaian mewarna. Classics genre dalam kes ini adalah gabungan popular putih dan pastel naungan warna neutral, cth, coklat muda, liat, atau kelabu zaitun. Di samping itu, tints neutral boleh berkesan digabungkan dalam ketiadaan warna putih. Warna ketiga tidak boleh diguna pakai di dalam bilik tidur, ia adalah perlu untuk "memperkenalkan bahagian-bahagian kecil" aksen sebagai kecil, menarik perhatian.

Jika kita mengambil kira skim warna, tamat tempoh dalam minimalis, warna diedarkan seperti berikut: warna yang paling jelas digunakan pada permukaan, ciri-ciri kawasan yang kecil, manakala dua warna neutral diedarkan pada permukaan lain, tanpa mengambil kira kawasan mereka. Anda juga boleh menggunakan warna yang dua tints neutral, dengan cara yang hiasan dibuat permukaan yang besar. Konsep warna asas, minimalis - dinding kosong untuk hiasan yang boleh digunakan di landasan yang sama dan cat pepejal warna dan kertas dinding. Walau bagaimanapun, jika anda mempunyai keinginan sangat menarik untuk menarik dinding dalam warna-warna terang dan ia tidak melampaui minimalis, perkara-perkara dalaman yang lain perlu dikeluarkan hanya dalam warna neutral.

gaya minimalism Classic adalah gabungan berbeza iaitu hitam dan putih, dilengkapi dengan aksen merah indah. Dan untuk mengimbangi kekurangan hiasan, pencahayaan lembut menganjurkan dada - lampu tidak langsung mengkompensasi kekurangan hiasan.

reka bentuk bilik tidur dalam gaya minimalism: bagaimana untuk menghiasi dinding, lantai dan siling?

Dinding di dalam bilik tidur, yang dibuat dalam gaya minimalis, disediakan dalam larutan warna tunggal yang jelas tidak termasuk penggunaan semua jenis corak dan reka bentuk. Untuk dinding boleh berjaya digunakan pelbagai bahan-bahan kemasan dari dataran kertas dinding dan cat warna neutral untuk plaster. trend bergaya dalam gaya minimalis ialah penggunaan kertas dinding bukan tenunan dengan plaster. Siling dalam gaya minimalism juga dicirikan oleh keunikan sendiri. Ia mempunyai ciri-ciri kesederhanaan dan ketiadaan "menjerit" unsur-unsur hiasan, seperti pelepasan, stuko dan sempadan berwarna-warni. Varian optimum menghias siling dalam gaya minimalism - penciptaan mudah bentuk geometri struktur siling, dicirikan oleh kehadiran lampu sorot terbina dalam. Jika anda ingin membuat untuk reka bentuk siling lanjut terang dan menghiasi lukisan kaca berwarna, yang diletakkan sebagai aksen warna kecil. Bilik tidur, dihiasi dalam gaya minimalis, ia adalah disyorkan untuk melengkapkan siling tahap tunggal, manakala organisasi yang lebih kompleks struktur siling dua tingkat digunakan untuk mendapatkan kesan cahaya asal.

kemasan lantai juga perlu pendekatan yang serius: untuk reka bentuk adalah lebih baik untuk memilih lantai mobil, yang teduh digabungkan dengan sentuhan dinding, permaidani warna neutral tanpa corak hiasan atau lamina. Tekstur bahan yang digunakan untuk dinding, lantai dan siling permukaan tanpa mempunyai kepentingan yang besar: ia boleh sama ada licin atau kasar. Syarat utama untuk gabungan tekstur - gabungan harmoni antara satu sama lain.

.yap-title-block__text, .yap-title {
font-size: 17px penting ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-menegak .yap-title-block__text {
font-size: 17px penting ;!
}

Perabot bilik tidur minimalis: bagaimana untuk tidak melebihi muatan bilik?

Dilengkapi dengan bilik tidur minimalis juga mempunyai ciri-ciri sendiri, yang unik untuk gaya ini. Perabot dalam gaya minimalism - ia perabot, dilucutkan pelbagai perhiasan, lukisan dan ukiran hiasan. perabot besar dan tinggi dianggap casuistry, kerana majoriti subjek mempunyai ciri-ciri dimensi padat dan warna neutral.

Tempat pusat diberikan kepada katil bilik tidur minimalis (selalunya ia adalah katil atau podium-katil futon, kawasan tilam yang kurang daripada bidang podium). Selamat datang katil tatami Jepun, ciri-ciri kaki tersembunyi. Kepala katil dalam gaya minimalis - bukan detail ciri katil, dan jika ia masih ada, reka bentuk minimalis adalah berbeza. Juga menyambut katil pemasangan pada podium pegun, yang reka bentuk menyediakan storan mudah perkara. Sama ada di sebelah katil menetapkan dua jadual yang tidak berbeza banyak hiasan dan kedua kaki dian dengan reka bentuk dihalang. Untuk menekankan lagi kawasan katil, pilih kertas dinding bijaksana dengan perhiasan bunga bijaksana.

Mengelakkan memasang kabinet dihias, boudoirs dan pameran. Penyelesaian yang paling optimum yang harmoni patut ke kawasan pedalaman di bilik tidur dalam gaya minimalis, almari dianggap dilengkapi dengan lut facades kaca dan plastik. Jika bilik tidur anda mempunyai ciri-ciri kawasan yang besar, menganggap diri anda bernasib baik, dalam keadaan ini, anda akan dapat mematuhi dengan lebih cekap dengan minimalism dalam bilik dalaman. Kerana ini akan menjadi cukup untuk mengambil sebahagian kecil daripada bilik tidur di bawah susunan bilik persalinan, jadi kebanyakan perkara yang akan disembunyikan daripada pandangan.

Pantang larang bagi arah gaya ini dipasang perabot (kabinet, rak dan rak). Tetapi jika anda memutuskan untuk menggunakan mereka, ingat bahawa mereka tidak boleh banyak. Sebagai contoh, ia boleh menjadi satu struktur tunggal dipasang berhampiran katil. barangan hiasan juga dibenarkan dalam kuantiti yang minimum, jadi jika pelan anda adalah untuk menganjurkan pameran semua koleksi terlebih dahulu menolak idea ini.

Jika anda sedang merancang untuk menganjurkan di dalam bilik tidur tempat kerja, awal desktop pembelian, dilengkapi dengan meja yang luas, di mana untuk meletakkan semua alat kerja anda, sebelum ini di atas meja. Pakar mengesyorkan untuk memberi keutamaan kepada meja komputer pelbagai fungsi, reka bentuk yang membolehkan anda untuk menyembunyikan dan unit sistem dan monitor dan papan kekunci pada masa yang apabila mereka tidak terlibat dalam kerja-kerja.

meja solek dipilih mengikut prinsip yang sama: semua barang-barang yang digunakan perlu disembunyikan dari mata prying. Bagi cermin, pakar-pakar mengesyorkan untuk memilih cermin segi empat tepat, yang dicetak.

Lain perabot, adalah wajar dalam rangka minimalism, ialah dada laci, yang juga dicirikan oleh ketiadaan hiasan yang kaya dan bersaiz kecil.

Sekali lagi, jika saiz bilik tidur membenarkan, penambahbaikan dialu-alukan di sudut beliau untuk berehat, yang, seperti yang lain daripada perabot dicirikan oleh minimalism sangat terhad. Serlahkan bawah organisasinya mana-mana kawasan bebas daripada bilik tidur anda, katil permaidani membosankan sedikit warna neutral, letakkan kerusi selesa dan berfungsi dengan reka bentuk yang dihalang dan menambah lampu lantai mudah dan meja dengan bentuk geometri yang ketat.

Walaupun pada hakikatnya, dalam gaya minimalism diamalkan pembahagian ruang kepada beberapa zon, untuk masa yang lama tidak ada terkejut dengan ketiadaan sekatan. Pengezonan premis dalam kes ini dijalankan oleh perkiraan pelik perabot dan dilengkapi lampu yang diarahkan. Untuk menekankan lagi kawasan katil, meletakkan di atas permaidani lantai. Percuma Amalkan teknik-teknik ini juga bertujuan untuk meningkatkan ruang bebas dan kekurangan alat ganti.

dalaman bilik tidur dalam gaya minimalism ialah alam mulia bentuk yang mudah. Bed dihalang bentuk geometri, sebuah bilik fokus, cermin dalam bingkai padat dan almari lapang, tersembunyi untuk menjimatkan ruang di dalam niche dilengkapi khas - semua ini adalah dilengkapi dengan loji yang elegan dengan daun sempit, yang merupakan satu lagi sifat penting minimalism pendiam dan ringkas.

Hiasan bilik tidur: bagaimana untuk mengekalkan keseimbangan yang terbaik?

Bilik-bilik tidur minimalis tidak dialu-alukan yang banyak tekstil, aksesori dan unsur-unsur hiasan. Kepala katil tidak digalakkan untuk menghiasi tekstil - bantal di bar dan horden besar-besaran adalah dianggap tidak sopan dalam konsep minimalis gaya. Untuk menghiasi dinding di atas kepala katil, anda boleh menggunakan pelbagai imej dalam bingkai, gambar atau panel, dan juga sebagai salah satu cermin kecil besar atau beberapa. anda boleh menguruskan pelbagai niche dan untuk melengkapkan mereka dengan sumber cahaya jika dikehendaki. reka bentuk bilik tidur dalam gaya minimalism tidak membenarkan kelimpahan tekstil: kain di bawah minimalism hanya digunakan sebagai cadar dan linen tempat tidur, dan juga mempunyai skim warna neutral. Banyaknya bantal tidak digalakkan - hanya 2-3 bantal hiasan di atas katil. Untuk mengurangkan penutup, serta bahan-bahan tekstil lain, keperluan khas: ia mesti membosankan, tanpa warna mewah dan corak.

Windows dalam pedalaman minimalis menghiasi jarang dengan penggunaan tekstil. Dalam kebanyakan kes, pendaftaran windows digunakan bidai atau bidai kayu tradisional yang membolehkan anda semua hari untuk meninggalkan tingkap terbuka dan tidak menghalang penembusan cahaya ke dalam bilik. Ia adalah wajar bahawa tingkap adalah saiz yang menarik, ia akan membuat bilik tidur yang lebih luas dan lapang, visual meluaskan bilik. Jika anda tidak dapat menghapuskan penggunaan tirai gelap terus dengan hiasan minimalis bilik tidur, berhenti pilihan anda pada monokrom tirai warna neutral dan menambah tirai bijaksana itu.

Pelakon bilik tidur minimalis - lampu

reka bentuk bilik dalam gaya minimalism meninggalkan ruang untuk imaginasi dan melibatkan banyak sumber cahaya, dengan itu, kedua-dua semula jadi dan buatan. Walau bagaimanapun, pakar-pakar mengesyorkan untuk melakukan tanpa candelier siling tradisional, sorot menerapkan dalam struktur dinding atau siling. lampu sisi katil dan sumber cahaya mempunyai reka bentuk ringkas dihalang berbeza dan dihiasi dengan lampu lantai kaca dan warna sewarna. Dialu-alukan sebagai lampu loghat, yang bermaksud organisasi lampu di kawasan katil dinding dada atau elemen hiasan.

Berhubung dengan pintu, dalam kes ini, ia adalah lebih baik untuk meninggalkan reka bentuk swing tradisional, memilih untuk pintu, khususnya yang berkaitan dalam rangka minimalism gelongsor.


Like this post? Please share to your friends: