sofa mudah dengan tangannya

Leafing melalui ilustrasi berwarna-warni dengan perabot ditapis untuk ruang tamu, anda pasti akan berhenti mata anda pada gambar sofa rumit kecil, yang terdiri daripada rangka kayu dan tilam. Praktikal dan keselesaan rasuah sofa, tetapi berhenti harga. Mungkin alternatif yang sesuai untuk sisa tersebut akan mengeluarkan sofa mudah dengan tangannya.

A sofa dengan tangannya: manfaat

Asas bagi sofa dipercayai yang mudah menyajikan beberapa rel rangka melintang dan papan. Terkenal dengan sofa yang boleh dibuat secara bebas tanpa apa-apa kesukaran dari yang paling mudah bahan-bahan yang boleh didapati untuk semua orang. Semua yang anda perlu untuk pembuatan sofa dengan tangannya - ia lukisan pembangunan - skim, pengiraan tepat daripada bahan yang diperlukan, alat-alat binaan asas (penguasa, menetapkan persegi, gerudi atau pemutar skru, tukul, jigsaw dan perabot stapler), ketepatan, kesabaran dan kerja keras.

Untuk pangsapuri moden sofa mudah, yang dibuat dengan tangannya sendiri, akan kelihatan sedikit kasar, dan dia tidak mempunyai apa-apa maksud. Walau bagaimanapun, bagi rumah sebuah negara atau vila - ini adalah satu pilihan yang sangat baik yang akan dikenakan bayaran kekuatan kurang dan usaha.

Beberapa hujah-hujah yang boleh dibuat memihak kepada pengeluaran sofa dengan tangannya:

  • penjimatan yang ketara dana. sofa mudah dengan tangannya akan kos anda beberapa kali lebih murah daripada yang dibeli di kedai perabot. Tetapi jangan lupa kebenaran yang mudah bahawa simpanan hendaklah tidak dengan mengorbankan kualiti!
  • Terlibat dalam pembuatan sofa, anda mempunyai kawalan mutlak terhadap kualiti dan bertanggungjawab untuk perabot bersedia! Anda tidak perlu bimbang tentang rasuk tidak adil menyambung, bekalan berkualiti rendah dan kelemahan dan kecacatan dalam karya itu.
  • Dengan memilih kayu yang berkualiti dan aksesori moden, anda boleh membuat sofa perasaan sejenis "profesionalisme." Pilih kayu tanpa knot, reput dan kawasan gelap, menonton untuk pemasangan ketepatan - ia akan memberikan gloss khas selesai sofa buatan sendiri perabot.

Gunakan kemasan asal dan boleh dipercayai, berkualiti tinggi kain pelapis.

  • Dalam pembuatan sofa dengan reka bentuk tangan - mereka bentuk projek ini sendiri, dan reka bentuk yang siap akan dibuat mengikut keperluan dan dimensi anda.
  • Pada masa hadapan, anda boleh dengan mudah melaksanakan penyempitan sofa, sekali lagi dengan ketara mengurangkan kos kewangannya.
  • Mengumpul sofa dengan tangan-Nya, kamu akan mempunyai kepuasan untuk mengambil bahagian dalam proses kreatif, kelas tuan dan kebanggaan yang tiada tandingan dalam hasil kerja mereka.

A sofa dengan tangannya: kelas induk

Semua bahagian bingkai sofa mudah perlu dihasilkan dan dipasang dalam urutan berikut:

  1. belakang,
  2. panel hadapan,
  3. kerusi
  4. tempat letak tangan.

Dan, akhirnya, bingkai siap dipasang asas.

Jadi, bagaimana untuk membuat sofa dengan tangan-Nya?

Sebagai permulaan, anda perlu menyediakan saiz yang sesuai lembaga.

Nota: pakar tidak mencadangkan penggunaan pain, kerana ia tidak menahan ubah bentuk dan memerlukan kilang pemprosesan tambahan.

Sebaik sahaja anda telah membuat dengan semua ukuran, ia adalah perlu untuk menewaskan perlahan-lahan. Kemudian, untuk butiran tanda dan digunakan untuk bahagian-bahagian yang ditetapkan adalah dibuat alur dan digerudi lubang untuk penyumbat pada asas bingkai untuk skru skru penetapan dalam bingkai rasuk mendatar yang lebih rendah, dan menghalang keretakan penyumbat.

Nota: dalam penyediaan bahagian-bahagian dan keping perlu untuk memberi perhatian kepada "gambar" pokok itu. Sebatian perlu dilakukan supaya cincin tahunan kayu sisi cembung menghadap satu sama lain.

Selepas pemasangan, semua permukaan harus papan teliti yg dicampur dgn pasir. Kerja-kerja akhir fasa ini akan menjadi rawatan permukaan berwarna menjadi sayu, perabot lilin khas atau noda dengan tikar lanjut.

Sudah tentu, saiz sofa yang mudah ditetapkan secara individu. Bagaimanapun, ambil perhatian bahawa parameter asas sofa akan menetapkan saiz struktur siap.

Bar disyorkan seksyen baka tahan lama 70x70 mm dan ketinggian 100 mm untuk mengeluarkan kaki sokongan. boleh dilampirkan kepada kebolehpercayaan sambungan mereka untuk sudut-sudut logam.

Melakukan sofa dengan tangannya, ia adalah mungkin untuk membuat kembali pada sudut. rangka boleh terdiri, misalnya, daripada 2 mendatar dan 4 papan menegak. ketinggian backrest boleh diselaraskan bergantung kepada ketinggian anda dan pilihan peribadi. Di belakang papan lapis tulang dilapisi sepenuhnya dan dari sisi, yang akan menarik kembali duduk sahaja di kawasan terbuka. Bahagian bawah kerusi ditutup.

.yap-title-block__text, .yap-title {
font-size: 17px penting ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-menegak .yap-title-block__text {
font-size: 17px penting ;!
}

kerusi lembut untuk pengeluaran bebas sofa mudah

Bahan asas untuk ketumpatan busa kerusi tidak kurang daripada 35 kg / m3, yang boleh disusun dalam dua lapisan. Menjadi asas yang disalut dengan kain bahan bukan sutera perlindungan, yang membolehkan untuk mengurangkan geseran mungkin di antara lapisan hiasan dan pangkal sofa, dan mengelakkan ia melekat ke pangkal, berlakunya kedutan dan tergelincir.

proses pembuatan backrest mirip dengan hanya satu perbezaan - sebagai bahan dibuang mungkin buih ketebalan kurang sebagaimana tahap beban di belakang beban yang lebih kecil asas sofa. Untuk jahitan salutan hiasan adalah disyorkan untuk menggunakan tepi tali yang kuat. Sepanjang tepi lebih rendah belakang boleh diletakkan zip atau pita Velcro.

Ia harus diperhatikan bahawa beberapa pembuatan domestik berjaya menangani pembuatan perabot, bekerja upholsteri tetapi boleh menyebabkan masalah. Dalam kes ini, mendapatkan bantuan daripada organisasi khusus, hanya nyatakan saiz dan menyediakan untuk mereka bekalan.

Lapisan atas kerusi lembut diikat pada Velcro, yang memberikan kekuatan ikatan pada beban normal dan ricih.

Sofa bersedia!

A sofa dengan tangannya: video di youtube

Untuk maklumat mengenai cara untuk membuat sofa video tangan anda


Like this post? Please share to your friends: