Memasang kabinet dinding ke dinding

Semua set dapur moden mempunyai dalam kabinet dinding lengkap. Mereka membolehkan anda untuk menjimatkan ruang, mempunyai kapasiti yang baik. Terletak pada paras mata, loker ini adalah sangat mudah dalam operasi dan mereka sentiasa dipenuhi dengan banyak perkara, mewujudkan ketegangan serius mengenai mekanisme berengsel. Oleh itu adalah sangat penting untuk menghasilkan pengikat dipercayai dan berkualiti tinggi untuk dinding kabinet.

Soderazhnie:

 1. Memilih tinggi sampel kepungan
 2. mekanisme sedia ada Kabinet sampel
  • plat pemasangan
  • Engsel perabot
 3. Reka bentuk almari belakang dinding
 4. Bagaimana untuk melampirkan kabinet dinding dengan plat pemasangan
  • kerja-kerja persediaan
  • instrumen
  • Bagaimana untuk menetapkan kabinet dinding - panduan langkah demi langkah

Memilih tinggi sampel kepungan

Sebelum anda mula untuk melancarkan kabinet dinding ke dinding, anda perlu memilih ketinggian yang tepat untuk sampel mereka. Ia ditentukan atas dasar kriteria utama - pemilik dapur pertumbuhan. Jarak purata kira-kira 50-60 cm dari permukaan meja di sebelah kabinet dinding bawah. Mengikut standard negeri, nilai ini mencapai ke tahap 45 cm.

Dalam kes di mana kedudukan tergantung loker diperlukan sepanjang peti sejuk atau ketuhar yang tinggi, maka ketinggian objek dan menentukan tahap yang dikehendaki Kabinet sampel.

mekanisme sedia ada Kabinet sampel

Penggunaan aksesori pemasangan tudung moden dapat memudahkan kerja, yang dikaitkan dengan sampel kabinet dapur. Ia membolehkan anda untuk menetapkan beberapa kesilapan dalam permohonan penandaan dan meningkatkan kekuatan struktur keseluruhan. Dalam usaha ini ia akan mengambil masa agak sedikit, dan semua kerja-kerja yang boleh dilakukan secara bebas, tanpa bantuan sesiapa.
Untuk menetapkan kabinet dinding, kebanyakannya digunakan rak yang disediakan khas dan peranti yang dikenali sebagai suatu halangan.

Hinge dilengkapi dengan cangkuk, yang dipasang dalam Kabinet dinding sebelah dan kekal tidak dapat dilihat dari luar.

plat pemasangan

Cara pertama adalah hubungan untuk plat pemasangan.

Kelebihan kaedah ini:

 • semua kerja juga boleh dilaksanakan oleh satu orang, jadi tidak ada keperluan untuk menyokong kabinet, apabila selesai mengira. Ini dapat memudahkan tugas itu, dan juga membolehkan untuk menggantung kabinet dengan ketepatan yang tinggi;
 • terima kasih kepada skru pelarasan khas, susun atur kabinet boleh ditukar dengan menjadikan mereka lebih tinggi-rendah, dan juga dekat dengan dinding atau daripada itu. Mekanisme ini membolehkan hampir tepat menyelaraskan kabinet, ia agak sukar, dan menggunakan engsel konvensional dan tidak selalu mungkin;

 • di dalam bas untuk pemasangan kabinet adalah takukan khas, di mana boleh dengan mudah menyesuaikan panjangnya;
 • semua pemasangan yang perlu boleh dijalankan walaupun apron dapur sudah dilampirkan;
 • tidak perlu menggunakan membendung untuk penjajaran;
 • cukup hanya tidak hanya mengesan pemasangan, tetapi juga untuk hapus. Pada asasnya Halangan kabinet dapur, dengan cara yang, dalam masa kurang daripada 1.5 jam.

kelemahan:

 • terutamanya kos yang tinggi bagi keseluruhan set, termasuk rel pemasangan dan halangan. Tetapi ia tidak menjadi masalah begitu serius, memandangkan akibat menjimatkan banyak masa;
 • lain Kelemahan kaedah ini adalah bahawa kerana -aktivitinya kabinet pada dinding di bahagian atas pelepasan sedikit ketara.

Engsel perabot

Kaedah kedua adalah lebih murah, tetapi ia akan mengambil masa yang lama, di samping itu, memerlukan bantuan tambahan. Ia gelung dan unsur-unsur pengikat yang akan digunakan.

Pada mulanya atas terikat ini telah dipilih dan digunakan untuk garis mendatar di sepanjang semua kabinet yang menggantung diperlukan.

Kemudian, tahap ditentukan oleh ketepatan mukanya (terdapat kes-kes di mana keputusan itu berubah kerana lantai yang tidak rata).

Pada baris yang terhasil ditunjukkan mata pertama ialah lubang menggunakan gerudi atau puncher dan pengikat dipasang. Kemudian kabinet itu diambil, dan digantung buat sementara waktu untuk menentukan lokasi perlawanan seterusnya dengan ketepatan mutlak. Ia tidak perlu dipandu oleh hanya satu baris bertakuk, tetapi kebosanan kandang adalah perlu untuk memeriksa tahap.

Semua proses berikutnya adalah sama. Apabila semua kabinet yang melekat dan kedudukan mereka tahap disahkan, anda boleh meneruskan untuk mengkompaun mereka dalam skru upholsteri antara mereka sendiri. Peringkat akhir kerja pemasangan penyambung cornice hiasan, yang diskrukan ke pangkal atas dengan menggunakan skru.


Kini hanya menggantung facades, memasang rak untuk melihat sama ada pintu berfungsi dengan betul, dan jika perlu, membetulkan kesilapan itu dengan menggunakan skru pelarasan. Keseluruhan proses memerlukan tumpuan dan perhatian yang baik, serta pembantu bijak, tanpa bantuan yang agak sukar untuk betul mengira jarak yang dikehendaki di bawah pengikat.

Reka bentuk almari belakang dinding

Kemajuan dari berat badan akan bergantung kepada reka bentuk dinding belakang kabinet dinding.


Dalam kes pertama dinding belakang adalah dipaku ke kuku dan tiada dikhaskan. Oleh itu, apabila lampiran kepada pendakap pelekap, bahagian atas tidak sesuai ketat, dan kabinet akan condong. Untuk mengelakkan ini, bahagian bawah kabinet perlu disediakan untuk lekukan, yang sepadan dengan lebar plat pemasangan. Untuk melakukan ini, anda boleh kuku rel nipis, atau untuk mengira ketinggian sampel itu supaya dia "datang" kepada apron dapur. Dalam kes kedua, pengikat hendaklah dibuat sudah semasa apron dapur.

.yap-title-block__text, .yap-title {
font-size: 17px penting ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-menegak .yap-title-block__text {
font-size: 17px penting ;!
}

Dalam kes kedua dinding belakang dilampirkan dengan rehat.

Ini kabinet reka bentuk dinding adalah lebih mudah, kerana ia membolehkan mereka bukan sahaja untuk menggantung di pertindihan di apron dapur, tetapi punggung itu. Tetapi apabila memasang kabinet tanpa pertindihan, ia adalah penting bahawa apron itu terletak sempurna rata, jadi walaupun juling sedikit segera bergegas ke dalam mata.

Bagaimana untuk melampirkan kabinet dinding dengan plat pemasangan

kerja-kerja persediaan

 • Ia adalah wajar untuk mempunyai dinding lancar selaras;
 • jika operasi dilakukan di sudut dapur, sudut yang dibentuk oleh dinding mesti tepat 90 darjah;
 • semua kerja-kerja pemasangan elektrik, kedai penempatan untuk melukis kesimpulan dari lampu atas mesti diselesaikan;
 • Ia juga mengikuti segera untuk menyediakan dinding, yang akan menjadi Kabinet hung. Ia perlu dicat atau ditutup dengan kertas dinding dan maju ke menetapkan apron dapur. Sejak almari ditubuhkan melakukan semua ini akan menjadi amat sukar.

instrumen


Untuk menggantung kualitatif kabinet dapur di tangan, anda mesti mempunyai alat-alat berikut:

 • Bor - mungkin elektrik atau manual. Ia adalah perlu untuk menggerudi lubang untuk pengikat. Jika anda perlu bekerja pada tembok penahan, ia perlu gerudi atau menumbuk dengan fungsi ini;
 • tahap;
 • rolet;
 • pemutar skru;
 • tukul besi;
 • diri - satu alat tambahan, yang akan diperlukan, jika dikehendaki, untuk menyambung peti bersama-sama untuk mewujudkan kesan kekukuhan struktur keseluruhan;
 • jika pepasangan itu dilakukan pada anchor, ia akan memerlukan saiz sepana sootvetsvubschego;
 • dan sudah tentu, bahawa keperluan untuk menyediakan bilangan yang diperlukan pengikat. Untuk menetapkan kelompok skru Kabinet diperlukan (sebagai peraturan, pengeluar komponen kabinet dinding). Untuk menetapkan tayar dipasang ke dinding perlu skru dan palam. Jika mahu, anda boleh membeli tali leher khas untuk menjamin Kabinet satu sama lain.

Bagaimana untuk menetapkan kabinet dinding - panduan langkah demi langkah

Di tempat pertama dengan cara melaraskan skru perlu untuk menetapkan cangkuk dalam kedudukan tengah. Selepas itu dalam mereka dilampirkan pada dinding sebelah supaya buku itu mengintip keluar hanya 2-3 milimeter dan bebas boleh berpaut bar pengunci.
Sekarang anda sudah bersedia untuk menyembur tanda pada dinding. Ia hendaklah berpandukan peraturan asas:

 • jika lokasi kabinet dinding bergantung pada peralatan dapur besar atau objek tinggi, maka pada masa markup mereka pasti perlu dimasukkan ke dalam tempat;
 • dengan tambahan kepada kereta api yang meningkat, ia adalah perlu untuk mengetahui terlebih dahulu sama ada kabinet dipasang bertindih apron dapur, atau adakah ia rapat dengan beliau;
 • tali kekang harus diletakkan di bawah pinggir atas bahagian 3-4 cm. Untuk mengira jarak ini, ia adalah perlu untuk memasang tali pada bahagian belakang kandang, jadi ia akan dipasang di dinding. Maka ia akan dapat dilihat dengan jelas, berapa sentimeter diperlukan untuk mengambil kira apabila memohon markup akhir.


Mengambil semua cadangan ini, dengan bantuan peringkat digunakan dua baris, bermula dari sudut dapur kira. Daripada jumlah ini, satu baris menunjukkan kelebihan atas rel tirai, dan yang kedua mewakili kabinet atas.
Petua: Untuk menentukan kedudukan mendatar kabinet adalah lebih baik untuk menggunakan tahap, dan tidak mengukur jarak dari siling atau lantai, akibat daripada ralat mungkin berlaku. Walaupun ada keyakinan bahawa siling atau lantai cukup licin, tidak bernilai risiko, jika tidak, anda akan perlu untuk buat semula semua kerja dari awal.

jalur tepi atas ditekan terhadap garis menandakan bersedia (Rendah) dan membuat bilangan yang diperlukan markah untuk lubang penetapan.

Jika dinding adalah pepejal dan mempunyai kapasiti beban yang baik, ia adalah mungkin untuk memecahkan kereta api ke dalam kepingan kecil 15 cm, dan setiap satu set di tempat-tempat di mana tempat perlindungan berada. Tetapi jika ada walaupun sedikit keraguan tentang kekuatan dinding, ia tidak perlu untuk membahagikan kereta api, tetapi sebaliknya, lebih tahan untuk menetapkan ke nombor yang lebih besar daripada pengikat.

Selanjutnya, diameter gerudi tertentu, di dinding kemas dibuat lubang kecil untuk memasang rak. Di bawah ini kita menetapkan beberapa garis panduan asas:

 • satu sering boleh menghadapi masalah seperti ini, apabila pada awal penggerudian bit gerudi kerana ia melompat. Untuk menghapuskan ketidakselesaan ini ceruk kecil yang dibuat dalam bidang penggerudian. Mereka adalah dibuat menggunakan satu tamparan tukul pada piercer atau dengan ketiadaannya, dalam kuku kukuh;
 • jika semasa penggerudian dinding crumble, kemudian untuk memulakan adalah untuk membuat lubang diameter yang lebih kecil sedikit, dan kemudian mengembangkan saiz gerudi itu. Oleh itu, ternyata lebih berhati-hati;
 • untuk mengukur kedalaman penggerudian, dowel dituai diambil digunakan untuk menggerudi dan tepat disimpan jarak yang dikehendaki. Jika lubang yang telah dilakukan dan ia adalah plug tukul seterusnya ke dalamnya, anda perlu memastikan bahawa kedalaman yang mencukupi. Terlalu dalam lubang akan melakukan kerja yang tidak selesa;
 • di dinding konkrit cukup keras untuk menggerudi lubang, walaupun dengan menggunakan gerudi dengan hujung pobeditovym. Oleh itu, jika tiada punch itu tidak perlu pasangan kuat pukulan piercer tukul;
 • semasa kerja, perhatian khusus harus diberikan kepada tempat di mana pendawaian pas.

Kemudian lubang didorong tepat kayu penetap dan pengikat yang dipasang pada kereta api pelekap. Pada itu, dengan bantuan sampel, dipasang kabinet. Status mereka dikawal oleh skru, yang dilengkapi dengan mekanisme berengsel.

Untuk membuat kesan kabinet di dinding perlu untuk menyambung dengan ketat antara satu sama lain. Untuk melakukan ini, mereka perlu untuk menetapkan Pengapit secara berpasangan, bermula dari sudut kabinet. Agar tidak merosakkan permukaan mereka, perlu meletakkan baji kayu antara kabinet dan pengapit.

Seterusnya, lubang digerudi coupler intersectional bersambung antara kabinet. Apabila penggerudian melalui chipboard, sering sumbing.

Untuk mengelakkan masalah ini, anda perlu memohon salah satu daripada dua kaedah berikut:

 • di tempat-tempat di mana datang gerudi, ia adalah perlu untuk kuat tekan ke bawah sekeping kayu (lebih tebal, lebih baik);
 • mulanya digerudi denda melalui lubang dan kemudian menggerudi diameter yang dikehendaki, ia mengembang pada kedua-dua belah pihak.

Dalam kabinet dinding pemasangan lengkap, ia kekal hanya untuk memasang rak, menjamin pintu dan menyesuaikan diri mereka dengan skru yang ada di engsel.


Like this post? Please share to your friends: