Smirkovim papirjem: označevanje, vrste, aplikacija

Zelo pogosto se zgodi, da je majhen in na videz zelo majhne, ​​kar res nujno potrebno, in lažje poimenovati tista področja, ki ne zahtevajo njegovo uporabo, kot na seznam nasprotno. Smirkovim papirjem le spadajo v kategorijo teh potreb, v tem članku bomo govorili več o tem.

vsebina:

 1. smirkovim papirjem označevanje
 2. Poglej brusni
 3. Vrste smirkovim papirjem
  • Izdelek oblika pesek smirkovim papirjem
 4. brušenje smirkovim papirjem

smirkovim papirjem označevanje

Brusni papir - neke vrste mletje materiala, v katerem je substrat prevlečen z abrazivnim sredstvom v "zrn" ali prahu. Pravzaprav taka abrazivni struktura je glavna značilnost proizvoda. Velikost zrn omogoča ustrezno delo. Več o tem označevanju bo pomagalo.

smirkovim papirjem fotografija

 • Izpolnite naslednji zapis bo interesantna strokovnim ozke osredotočenosti. Spodnja tabela prikazuje samo parametre, potrebne za praktično uporabo gradiva preprost nestrokovnjaku. Vse podrobnosti so na voljo na ruske goste, tudi v korelaciji s standardi FEPA in ISO 6344, ki se uporabljajo v tujini.
 • Tako označevanje ugotoviti, katere dejavnosti uporabiti papir različnih "peska", označeno s črko "P". Kazalniki se merijo v številkah. Najmanjša dimenzija brusni sliki ustreza višjo vrednost. Pogosto je v prvi skupni označbo USSR s črko "H" (velikost določeno v deset mikrometrov), ali črka "M" (velikost "grain" se meri v mikronov). Take "stand-ins" so navedene v stolpcu "Opombe".
označevanje področje uporabe opombe
P22; P24; P36 Za zelo grobih osnutkih del 80-H; 63-H; 50-H
P40; P46, P60 Za grobo brušenje 40-H; 32-H; 25-H
P80 - P120 začetno čiščenje 20-H; 16-H; 12-H, 10-H
P150; P180 Za končno brušenje 6-H; 8H
 • Za fino razvrščanje smirkovim papirjem je, kot sledi:
označevanje področje uporabe opombe
P280; P240 Za brušenje trdega lesa M63; 5-H
P600; P400 Poliranje površin pred barvanjem M40; M28; 2 -H; 3-H
P1000 Obdelava plastike, keramike, kovine M20; 1-H
P1200; P1500 Končno poliranje M5; M7; M10; M14; H-01; H-00; H-0

Hrbtna stran materiala vsebuje druge koristne informacije.

Osnova kože

 • Papir. Obraba je najhitrejša možnost, ampak je sposoben prenesti veliko stresa, na podlagi tega naredi vse, kar je fino smirkovim papirjem. Poleg tega, da je to najcenejša možnost.
 • smirkovim papirjem krpo Bolj trpežna v primerjavi s prej opisanega vzorca, včasih ga impregniramo s posebnimi vodoodbojen sestavkov. Takšna izvedbena oblika je bolj elastično.

 • kombinirani. Združuje prednosti prej opisanih podlagah, zato njegova cena višja. To je pomenilo, da deluje, če želite, da dajo veliko truda in dosegli najvišje mehanski učinke. To pomeni, da je osnova za grobo nazhdachki.
 • Brusni papir z ježkom. Na voljo za stroje za brušenje površine, ki so namenjeni za namestitev pritrditev brusni ježkom. Glavna prednost je, da ni potrebe, da ga razrežite z roko na želeno velikost. Vezivo deluje kot lepilo lepilo ali sintetične smole.

Poglej brusni

 • šipek - je abrazivni naravni zmorejo poliranje lesa. Papir z njim imajo relativno mehko, tako dobro "pečat" v drevesni strukturi, ki omogoča črnilo, ki se enakomerno porazdeli po površini.
 • Karbid Kremniya zelo trpežnega materiala. Kože s to vrsto abraziva nepogrešljive pri predelavi kovin, lakiranih delov, plastike, fiberglass izdelkov.
 • keramični brusni To je potrebno v fazi lesa in svojo naravnanost. Ki se uporablja v grobih vrstah smirkovim papirjem, in je pogostejša v obliki posipanje pasov. Značilna visoke trdote.
 • glinica značilna krhkosti, ki "igra v roke" dejstvo, da je med obdelavo svojih površin, brusni od vročine in tekočih prizadevanj "odmori", da oblikujejo novo oster rob, ohranili delovna. Zato je lahko življenjska doba pri teh kož impresivna. Nanesite ga bolj pogosto v lesno industrijo.

Nasvet: smirkovim papirjem stanja, označene z indeksom "A1" je primeren za brušenje izdelkov iz mehkih materialov. Črka "L" in številko 2 je omenjeni o možnosti uporabe na kovine. Prav tako, kot je označevanje črko "M", potrošnik bo rekel o kože impregniranih mokro moči. "P" pred opozarjajo vlage strah. "Predstavniki" vodotesen tip so namenjeni za mokro brušenje, daje gladko površino in ne prahu med delom.

Vrste smirkovim papirjem

Nazhdachku razdeljeni po kategorijah, se lahko na podlagi več dejavnikov:

 • Velikost brusni papir (granulacija);
 • področje;
 • obrazec za javnost

V delu, nekatere od njih so bile omenjene zgoraj, vendar je zaradi popolnosti, je treba, da jih opredelijo ločeno in dodamo k že obstoječi informacij.

Ne brusni papir (granulacija) - neka merilo količine abrazivnih delcev na kvadratni centimeter. To je mogoče razdeliti v skladu s kože na:

 • -Hrapava za zdravljenje stare barve (lakov, barv) in začetno predelavo. Prod grobo in groba frakcija, skupaj z odstranitvijo zgornjega sloja na material zapusti utori in praske zato zahtevajo nadaljnjo obdelavo. Tako je najbolj groba brusni papir pogosto uporablja, kadar obstaja potreba ni gladka, ampak zmeljemo off vrhnjo plast (na primer les, da dobimo želeno obliko predoblik). Številke 12-80;

 • Srednje drobnozrnatega potrebno v vmesnih fazah mletja in ustreza samo isto za izravnavanje površin, čiščenje in tako naprej, za obdelavo večslojnega je bila gladka in kakovosti. Ona, seveda, gladi in izravnava površine, vendar še vedno pušča sled, čeprav ne tako očitno kot vzorci z veliko žita. Non 80-160;
 • drobnozrnatega odpravlja napake iz prejšnjih lakov, zaradi česar je površina pripravljena za končno obdelavo (npr spray barve). To vključuje smirkovim papirjem in nulevka. Non 160-4000.

Če povzamemo, smo ugotovili, da je postopek dela z različnimi materiali je enak v vseh primerih. so začeli z uporabo smirkovim papirjem z zelo grobih delcev. Ta predelava lesa, in odstranjevanje stare barve materiali in čiščenje rje na kovinskih izdelkov. Postopoma se premakne na papirju z globo brusni in izvedli končno poliranje.

Izdelek oblika pesek smirkovim papirjem

Glede na obliko sproščanja, lahko opažamo dve glavni vrsti: listi in brusni papir zvitki. Toda poleg njih, in na druge različne konfiguracije.

 • vlaken nazhdachka. Je netkan material, izdelan iz mrežice, prepojen z brusilnimi fiksno na podlago s pomočjo posebnih smol. Potrebujem ga za matirni površin. Prilagodljiv baza nam omogoča, da se doseže želeni učinek, tudi v oddaljenih krajih. Tako se doseže optimalna in je podlaga za kasnejše barvanje ali polnjenju.

.Yap-naslov-block__text, .yap-naslov {
font-size: 17px pomembno ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-navpično .yap-Naslovno-block__text {
font-size: 17px pomembno ;!
}

 • brusni mreže To je lastniški material za brušenje prah. Z strukture tega materiala - poliestra mrežico s fiksnimi brusilnih zrn. Taka Mrežna struktura omogoča izjemno odstranitev prahu skozi celotni površini mlevnega materiala, ki ne zamaši in je zaščitena z tvorbi grudic. Moč omrežje zagotavlja njeno dolgo delovanje, ki vodi k manjši porabi brusov.
 • brusilna kolesa. Fin brusilni vrste z uporabo naprednih tehnologij omogoča nemoteno manjših napak v lak. Uporablja skupaj s substrati, ki zagotavljajo tesno prileganje na površinah z zapletenimi konture (npr na vozilih). Hitro odstranjevanje finih prask občutno zmanjša čas obdelave, zaradi česar je bolj enotna in kakovosti. Urezovanje primerki imajo močan rezilo in imajo agresivno abrazivnih strukturo. Namenjeni so za vožnjo hladilnik in soljeni. V nasprotju z žico ščetke delujejo veliko dlje. Namenjena čiščenju kovinskih površin.
 • Brusni papir v trakovih Ima visoko zmogljivost rezanja in ima dolgo življenjsko dobo. To se lahko proizvede s posebnimi orodji luknjami za odstranjevanje prahu.
 • Vodoodporna smirkovim papirjem morali za dovoz ali mokre obdelave različne površine.

 • roll kože. Pridobljen na različnih substratih za različne aplikacije in z različnimi tehničnimi lastnostmi, primerna tudi za visoko strokovnega dela (na primer, pri proizvodnji čevljev ali popravila).
 • Smirkovim papirjem na peno Obdelava temelji ima zamašijo, ki niso namenjeni za mokro brušenje. Uporablja se v obdelavi in ​​napolniti lak premazi Zaključna kontur in robov. Primeren je tako za specializirane in gladkih površinah, saj ob pritisku pene omogoča enakomerno porazdelitev abraziva. Ta pogoj zagotavlja, da ne prihaja do zdrsa.
 • Smirkovim papirjem brusilnih strojev. Na voljo posebne velikosti z lepilom osnove, s katero je enostavno popraviti in se hitro spreminjajo.
 • abrazivnih gobic morali za površinsko obdelavo s kompleksno strukturo, za oblikovanje, brušenje robov. Zelo primerna za uporabnike težko poliranje dostopnih mestih. Z njimi priprave površine za barvanje. Na voljo z različnimi velikosti abrazivnih zrn iz ultra in zelo majhna, v mediju.
 • abrazivnih cvetje Uporablja se za odstranitev majhnih napak. Nenavadna oblika je namenjen, da se zagotovi, da ko tveganja niso bile oblikovane. Uporablja se v novih in prebarvali površin.
 • Brusni trakovi zaradi svoje posebne konstrukcije, so napolnjene v stroj ali strganje stroj.

brušenje smirkovim papirjem

Smo že ugotovil, da se razkrije potrebnega materiala na številnih področjih delovanja:

 • gradnjo in dekoracijo: obdelava zamašimo površine njihovega usklajevanja in odlaganje malih utorov s spatulo ali povešanje, obrezovanje različnih materialov (kovine, les, PVC) iz starega premaza;
 • popravilo avtomobila: izvajanje različnih tipov nadgradnje (odstranitev korozije, osnovnega in polnila zdravljenje pred kasnejše izravnavi, brušenje pred barvanjem, lakiranjem, površinsko rogoznico pred sprožilni in druge dejavnosti);
 • obdelovanje lesa: brušenje lesa, pri čemer dobimo enotno površinsko postopek obdelave vodni osnovi;

 • barve delo: Obdelava podlage pred tem in po uporabi barv, lužil glajenje;
 • popravilo in izdelavo pohištva.

Mnogi mojster zdi zelo izviren način reševanja nekaterih problemov. Tu so nekatere od njih s kože "za druge namene".

 • Strganje fuge med ploščicami. Trmast umazanijo med ploščicami lahko zelo težko odstraniti z uporabo čistil. V ta namen so nekateri obrtniki priporočamo uporabo list fine nazhdachki ukrivljen na pol. Vodenje malte mora biti zelo natančno, poskušam, da ne poškoduje samo ploščice.
 • Ostrenje igle. To področje cenijo šiviljci. Za vrnitev iglo na svoje nekdanje ostrine dovolj za luknjanje te njena papirjem večkrat, ali "zavito" v kožo konice in za kratek čas vrti.
 • Posodobite desko za rezanje. Lesena deska za rezanje hrane sčasoma nizajo fine mreže utori z nožem. To ni lahko pokvari videz izdelka, ampak tudi zelo nehigienično, saj takšno površino, "raja" za bakterije in mikrobe. Za uskladitev osnove samo treba uporabiti smirkovim papirjem.
 • "popravila" semiša. Svetlobni scuffs in umazanijo s stvarmi iz semiša mogoče odstraniti skozi kožo. Treba je nežno jo hoditi v krajih, ki potrebujejo čiščenje, in nato "glavnik" krtačo za obnovitev nap na kraju samem.

To ni popoln seznam navodilih za uporabo brusni papir, vendar je impresivna. Majhne stvari res ustvariti nekaj več, kot si lahko predstavljate na prvi pogled.


Like this post? Please share to your friends: