Rumah gimnasium dengan tangan mereka

Untuk kelihatan cantik, bijak, muda dan bertenaga, ia tidak perlu untuk menjadi tetap di kelab kecergasan atau gimnasium. Cukup untuk melengkapkan sebuah gimnasium di rumah dan untuk terlibat dengan keseronokan untuk badan dan jiwa pada bila-bila masa yang sesuai untuk anda.

gimnasium rumah - ia adalah satu penyelesaian yang bijak dan praktikal untuk semua orang yang menghargai kesihatan dan komited untuk kesempurnaan fizikal. Mengapa? Ia tidak menjadi rahsia lagi bahawa untuk mencapai keputusan yang penting, senaman perlu sistematik. Adakah ia sentiasa mungkin, memandangkan kadar semasa hidup? Tidak. Untuk masa yang sering tidak cukup walaupun untuk kerja dan rumah tangga setiap hari kerja biasa, apatah lagi apa-apa "kemewahan" seperti menjaga diri. Peribadi "pusat kecergasan" di rumah atau pangsapuri anda - bukan sahaja berguna, tetapi juga menguntungkan: sekali untuk berbelanja di peralatan senaman dan peralatan sukan, selama bertahun-tahun tidak perlu berfikir tentang membeli (walaupun tidak murah) langganan ke kelab sukan.

Sebelum anda membuat sebuah gimnasium di rumah, anda perlu berfikir melalui setiap perincian - dari pilihan bilik kepada unsur-unsur hiasan. Sama seperti latihan fizikal akan menjadi satu keseronokan, bukan jenis perkhidmatan secara berkala gulung penyesalan.

jadual kandungan

 1. Memilih lokasi yang sempurna
 2. Menghias dan mereka bentuk sebuah gimnasium di rumah
 3. Bagaimana untuk melengkapkan sebuah gimnasium di rumah

Memilih lokasi yang sempurna

Sebaik-baiknya, ia adalah wajar untuk mengambil gimnasium rumah bilik yang berasingan, dengan kawasan yang tidak boleh kurang daripada sepuluh meter persegi. Jika anda tinggal di rumah peribadi, tempat yang paling tepat untuk dia akan anjung, dengan keupayaan untuk menganjurkan pengudaraan yang baik. Apabila ia adalah mudah untuk bernafas, menonton dan duanya adalah terpakai gembira. Ia juga merupakan pilihan yang baik adalah untuk loteng.

Tetapi secara umum, gimnasium rumah boleh dilakukan di mana-mana bilik dengan tingkap: jika bilik adalah aliran udara biasa untuk melatih ia menjadi mudah. Dalam bilik tersumbat tanpa tingkap, anda dengan cepat akan mendapat letih, merasa tidak selesa berterusan. Tidak perlu dikatakan bahawa dalam keadaan itu, semangat yang cepat "datang ke sia-sia?

Menghias dan mereka bentuk sebuah gimnasium di rumah

dinding

Dinding rumah gimnasium mini mesti air wap kebolehtelapan. Ini kerana di dalam bilik daripada rancangan itu, walaupun direka untuk dua atau tiga orang, tidak dapat tidak jumlah tertentu pengumpulan kelembapan. Jika permukaan dihiasi dengan plastik atau jubin, mereka akan membentuk kondensat - dan suasana seperti itu tidak adalah yang paling sihat. Oleh itu, adalah wajar untuk memberi keutamaan kepada bahan-bahan seperti berwarna plaster, kertas dinding atau gabus.

.yap-title-block__text, .yap-title {
font-size: 17px penting ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-menegak .yap-title-block__text {
font-size: 17px penting ;!
}

Paul

Lantai untuk gym rumah perlu pilih yang selesa, boleh dipercayai, mempunyai penebat bunyi yang baik. lantai papan tidak sesuai tanpa sebarang keraguan. Kami mengesyorkan bahawa anda berbuat demikian:

 • membina "terapung" senarai yg panjang lebar;
 • kualiti harus menyelundup penebat bunyi substrat;
 • seperti kot atau permaidani kemasan penggunaan plug asas yang tebal.

penyelesaian warna untuk gym rumah

Menurut pemerhatian perubatan Kesan yang paling baik terhadap hijau, biru, krim, kuning air cahaya pelatih dan kelabu. Ia adalah wajar untuk menggunakan mereka dalam mewujudkan gimnasium rumah dalaman.

cahaya

Lampu di pusat kecergasan rumah harus semata-mata atas. Ingat: tiada lampu yang berwarna - hanya cahaya putih yang menyenangkan!

Aksesori dan perabot

gym pasti menjadi cermin. Jika mahu, anda boleh membuat mencerminkan sepenuhnya satu dinding - ia adalah cantik, selain daripada visual meluaskan ruang. Meletakkan cermin perlu supaya para pelatih lancar boleh memikirkan diri mereka sendiri - dan dalam pertumbuhan penuh.

Walau bagaimanapun, perlu diperhatikan bahawa cermin di kawasan pedalaman di gym - tidak "narsisisme atribut" dan motivasi untuk melaksanakan latihan dengan betul, mengikuti perkembangan peribadi.

Ia adalah bernilai mengetahui! Tidak selalu di gym cermin menyebabkan emosi yang menyenangkan. Dalam salah satu kajian psikologi telah mendapati bahawa wanita yang mengalami obesiti, dilihat dicerminkan dalam proses senaman negatif. Supaya minat mereka dalam sukan dan sikap yang positif tiba-tiba padam. Oleh itu, keputusan mengenai keperluan untuk memasang cermin di gym perlu sentiasa diambil dengan kehendak semua ahli keluarga.

perkara yang perlu di pusat kecergasan rumah juga:

 • rak tuala, pakaian;
 • kerusi dengan belakang;
 • meja untuk semua jenis "perkara-perkara kecil" - botol air, cermin mata, telefon bimbit, dan lain-lain;.
 • skala elektronik atau mekanikal;
 • jam dinding.

Jika bilik besar dikhaskan untuk gym, kita boleh mewujudkan terdapat meja kopi dan sofa kulit untuk selesa "masa-out".

Jika seseorang dari ahli keluarga seorang atlet profesional, ia adalah di gym rumah anda akan menjadi tempat yang terbaik untuk rak dengan cawan, pingat dan diploma.

Ramai orang lebih suka kelas dengan "videoinstruktorami" - yang bermaksud bahawa pusat kecergasan peribadi yang mungkin perlu dilengkapi dengan TV dan DVD-Player (terdapat unit dengan pemain terbina dalam dan USB-pelabuhan untuk "pemacu kilat"). Peminat "iringan lagu" daripada semua kes mereka tidak boleh melakukannya tanpa muzik di gym "memasang".

ruang menghias

Anda boleh menghiasi bilik dengan poster pembina badan (bagi lelaki) dan gambar-gambar model atau bintang kegemaran perniagaan persembahan (untuk wanita). Secara umum, sebarang imej, lukisan, patung sukan atau dalam topik semi sini akan sesuai.

Bagaimana untuk melengkapkan sebuah gimnasium di rumah

Di gym rumah mesti memasang sekurang-kurangnya satu kardio - sama ada treadmill atau ellipsoid yang. peralatan dan peralatan lain mesti dipilih bergantung kepada matlamat peribadi, pilihan dan, sudah tentu, amalan seks. Wanita yang merancang untuk "membuang" beberapa jurulatih kilo berkepala cukup kardio, beberapa berat dan tekan roller. Lelaki perlu beg bar, rod atau simulator kuasa boleh menumbuk mendatar. Mandatori satu mat untuk mengamalkan di atas lantai.

Melengkapkan sebuah gimnasium di rumah "untuk seisi keluarga", ia adalah wajar untuk tidak berbelanja besar pada inventori - membeli sepasang fitball, bar dinding, gelung, tali. Berbesar hati semua ahli isi rumah, dari yang kecil sampai yang besar - dijamin!

Apabila saiz mengesankan premis diperuntukkan untuk gym, anda boleh memilih untuk melengkapkan ruang tenis atau biliard.

Dan akhirnya, untuk memahami cara terbaik untuk mengatur ruang, melihat dalam talian gambar gimnasium rumah - supaya anda boleh belajar banyak idea-idea yang menarik.


Like this post? Please share to your friends: