pintu pemeriksaan: Arahan Pemasangan

Jika rumah itu telah dibina dan berlandskap, dan semua komunikasi dibawa, tetapi kemudian mempunyai masalah dengan kumbahan, yang tidak jelas tentang rapih teratur. Jadi, pada masa itu saya tidak mengambil berat tentang maksudnya seperti pintu pemeriksaan. Apabila tidak ada akses kepada semakan kumbahan, ramai akan mempunyai untuk memecahkan dan membentuk semula sekali lagi, dan perbelanjaan baru ini. Orang-orang yang walaupun sedikit biasa dengan longkang peranti, tahu betapa pentingnya adalah untuk mewujudkan audit lurang kebersihan, untuk mempunyai akses kepada paip dalam tetingkap audit khas.

Isi kandungan:

  1. Apa yang pintu pemeriksaan apartmen atau rumah
  2. Jenis bukaan pemeriksaan
  3. pemeriksaan tingkat pintu: ciri-ciri utama
  4. pintu pemeriksaan untuk jubin: ciri-ciri utama
  5. pintu pemeriksaan untuk lukisan: ciri-ciri asas
  6. bukaan pemeriksaan pemasangan

Apa yang pintu pemeriksaan apartmen atau rumah

Melihat kotak mempunyai dalam kebanyakan pangsapuri, tetapi ia tidak boleh hadir di dalam rumah yang baru dibina dengan tangan sendiri - kerana hakikat bahawa tidak ada pengetahuan asas dalam perkara ini. Terima kasih kepada pemasangan komunikasi dalam tembok apartmen pintu rahsia bekerja, kebanyakan penyewa tidak membayar perhatian kepada mereka. Walau bagaimanapun, tanpa akses kepada paip saliran untuk menyelesaikan masalah yang timbul dengan tersumbat, perlu melakukan lebih banyak kerja untuk menghapuskan masalah ini. Kadang-kadang orang tidak menggunakan longkang air untuk bahagian tertentu rumah kerana mereka tidak tahu bagaimana untuk sampai ke tiub menyebabkan aliran normal. kotak Audit untuk paip di dinding dan di atas lantai, kadang-kadang - pada siling. hac pemeriksaan tidak dapat dilihat tidak berlaku, mereka tidak dapat dilihat, sering selamat tersembunyi di bawah jubin. Semua lurang Fungsi utama - akses kepada komunikasi dan pelekat dari pandangan.

pemasangan yang betul menetas pengauditan menyelesaikan masalah akses kepada sistem saliran tersembunyi. Komunikasi relong perlu dirancang di peringkat membina sebuah rumah. Audit reka bentuk kotak untuk pembersihan, pemeriksaan dan pembaikan komunikasi dan kelengkapan kebersihan. niche Audit - ia boleh melawat kumbahan dan sanitasi, dan juga untuk kaunter, longkang terbina dalam untuk tangki tandas, pendawaian tersembunyi, pemanasan dan pengudaraan daripada pengedar. Jika semua tiub ini tersembunyi di dinding, ia tidak bermakna bahawa mereka dilucutkan hac akses hanya baik tersembunyi.

Sering selesai tetingkap pemprosesan dengan komunikasi sunroof dimasukkan secara bebas dengan membina ia dari profil logam dan drywall. Hari ini, tidak semestinya untuk membuat mereka keluar dari bahan-bahan buangan seperti mengaudit menetas di bawah jubin atau di bawah lukisan itu adalah lebih mudah untuk membeli siap dipasang dengan pintu yang mudah. produk siap adalah lebih mudah, dan akses kepada komunikasi yang diperlukan bukan sahaja untuk tersumbat atau kegagalan, tetapi juga untuk pemeriksaan dan penyelenggaraan rutin.

Jenis bukaan pemeriksaan

Apa-apa pengubahsuaian moden - senaman yang lama dan sangat mahal, tetapi setiap orang memberi tumpuan kepada keputusan akhir, dan bersedia untuk menahan kesulitan dan perbelanjaan. Sebahagian daripada kerja yang diamanahkan profesional, tetapi itu tidak kelihatan begitu rumit, untuk menyelamatkan yang anda sendiri. Walau bagaimanapun, hanya pakar-pakar bagi setiap jenis kerja yang tahu apa yang perlu dilakukan. Jika pakar komunikasi memerlukan pemasangan audit menetas, jadi dia bijak menyediakan akses kepada paip, dan tidak menariknya dengan pemilik baru daripada kos rumah kerana ia mungkin kelihatan.

Bahan untuk Penyemakan rangka dan pintu yang paling sering yang sama, sekurang-kurangnya - adalah berbeza. pintu Hatch untuk pengauditan biasanya plastik daripada bahan yang sama, tetapi mempunyai variasi dalam logam asas - keluli, aluminium, gypsum, plastik atau busa polistirena. Kadang-kadang pintu hiasan kelihatan di kawasan pedalaman agak dari segi estetik, tanpa memerlukan pemprosesan tambahan, sebagai contoh, permukaan cermin logam.

Selalunya, pengeluar domestik lurang itu dibuat kepada perintah, dengan mengambil kira saiz pelanggan individu. Sebagai contoh, susunan bentuk bulat, seperti tingkap atau sebagai trapezoid. hac semakan Standard - bentuk persegi atau segi empat tepat, dipasang di dinding atau lantai, dan pelbagai saiz mereka 20-1200 cm, berdasarkan kemudahan akses kepada komunikasi.

pintu pemeriksaan countersunk ditutup atau jubin tidak kelihatan, kertas dinding atau mana-mana kemasan bahan lain seluruh dinding. Yang berbeza dan mekanisme membuka pintu - kanan dan sebelah kiri jalan, mendatar sebagai Lyada di bilik bawah tanah. Atau penutup pendakap buaian ke bawah dan pada penutupan magnet dilampirkan. Ia mempunyai 2 versi - dengan bingkai tetap dan selesai dengan saiz boleh laras, di mana setelah mendapat dimensi penggiling yang diperlukan memotong profil yang berlebihan. Pintu, yang disediakan dengan menetas, mempunyai bentuk yang berbeza pengancing, sebagai contoh pada engsel. Terdapat variasi seperti mana sudut dalam lubang di plat magnet tetap, dan penutup yang dikeluarkan dan dimasukkan. Reka bentuk ini adalah sesuai untuk hac lantai. Selalunya gabungan pelekap menetas, sebagai contoh, apabila gelung mekanikal digabungkan dengan magnet menggantikan kunci. Kebanyakan model membuka dan menutup pintu - menekan tangannya di wajahnya.

Tetapi klasifikasi asas bukaan pemeriksaan - menetas lantai, audit menetas di bawah jubin yang tidak kelihatan, serta menetas untuk lukisan dan kertas dinding.

pemeriksaan tingkat pintu: ciri-ciri utama

Mendatar hac reka bentuk lantai yang digunakan bukan sahaja dalam rumah, tetapi juga di kawasan atau garaj. Jenis utama - dengan peredam dan gasket, pengapit dengan penutup dan tanpa mereka, serta mengisi dan nezapolnyaemye.

Kami mengisinya penutup lantai manhole penuh dengan bahan binaan yang berat seperti simen dan tanah liat berkembang, busa keras, seramik atau membuka lembaran. Model penuh dengan penutup konkrit bertujuan untuk beban yang berat, mereka boleh bertahan turun naik suhu dan kelembapan yang berlebihan tidak tertakluk kepada kakisan logam. menetas itu ketara pada kemas rangka logam nipis. Pilih mengikut saiznya yang kecil tetapi produk dengan perimeter maksimum membenarkan penggunaan hac itu untuk tujuan lain, sebagai contoh, satu petikan dalam bilik bawah tanah atau bawah tanah garaj. Kelebihan menetas pengisian - keupayaan untuk menyamar permukaan lantai mutlak.

Model dengan anjing laut adalah baik kerana ia mengelakkan kelembapan daripada memasuki premis dalam kotak paip. Jika pintu dipasang di atas bilik bawah tanah, meterai menghalang melarikan diri daripada asap dan bau dari bawah. meliputi hatch tersebut disediakan dengan skru khas atau mekanisme mengunci. Sesak, kunci bercagar, menggalakkan dan penebat yang mencukupi. Mereka juga mungkin mempunyai rusuk pada menetas dan penutup. manhole meliputi pada penyerap hentak menyediakan manfaat tambahan apabila ia dibuka. Terdapat model dengan pengapit yang memegang membuka pintu menetas.

saiz siri produk-produk ini boleh didapati pada halaman mana-mana kedai dalam talian yang berkaitan dengan pelaksanaan peralatan kebersihan. Sebagai pilihan - pengeluaran menetas dalam saiz pelanggan, yang lebih besar, tetapi juga di kalangan produk siap selalunya boleh didapati yang memenuhi semua keperluan.

Sebagai semakan lantai di halaman dan bangunan luar juga boleh menggunakan lurang lebih murah, yang kini boleh didapati dengan topi bukan logam. Tetapi mereka cenderung untuk permukaan beralur dari diri mereka sendiri dan memberi.

Saya selesai mengisi asas penutup - lamina kalis air, yang terpaku lantai mobil atau lain-lain jenis lantai hiasan. Sunroof Gols tudung tidak wajar untuk meletakkan udara luar. Inovasi terkini - hac tembaga bawah lamina untuk kawasan pedalaman, yang mempunyai ciri-ciri hiasan yang tinggi dan yang paling boleh dipercayai dalam segala hal.

.yap-title-block__text, .yap-title {
font-size: 17px penting ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-menegak .yap-title-block__text {
font-size: 17px penting ;!
}

pintu pemeriksaan untuk jubin: ciri-ciri utama

Luke tidak kelihatan di bawah jubin - pilihan yang paling sesuai untuk kerusi terbuka, sebagai contoh, apabila diletakkan di dinding yang kukuh dalam bilik mandi atau di dapur. rangka pelekap kukuh ini diperbuat daripada logam mempunyai stiffener yang dilampirkan menggunakan kayu penetap dan skru. Ia bukan sahaja boleh menghiasi jubin seramik, tetapi juga mana-mana bahan-bahan dalaman lain - kaca, batu tiruan, seramik, dan lain-lain Kelebihan utama seperti menetas :.

  • kurangnya boleh dilihat di kawasan pedalaman,
  • mampu menahan beban berat,
  • mudah untuk memasang dan disalut,
  • pintunya tidak kendur atau tersekat.

Oleh kerana sifat-sifat ini, hac pengauditan rahsia logam adalah tidak hanya boleh digunakan untuk akses kepada peralatan kumbahan, tetapi untuk tujuan lain. Apa-apa niche rahsia akan selamat tersembunyi dari mata prying supaya Audit menetas, seperti yang selamat atau bilik kebal untuk senjata. Ia juga mudah untuk menghiasi jam dinding atau lain-lain mengganggu subjek, yang dipasang pada pintu.

Dimensi menetas boleh menjadi minimum, 200 mm, atau maksimum, 600h12000 - untuk mengakses mana-mana niche teknologi dengan pelbagai paip dengan audit komunikasi dan peralatan lain. Pintu menetas diperbuat daripada gipsovolokna kelembapan tahan atau bahan-bahan lain dengan ciri-ciri yang sangat handal. Menghiasi pintu terbuka hac rahsia atau konvensional menekan, atau menggunakan cawan sedutan yang datang dengan pembelian. Menolak pintu mempunyai mekanisme khas bagi operasi yang lancar pada pembukaan.

pintu pemeriksaan untuk lukisan: ciri-ciri asas

Menetas mudah untuk lukisan atau kertas dinding pengeluaran dalam negeri juga berfungsi untuk menyembunyikan akses ke semua komunikasi. Pelbagai jenis produk, tidak kalah dengan analog asing, memenuhi semua piawaian kebolehpercayaan dalam operasi, hac dinding adalah lebih menjimatkan dan boleh dipercayai. perbezaan mereka - ketiadaan pen atau topografi permukaan.

Visual, pintu ini akan memberi hanya jurang yang sempit pada perimeter, jadi apabila diletakkan di bawah rak atau kabinet yang menetas akan menjadi agak ketara. Jerman selak pintu tetap yang dibuka di bawah tekanan sedikit.

produk standard dibezakan oleh jenis pintu - kanan atau ke kiri, anda boleh plaster, cat, kertas dinding tampal atas mana-mana jenis, sebagai contoh, gabus atau buluh. Luc paintable dipasang dalam partition eternit, di mana permukaan plaster dan bersedia untuk penamat penamat. Model-model ini juga sesuai untuk mana-mana dinding menyeluruh - bata, konkrit atau kayu. Menghadkan dimensi - 200-1500 mm.

bukaan pemeriksaan pemasangan

Tanpa merujuk kepada pakar-pakar, untuk melaksanakan pemasangan audit manhole tangan mereka sendiri tidak lebih keras daripada mana-mana bingkai punch dalam partition eternit atau kayu penetap untuk menetapkan rak untuk dinding utama. Syarat utama - yang hampir sama saiz menetas dan niche komunikasi. Kebanyakan model hac direka untuk pemasangan bingkai dengan skru, kecuali sebagaimana yang diperuntukkan untuk pilihan yang dinyatakan dalam arahan. Pakej ini termasuk bukaan pemeriksaan tambahan pemasangan sauh atau peranti lain.

Rama pengauditan menetas biasanya ditetapkan pada drywall.

1. Kami mengukur dimensi bingkai dan jarak antara lubang di dalamnya, jika mereka diandaikan. Pensil menggariskan titik atas pada bahagian pintu dan menjalankan tahap kiraan di bawah pintu.

2. Hole in jigsaw memotong GCR, dan cuba di atasnya bingkai, jika perlu, laraskan beberapa milimeter lebih luas - untuk kemudahan pemasangan.

3. Rangka aperture dipasang menetas Pengapit fix.

4. skru Ketatkan skru dalam lubang-lubang pelekap.

5. Jika lubang tidak disediakan, kemudian melakukan tanah di gam pembinaan atau sedikit buih. Plastik asas pengauditan menetas adalah lebih baik dijamin dengan gam "Titan" pada perimeter, atau "kuku cecair", dan biarkan ia kering.

lokasi selamat 6. Periksa dan hanya kemudian menyiapkan kerja penamat, jika perlu, melepa dan lukisan.

Petua: bata dinding, jika niche itu tidak disediakan, dan satu-satunya komunikasi gagal, kotak boleh dipotong pengisar. menetas penetapan Buda selamat memegang ke atas kayu penetap atau skru. Cara yang paling mudah untuk membuat kotak semakan dan membuka komunikasi di dinding buih, lebih sukar - di dalam konkrit. Luc di bawah jubin sesak dihias tambahan dengan silikon sealant - untuk pembuktian dan penyamaran.


Like this post? Please share to your friends: