Bagaimana untuk memilih pengering teknikal

Menggunakan panas sifat aliran udara telah lama menjadi popular semasa beberapa kerja-kerja bangunan. Ini yang disebabkan penggunaan meluas jenis ini kuasa, kerana bilik teknikal.

kandungan

 1. pengering teknikal - penggunaan
 2. Bagaimana untuk memilih pengering teknikal?
  • Ciri-ciri utama
  • Ciri-ciri tambahan
 3. Yang model untuk memilih?

pengering teknikal - penggunaan

pengering teknikal, bangunan pengering rambut, Melt, perindustrian pistol udara panas - semua nama untuk instrumen elektrik yang sama, yang mempunyai pelbagai besar ciri-ciri. Sesungguhnya, skop pengering teknikal adalah begitu besar bahawa kepentingannya dalam kerja-kerja pembinaan yang sangat sukar untuk harga yg terlalu tinggi. Alat ini, sumber udara panas, digunakan untuk semua jenis pekerjaan yang memerlukan pemanasan tempatan:

 • memotong dan kimpalan paip, produk plastik dan filem sintetik,
 • melembutkan dan lengkokan linoleum, bumbung merasakan, plastik,
 • lipit kimpalan panas alas lantai,
 • penghangusan bahagian kayu,
 • penyingkiran cat lama dari pelbagai permukaan,
 • pecutan atau nyahpecutan proses pengerasan pelekat,
 • memanaskan enjin kereta dalam cuaca sejuk,
 • pengeringan sukar untuk sampai ke tempat.

Dalam beberapa kes, rambut boleh menggantikan penunu bagas. Selain itu, alat ini mempunyai kelebihan kekurangan beroperasi bahan yang mudah terbakar dan api terbuka, dan kemungkinan menyelaraskan kapasiti suhu dan aliran udara.

Bagaimana untuk memilih pengering teknikal?

Ciri-ciri utama

Perkara pertama yang anda perlu mencari apabila memilih pengering industri - adalah kuasa aliran udara dan suhu prestasi bekalan udara.

pengering industri kuasa antara 930-2300 watt. Kelajuan dan skop alat ini adalah berkadar terus dengan kuasa yang digunakan oleh mereka.

pengering teknikal dapat memanaskan udara dalam julat suhu 100 - 650 ° C.

udara prestasi langsung memberi kesan kepada kelajuan memanaskan bahagian. pengering teknikal, bergantung kepada mod yang mampu meniup 200-650 liter udara setiap minit.

Ciri-ciri tambahan

Peranan penting dimainkan oleh kehadiran ciri-ciri tambahan, ketua di kalangan mereka - pelarasan suhu. Sesetengah model datang dengan pelarasan lancar suhu. Elektronik peranti kawalan suhu, yang dilengkapi dengan alat yang mengekalkan suhu pada tahap yang telah ditetapkan dan pada masa yang sama, melindungi rambut daripada terlalu panas. Dengan adanya fungsi ini meningkatkan masa operasi produk. Di samping itu, ia membolehkan pemprosesan sifat bahan yang sedikit berbeza.

Jika fungsi tidak kawalan suhu licin, bekerja pengering rambut yang melekat pada mod tetap berganda. Dalam kes ini, anda perlu memilih peranti dengan bilangan maksimum mod yang ada - lebih banyak daripada mereka, lebih besar pelbagai kerja boleh dilakukan dengan bantuan pengering rambut. kawalan suhu dalam model itu dengan menggunakan pemegang yang pada pemegang alat, atau pada panel kawalan khas.

model profesional teknikal pengering rambut sering dilengkapi dengan sistem suhu penstabilan elektronik. Ini membolehkan untuk mengekalkan suhu yang telah ditetapkan tanpa mengira tahap beban.

Apabila memilih pengering teknikal adalah penting untuk memberi perhatian kepada pemegang: terbuka atau tertutup. Rambut dengan pemegang terbuka mempunyai dimensi yang lebih kecil, tetapi pemegang tertutup melindungi tangan bekerja dari aliran udara panas dan percikan bahan lebur.

Risiko terbakar mengurangkan ketersediaan perisai haba khas yang meliputi muncung bekalan udara.

Satu ciri penting dalam pembinaan pengering adalah fungsi membekalkan udara sejuk. Ia membolehkan anda dengan cepat menyejukkan permukaan baru terpaku, tidak menunggu mereka untuk menyejukkan secara semula jadi. Udara yang sejuk mungkin dibekalkan melalui muncung yang berasingan dan melalui yang sama, dan yang panas. Ia adalah lebih baik untuk memilih pilihan yang kedua, sejak pengering ini disejukkan selepas pemanasan untuk hanya beberapa minit.

Penggunaan maksimum keupayaan fungsi instrumen untuk pengering bantuan muncung teknikal. Setiap muncung digunakan untuk sesetengah jenis kerja. muncung rata digunakan untuk mengagihkan aliran udara panas yang digunakan untuk pengeringan, pencairan dan dakwat memisahkan. Untuk kimpalan kepingan filem yang digunakan muncung sempit. Dengan muncung memotong, mewujudkan aliran pekat udara panas, buih boleh dipotong. Untuk operasi yang memerlukan kepekatan udara tempatan, sesuai dengan hujung bulat, tirus ke arah hujung. Melindungi muncung akan menghasilkan kerja dengan bahan-bahan sensitif haba.

Ia adalah bernilai untuk kehadiran pendirian atau cangkuk digantung, membolehkan alat untuk menetapkan, jika perlu, berehat seketika dari kerja.

Memilih pengering teknikal, anda perlu memberi perhatian kepada panjang tali - panjang 2, 5 m dan banyak lagi akan bekerja dengan alat dalam pertumbuhan penuh.

Yang model untuk memilih?

Untuk memilih model yang betul pengering rambut teknikal, perlu menentukan objektif penggunaannya. Bagi kerja-kerja rumah yang mudah sesuai dengan model yang mudah dengan kapasiti kecil dan satu set standard muncung. Jika anda bercadang untuk bekerja dengan lebih khusus, anda perlu memilih alat kuasa yang paling dan lampiran khas. Jika anda merancang banyak kerja, anda perlu memilih model pengering rambut profesional.

Pertimbangkan yang paling popular.

pengering rambut teknikal yang profesional Bosch membolehkan operasi berterusan tanpa gangguan. Kebanyakan mereka mempunyai fungsi kawalan suhu stepless dan dilengkapi dengan perlindungan haba boleh tanggal. GHG model 660 LCD mempunyai ciri-ciri paparan kristal cecair yang memaparkan maklumat tentang suhu dan aliran udara. model ini menyediakan peraturan aliran udara dua peringkat.

pengering teknikal Makita, disebabkan oleh prestasi yang tinggi, digunakan secara meluas dalam aplikasi industri. Ia digunakan untuk kimpalan, membuang cat lama, pembersihan permukaan. Model HG 650 CK mempunyai memori terbina dalam elektronik, tujuh mod operasi dengan kemungkinan pengaturcaraan individu dan melindungi sistem daripada terlalu panas atau pencemaran.

.yap-title-block__text, .yap-title {
font-size: 17px penting ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-menegak .yap-title-block__text {
font-size: 17px penting ;!
}

pengering teknikal Nammer - gabungan optimum kebolehpercayaan, kemudahan penggunaan dan harga yang berpatutan. Professional Model HG2000S PREMIUM mempunyai perlindungan haba elektronik, yang membolehkan operasi berterusan dan tidak bimbang tentang terlalu panas instrumen.

Interskol teknikal pengering rambut - Brand membina pengering domestik. Pengering rambut Interskol FE2000 ED - model profesional dengan paparan digital. Purata suhu minimum pada keluaran membolehkan selamat untuk bekerja dengan bahan-bahan suhu sensitif, dan Kapasiti maksimum menyediakan yang berkesan sebahagian besar permukaan pemanasan.

Harga pengering teknikal juga bergantung kepada model tertentu dan berbeza 30-160 masuk. e. Antara model kos rendah adalah pengering yang paling biasa dengan kuasa yang rendah dan kelajuan dengan kawalan suhu. model profesional mempunyai perisai haba boleh tanggal, set maju peralatan dan fungsi aliran udara sejuk dan thermoregulation lancar.


Like this post? Please share to your friends: