Kako narediti stopnišče v klet

Stopnice, ki so jih postavili med tla so ponavadi lahka zasnova. Toda na stopnicah v klet, ni mogoče reči - so običajno sestavljeni iz vnaprej pripravljenih modelov ali zgradili iz betona. Da bi takšno lestev, morate, da se seznanijo z fazah gradnje. In potem gradbena dela ni bilo težko.

Vsebina:

 1. Izbira stopnicah oblikovanje
 2. Zahteve za kletnih stopnicah
  • Širina stopnic
  • Višina stopnic
  • stopnice preobrat
 3. Material za klet stopnicah
 4. nosilna konstrukcija
 5. lestve opaž
 6. faze betoniranja
 7. Montažne stojala
 8. Gradnja ograjo
 9. Podlestnichnoe prostor

Izbira stopnicah oblikovanje

Gradnja lesenih kleti stopnice ali lestve gradnje jeklenih konstrukcij od proizvajalca zahteva upoštevanje številnih dejavnikov, ki vplivajo na konstruktivne elemente, varnost in uporabo končnega stopnicah.

Za izbiro kleti stopnišče, morate upoštevati naslednje dejavnike:

 • Območje kletnih stopnicah na mestu za lokacijo;
 • Denar govori v proizvodnji kletnih stopnicah;
 • Varno in udobno gibanje lestve;
 • Možnost premikanje velikih predmetov na stopnicah;
 • Pogostost uporabe kleti;
 • Del prostorov, v katerih se bo stopnišče dane;
 • Skladnost s celotno notranjo opremo in gradnjo;
 • Učinek zunanjih faktorjev lestve;
 • Kompleksnost gradbenega procesa po stopnicah v klet z lastnimi rokami.

Zahteve za kletnih stopnicah

Klet je skoraj popolna tla. To je mogoče doseči le tako, da greste po stopnicah, ki zagotavlja povezavo med prostori, ki so na različnih ravneh v hiši. Pomembno je, da so bile kleti stopnice udobna in varna za uporabo in ne zavzame veliko prostora. Pred gradnjo je potrebno ustrezno oblikovati po stopnicah, izračun vseh njegovih parametrov.

Širina stopnic

Navigacija stopnice morajo biti udobno v kleti. V zvezi s tem je treba doseči širino ne manj kot 80-90 cm, tako da lahko dve osebi z lahkoto raztopi v njej. Kot ste videli, širina lestve odvisna od prostora, kjer se vodi. Na primer, če je poslano na podstrešju, lahko da bo ožji deset centimetrov, in širina stopnic do kleti storiti več bolje.

Lestev strukturno sestavljen iz polj in močvirij. Marsha predstavljajo ukrepe in nosilce, ki se imenujejo withs (bearing trama ali blokov, ki so sosednji faze stranski odsek) ali Gredeh (stopnja položena na tramove ali palice). Platforma, namenjena, da bi lahko spremenili smer. Imajo enako širino.

Tetiva na loku biti narejene iz desk, ki imajo presek 80-100 200-250 milimetrov. Koraki oblikovane tekalne plasti, ki so dani na nogo, in dvižni vod. Njihova širina je odvisna od tega, kako udobno se bo v kleti stopnišče. Glede na stopnicah razmerja na stopnišču v kleti so bolj strma ali bolj položna. Morate predvidevati, da je vsota širini tekalne plasti in vstajajo iz dveh dolžina povprečnega človeškega koraka.

Višina stopnic

Predpostavimo, da med kleti in prvem nadstropju višino 300 centimetrov. Deli s 15-18 stopinj ta znesek bodo dobili število korakov - 17 - 20. Če želite izvedeti, kako zgraditi lestev v kleti 18 stopinj, nato pa razdeli višino dviga na 18 stopinj. Višina stopnice (debelina tekalne plasti in delni korak) je enako 16,7 cm.

Ker je dolžina človeškega stopala je približno 30 cm in dolžina korak je 60-70 cm, višina dvižnega voda bo 14-16 cm. Tako, glede na debelino tekalne plasti 3 cm, bo en korak vodoravno 30 cm navpično 15-18 cm.

Z izgradnjo stopnic do kleti je treba takoj poskrbeti za prihodnje ravnanje monolitnega tla in ploščice tla. To pomeni, da mora biti višina spodnjega fazi ne opravljajo zaključna izračuna iz pobočju stopnic, plus prisotnosti debeline talnih oblog.

stopnice preobrat

To velja za najbolj kompakten lestev - spiralo, tako kot velik preobrat. Zato je ta oblika je najbolj primerna za spust v kleti. Ampak to je precej strma stopnišče, ker na zadnji strani 360 ° je potrebno za spust ali vzpon na 2 metra. Tread standardni koraki ne morejo biti: spiralne lestev v kleti pogosto dobi visok in ozek.

Prav tako lahko pozorni na FLOATING, ki imajo 90 ali 180 stopinj, kar se doseže z ustvarjanjem korakov, ki je obliko trapeza, ali s pomočjo platform. Stopnišče v klet z vodoravno podlago je enostavna za izdelavo in enostaven za uporabo, saj vseh njenih sestavnih delov - ravne.

Če nimate dovolj prostora, potem se lahko obrnete korake. Za to kjerkoli, ki v danem primeru je v sredini tekalne plasti, mora korakov spremeni svojo obliko in nato iz pravokotnika trapeza, ki tvori ovijalne 15 ali 30 stopinj na vsaki naslednji stopnji.

Material za klet stopnicah

Ne stavbe, zlasti zasebne hiše, ne brez kleti. Da bi hitro prišli do spodnjega sobo v hiši, boste morali dobro premisliti skozi oblikovanje lestvice. Za gradnjo stopnic je običajno, da uporabljajo različne materiale: pohod armiranega betona, ki je bila vložena v zvezi s standardnimi risanje, lesa, profilnih nosilcev iz kovine.

Les je manj primerna za izgradnjo stopnic do kleti, kot povprečno povečanje vlažnosti v prostorih, ki jih je treba porabiti veliko denarja za zaščito končnih lesenih stopnicah v klet iz vseh vrst parazitov in vlage, kar zmanjšuje življenjsko dobo kletnih stopnicah.

Kaj bi vi storili nobene podporne strukture lestev, uporabiti pri izdelavi kleti stopnice les se šteje kot sestavni del dekor. Zato, da se vsi leseni elementi se obravnavajo z antimikotiki in vodo odporna, kar povečuje v času življenjske dobe izdelka, ampak tudi vam prihrani denar za prihodnje popravila stopnicah.

O pohod iz armiranega betona, ki je izdelan v skladu s standardnimi risbe - kot stopnice v kleti hiše dajejo prekomerno obremenitev stene nosilne v hiši. Mere standardnih let, praviloma ne sovpadajo s posebnim stanovanjskega projekta. Zato se le redko uporabljajo take armiranega betona stopnice.

Za izdelavo lestve najbolj idealen dejanje materiala profilirana kovinskih nosilcev. To lahko pojasni prednosti tega materiala: enostavnost namestitve, možnost samostojnega izdelave kovinske lestve v klet gradnje vzdržljivost, odpornost na vlago in antiseptično zaščito.

nosilna konstrukcija

Preden začnete, morate narediti vse meritve, da bi se izognili napakam v prihodnosti, je bolje, da to storite nekajkrat. Za začetek gradnje kletnih stopnicah, da bi z gradnjo podpore. Če se bo po stopnicah v kleti se nahaja ob stenah v zidane stene, boste morali začeti vrtanje v režo na stranskem. Na njih se bo nameščanje armaturnih palic. V tem primeru mora biti stena biti močna, ker so domnevali, da je veliko breme.

.Yap-naslov-block__text, .yap-naslov {
font-size: 17px pomembno ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-navpično .yap-Naslovno-block__text {
font-size: 17px pomembno ;!
}

Če je lestev stranske stene ne gradijo spodnjo in zgornjo podporo. In to je brez izjeme pridobiti nosilce iz armiranega betona ali profila jekla. S tem ne bo težav na mestu temeljno ploščo.

lestve opaž

Naredite opažev za neposredne stopnicah je zelo preprosta. Spodnja stran je izdelana iz lesenih desk, ki so dobro privzdignil od spodaj. Veliko pozornost je namenjena podpira. Nato pritrdite opažev in Rebar niz. Morate skrbno preveriti pritrditev opažev. Bolje je, da zajema ready-made opaži film.

Po namestitvi ventili primerni vrsti stopnišče korake, pogled na fotografijo stopnicah v klet, kako se pripraviti na stenah njenega poleta. Nato na vrhu tega okvira in boste posadili oder, zabijanje žebljev na steno z žeblji. Ne vozite v žeblje v steno povsem, da se omogoči nadaljnje delo na opaž.

Da sprejme ukrepe debelino plošče najmanj 2,4 cm. Če je širina kletnih stopnicah doseže en meter, bi morali ukrepi še dodatno ojačanje. Ne podcenjujte pritisk betona!

faze betoniranja

treba namestiti z rahlim zamik odbori posameznih korakov. Namestite spodnji rob drugi fazi 1-2 cm pod vrhom prve faze. Po tem načelu, ki na ta način opažev celo stopnišče. Taka razlika bo zadostovala za beton izpod so deske ni razlila ven.

Če je svet postavljen drugače, betona, ki je sprejeta za zapolnitev vrh, izhaja iz nižjih ravneh. Ni nujno, da se pomešajo tudi tekoči beton. Med betoniranjem fazah vsak čas, da naredite nekaj minut odmora. V tem primeru bo beton zdrži pritisk na naslednjo stopnjo.

Pred konkretnim delom navlažite okoliških zidov in opažev, in tudi tesnila dano betona. Dokončajte poravnavo posameznih korakov, je na zadnji površini, ki se lahko kasneje iz talne ploščice.

Montažne stojala

Ne pozabite, da je klet stopnice nevarna za delovanje brez ograje. Takšna gradnja je dovoljena le, če je lestev ne več kot 5 korakov. Držaj je nameščen na oklepaju.

treba polirana na tak način, da bi se izognili, če vzpenja ali spušča v kleti stopnice roke poškodbe vsak milimeter strukture. Zasnova je niz držali za roke in stojala. Prtljažnik podpirajo ali intermediat.

Podpora delovnih mest, ne glede na njihov kraj pritrditve, so razdeljene na zgornji in spodnji. Treba je omeniti, da balusters, da bi najbolje masiven kot vmesni ker morajo zdržati vodoravno obremenitev najmanj 100 kilogramov na kvadratni meter.

Razdalja med ograjo opornikih je treba izbrati tako, da bi se izognili izgubi med njima človeku. Če je vaš stopnišče v klet opremljen z vzdolžnimi elementi, mora biti razdalja med njimi se ohranja pri 10-12 cm.

Gradnja ograjo

Za premikanje med ravnmi za varno življenje v hiši, boste morali skrbno preučiti oblikovanje ograje. Ograje, poleg svojega glavnega namena, da bi dokončanje oblikovanja lestev. Zato lahko rečemo z gotovostjo, da je ograja pomemben del celotne naprave kletnih stopnicah.

Če nameravate uporabiti klet kot dodatno dnevno sobo, se prepričajte, da z kletnih stopnic in ograj notranjost kleti v celoti usklajen.

Pri izdelavi ograje je priporočljivo izbrati takšno višino za njih, da oseba, ki ima povprečno višino, brez stresa in delo se lahko zanesejo na njih. Iz tega razloga je znak 90 centimetrov je standardna višina ograjo. Če predpostavimo, da bodo koraki otroci preseliti v klet, je priporočljivo, da se dodatnih montažnih tirnic, ki se nahajajo pod glavno.

Podlestnichnoe prostor

Stopnice do kleti je posebna vrsta zasnove, ki mora biti izvedena v skladu z vsemi pravili in gradbenih predpisov. In že veste, kako to storiti po stopnicah v klet. Vsak centimeter prostora je zdaj krošnjami zlata, tako da podlestnichnoe prostor običajno uporabljajo kot mini-omaro, omaro ali shrambo.

Za omare in shranjevanje višini do stopnic posebnega pomena spola ne, se številka za ureditev mini omaro, mora biti vsaj 2 metra. Podlestnichnoe prostor mora biti opremljen z vrati in sten v notranjosti ovojem. Kot lahko gradbeni material se OSB plošče, vezane plošče in gradnja mavčne plošče.

Treba je opozoriti, da je obloga material za mini omari ne sme neupravičeno zmanjšati notranje površine in obteži strukturo. Če je višina prostora podlestnichnogo več kot 2 metra nad vrati, ki jih lahko zgradili mezzanine za vodenje manjših predmetov.

V času, ko imajo lestev od tal do zgornjih nadstropjih in mansardi z lahko konstrukcijo iz jekla in lesa, praktično vsi razvijalci v kletnih stopnicah izbran veliko betonsko konstrukcijo. Razvijalci, ki so manj obveščeni odloči, da bo v kletnih stopnicah montažnih enot, medtem ko je precenjevanje opaž.


Like this post? Please share to your friends: