Lightning lastne roke

Med nevihto, da bi izboljšali varnost doma in ljudje, ki tam živijo, priporočamo vgradnjo sistemov zaščite pred strelo. Obstajajo posebne storitve, ki se ukvarjajo s tem vprašanjem, vendar če želite izvesti namestitev zaščite pred strelo z rokami Spodbujamo vas, da preberete ta članek.

Vsebina:

 1. Princip delovanja zaščite pred strelo
 2. Metode zaščite pred strelo v stavbah
 3. Pravila o izračunu zaščito pred strelo
 4. Priporočila za izboljšanje varnosti stavb med nevihto
 5. Zaščita pred strelo v zaprtih prostorih
 6. Zahteve za glavne sestavne dele za zaščito pred strelo
 7. Metode za pritrditev kable ali žice strelovode

Princip delovanja zaščite pred strelo

Navaden strele, ki lahko sodijo v objekte na terenu, so veliki nevarnosti za ljudi in za svoj dom, saj strele napetost v milijone in celo milijard voltov.

Integrirana zaščita je sestavljena iz dveh delov: zunanje in notranje. Zunanji del zaščite pred strelo, udara strele, in dodeli perehvachivaet energije v tla, in notranja zaščita je vse električni priključek odstraniti v zaprtih prostorih, in ustvarja tako imenovani tla.

Glavni del zunanje strelovodne zaščite:

 • strelovod,
 • zbiralec,
 • ozemljitev.

Funkcionalne značilnosti strelovod - prestrezanje strela. Sorte strele: palico nameščena na strešnem slemenu, na ravno streho uporabimo kot strelovoda mreže, drugi izvedbi strelovoda - kabla, ki se raztegne v stavbi.

Na stenah hiše sestavljeni Trenutni pipe. Glavna značilnost vgradnjo kolektorja - najkrajša pot od strelovoda na tla udaril strele hitro ozemljitev.

Ozemljitev se uporablja za prenos toka v zemljo.

Notranja zaščita pred strelo doma - to je zaščita kablov iz napetostnega vala, ki izzove strele.

Metode zaščite pred strelo v stavbah

Po matematičnega modeliranja, najbolj zanesljiv način za zaščito hiše pred strelo je mreža, ki se raztegne po površini strehe, na višini od enega do eno in pol metra.

Namestitev kovinsko zaponko, ki je večkrat višina stavbe - tudi dobra izbira.

V prisotnosti kovinsko streho, ki ima debelino večjo od 10 mm, je varianta povezavo z maso do strehe na več mestih, tako da igrajo vlogo preklopni streho, in ozemljitev udar strele in bo minilo tok na tla.

Ko briše streho dovoljeno namestiti kovinski kabel, ki je napeta nad streho na višini 0,5 do 1,5 m.

Za več kompleksnih strehe vrvi napeti na več mestih na področju projekcij raže, ali drugih kovinskih delov.

Za ravne strehe - najboljša možnost je raztegnjena očesa kovinska vrv, ki ima razdaljo celic enega do dveh metrov, tako da se prilega pin streho dolgih treh do štirih metrov, ki je nameščen na sredini strehe.

Pravila o izračunu zaščito pred strelo

Da bi bili prepričani, da je stavba res zaščiteni pred delovanjem strele, se prepričajte, da izračun zaščito pred strelo. Izračun strele odvisna od teh dejavnikov:

 • Tip zgradbe: pravokotnik, kvadrat, ovalne ali krog;
 • Dimenzije Gradbena: širina, višina in dolžina;
 • Razpoložljivost dodatnih podaljškov, Nasadilna ali ločenih stavbah;
 • količina enega letošnjih neurjih, na 1 kvadratnih kilometrov;
 • verjetnost udara strele na mestu.

Zaščita pred strelo je razdeljen na več kategorij. Najbolj primerna za stanovanjske stavbe - tretja kategorija zaščite pred strelo. Pred začetkom izračuna odločiti vrsto objekta. Vzemimo na primer izračun enotnega strelovod za stavbo, v obliki krožnega stožca.

Dolžina objekta je označen s črko A, ter širino in višino HX. Recimo, da je širina objekta je 25 m, dolžina 18 m, višina 7 m. Sedaj moramo vedeti o letnem znesku z uporabo posebno kartico (n) in povprečno dolžino (T) nevihte na območju objekta.

N = ((B + 6h) (A + 6h) -7h2) n10-5

Po izračunu smo dobili N = 0,0134353. Število poškodb strele na leto. Odvisno od zanesljivosti strele razlikovati dve prekate: - več kot 99,5%; V - od 95% do 99,5%.

Glede na količino in povprečne dolžine Rain opredeli območje stavbe, in izračuna višino strelovod. Bolje je, da se mu ta proces strokovnjake kot pravilen izračun strelovoda bo zagotovil varnost stavbe za več let.

Priporočila za izboljšanje varnosti stavb med nevihto

1. Ko namestite zaščito pred strelo gradnje visokih je treba izvesti temeljito konsolidacijo, ki pod vplivom vetra, podrobnosti o podatkih ne sname in ne poškoduje bližnje stavbe ali avtomobile, in ne poškoduje ljudi.

2. Če imate kovinske ali zidanih dimnikov na strehi objekta je potrebno, da se ozemljenega kovinskega cevi in ​​namestiti kovinski zatiči za opeko.

3. Namestite podlago za TV ali satelitskih krožnikov, ker so te naprave priključene na električno energijo in je enostavno, da bi pritegnili strele med nevihto.

4. Pred začetkom sezone neviht je treba opraviti temeljit pregled strelovoda in druge komponente sistema zaščite pred strelo.

5. Med nevihto, je priporočljivo, da zaprete vsa zračniki, vrata in okna, da preprečijo vstop ball strele v sobi.

Zaščita pred strelo v zaprtih prostorih

SPD - naprava za zaščito proti notranji val - glavna sestavina notranjega varovanje objektov ob neurjih. SPD naprava - ta modul zaščite pred strelo, ki je narejen na osnovi variastora ali odvodnika.

Glede na stopnjo zaščite vse naprave EPD se delijo na:

1. SPD v prvem razredu, ki je določen v pred centralo. Take naprave so lahko prenehali z visoko močjo in pogasili toka.

2. Drugi razred odvodnik prenapetosti namenjeni za preprečevanje preostalih električnih impulzov. Ti so nameščeni v zgradbah, kjer je strežnik ali navadni omrežja, ki povezujejo različne opreme.

3. Tretji razred EPD za zaščito nizkonapetostnih sistemov, kot so telefon, internet sistema ali varnostnih kamer.

Zahteve za glavne sestavne dele za zaščito pred strelo

Preden začnete z namestitvijo zaščite pred strelo si oglejte osnovnih zahtev za komponente zunanje strelovodne zaščite:

1. Zahteve na strelovod: največja višina vseh predmetov, ki se nahajajo na območju.

2. strelovod zahteva minimalno dolžino, visoko stopnjo izolacije obogatitve trenutno sredino, pri namestitvi prevodnik preprečevanje prisotnosti sklepov ali pletenine, boljšo izrabo varjenje ali spajkanje, kot jeklenih trakov rabo prevodnik ali palice, ki imajo majhen premer.

3. Zahteve za ozemljitveno elektrodo: lokacija najmanj štirih metrov od temeljev, visoke vlažnosti tal.

Sistem zaščite pred strelo:

Orodja za montažo zunanjega strelovoda:

 • strele odvodnik,
 • zbiralec,
 • ozemljitev,
 • varjenje,
 • kovinske ploščice ali sponke.

Navodila za namestitev zaščite pred strelo:

1. Namestitev palico ognjišča. da se poveže z kolektorja, ki sestoji iz kovinske žice s krožnim prerezom. Zbiralec mora imeti minimalno dolžino za hitrejši prenos toka od ognjišča do zemlje elektrodo.

2. Pri uporabi kot ozemljitev trakom iz kovine ali kovinske plošče s prerezom najmanj 150 cm².

3. S pomočjo vijakov in električno povezavo vseh elementov sistema skupaj.

Nastavitev razlog:

Najpomembnejše pravilo, ki določa tal - je zagotoviti konstantno vlažnost tal. Za izpolnitev te zahteve, obstajata dve možnosti:

 • nastavitev tal na mestu prehoda podtalnice;
 • namestitev tleh pod zamrznitev tal, toda istočasno je treba izvesti dobavo vodnega odtoka iz strehe na lokacijo sistema ozemljitve.

.Yap-naslov-block__text, .yap-naslov {
font-size: 17px pomembno ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-navpično .yap-Naslovno-block__text {
font-size: 17px pomembno ;!
}

Kot ozemljitev uporabite kos železa, kovinski sod, cevi, palice ali stanja, kot da bi dal v zemljo. Tube Področje palica ali razlikujejo majhnem prostoru, zato je priporočljivo, da jih varijo iz več delov, na primer v obliki obrnjen Sh

Razmislite eno od možnosti za ozemljitev: 1 m² pločevine morajo pokopati že pripravlja luknjo, ki doseže podtalnico, najmanjša globina luknje je dva metra. Pri izbiri materiala najboljša uporaba kakovosti ozemljitve pocinkane kovine, baker, aluminij ali anodiziranega aluminija, kot običajno železo razpada s časom, in zemlja, ne bo opravljala svoje naloge. Spojina nezadostno ozemljitev izvedemo z varjenjem ali vijačenjem na ozemljitev jeklenega traku ali vrvi.

Prepričajte se, da je razlog ni v bližini dobro, bazen ali pitje vrtin.

Za Prenizka odlično izvedbo je jeklena žica, ki ima prečni prerez 10 x 10 cm ali širino kovinskega traku do 40 mm in debeline 25 mm. Tlakovanje prenizkih neposredno na steno objekta, brez dodatne izolacije. Kabel, morate variti z električnimi varjenje ali rit vijaki.

Metode za pritrditev kable ali žice strelovode

odlikuje:

 • Napetost Pritrdilni sistem;
 • daljinsko namestitev sistema.

Za namestitev terminalsko metodo napenjalni zraka streloobraznoy streho in stenami Gradbeni sestav iz togega sidro in vlečenje žice. Določitev žice ali kabla proizvedena s posebnimi objemkami.

Pri uporabi samozabivnogo kotno objemko in moznik opravlja pritrditev kabla na ravno streho. Če je streha je preveč strma, se uporablja namesto kotne slemena sponko, ki vam omogoča, da izberete barvo in teksturo, glede na celotni zasnovi strehe.

Nasveti za namestitev zaščito pred strelo:

1. Za izračun zaščite pred strelo ni potrebno izračunati vse dokaze z zgornjo formulo, obstajajo spletne računala, da bo obvladovanje te naloge veliko hitreje. Toda branje velikost stavbe in letno število strele bodo še vedno morali vedeti in ukrep.

2. Če je v veliko drevo hiši varno letališkim terminalom v drevesu s pomočjo ribiško palico in sponk. Obvezen pogoj takšne zaščite pred strelo - lokacija letališkim terminalom nad krošnjami. Ne uporabljajte kovinskih vijakov za pritrditev terminala zraka v drevo, da bi se izognili poškodbe ali požar.

3. Če je televizija mast - postavite strele odvodnik na njej, in če je kovinski jambor in pobarvan, potem bo dober zbiralec.

4. Dimnik - dober kraj za pritrditev strelovod. Pritrdite strele prenapetosti na dimnik, vendar ne pozabite, da je močan veter prevelika škoda strelovod cev, tako da pred uporabo te možnosti, zemljevid velikost cevi in ​​strelovod.

5. Ker ozemljitev lahko uporabljajo predmete, kot so drugod po stari kovinsko posteljo, mrežice ali nepotrebnih kovinskih predmetov.

6. Pri sestavljanju zaščito pred strelo, potrebne za vrtanje lukenj v zemljo in pokrijemo tam soli ali nitrat, saj ti materiali povečujejo trenutno prevajanja učinek.

7. Pri izbiri kabla za ozemljitev je priporočljivo, da uporabite kabel z največjim prečnim prerezom.

8. Nikoli izvajati osamitve ali slikarstvo molnietvoda.

9. Ne nameščajte ozemljitev v bližini stene stavbe, skladbe ali prehodnih rovov.

10. Zrak priključne kolektorja in uporabo bakra, medenine ali pocinkane vijačne sponke.

11. Popravila in prilagoditev sistema zaščite pred strelo je treba opraviti vsaj enkrat na tri leta. Če želite to narediti, očistiti vse stike, zategnite ali zamenjajte joint.

nato 12. vsakih pet let, odpiranje zemlja in preverjanje zanesljivost povezave. V prisotnosti velike količine rje je priporočljivo zamenjati ozemljitev.

13. Pri izbiri zbiralec, upoštevajte, da se material, iz katerega je ta del mora zdržati obremenitve do 200.000 amperov.

14. Ne upogibajte zbiralca kot možnega tveganja požara.


Like this post? Please share to your friends: