Obdelava vrt škodljivcev: ima vzmet zdravljenje

Pomlad toplota prebudi vse življenje iz zimskega spanja, vključno z insekti skrite v zimskem času pod odpadlo listje na tleh ali pod lubjem dreves. V tem času, je čas za vrtnarje trdega dela. Preden rastlina končno zbudil, morate očistiti vrt rastlinskih ostankov, odstranite pokrov pravočasno, da bo potrebna cepljenja, zdravstvene in formativno obrezovanje in cepljena. Ampak najbolj pomembna stvar je, da se ohrani zdravje in lepoto vrtninami in pričakujejo bogat pridelek jagod in sadja, je treba zaščititi drevesa, grmovje in jagod sajenje s škodljivimi žuželkami. Članek se osredotoča na obdelavo spomladanskega vrta.

vsebina:

 1. Kemična obdelava Spring Garden
 2. Vrt zdravljenje proti škodljivcem spomladi biološkimi dejavniki
  • Recepti decoctions in čaji za zdravljenje vrta spomladi
 3. Značilnosti pomlad obravnavo nasadi sadja in jagodičja
  • Pest sadnega drevja spomladi
  • Obdelava grmičevje
  • Obdelava maline
  • Obdelava jagod postelje
  • Zaščita Spring okrasnih rastlin
  • Pomlad dezinfekcija rastlinjakov

Kemična obdelava Spring Garden

Na žalost, smo priznala, da je učinkovitost uporabe kemično predelavo za precej višji kot pri uporabi folk pravna sredstva ali zapletenih zbiranje gosenice in hrošči ročno vrtu.

 • Dobra učinek za uničenje škodljivih žuželk daje dva enojna vzmet razprševanje vrtnarske zasaditev. Prvi vrt Zdravljenje poteka pred cvetenjem. Če želite to narediti, lahko uporabite malation ali keltan. Po 10 dneh, takoj, ko je drevje in grmičevje ottsvetut, predelava ponovi. Možno je tudi, da obdeluje vrt in druge strupe, na primer, "maršal", "Nero", "Decis".

 • Pri lezijah, drevesa in grmičevje glivičnih bolezni, kot tudi za preprečevanje takšne bolezni priporočamo vzmet zdravljenje, ki vsebuje baker formulacija raztopine park - Bordeaux zmes "Homa« ali »Oksihoma". Zdravila, ki vsebujejo baker, ne uporabljate pogosteje kot enkrat letno, in sicer spomladi ali jeseni po odstranitvi pridelka.
 • Prednosti uporabe kemikalije (pesticidi) obdelavo Garden je njihovo hitro ukrepanje in čas trajanja varčevanja učinek. Poleg tega se tri tedne popolna razgradnja kemikalij pojavi na dan obdelave. Zato je nevarnost dogodka za prihodnjo letino izključena.
 • Vendar pa je v tej zadevi naj bi pridelovalci posebej previdni in natančnost za opravljanje navodila proizvajalca glede uporabe kemičnih sredstev. Konec koncev, s pretiranim navdušenjem za kemijo v vrtu, lahko škoduje vašemu zdravju in same rastline.
 • Da bi se izognili neprijetnih posledic pri morebitnem stiku s kemičnimi rešitvami, z vrtom spray, se prepričajte, da uporabite respirator ali gaze, rokavice in očala. Izpolnjevanje pogojev zdravljenja, odmerka in varnostnih ukrepov, ki jih priporoča proizvajalec bo zagotovilo, da vrtne rastline po predelavi ohranijo svojo vitalnost in zdravje ljudi in živali, ne bo ničesar, da bi ogrozila.

Vrt zdravljenje proti škodljivcem spomladi biološkimi dejavniki

 • Vse večja priljubljenost med vrtnarji pridobitev sredstev za uničevanje škodljivih žuželk z uporabo bioloških organizmov: bakterije, virusi, glive in mikroorganizme v tleh - biološkimi zdravili. Čeprav je učinkovitost teh sredstev je nekoliko nižja od tiste, ki pesticidov. Toda te droge so okolju bolj prijazni.
 • obdelava izvir vrtnarske sajenje izvaja biološka "fitoverm", "Aktofitom" ali "pregrada". Škropljenje izvedli dvakrat: prvič, že pred cvetenjem, drugič - če otekle popki.

Tok Tabela phytoverm

 • Dolgo - dolgo časa, ko so kemikalije, ki ubijajo škodljivce, ni bilo ne duha ne sluha od ljudi, ki se uporabljajo decoctions in infuzijskih iz rastlin, ki imajo odvračalni učinek na škodljive žuželke. To je tudi sredstvo za zaščito biološke pridelka.

Recepti decoctions in čaji za zdravljenje vrta spomladi

Vrtnarji, ki ne želijo, da se ukvarjajo s kemijo, raje zaščititi svoj vrt rastline tinkture in decoction popularnih receptov pripravili:

 • V pol litra damo kozarcu česen, preground na procesor ali uporabo mlinček. Obrezovalec kozarec z vodo in vztrajajo v temnem prostoru. Teden dni kasneje, vsebino filtra v drugo stekleno posodo in tesno zaprta. Za obdelavo rastlin v vedru vode dodamo 50 g infuzije.

 • Spray jagodičja grebeni se lahko uporablja infuzija korenine in zelišča regrat, koristi spomladi je vedno poln. Keson vode segrete na približno 50 stopinj, objavljen približno 300 g zdrobljenega regrat in vztrajajo približno 3 ure. Za povečanje učinka, pa lahko dodamo nekaj vejic Roka. Bucket potrebujejo nekaj za kritje, da se ohladi malo dlje. Spray infuzijo filtriramo.
 • kuhati infuzija tobak To bo potrebno 250 gramov tobačnega prahu, ki je dodan vedro vode. Zmes vztrajajo od približno 2 uri in nato filtrirali. Za boljšo oprijemljivost na površini listov dodamo k infuzijo 40g temne mila.
 • Decoctions krompirja in paradižnika vrhovi pomaga v boju proti uši, pajki, gosenice, jabolčnega plodozherkoy in drugih škodljivcev dreves in grmov, pršenjem, se izvaja po obdobju cvetenja. Za pripravo orodje bo potrebujemo približno 1 kg posušene vrhovi krompirja ali paradižnika. Varčni vrtnarji za pomlad letine pršenje vrhovi pri padcu. Ona je dal v vedro vode, 3,5 - 4 ure vztrajajo, nato zavremo na majhnem ognju pol ure zavre. Nato se brozgo filtriramo skozi gazo.
 • Infuzija gorčice v prahu se uporablja za škropljenje po cvetenju sadnih rastlin pred gosenice, janje, molja, jabolčnega plodozherki. Pol skodelice gorčica v prahu 2 dni namaka v vedro vode. Nato je infuzija filtriramo. Za razprševanje tekočine je treba razredčiti 2-krat z vodo.
 • suha Sagebrush esence se uporablja za odganjanje uši, molji, kosmulje zavijača, gosenice in druge žuželke prisesala. Suha Sagebrush lahko kupite v lekarni ali pripravljene v jeseni. V je pol vedro vode kuhamo 15 minut, 1 kg suhe trave, nato ohladili in dodali infundirati kurji gnoj (1 kg gnoja na dan vlili 3-4 litrov vode). Zmes smo filtrirali in dopolnimo do volumna 10 litrov.

Značilnosti pomlad obravnavo nasadi sadja in jagodičja

Pest sadnega drevja spomladi

 • Ukrepi za zaščito hruške, jabolka in drugih sadnih dreves se izvaja v več fazah. V prvi fazi, v marcu obliki krone debel in prečiščen iz lišajev in stare skorje gomoljev. Če najdete pod lubjem gnilobe, potem je kraj, ki se zdravijo očisti z ostrim nožem do zdravega lesa in daubed vitriol in vrt igrišča. Prav tako prejme insektov odkrivanje ličinke mirovanja v razpoke pod lubjem.
 • Hkrati čisto in popustite debla, so drevesa poškropiti s kemikalijami, lime debel, da se prepreči opekline. Kot zaščitnega sredstva, ki jih lahko uporabite "Oleokupritom" pomeni ubiti prezimovanja žuželke (listne uši, naivnež, klopi, pršice, kaparji).

 • V aprilu, ko brsti začnejo otekanje, kovčki vezani pastmi območja za lovljenje molja in jabolko cvetov weevil in drevesa se razprši, na primer, "Benzofosfatom", ki je kontaktni insekticid. Trajanje delovanja je približno mesec dni. To zdravilo je skoraj ni škodljiva za oprašujejo žuželke.
 • V času cvetenja koli zdravljenja odvisnosti od drog je ustavil. Torej, kako lahko trpijo oprašujejo žuželke. V tem času bi morala biti agrotehničnih ukrepov: okopavanje in pletje v bližini sodček kroge.
 • Ko drevesa ottsvetut se tretji nanašanje izvaja pred škodljivimi žuželkami, z uporabo bioloških ali kemičnih snovi.

Obdelava grmičevje

 • Ribez grmovje in kosmulja v vrtu začeli zbudil zgodaj sadnih dreves. Zato je priporočljivo, da prvi postopek je grmičevje. Pred uporabo kemikalij, najprej sanitarne obrezovanje in oblikovanje. Hkrati kažejo veje okužen Sesiidae - tj vejo s črno srce, kot tudi suhih vejic, udaril bud zavijača. Bolniki cut veje v pritličju in je potrebno, da gorijo.

.Yap-naslov-block__text, .yap-naslov {
font-size: 17px pomembno ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-navpično .yap-Naslovno-block__text {
font-size: 17px pomembno ;!
}

 • Prav tako je treba odstraniti otekle ledvice, ki se nahaja CECIDOPHYOPSIS RIBIS. Dober učinek za boj proti škodljive žuželke daje vročo prho iz zalivanje lahko (do + 70 ° C). Ta postopek je treba izvesti grmovje do otekanje popkov in listov.
 • Ko sneg skopni, vrhnja plast tal debla zaželeno, da bi prikrila strešni material ali črno folijo, pre-izbijanjem zadnje leto listje in tal proryhlit pod grmovjem. To se naredi, da se zapre škodljivce in njihove ličinke pojavljajo iz zgornjih plasti zemlje. Vse staro listje opekline. Ob koncu cvetenja čisto zavetje.
 • Preden so vzcvetela cvetlični grmi poškropiti s kemičnimi ali biološkimi sredstvi, da bi ubil pršice, Bud molji, listnih uši in drugih škodljivih žuželk.

 • Če se upoštevajo grmovje Warty poganjkov, to priča o porazu akacijevega Coccidae. Ličinke tega škodljivca izhajajo iz jajc, ki so jih ženske po kopičenje, ki jih, ki jih hranijo z rastlinskimi sokovi. V hujših primerih lahko umre grm. Te grmi v začetku pomladi je priporočljivo, da zdravljenje Nitrofen.
 • Grmičevje prizadeti antrakoza - glivična bolezen, pri kateri pride do prezgodnje osutosti listov rjavkaste, ki močno slabi rastlin zgodaj spomladi se zdravijo z zdravili, ki vsebujejo baker.
 • Ob nastanku brsti grmovje zdravljenih "Aktelikom", "Aktar" ali "fitoverm". Dogodek se bo bistveno zmanjšalo število ribeza žolčnih mušic, bud pršice, sawfly in drugih škodljivcev.
 • Ob koncu jagodičevje cvetočih zdravljenih z 0,5% raztopino sečnine, da se prepreči glivičnim boleznim. In listne uši, pršice, rastnimi midge in drugih škodljivcev se borijo z uporabo bioloških izdelkov in infuzijo tobaka.

Obdelava maline

Najpogostejši maline škodljivcev maline hrošč prezimuje v tleh in lesti ven navzven do sredine maja. Če ne imeti pomlad obravnavo malin, nato pomnoži Beetle ličinke make jagodičja Worms. Znatno zmanjšanje dobitek maline in maline lahko pršico.

 • Za nadzor škodljivcev spomladi je treba skrbno odstraniti vse suho listje na podlagi malin grmovje in proryhlit tal. Vi bi morali zmanjšati tudi zdrobljen in šibke poganjke, skrajšana top 10 - 15 cm.

 • Takoj, ko so poganjki začeli nabrekne ledvice, grmovje obdelamo z raztopino malation, pripravljene v skladu z navodili. Lahko uporabite "Aktelikom" ali drugo biološko izdelek. maline tudi hrošči, zbrane in jih ročno otresanje na postelji filma. Grmovje prizadela in madeži antrakoza, bordojsko brozgo poškropiti.
 • Ko se pojavijo popki, lahko potresemo maline infuzijo Tansy. Za pripravo 500 g stroške suhih rastlin in zlili pol vedro vode. 2 dni kasneje je infuzija kuhamo pol ure in nato filtriramo. Potem razredčimo z enako količino hladne vode in obilno napršimo iztovarjanja, ne smemo pozabiti za zdravljenje tal.

Obdelava jagod postelje

 • Greben z jagodami je treba očistiti od lanske listje in plevela, nato dobro proryhlit. Da bi preprečili botrytis sajenje mora biti dobro prezračen, tako da spomladi morajo tanke ven z odstranitvijo slabih overwintered šibke grmovje. Če ne izvajajo teh tehničnih ukrepov, je zaradi sive plesni lahko izgubi do 30% pridelka, še posebej v mokrem poletju.

 • Izkušeni pridelovalci jagod priporočamo odcepi vodo, segreto na okoli 65 ° C z dodatkom nekaj kristalov kalijevega permanganata. Raztopina mora biti bledo roza. Voda mora prelijemo s skodelico v vtičnico center. Ta obravnava bistveno zmanjša število pršic in weevils. Z gnilobe, listov kraju samem, lahko pepelaste plesni ukvarjajo škropljenje grmovje Bordeaux zmes.
 • V aprilu, z nastopom mladih listov, jagode zdraviti "Aktofitom" ali "fitoverm" ubiti pršic. In ko se začnejo tvoriti cvetni brsti se borijo z weevils, listnih valjev in janje z uporabo "Antitlina" tobačni decoction ali infuzijo regrat.

Zaščita Spring okrasnih rastlin

 • Trajne okrasne grmovnice, ki krasijo vrt, potrebujejo tudi zaščito pred škodljivci in boleznimi, kot tudi drugimi vrtninami. Zato, seznam spomladansko delo na vrtu, v zvezi z okrasnimi rastlinami je potrebno, da se omogoči odstranitev zimskega zavetišča, očistiti zemljo od starega listje, sanitarne in formativno obrezovanje, zdravljenje s kemičnimi ali biološkimi sredstvi.
 • Čeprav ne raztapljajo ledvične prizadetih rastlin pegavost, nastajanje madežev črne gnilobe ali rakom, zdravljenih z bordojsko brozgo, zbor ali drugega pripravka, ki vsebuje baker. Proti prezimovanja škodljivcev se Grmi mogoče poškropiti z drogami №30, fundazol ali karbofosom.
 • Da bi ga rešili iz gnilobe korenin in drugih bolezni žarnice cvetja, so namočeno v raztopini ali fundazol fitosporin.

Pomlad dezinfekcija rastlinjakov

 • Potrebne so tudi rastlinjaki treba razkužiti, ki jih predhodno obračuna od lanske žetvenih ostankov: haulm razvajen sadja in plevel. Podveza material, uporabljen v zadnji sezoni, je bolje, da gorijo kot v kos vrvice in vrvi, lahko patogeni prezimijo na deleže in tirnic.
 • Naslednji korak je za spiranje notranjo površino rastlinjakov milnici s čopičem in nato speremo s čisto vodo iz cevi. Leseni prtljažnega prostora, tramovi in ​​police je treba zdraviti z raztopino belilo.

 • Nekaj ​​dni pred presajanjem treba izvesti zaplinjanje toplogrednih žvepla dama. To dekontaminacija poteka za zaprtimi vrati in transoms. Dama so razporejeni na stojalo kovinsko in zažgali. Količina žvepla dama izračuna v skladu z navodili proizvajalca, odvisno od obsega rastlinjaku. 4 dni po žvepla zaplinjevanja rastlinjaku v dobro prezračenem.
 • Posledično je vzmet toplogrednih razkuževanje znatno zmanjša tveganje glivičnih bolezni in škodljivcev lezije pridelkov.

Like this post? Please share to your friends: