Hvordan til at vælge et tæppe

Ved moderne gulve pålægge så mange krav, blandt dem, såsom holdbarhed, styrke, blødhed, sikkerhed, fremragende lyd og varmeisolerende egenskaber, lethed og komfort af drift. Og alle disse krav er opfyldt af et tæppe. Men markedet byder på en masse af alle former for tæpper af forskellige prissegmenter, farve, materiale og producere - tæppe vævet, tuftede, tæppe Wellington og Domo, uld og syntetiske. Lad os forstå alt dette mangfoldighed sammen.

Indhold:

 1. Strukturen af ​​tæppet
 2. Naturlige og syntetiske tæpper
  • naturmaterialer
  • kunstige materialer
 3. Fremgangsmåder til produktion af tæpper
 4. Funktioner bunke tæpper
 5. Formål tæppe
 6. Ordningen farve på tæppet
 7. tæppefabrikanter

Strukturen af ​​tæppet

Med vinteren har vi et problem med temperaturen i gulve, laminat eller linoleum tillader ikke plads til at bevæge sig rundt uden hus sko. Selvfølgelig er det muligt at arrangere en opvarmet Opvarmet gulvbelægning eller erstattes af en varm, for eksempel naturlig lå tæppe, men det betyder ikke råd alle. Desuden er det ikke altid muligt at finde et tæppe, der matcher en hårsbredde af størrelsen på dit badeværelse. Men der er et alternativ i denne dyre måde - at købe tæppe.

Carpeting behageligt at røre ved og har et attraktivt udseende. World of dette produkt er ganske forskelligartet: det er en bred vifte af produktionsmetoder og elegante farver. Så hvordan du vælger tæppe med alle de krav, de særlige kendetegn ved de lokaler og den finansielle kapacitet forbrugerne? Men du bør starte med en undersøgelse af fremstillingen og tæppe struktur.

Strukturen i moderne tæppe er næsten altid den samme. Hvis man ser i tværsnit i tæpper, så sådanne komponenter kan skelnes: pælespidsens (primær foring) og sekundære foring, som består af fikseringslaget og foringen selv, sædvanligvis fremstillet af latex. En vigtig egenskab af tæppet - sammensætningen af ​​garn, som anvendes til fremstillingen.

Naturlige og syntetiske tæpper

Moderne tæppe fremstillet af syntetiske og naturlige garner. Sondre mellem naturlige kunstige produkt er enkel nok, en streng af uld tæppe ulmende fra ilden, og kunstige smelter.

naturmaterialer

Blandt det mest brugte - linned, papir, sisal, bomuld, jute, silke, uld, eller kokos. Naturlige materialer til fremstilling af tæpper hjælp ikke udleder giftige stoffer, de er helt sikkert. Men den minimumspris på en meter naturlig tæppe er 15-20 dollars. Derudover kan naturlige tæppe på det forkerte pleje dækkes med skimmel og blive en behandler for insekter.

uld

Blandt de produkter fremstillet af naturmateriale mest almindelige er rene eller blandede uld, som indeholde 10 - 30% coat. Fordelene ved tæppe uld er den store elasticitet, lav gennemtrængelighed fugt og antændelighed, let pleje og holdbarhed middelværdi, der tillader klassificere uld til elite materialer. Men en ulden tæppe og sine ulemper - lav holdbarhed og høje omkostninger.

hør

Tæppe, der er fremstillet af hør lint, har høj ydeevne egenskaber: styrke, hypoallergen, slidstyrke, høj grad af resistens over for snavs og mekanisk beskadigelse, og har også en fremragende udseende.

silke

Tæppe med silke bunke har højtydende egenskaber, som påvirker i høj grad af dens pris. Denne type af tæppe er kendetegnet ved lav vægt og holdbarhed, er modstandsdygtige over for skader, betyder det ikke ophobes støv og knuses.

bomuld

Bomuldsfrøolie belægning er kendetegnet ved lavere slid egenskaber end hør og silke belægning, men adskiller med høj hygroskopicitet, således bliver overskydende fugt absorberes hurtigt, og derefter fordamper fra overfladen. Dette materiale er godt malet og lang bevarer farvemætning.

kunstige materialer

Dag almindelige kunstige materialer til fremstilling af tæppegarner handle polyamid, polyester, polyacrylat og polypropylen.

polyamid

Fra andre typer af kunstige positivt med nylon belægning lavet af polyamid, de er bløde, ikke falmer med tiden, godt holde bunken, som under brugen ikke er trampet, let at rengøre. Levetid nylon tæppe er 10 - 15 år. Men for polyester og akryl det er begrænset til kun 5 - 8 år.

Polyamid har fået stor popularitet på grund af en række fordele i forhold polypropylen. Polyamid har en højere smeltetemperatur (267 vs. 165 grader Celsius til polypropylen), således at kun polyamid Tryksikre tilfredsstiller SNP, da den ikke antændes fra cigaretter og andre varme genstande.

polypropylen

Polypropylen kaldte billig analog nylon. Olefinen er modstandsdygtig over for pletter og snavs, antistatisk, modstandsdygtighed over for fading. Dog tæpper fremstillet af polypropylen, selv ved højere 2 gange massen af ​​pæl når overtrækket karakteristika polyamid. Desuden polypropylen tæppe ubehagelig at røre ved, føler ejendommelige knirkende, det ligger ubehagelig syntetisk glans, en høj grad af slid og deformation. , Polypropylenfiberen har således kun en fordel i forhold til andre materialer - lavere omkostninger.

polyester

Polyester betegnes også som en billig syntetiske materialer, der kan anvendes til fremstilling af tæpper. For det er ikke ringere end dens karakteristika nylon ingenting, men har på samme hårdhed og glans bunke tæpper som afbilledet.

akryl

Akryl er placeret sidst i rækken af ​​syntetiske tæpper i ydeevne. Det er et billigt materiale, der er bøjelig og blød bunke. Hovedsagelig anvendes ikke selvstændigt, men som et yderligere materiale ved fremstilling af tæpper. Levetiden af ​​materialet kommer til kun 3 - 5 år.

Give fortrinsret til kunstige eller naturlige produkt - det, selvfølgelig, du. Først, lad os undersøge fordele og ulemper, som vi bragte op. Brug muligheden for at købe er syntetisk tæpper, hvis dit budget er beskedent eller du ønsker at gemme. Udover gulvbelægning du har tid til at kede sig i 5-8 år. Hvis du kan købe en dyr naturlig tæppe, er det bedst at bruge denne mulighed på berettigelsen af ​​sådanne produkter bugne.

Fremgangsmåder til produktion af tæpper

Der er nogle grundlæggende typer af tæppe, der adskiller sig i fremgangsmåden for fremstilling:

 1. Vævet tæppe. Denne belægning er baseret på jute og er den dyreste, men det kompenserer sit højeste styrke. Fremgangsmåden til fremstilling af et vævet tæppe, såsom for almindelige tæpper grundlag er mesh. Luven er fremstillet af syntetiske eller naturlige fibre. Pile fundament og vævet sammen og på samme tid. Dette materiale er lavet langsomt, så det er ret dyrt. Sammensætningen indbefatter ofte et vævet nylon tæppe (ca. 20%) eller ren uld.
 2. Tuftede tæpper. Sådanne tæpper er normalt dækket med en latex inderside, og ovenfor, de består af luv eller løkker, eller kombinationer deraf. Tuftet tæppe Neva gøre med lim, som er fastsat og gevindet på basen. Figur i fremstillingen af ​​vindinger stive, slidstyrke og volumen som anvendt luv kan have forskellige længder. Denne belægning ser bare dejligt, men der er nogle problemer med at pleje.
 3. Needle-hullede tæppe. Sådanne belægninger er fremstillet af blandede garner, som er fastgjort til hinanden på denne måde: den tykke fibrøse substrat gennemboret med særlige nåle, kørsel i basen, den anden base foreliggende ofte lavet af gummi. Derfor er dette tæppe er meget modstandsdygtige over for mekanisk belastning, helt absorberer en bred vifte af lyde og har en lang levetid. Normalt prisen er lav nål tæppe. Dette tæppe udseende ligesom filt, det er fnugfri overflade.
 4. Strømmede gulvbelægninger er fremstillet af PVC med fastgjort derpå trehmillimetrovymi fibre. En sådan tæppe er vandtæt, modstandsdygtig over for fugt stigning, er det let at rengøre. Oftest er det foretrukket at lægge i køkkener, badeværelser, toiletter.

Funktioner bunke tæpper

Før du vælger et tæppe, skal du være opmærksom på sin bunke. Blandt de typer af tæpper, uanset dens bunke skelnes:

 • Rulning. Dette tæppe i sig selv kombinerer forskellige i farve og højde af gevindet. Denne indikator giver belægningen for at skille sig ud blandt jævnaldrende og giver spektakulære "udseende." Ulempen er temmelig kompliceret pleje.
 • Velour. Sådan et tæppe er et kortvarigt opskåret luv, der er blødt eller hårdt. På overfladen, ofte kunne ses prints og pletter af sko, men at tage sig af velour tæppe nemt.
 • Sachsen. Et sådant tæppe er fremstillet ved hjælp af en snoet garn, der ligner kornet. Påfør bunke, der har en længde på op til 40 millimeter. Denne belægning omtales som elite.
 • Vkroll. Denne type gulvtæppet er et overtræk med flere niveauer, hvor den multi-farvede garner anvendes. Med hensyn til prispolitik - vkroll er ikke meget dyrt og ikke har brug for særlig pleje.
 • Katlup. Ligesom tæppe i sig selv kombinerer høj og lav cut væv. På grund af denne effekt til at skabe et originalt billede, der er i stand til perfekt skjule eventuelle pletter på overfladen.
 • Filt. Dette tæppe er fremstillet ved komprimering lag af kartet garn par, der er imprægneret med en kemisk opløsning. Denne belægning er kendetegnet ved en utrolig praktiske, uanset dens ydre skørhed. Derudover kan du behandle et tæppe frastødende, der beskytter mod pletter. Filt tæppe ikke kræver særlig pleje.
 • Shag. Denne form for tæppe fremstillet af grove bunke, der har en højde på ca. 30 - 40 mm.
 • Boucle. Denne gulvbelægning fremstilles ved strikning noder med øjnene, men bouclé tæppe adskiller usædvanligt smukke form. Hertil kommer, at dette tæppe adskiller utrolig praktiske, det efterlader ikke mærker på møblerne.
 • Friese. Ved fremstillingen af ​​sådanne tæpper garner, der anvendes som ved fremstillingen Sachsen. Men dette gælder ikke ensartet bunke og krøllet, som giver dig mulighed for at skjule diverse urenheder og spor af sko, og ikke kræver særlig pleje.

Formål tæppe

Når du vælger et tæppe anbefales at være mere opmærksomme på, hvor det vil blive drevet. Der er en fælles europæisk standard for mærkning EN685, producenter, stole på ham, tildelt hver type gulvbelægning, herunder tæppe fra Belgien, en bestemt klasse, der svarer til intensiteten af ​​brugen af ​​tæpper. dækning angivne klasse obligatorisk for mappen.

Gulvtæppe, uanset styrkeegenskaber, kan henføres til en af ​​disse klasser til indendørs beboelse form - 21, 22, eller 23, til offentlige bygninger - 31, 32, 33. Hvis tæppet er tildelt en høj klasse, kan du bruge det i alle værelser med færre krav til materielle styrke. Dvs. klasse 33 tæppe vil helt tjene områder med kravet 21-32 klasse. Men tæppe klasse 22, er det bedre ikke at lægge i et stort kontor, som sit liv er meget kortere.

Der er andre muligheder for tæppe, såsom vægt og højde af bunken, antallet af loops på en enkelt kvadratmeter, men de er bestemt til en snæver kreds af specialister. De tjener til yderligere at definere klassen af ​​gulvtæppet, dens lydabsorberende og lydisolerende egenskaber, etc. Hvis du fokuserer dit valg udelukkende på tekniske indikatorer, du kan i høj grad tager fejl, fordi for eksempel, en masse vægt bunke betyder ikke, at tæppet refererer til den maksimale klasse, og kan sige, at dette tæppe stor bunke højde, og han vil derfor "tramper ned" for hurtigt.

.bjæffe-title-block__text, .yap-title {
font-size: 17px vigtigt ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-lodret .yap-title-block__text {
font-size: 17px vigtigt ;!
}

For hvert værelse, i et ord, er det nødvendigt at vælge den variant af tæppet - tæppe Astra, Neva og de baltiske lande. Den samme type tæppe er simpelthen upassende for alle områder af huset. Overvej valg af tæppe, afhængigt af det rum, hvor det vil blive lagt:

 • Gange - disse værelser er stærkt udsat for støv og snavs. Entre og korridor bør vælges tæppe med en kort og tyk luv, som har en smudsafvisende egenskaber. Den bedste løsning i dette tilfælde - tæppe fnugfri gummi-baseret.
 • Køkken, spisestue, et badeværelse - det er lokaler, som er udsat for forekomsten af ​​pletter. Når du køber et tæppe i køkkenet eller badeværelset er nødvendigt at overveje immunitet belægning for kemikalier og farvestoffer, tilstedeværelsen af ​​vand og smudsafvisende, samt nem rengøring.
 • Stue - et rum af intensiv brug. I dette rum har brug for belægning med en høj grad af frastødning af støv, sand og snavs, knuse bevis tæppe med dekorative egenskaber og medium luv.
 • Børneværelset er den travleste rum i lejligheden. Børnene her lege, hoppe, løbe og tegne maling. Derfor er den vigtigste kriterium, når de køber et tæppe i børnehaven er let at rengøre og vedligeholde. Desuden overtrækket må ikke let snavset eller akkumulerende støv. Det er bedre at give fortrinsret til naturlige materialer.
 • Soveværelse - dette rum er ikke kraftig brug. Tæpper i soveværelset, i modsætning til andre lokaler, mindre udsat for forurening. Den skal have antistatiske egenskaber, at være attraktiv for øjet og at røre ved. Til brug i soveværelset trop høj tæppe. Det anbefales at vælge et materiale, som ikke akkumulerer støv (samt for børn), og som er let at rengøre, fra naturlige fibre blandet eller lille tykkelse.

Ordningen farve på tæppet

At vælge en egnet plads tæppe anbefales at tage hensyn til og gamma af interiøret. Det anbefales at være opmærksom på teknikken med farvning gulvtæppet. De mest modstandsdygtige - er syntetiske tæppe, som er lavet af ikke-jernholdigt sintetichcheskoy masse. Meget hurtigt slettes eller brænde maling, der er markeret på tæppet for serigrafi, når tegning lavet med et færdigt tæpper.

Skelne tæppe, der er malet efter fremstilling, er det ikke svært: villi er farvet ikke til jorden. Tæppe lavet af naturlige fibre er også underlagt udbrændthed, men farven vil vare meget længere, da den farvede tråd, og ikke dækker. Vælg en farve tæppe Balta, Wellington eller Domo høj tæthed: den tættere ved siden af ​​hinanden villi, jo mindre et tæppe og gned skinnende.

Tæppe varme og lyse toner stand bibringer komfort dårligt belyst værelser og skygge. Det ser godt ud i solrige områder mørke eller pastelfarver. For stuen og gangen egnet blå eller grøn farve ordning, og til soveværelset er bedst at vælge grå, beige eller fersken.
Gulve lys farve udvider optisk det lille rum. Let mønster tillader tæppet at lægge det i vilkårlig retning, uden at forårsage skade på det indre af den totale sammensætning.

tæppefabrikanter

I dag er den mest kendte i vores marked er følgende kvaliteter af tæppe: Dura, DESSO, tæppe ITC, Domo, Tarkett, Ege, Maltzahn Gulvtæpper, infloor, Mohawk, Berry, Balsan og andre. Blandt de producerende lande tæppe førende position besat af produktionen af ​​belgiske, hollandske, tyske og amerikanske virksomheder. Lad os se på et par tæppeproducenter der er populære i vores marked.

Tæpper fra Dura virksomhed er meget berømt i Vesten og i vores land. En af de mest populære på markedet af tæpper Dura arter betragtes som en særlig tæppe, som er i stand til at bearbejde og absorbere alle lugte. Dette materiale har vist sig godt i kontorer, hoteller, underholdning centre og boligområder.

Tæppe mærke Armstrong DESSO tager en førende position på markedet, viser den høje kvalitet og fremragende præstation på slidstyrke. Dette tæppe har en særlig teflon protivogryazevuyu beskyttelse, der er relevant at bruge. Pleje, tæppe kan udføres med aggressive rengøringsmidler på grund af tilstedeværelse spindefarvet fibre.

Tæpper fra Brintons selskab er en af ​​de førende tendenser i fremstillingen af ​​vævet tæppe. Som del kovrolinovogo bunke Brintons foreliggende 80% uld og kun 20% nylon. Brintons tæpper henvises til en klasse af overtræk hvis bund garn stramt sammenvævet med pælen. Farvet garn før produktion af tæpper, forarbejdet protivomolevymi og antiallergiske forbindelser.

Tæpper fra selskabet Maltzahn Tæpper, primært repræsenteret tuftet tæppe. Materialet er 100% kunststof og blandet (80% uld, 20% nylon). Deres sortiment er standard samlinger og en lineal med et specielt design.

Tæpper fra Mohawk selskab er repræsenteret i vores marked primært tuftet tæppe med 100% indhold af nylon eller nylon blanding med polypropylen. Ligesom tæpper, ved den måde, er meget relevant for det russiske marked.

Tæpper fra tyske virksomheder og infloor Girloon, som tilhører den samme ejer, består af nylon og polyamid Antron mærke. Dette er en forholdsvis stærk fiber, som anvendes i produktionen af ​​nylon 6,6 med indekset. Derudover bør du være opmærksom på tæppet Domo eller Wellington.

Under alle omstændigheder, at vælge gulvtæppet, og træffe en beslutning, må vi huske, at ønsket om at spare penge fører ofte til en tidlig re underslæb, så at købe tæppe føle sig bedre om bevidst. Kun du kan beslutte, hvad der er mere vigtigt - en kortsigtet effekt og lang kvalitet tæppe.


Like this post? Please share to your friends: