Sådan at male et træhus med deres hænder

Huse lavet af træ er populære den dag i dag. De er miljøvenlige, relativt billige, og takket være moderne beskyttende struktur også holdbar. Ligegyldigt hvilken slags byggematerialer konstruerede bygning - bjælker, tømmer eller lamineret finér tømmer, eksterne facader kræver en beskyttende belægning og forarbejdning antiseptiske. Dette omfatter ikke kun nye boliger, men også de gamle, der skal repareres. Artiklen fokuserer på, hvordan man korrekt male træhus udefra.

Indhold:

 1. Årsager til aldrende træ
 2. Valg af maling farver til huset udefra
 3. Valg af farver til maling hus
 4. Tips til at male træhus
 5. Maleri af træhuse. forberedende arbejde
  • Hvordan til at male det gamle træhus udefra

Dernæst et detaljeret kig på årsagerne, fordi der skal genoprette malingen af ​​træhus udefra, de typer af formuleringer, som er egnet til udendørs brug på træ og maleri teknologi træhus uden for deres egne hænder.

Årsager til aldrende træ

Træ - et materiale med en livlig struktur. Selv voksende over tid, træet bliver gammel og bliver rådne, vi skære ned, disse processer foregår meget hurtigere. Råmaterialet er allerede i en sæson mister sin oprindelige glans, bliver grå. Derfor, for at opretholde det æstetiske udseende og for at beskytte selve træet, sådanne huse kræver regelmæssig behandling.

 • atmosfærisk indflydelse. Det er solen, regn og temperatursvingninger. De gør træ facade struktur grovere, hvilket reducerer elasticitet og ændre dens farve fra gul til grå. På grund af hyppige udvidelse og sammentrækning ved en luftfugtighed forandring, revner, forværrer modningen.
 • Råd og svamp. De opstår på steder, hvor fugt ophobes det største antal - i revner, i sidste ende, der passerer på hele overfladen. Mold er let at lægge mærke til, selv i de indledende faser, som ofte er dannelsen af ​​forskellige grå-blå, nogle gange sort. Disse pletter lidt indflydelse på kvaliteten af ​​træets struktur, men er sundhedsskadelige. Men de forårsagede yderligere forfald er farlig og kræver øjeblikkelig indgriben i form af farvelægning af særtog.

 • barkbiller. De kan forekomme selv i nye boliger, hvis byggeriet ikke blev fjernet aftagende kvalitet eller lav kvalitet materiale anvendes (for eksempel til at taglægterne). De har i mange år kan ødelægge træet hurtigt. Slip af med dem er meget vanskelig.

Tip: især vigtigt at tage sig af beskyttelse af træ facade af huset af høj kvalitet, hvis den er placeret i et stort reservoir eller i nærheden af ​​motorveje med tung trafik.

Valg af maling farver til huset udefra

Dette er et vigtigt spørgsmål, fordi den valgte farve vil påvirke stemningen og tilfredshed med det udførte arbejde. Den mest bekvemme måde at gøre dette direkte i butikken, hvor de prøver af træ, malet i forskellige nuancer. Ved bestilling malingen via internettet, kan monitoren fordreje den sande farve.

Ser man gennem de farvemuligheder for træbygninger i magasinet, er det ofte en følelse af opstemthed, men når du vælger farver til dit hjem, de fleste gået i stå, ikke at vide, hvad der præcist skal vælge. Her er et par tips til at hjælpe:

 • første er at afgøre, om den malet hele huset eller blot enkelte elementer. I sidstnævnte tilfælde bør farven af ​​farvestoffet være i harmoni med den eksisterende stemme;
 • nogle sommerhus bosættelser kræver, at husene var ens i udseende, og derfor bør farven kombineres med et antal stående bygninger;
 • farvesammensætningen påført på træ, kan i høj grad variere mellem kunstig belysning og butik på en gade lys. Derfor er mange rådgivere anbefale at købe en lille krukke med farvestof (ofte efter anmodning kan zakolerovat meget lille mængde specielt til kunden) og male et element på facaden. Dette vil gøre det muligt præcist at bestemme et mål.

At vælge en nuance til huset er det nødvendigt at starte fra miljøet. For eksempel i en granskov se smukke hus med varme nuancer af træ facader og til lys birk træ er bedst at vælge gråtoner i skandinavisk stil.

Af de grundlæggende regler er at huske det vigtigste - lyse nuancer, og især hvide, visuelt øge størrelsen af ​​den træhus, men den mørke farve tværtimod faldet.

Valg af farver til maling hus

Trods det faktum, at dagens byggemarkedet er fyldt med alle former for maling og lak produkter til træ, er valget af hendes præstation er ganske dårlig. På trods af at nogle forbindelser bredt offentliggøres, mens andre er næsten ukendt, deres komponenter er ens. Gennem det seneste årti, ser det ikke ud nogen fundamentalt nye farver formuleringer, såsom oliemaling klassiske kendte mærke Tikkurila er fremstillet i mere end 70 år uden større ændringer. Dette indikerer, at på trods af de lovende nye reklame farvestoffer usædvanligt holdbare levetid, ikke skal tages for pålydende.

 • Olie maling til træ. Oftest er det en budget mulighed for at male træhus facade. Deres største fordel er, at de er i stand til at trænge dybt nok ind i strukturen af ​​træ, hvilket gør det modstandsdygtigt over for de negative virkninger af vejrforholdene. Men til huset altid set æstetisk tiltalende, skal opdateres hvert 5. år, eller oftere, afhængigt af betingelserne i regionen belægningen. En anden ulempe - lav modstand mod UV-lys. Så vil den sydlige side af bygningen mister farvemætning hurtigere (selvfølgelig, det gælder kun for de lyseste nuancer). Tørre sammensætninger baseret på linolie i lang tid. Selv i det solrige og varme vejr, det tager et par timer. Derfor, for at de nye facader ikke hænger støv, for du skal vælge vindstille vejr.
 • Akryl maling til træ. Dette er ideelt for farvestoffet til et træhus facade. Dette er primært på grund af deres evne til at skabe en pålidelig diffusionsåben belægning. Dvs. efter påføring af et lag i stand til at trække vejret som træ. Selv efter tørring, alkyd maling forblive tilstrækkelig fleksibel for ikke at knække den sæsonmæssige udtørring af træ. Alt dette giver os mulighed for at udvide ydeevne på op til 8-10 år uden behov for en ny reparation.

 • Dækkende antiseptisk til træ. De er baseret på acrylat-alkyd præparat. Dette er en relativt nylig dukkede type produkt, men med en række fordele, takket være som vinder popularitet. Denne sammensætning kan give en billig træ udseende dyrt materiale. Lagring i konstruktionen, når jeg ønsker at billigt opnå en respektabel resultat. Desuden har sådanne antiseptiske uden farvestoffer bevare deres udseende mere end 10 år.
 • Lakker, pletter, glasurer. Hvis opførelsen af ​​træhuse blev valgt dyre materialer, bør du vælge den farveløse og holdbare belægninger. De giver overfladen glans, betyder det ikke forvrider farve, men kun lidt ændre nuance og fuldt vise den smukke tekstur af naturlige materialer. Om ønsket, kan de være farvet, i dette tilfælde vil farvemætningen afhænge af antallet af påførte lag.

Ved at stille spørgsmålet, hvad der er bedst til at male huset, de fleste er afhængige af en kombination af pris / kvalitet. Så det er muligt at lave et groft overblik over de mest kendte producenter:

 • Budget maling. Disse omfatter en økonomi muligheder, hvis værdi ikke overstiger 100-150rub / kg. Denne "Senezh", "Aquatex", "Teksturol".
 • Gennemsnitspris kategori. Deres prisklasser 250-350rub / kg. Den mest berømte "Tikkurila" og "Belinka".
 • preimum maling - fra 400 rubler / kg og derover. Denne udenlandske producenter som «Træværk» og «Johnestones».

Tips til at male træhus

 • Hvis et nyt hus er malet, udvælgelse malingen er ubegrænset og afhænger kun af præferencer ejeren. En anden ting, hvis renoveringer tidligere malet træ facade. I dette tilfælde er det nødvendigt at male den samme sammensætning, som blev påført på det. Men der er en lille nuance, hvis væggen er blevet malet med oliemaling, så er det tilladt at medbringe med akryl forbehandling.
 • Hvis, før dette arbejde blev udført af andre ejere, du skal først afgøre, hvilken type maling. En skarp kniv til at skære et stykke brevpapir sammensætning eller incision, og udseende: hvis det er let at bryde og smuldre - det betyder olien maling, hvis elasticitet er nok til at vride en rulle - acrylat.
 • Bedre at male en overskyet dag, når der er solskin, men regnen er ikke planlagt. Dette skyldes det faktum, at i direkte sollys på en nymalet facade af træ, kan malingen tørre ujævnt, danner striber.

 • Skal være på vagt over for at købe produkter, der dukkede op for nylig i byggemarkedet. Selv hvis producenten angiver en garantiperiode på 15-20 år til at teste dette i praksis er det endnu ikke har været muligt. Men under alle omstændigheder, fabrikanten angiver det i betragtning af, at træet tidligere er blevet behandlet med antiseptisk og narkotika og primet. Uden det, levetid drastisk reduceret.
 • Når du køber det er også vigtigt at være uigennemsigtige indikatorer. Det vil sige, kan strømningshastigheden pr m2 af sammensætningen, så ofte et mindre volumen af ​​banken dække et større område end billigere analog. Og det betyder ikke altid være styret af prisen parameteren "RR / l.".

Maleri af træhuse. forberedende arbejde

 • Inden vi går videre til farvning af træhus udefra, er det nødvendigt at forbehandle væggene. For det nye hjem, de er i anvendelsen af ​​antiseptisk og primere. Men reparationsarbejdet af den gamle bygning vil være meget større: slibning til en god træforarbejdning og sprækker. Disse procedurer beskytte de mulige uregelmæssigheder eller ved at skrælle de gamle og nye farver fra hinanden.
 • Problemet med de fleste af træhuse er deres sæsonbestemt "bevægelse", som fører til revner i malingen, hvis det ikke har tilstrækkelig elasticitet. Revnerne nemt trænger fugt, hvilket fører til en yderligere forværring af maling og selve træet. Derudover dannes på steder støbeformen er skadelige for menneskers sundhed, forårsager lungesygdomme. De eneste undtagelser er hus lamineret finér tømmer, takket være den teknologi, at de ikke udgør revner og male dem der kun er brug for æstetiske formål.
 • Derfor er den første metalspatelen groft fjerne alle afstødes sted, og dem, der er nemme at rense. Derefter bruger specielle disk kværn renset overflade indtil lys og ren træ. Dette sikrer holdbarheden af ​​reparation.

.bjæffe-title-block__text, .yap-title {
font-size: 17px vigtigt ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-lodret .yap-title-block__text {
font-size: 17px vigtigt ;!
}

 • Gap af formen er mere praktisk og billigere at behandle ud fra en konventionel sprøjte hvid, som er solgt til enhver isenkræmmer. Koncentrationen af ​​100% er taget, dvs. uden vand fortynding. På grund af den skarpe lugt, selv uden for arbejdet skal udføres i en respirator, briller og handsker.

Hvordan til at male det gamle træhus udefra

 • Nogle gange, efter en grundig slibning, træ overflade har en masse rifter og uregelmæssigheder. Det er ønskeligt, sandpapir til at udjævne dem med en stor korn. Igen dataene slibeskiverne solgt for bulgarere, som i væsentlig grad fremskynder og forenkler processen. I sidste ende viser det sig, at opnå en tilstrækkelig glat overflade.
 • Det næste skridt er priming. Til dato, kan markedet finde en speciel primer kompositioner til træ, som allerede har antiseptisk additiv. Således er arbejdet skæres i halve. Gør det med en pensel i lang tid, meget mere bekvemt at bruge en sprøjtepistol. Ikke at købe for en engangs-job, kan det lejes. Det anbefales at anvende det i to lag.

Tip: For en mere intens farve skyldes farvning primer tilføjet den rigtige mængde farveskemaer at gøre det så tæt på farven på selve malingen. Så hvis huset er malet i grå, og primeren skal være grå. At gøre det er det bedste i butikken, hvor du købte sammensætningen.

 • Begynd at male kun på betingelse af, at træet er helt tørt. Åbning af en ny bank, er sammensætningen blandes grundigt i et par minutter til at gøre det homogen. Vælg at arbejde med en bred pensel små fibre. Det er bedst at købe en pensel til polsk, vil det give mest jævnt anvende maling. Arbejde starte og arbejde ned, ser tæt, således at ingen dannelse af pletter. Smears gjort vandret langs træfibrene.

 • Når man arbejder med en sprøjtepistol følges af alle de samme krav. Men med ham til at gå til malingen mere jævnt, og strømningshastigheden falder.
 • Typisk, forårsager et lag er umuligt at undgå synlige streger, og selve coatingen ikke er stærk nok. Til udendørs brug, ud over primeren, anbefales det at anvende mindst tre lag maling.

Sådan at male et træhus uden video


Like this post? Please share to your friends: