Varme private hjem med deres egne hænder fra A til Z

Borte allerede er de dage, hvor den eneste måde at opvarme et privat hus var et komfur. Det er på grund af manglen på fuld varme og varmt vand, mange ikke ønsker at leve uden for byen, flytter ind komfortable lejligheder. Men fordelene ved civilisation nåede og landsteder. Moderne teknologi og materialer gør det muligt at udstyre opvarmning af private hjem med deres egne hænder, at der ikke længere udholde modgang. Nu de bekvemmeligheder i et hus på landet bliver ikke værre end i byen. Der er flere måder at gøre et varmeanlæg i et privat hus, som er forskellige strukturelle elementer og energi. På dem vil vi dække i denne artikel.

 1. Hvad kunne være et privat hjem varmesystem
  • Vand opvarmning private huse
  • Damp opvarmning private huse
  • Luft opvarmning private huse
  • Elvarme private huse
 2. Kørsel et privat hjem varmesystem med flydende kølemiddel
  • Vand opvarmning rørsystem
  • Vand opvarmning rørsystem
  • Manifold vand varmesystem
 3. Installation af et privat hjem varmesystem

Hvad kunne være et privat hjem varmesystem

Den første varmesystem afviger i type kølemiddel, og som direkte opvarmer rummet, opgiver varme. Skelne vandsystemer, damp, luft, elektriske og brand. Seneste implementeret i pejse, ovne og russisk råolie. I områder, hvor opvarmning er realiseret på en sådan måde, varmen fordeles ujævnt gulv nær den kolde luft nær varmekilde (ovn), varm og kold luft på afstanden. I princippet kan et lille hus være ganske varm og kvaliteten komfur, men vi vil ikke fokusere på disse systemer, og tale om dem, der er i stand til at give en mere ensartet opvarmning af det store hus.

Vand opvarmning private huse

vand varmesystem er et lukket kredsløb, som cirkulerer det varme vand. Som kedlen varmeelementet rager ud fra det hjemme afviger rør radiatorer i hvert rum, gennem hvilke varmt vand og afgiver varme. Under varmt vand igen tilbage til kedlen, hvor det opvarmes, og cyklen gentages.

En gas varmekedel

Til at passe kedlen vand system på enhver tilgængelig brændstof. De mest almindelige er gasfyrede kedler, som de er økonomisk. er kun mulig opvarmning enhed i et privat hjem med hjælp af naturgas, hvis huset er bragt naturgasledning. En anden ulempe er, at gasfyrede kedler kræver regelmæssig vedligeholdelse og kontrol af de særlige tjenester. Men gassen opvarmning er i stor efterspørgsel.

fastbrændselskedlen

Hvis negazifitsirovannyh området, kan du bruge fastbrændselskedlen (kul, træ, paller). I dette tilfælde vil systemet helt selvstændig og uafhængig af udbuddet af primær energi. Men til opbevaring af fast brændsel bliver nødt til at være udstyret med en komfortabel og tør opbevaring.

oliekedler, fx diesel, kan også anvendes til opvarmning af vand. Denne metode har flere ulemper: meget dyre dieselolie, opvarmning viser sig uøkonomisk behov begravet i jorden tanken, at på trods af alle forholdsregler, en brandfare til brændstof.

el-kedel, forbundet til en central strømforsyning, vil det også klare sig godt. Men hvis du allerede har besluttet at bruge elektricitet som energikilde, vil det være hensigtsmæssigt at installere el-radiatorer til direkte at omdanne elektrisk energi til varmeenergi uden mediering af vandet.

Alt til en fuldt autonome opvarmning er muligt at bruge alternativ energi, sol og vind invertere, mini-vandkraftværker og mere.

Kedlen output vælges afhængigt af det område af huset. Sample egenskaber kan findes i tabellen.

Tabel varmekedel kapacitet

Det vand varmesystem kan cirkuleres vand og frostvæske. Ligeledes kan systemet være yderligere elementer til justering. Ekspansionsbeholderen tjener til at opsamle overskydende væske, termostater, der er nødvendige til styring af temperaturen før hver radiator, cirkulerende vand pumpe til tvungen bevægelse ikke altid anvendes, samt de automatiske udluftningsventil, afspærrings- og sikkerhedsventiler.

Vand opvarmning private huse

Hvis du spekulerer på hvor meget varme private huse, så kan du beregne det selv. Først skal vi afgøre, hvilken type energikilde. Vi betragter sagen med gaskedel. Så vi er nødt til at købe en kedel, rør, radiatorer til alle rum, ekspansionsbeholder, ventiler, fittings, alle de nødvendige ledsagende materialer. Men inden de køber det hele skulle gøre ordningen til opvarmning private huse, som vil være nøjagtig den angivne placering af kedlen og radiatorer, rør længde, og mere. Projektarbejde "vil flyve en masse penge", tilladelser, godkendelser, plus og installation. Som et resultat, tilbringer i et privat hjem opvarmning vil koste omkring 9.000 - 11.000 USD

Udgifterne til udstyr til varmesystemet vil i høj grad afhænge af materialerne. For eksempel er der radiatorer støbejern, stål, aluminium, rustfrit stål. Billigste støbejern, de er også de mest vanskelige, og kortvarig. Rustfri dyreste, kun få har råd til at installere dem rundt i huset. Rør til udlægning af opvarmning rørledning, også er fremstillet af forskellige materialer: stål (Rustfrit stål, galvaniseret stål), kobber, polymer (Metal og plast, polypropylen, polyethylen). Betragtes som den mest pålidelige kobberrør, da de modstå temperaturudsving, og forbindelsen er loddet med sølv loddemetal. Plastrør, selvom let at installere og er ikke bange for korrosion, men har en væsentlig ulempe - er bange for ændringer i temperatur og mister deres styrke, hvis de bøjes. Stålrør er for nylig blevet brugt sjældent, selv om rustfrit stål og galvaniseret er ikke bange for korrosion, holdbare og fast tilsluttet.

Udgifter til materialer og arbejdskraft til montering af opvarmning i et privat hus effekt og typen af ​​vand varmesystem, som kan være enkeltstrenget rør, dobbeltrør og samler. Dette er, hvad vi beskriver nedenfor.

Vand varmesystem har flere ulemper: en kompliceret og tidskrævende installation, regelmæssig vedligeholdelse og inspektion af kedlen system, men det er meget populær blandt landets beboere sammenlignet med andre systemer.

Damp opvarmning private huse

damp opvarmning systemet er implementeret efter princippet: kedlen opvarmer vandet under tryk til det kogende tilstand, hvilket resulterer damp via ledning går radiatorer, hvor det giver sin varme, kondenserer tilbage til vand og returneres tilbage til kedlen. Luften presses ud af systemet med varm damp. Ifølge princippet af kondensatet tilbage til kedlen er to typer af systemer: åbne (åben) og lukket (lukket). I åbne systemer er der en tank, der opsamler kondensat og derefter ind i kedlen. I lukket kondensat automatisk vende tilbage til den brede rør kedlen.

Vigtigt! Damp opvarmning ikke anvendes i private hjem. "Steam" fejlagtigt kaldet "vand" opvarmning. Faktisk kedlen til damp opvarmning er en kæmpe maskine, størrelsen af ​​et rum, er det meget vanskeligt at betjene, samt farligt. En sådan opvarmning anvendes kun i virksomheder, hvor produktionsbehov krævede par. Selv i dette tilfælde er varmeafgivende elementer omhyggeligt isoleret fra human, da damptemperaturen 115 ° C.

Luft opvarmning private huse

Air varmeanlægget kan udstyres i huset kun i anlægsfasen i den færdige højhus er umuligt.

systemet drifts-princippet er som følger: varmekilde opvarmer luften, som derefter stiger op gennem luftkanalerne i rummet og er under loftet for således at forskyde den kolde luft fanget i nærheden af ​​et vindue eller en dør. Kold luft tvinges ind i kanalerne, der fører til varmekilden. Dette sker omsætning, hvilket kan være et tyngdefelt eller tvungen.

Naturlig cirkulation opstår på grund af temperaturforskellen, når mængden af ​​varm luft er tilstrækkelig stor, det fortrænger dybt koldt luftkanaler. Ulempen ved denne metode ligger i det faktum, at den åbne vinduer eller døre cirkulation forstyrres.

Til tvungen cirkulation bruges til at forbedre ventilatoren lufttryk.

Figuren viser opvarmning privat hus med hjælp af luft.

Luft opvarmning private huse

Varmekilden kan brænde naturgas, petroleum eller diesel. naturgassen kan således være enten på linje, og ballonen. De forbrændingsprodukter forlader skorstenen.

For at opfriske luften i systemet blandes i frisk luft indtag hvilket kan gøres uden for lokalerne.

Kanalerne kan være fremstillet af metal, plast eller tekstil, og også har en cirkulær eller rektangulær form. I henhold til strukturen af ​​kanalerne er stive og fleksible. Der støder op til de ydre vægge eller uopvarmede rum Kanalerne skal altid være isoleret. For at kunne beregne, hvor skal placeres luft varmeanlæg i hjemmet, hvad der bør være på størrelse med kanalen, hvad er topologi af nettet, konsultere en specialist. Opførelse af et sådant system for de to-etagers hus kan koste 11.000 USD

Elvarme private huse

Opvarmning af boliger med elektricitet kan opnås på flere måder: ved hjælp af varmeapparater panel, systemer "varmt gulv", langbølget infrarøde varmeapparater (Loft).

Elvarme kedel

.bjæffe-title-block__text, .yap-title {
font-size: 17px vigtigt ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-lodret .yap-title-block__text {
font-size: 17px vigtigt ;!
}

Opvarmning af boliger med elektricitet kan ikke kaldes økonomisk. Nogle gange endda udstyret med varmt vand varmesystem og slutte den til kedlen kører på el. Denne metode har en stor ulempe: de store udgifter til energi og varmetab. Derfor elfyret rådgive installeret som reserve, foruden gas (forudsat at gasrøret).

Men hvis der ikke er andre tilgængelige energikilde, vi nødt til at bruge det, vi har. Så, mere økonomisk og hensigtsmæssigt at anvende ikke kedlen og straks varmeapparater.

Opvarmning private hjem med hjælp af panelet varmeapparater

For at beregne antallet af nødvendige enheder, skal du vide, hvor meget plads og graden af ​​varmeisolering. For eksempel for en 100 m2 boligopvarmning, med en loftshøjde på 3 m, mængden af ​​300 m3 opnås, hvis rummet slaboizolirovannoe, dens varmebehovet er 40 W / m3. I alt, multipliceres mængden af ​​plads på behovet for at opnå 12.000 watt. Et sådant krav kan opfyldes ved indstilling 4 konvektor 2,5 kW hver konvektor 1 og - 2 kW. Omkostningerne til udstyr er omkring 1300 - 1500 USD Det er betydeligt mindre end den forbedring af vand opvarmning med gas kedel, men det er langt mindre omkostningseffektiv energikilde ved betaling.

systemet

Ulempen ved at bruge panel varmeapparater er ujævn opvarmning af rummet: gulvet nær kold og varm luft ophobes nær loftet. For at ensartet opvarmning af rummet, kan du eventuelt indstille "varmt gulv" system.

Kørsel et privat hjem varmesystem med flydende kølemiddel

Vand varmesystem kan være single-kredsløb eller dual-kredsløb. Single-bruges til opvarmning kun, en dobbelt varme og varmt vand til husholdningsbrug. I praksis, i private hjem ofte fastsat to single-kredssystem: en - især til opvarmning af vand, den anden - til opvarmning. Det er praktisk ved, at den anden kedel ikke fungerer i den ikke-fyringssæson.

Ifølge princippet bevægelsesretning vand i systemet skelne mellem enkelt-rør, to-rør og manifold system.

Vand opvarmning rørsystem

Enstrengsanlæg varmesystem

Rørsystemet vand passerer sekventielt fra en radiator til en anden. I hvert efterfølgende temperatur kølervæske er lavere og lavere. I sidstnævnte kan det ikke være tilstrækkelig til at opvarme rummet. Dette system er næsten umuligt at justere, således at blokere adgangen til et enkelt radiator, blokere for adgangen af ​​vand til alle de andre. Også, hvis en radiator er i uorden, er du nødt til helt at slukke for systemet, spille ud i vandet, og først derefter ændre det til et nyt eller repareret.

Vand opvarmning rørsystem

To-pipe varmesystem

Rørsystem er i stand til højere kvalitet varme et hus, eftersom hver radiator egnede to rør: en - med varmt vand, gennem en anden - leaves ostyvshaya vand. I denne vandrøret er forbundet til alle radiatorer samtidigt. Hvis den forreste del af hver radiatorventiler indstillet, kan du deaktivere nogen af ​​radiatorsystemet. I det sidste radiator, som passer røret med det varme vand, vil temperaturen være mindre end i den første, men tabet vil være ubetydelige i sammenligning med den ene-rørsystemet.

Manifold vand varmesystem

Collector varmesystem

Manifold system forudsætter, at gå fra samlerøret til hver radiator separat: en - med varmt vand, ifølge en anden vandkølet ned returneres. Dette system gør det muligt at justere temperaturen i alle rum og også let at udskifte eller reparere nogen del af systemet uden at slukke for opvarmningen. Manifold System - den mest avancerede. Den eneste ulempe: montering af en yderligere kollektor kabinet og en stor strømningsrør.

Installation af et privat hjem varmesystem

Først og fremmest skal du beslutte, hvilken slags varmesystem gøres bedst i et bestemt hus. Den mest optimale løsning ville være at installere systemet, den energibærer, for hvilket er mere tilgængelig og omkostningseffektiv, økonomisk opvarmning privat hjem for mange er meget vigtigt. For eksempel, hvis huset forsynet med gas, er det muligt at installere en vand varmesystem med to kedler: a - den gas (hoved), den anden - elektriske (overskydende) eller fast brændsel, så at i tilfælde af force majeure være fuldstændig ikke-flygtigt.

I det næste skridt bør være at kontakte projektkontor, som vil foretage de nødvendige beregninger, konstruktionsbeskrivelsen og tegninger af et privat hjem opvarmning. Først da kan erhverve det nødvendige udstyr og materialer.

Boiler værelse i et privat hus

Den første ting installerede kedel. For alle kedler, hvor forbrændingsprodukterne er, undtagen elektrisk, skal udstyre en kedel. Dette er et separat rum, eller et rum i kælderen, hvilket gjorde god ventilation. Kedlen installeres i en afstand fra væggene for at give nem adgang. Gulv og vægge omkring kedlen er foret med ildfast materiale. Fra kedlen til gaden output skorstenen.

Fordelerskab - Installation

Yderligere installation af opvarmning i et privat hjem er at installere en cirkulationspumpe (hvis påkrævet), fordelingsmanifolden (hvis udstyret ordning), måle- og kontrolinstrumenter nærheden af ​​kedlen.

Udlægning af rør til opvarmning i et privat hus

Først derefter føre rør fra kedlen til radiatorerne line installation steder. At holde røret gennem vægge, vil skulle gøre huller i dem, at efter strækning af røret, er det nødvendigt at dække cementmørtel. Forbindelse rør fremstilles af et materiale baseret på deres produktion.

Tilslutning radiatorer

Mindst monteret radiatorer. De er placeret på konsollerne er obligatorisk under vinduet åbning. Hvis kølepladen størrelse er ikke tilstrækkelig til at lukke åbningen, installere to radiator eller bygge sektion, hvis muligt. Afstanden fra gulvet skal være 10 - 12 cm, fra væggen 2 - 5 cm og fra karmen til radiatoren -. 10 cm Ved indløbet og udløbet af radiator sæt stop-og kontrol tilbehør og temperaturfølere at kunne regulere temperaturen og blokere bevægelsen af ​​vand.

Efter alle de designelementer foretaget krympning system. Den første lancering af kedlen er kun mulig i tilstedeværelsen af ​​en gas organisation.

Afslutningsvis skal det bemærkes, at varmesystemet er bedre at vælge baseret på to faktorer: tilgængelighed og lave omkostninger energikilde og autonomi af systemet i tilfælde af force majeure. Installation af varmeanlægget i et privat hjem - det er så vigtigt og kompliceret, at det ikke anbefales at udføre på egen hånd. Mindst det vigtigste - de beregninger, ordninger og projekter skal opfylde de professionelle. Og for at spare, kan du prøve at udføre installationen af ​​elementer i systemet på egen hånd, men under streng vejledning af en mester.


Like this post? Please share to your friends: