Reparation af gassøjler med deres egne hænder

En løsning på spørgsmålet levering af opvarmet vand - brugsvandsveksler installation. I dette tilfælde bliver det til genstand for opmærksomhed er en gejser. Efter alt, gas vandvarmere sammenlignet med elektrisk er mere økonomiske grund af lave takster for energi, samt i forhold til vandvarmeren - mere komfortabel, fordi de tillader at anvende varmt vand i enhver mængde og på ethvert tidspunkt af dagen. I dette tilfælde er den vigtigste tid til at identificere fejlen opstod, og til at reparere vandvarmer med hænderne.

Indhold:

  1. apparatur gejser
  2. Typiske fejl geyser
    • Varmeveksler tilstoppede med skala
    • Lodning gasvarmer heatsink
    • Gas vandvarmer antændes ikke
    • Kolonne ikke korrekt opvarmer vandet

apparatur gejser

Almindelig gas vandvarmer er en jern boks, der ligner et køkkenskab. For ham to rør opsummerede - gas og vand. Indre struktur indbefatter en varmeveksler, en main og pilotbrænder. Efter hanen er åben, uanset fremgangsmåden af ​​brænderen tænding, er gasventilen åbnes, lade energibærer i tændblusset, som er af primær lys.

Når forbrændingsgassen frigøres varme, som er tilstrækkelig til hurtigt at opvarme vand, der passerer gennem varmeveksleren - anbragt over brændere i rørslangen. Det opvarmede vand ledes gennem et vandrør, gas der kommer ud af søjlen til hanen (Blandingsbatteri i badeværelset, brusebad, køkken vandhane), som blev åbnet. Forbrændingsprodukter gastræk turn fjernet, som går ud fra den øvre del af kolonnen gassen.

Kolonne ved fremgangsmåden ifølge piloten tænding er elektronisk, manuel type og pezorozzhigom. Allerede forældede manuel tænding involverer anvendelsen af ​​kampe: åbne gasventilen, som er passende til røret kolonne ved at holde en tændt tændstik til tænderen, der straks kommer på. Vigtigste brænder lys efter at dreje på knappen.

Moderne gas vandvarmere har en mere bekvem, praktisk og sikker elektronisk tændingssystem arbejder "på fuld automatisk." Efter åbning af ledningsvand trykaktiveret system, hvor en ladning gnist give to penlight batterier, gasventilen åbnes samtidig. Sparks nok til at antænde brænderen, så alle vil forekomme langs velkendte systemet: lyser anden brænder, varmer vandet og gå gennem varmeveksleren til vandhanen. Brænder ud efter lukning af ventilen.

pezorozzhigom specifikt system, der er baseret på den piezoelektriske effekt, når den mekaniske virkning omdannes til elektrisk udladning, i dette tilfælde - en gnist. For første gang, herunder en ny kolonne på frontpanelet, du trykker på knappen, aktiverer et piezoelektrisk element. Fra den resulterende gnist antændte tændsats, derefter den vigtigste brænder. Den vigtigste brænder slukkes, når du lukker hanen, og glød - lyser på, men det er ikke nok varme til at koge vand tilbage i varmeveksleren. Næste gang du bare nødt til at åbne for vandhanen, uden at trykke eller brændende noget og gå varmt vand.

Typiske fejl geyser

Gas vandvarmer er ikke helt en simpel anordning, der er underlagt visse regler for håndtering og pleje vil tjene sin ejer i lang tid. Men før eller senere alt det udstyr bryder sammen, og kolonnen gassen er ingen undtagelse. Især påvirke processen kvaliteten af ​​vand og gas, som leveres af offentlige forsyningsvirksomheder i vores hjem og lejligheder, og nu, efter en vis tid bliver det nødvendigt at reparere køkken med gaskomfur. Derfor er det værd at overveje de typiske årsager, på grund af hvilken maskinen ikke fungerer efter behov.

Varmeveksler tilstoppede med skala

Den mest almindelige fejl er i kolonne gassen tilstoppet med skala varmeveksler (køler). Rørene tilgroet scum, hårdt vand fejl. Stenafsætning opstår, når vandtemperaturen er større end 80 grader, og 82 grader, når processen begynder at forekomme intensivt.

Til forebyggelse af dannelsen af ​​skalaen ikke bruger for meget varmt vand. Badevand temperatur tilstrækkelig tæt på 42 grader, til fjernelse af fedt ved vask retter - ca. 45 grader, som midler til at fjerne fedt fra dem og i stand til at klare koldt vand, og vaskemaskinen i maskinen - ikke mere end 60 grader.

Mange forlader kolonnen gassen til at arbejde på vågeblus, fordi det er bekvemt, og der er ingen grund til at rode op og tilpasse kolonnen hver gang. Men mangel på tid og timer, temperaturen i varmeveksleren steget til 90 grader - deraf udskud. Så vær ikke doven til at deaktivere og aktivere kolonnen efter behov, og ikke over automatisk varmelegeme, hvis du observeret en svag pres, er det bedre at sætte i dette tilfælde, forstørrelsesglas pumpen.

Tja, hvis du var en ulejlighed, er det nødvendigt at reparere den kinesiske gas kolonnen ved at vaske varmeveksleren. For at gøre dette, skal du forstå, at varmeveksleren kolonnen virkelig er pakket, at gøre opmærksom på følgende symptomer: et lavt tryk ved hanen af ​​opvarmet vand, når trykket på hanen med koldt vand er godt; kolonne sammen med den ikke drejer; eller umiddelbart efter der slukkes for strømmen. Selvfølgelig, måske er brudt ventil ved indløbet til kolonnen gas, men hvis det er OK, fortsætte til nedtagning af kolonnen.

At vaske søjlen, skal du bruge: Phillips og flad skruetrækker, et sæt af open-end skruenøgler, komplet asbest fabric pakninger og gummislange. Derudover skal du på forhånd købe i en isenkræmmer afkalkningsmiddel, som sælges i en plastflaske og et tørt pulver. Du kan også bruge eddike essens, fordi det er den mest tilgængelige.

Til at begynde, skal du fjerne hardware kolonnen, og derefter - et hus. Efter dette er det nødvendigt at blokere indløbet vandstrømmen og åben tæt på nogen af ​​kranen søjle af opvarmet vand. Dernæst fjerner varmeveksleren fra foderrøret og flytte det til side. Når du har fjernet møtrikken fra varmeveksleren, vil varmeveksleren begynder at forlade vandet. Det skal tømmes om en liter.

Dernæst sættes på varmeveksleren indløbsslangen, løfte højere kolonne, indsætte og slange i tragten i en tynd strøm hælde det i den fremstillede opløsning. Hæld langsomt, eller begynder at arbejde, og afkalkningsmiddel vil skubbe tilbage. Opløsningen i varmeveksleren har at bo i et par timer. Stoffet kan opvarmes på den brændende pilot lys til hurtigere reaktion fandt sted, og det tog mindre tid.

Tap erstatning bassin eller plast spand og gradvist åbne forsyningen af ​​vand i kolonnen gassen. Se, hvad der vil komme ud af slangen. Hvis der er en masse mudder, og efter vask hovedet vil være en god, så alt viste sig, hvis ikke, vil proceduren gentages igen. Men når du bruger afkalkning er ikke nødvendig.

Lodning gasvarmer heatsink

Ved detektering kolonne gasudslippet er naturligvis et ønske om at første varmeveksler bliver en udskiftning af gamle til nye. Men prisen på radiatoren er 1/3 af prisen på en ny kolonne, så det er tilrådeligt at forsøge at reparere enheden selv, forseglet lodde med en loddekolbe. Af vandet, der strømmer rørvarmeveksler, hvis temperatur kan ikke være højere end 100 grader og smeltetemperaturen af ​​loddematerialet når 200 ° C. Derfor er lodde smeltet.

I de fleste tilfælde opstår fistler på røret, der løber langs ydersiden af ​​radiatoren, da det ofte er fremstillet af lav kvalitet metal. På overfladen af ​​røret, der løber inde i varmeveksleren, typisk, fistler vises ikke. Hvis du var i stand til at komme til det sted af en lækage, før du begynder lodning dræne vandet fra varmeveksleren, da det vil fjerne varmen, så vil du ikke være i stand til at opvarme lodning stedet til den ønskede temperatur.

Ved at åbne varme vandhane i en vask eller rengøring, og fjern hætten møtrikken fra søjlen rør, som leverer koldt vand. Da gejser er placeret på et niveau over vandhanen, derefter dræne det meste af vandet, men ikke alle. At fjerne rester øve purge vakuum eller kompressor. Først da kan begynde at reparere radiatoren vandvarmer.

Lodning sig selv ikke skabe problemer. Fint sandpapir strimmel oxiderne fra fistlen site, serviet rengøringsklud del efter det befugtes i et opløsningsmiddel for at fjerne fedt og støv. Kan være enhver loddetin, for eksempel PIC-61 ved lodning kapacitet på mindst 100 W ved en temperatur på omkring 180 grader.

Efterhånden som et harpiksflusmiddel. Hvis det ikke er muligt at tage aspirin. Smuldre tablet og drys små krummer sted fortinning eller natrium tabletter opvarmet overflade. Hvis der under fortinning loddemetal ikke strømmer, og en pude opnås, derefter opvarmet sted af lodning er ikke nok. I så fald bør du varme op en anden loddekolbe, jern eller hårtørrer konstruktion.

Når loddematerialet er ensartet tyndt overtrukket anordningens overflade, vokser det til en tykkelse på 1-2 mm, og en fistel på varmeveksleren ikke manifestere sig mere. inspicere omhyggeligt radiatoren røret langs hele længden. Hvis du ser en grøn plet, så mere sandsynligt på dette punkt er der et lille hul, der har udsigt over vandet, og det skal være til loddetin. Ellers efter et par måneder vil du igen nødt til at beskæftige sig med reparation af badeværelset geyser, da der vil lække.

.bjæffe-title-block__text, .yap-title {
font-size: 17px vigtigt ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-lodret .yap-title-block__text {
font-size: 17px vigtigt ;!
}

Hvis vandet lækage del er positioneret på varmevekslervæggen, som støder op til bunden af ​​søjlen, varmeapparatet reparation på stedet er umulig, og det er nødvendigt at fjerne varme fra kolonnen gassen. For at fjerne enheden til lodning, er det nødvendigt at adskille de fleste af søjlen og afbryder gasrøret, men det er meget farligt.

Gas vandvarmer antændes ikke

Den mest almindelige årsag til, at kolonnen ikke lyser - bare en manglende ventilation i pit trækkraft. Det kan meget vel ske, at skorstenen er tilstoppet med sod akkumuleret i hans eller genstand er faldet. I denne situation, som regel udløst beskyttelse system, der er placeret inde i kolonnen, og instrumentet overlapper automatisk gas. Check trækket i skorstenen. Til dette Hold en tændt tændstik, og hvis flammerne vil gå væk - og træk der.

En anden grund til, at kolonnen ikke antændes, er banale afladning af batteriet, men det gælder kun for apparater med automatisk tænding (med batterier eller generatorer). I modsætning til det af producenterne, at batteriet levetid er et år, bliver nødt til at ændre dem oftere.

Gas vandvarmer kan også være tændt på grund af den dårlige vandtryk. Og det er bare en check -nuzhno åbne den kolde hane. Hvis der er en lidt pres - er det sandsynligt, at årsagen ligger ikke i kolonnen, men i et separat område eller omkring rørledningen. Hvis du ser at trykket af koldt vand er større end i den varme hane, er det nødvendigt at reparere vand gasvarmer enhed, da grunden ligger præcis i vandsøjlen node (eller deformerede membranfiltre er tilstoppede).

Sien kan tilstoppe vand indløbsaggregatet efter at vandet fra og ændre sin feed. For at rengøre, simpelthen skrues fra vandet levere en hætte møtrik, fjerne masken og rense det.

At kontrollere status af membranen for at fjerne vand node to omløbere, yderligere løsne tre skruer, der holder konstruktion til vand i gassen kegle samlingen. Afbrudt fra hinanden node halvdel, vil du se sådan en membran. Hvis tandkødet har en deformeret overflade, snarere end flad, med udbøjninger, skal den udskiftes. Samtidig vand kan renses hulrum samling og en filtermåtten fra mudderet. Du kan sætte silikone membran, der kan tjene i mange år.

Det sker ofte, at gejser slukker umiddelbart efter tænding. Årsagen til fejlen ligger i termoelement, men snarere er det dårlig kontakt med termoelement og magnetventil. Hvis termoelement intakt, bør gøre vedligeholdelse af automatisk kolonne gas, eller snarere sin rengøring kontakter og omskifterboks. I en sådan situation bør justere strømmen af ​​varmt og koldt vand. Husk, at du ikke kan under alle omstændigheder fortyndes med koldt vand, varmt, fordi det vil udløse en øjeblikkelig slukning af flammen.

Bomuld og mikroeksplosioner som ledsager skifte procedure kan opstå: på grund af dårlig træk i ventilationskanalen eller brønden som følge af udledning af batterier, der er ansvarlige for antændelse af søjlen på grund af tilstopning af dysen eller anden kolonne komponenter fra overdreven tilstrømning gas. Når brænderen, gassen fra tænderen skulle antænde rettidigt. Men hvis pilotflammen vil brænde en eller anden grund ikke er korrekt, så gassen vil akkumulere, hvilket vil resultere i en bomuld - små eksplosioner af gas-luft-blanding.

I denne situation, må vi se på, hvad øjeblik piloten flamme. Lyset skal have en blå farve, til at brænde stabilt, bør flamme røre hovedbrænderen. Når piloten lys du ser gul-rød ikke er bæredygtig, lille flamme, er det nødvendigt at udrense injektoren og tændsats rør, der bringer gas.

Kolonne ikke korrekt opvarmer vandet

Grundene til, at geyser efter dårlige opvarmer vandet, vil der være flere. Først og fremmest kan kolonnen have en lille kapacitet. Derfor, før du køber udstyret er altid nøje gennemgå enhedens pas. Også vand kan opvarmes dårligt på grund af den meget simple tilstopning samlede funktion, som rager modificeret flamme farve og udseende af sod i processen under kolonnen.

Hvis kolonnen ikke varme vandet, for at justere gastilførslen til brænderen. I moderne gassøjle foreliggende ventil, som gør det muligt at regulere vandstrømmen, dvs. mængden af ​​vand, der passerer gennem søjlen per minut. Derfor, hvis vandet opvarmes svagt, er det tilrådeligt at reducere båndbredde, og vandet vil have tid til at varme op.

Desuden kan søjlen tilføres for varmt vand. Men i dette tilfælde ikke kræver reparation og vedligeholdelse af gassøjler, da denne situation er ikke en fejl af kolonnen. I den varme årstid, når i vandet vandet er varmt nok, og trykket af hendes små problemer, som ved første øjekast synes at være knyttet til en fejl i søjlen. Har du bemærket, at når den er monteret i en kolonne til et minimum brugsvand gasforsyning håndterer vand er stadig meget varmt.

Bare visse modeller af gas kolonne på denne operation er ikke beregnet. Instruktionerne til brug af udstyret er normalt angivet minimum vandtryk når gaskedlen vil fungere normalt. For at løse problemet er meget let, blot indsnævre gasforsyningen, og dermed afskære en lille tap på, hvad gas leveres, og som er sat inden de kommer ind i kolonnen gas på gasrøret.

Undertiden gassøjlen forbindelser kan ske at lække. Venstre trompet nødvendigt at tilføre vand ind i kolonnen, er det altid på overlapningen foder ventil til en vandsøjle til stede. Dette rør er forbundet med en vand-gas regulator dyse. C-controlleren vand kommer ind i varmeveksleren til højre. På den midterste kolonne rør overføres til vand og varmt vand til varmeveksleren er forbundet til venstre gennem røret.

Højre kolonne i røret kræves til at levere gas og forbundet til styreenheden gennem kobberrøret. Der indføres også en obligatorisk gasventil overlap. Vand forbindelser i kolonne bæres af topmøtrikker med tætningspakninger lavet af gummi. Over tid, gummipakninger på temperaturforskellen mister deres elasticitet og bliver stive, og vandet strømmer.

For at reparere den gamle vandvarmer, udskifte gummipakningen i kolonne gassen. For at gøre dette, skru med en nøgle 24 kapselmøtrik, fjerne puden, der allerede er slidt op, og installere en ny. Nogle gange kan en lille pude, møtrik du spundet hele vejen, og vandet er stadig oser. Så det anbefales desuden sætte en anden pude.

Og endelig bør du sætte dig ind i endnu et problem med vandvarmer: når de kolonner, du ikke lugte gas. Hvis der alligevel er der en vis lugt, husk at i dette tilfælde er strengt forbudt at udføre uafhængig reparation vandvarmer! Umiddelbart slukke for gassen ventil, ventilere rummet og ring til gas service!


Like this post? Please share to your friends: