Kælder med deres hænder: trin for trin guide

Kælder - en obligatorisk udvidelse til sommerhuset eller et privat hus nær. I dette rum hele året rundt holdes optimale temperatur for bevarelse af grøntsager, frugt, konserves og blanke. Bygge en kælder er det muligt uafhængigt af hinanden. For at gøre dette, skal du vurdere tilstanden af ​​jord, bestemme den bedste form for byggeri, materialer, og vælger at holde sig til den valgte teknologi.

 1. til arrangementet af de Kælderforretninger
 2. Valg af den optimale design og materiale
 3. Sådan laver kælderen med deres hænder: forsænket design
  • Vurdering af terræn og underlaget
  • Materialer og redskaber
  • fremstilling af udgravningen
  • undergulv arrangement
  • Konstruktion og vandtætning af vægge
  • overlappende konstruktion
  • Ventilationsanlæg og levering af elektricitet
  • Det indre af kælderen
 4. Ground kælder med deres hænder: trin for trin guide

til arrangementet af de Kælderforretninger

Den optimale sted til bevarelse af høstede afgrøde, der dyrkes og vilje kælder. I dette rum opretholdt naturlige betingelser og temperaturer på ca. + 4 ° C. Gunstige mikroklima er nødvendig for at gemme præsentationen, og smag karakteristika for frugt og grøntsager.

Nogle forveksler kælderen og kælder. Dette er imidlertid en helt anden struktur. Kælderen er placeret i kælderen af ​​bygningen. Cellar afregning separat - bortset på grunden. Designet er diskret, eller omvendt, synes slående element i landskabet design.

Praktiske anvendelse af vegetabilske opbevaring er mulig under visse betingelser:

 • tilstedeværelsen af ​​lav temperatur - kælder bygget under jorden, eller slå sig ned i kælderen, som er i kontakt med den ydre væg af huset;
 • dæmpning - i kælderen design udelukkede vinduet;
 • kontinuerlig fyldning ren og frisk luft, og på grund af den naturlige ventilation;
 • fugtighed - omkring 80-90%.

Valg af den optimale design og materiale

Uanset dybden af ​​følgende typer kældre.

Jordstruktur stiger over overfladen, dybden af ​​strukturen - ikke mere end en meter. Det er faktisk en lille bin til grøntsager. Opbevaring skur kan opføres på ethvert sted, selv i små fordybninger.

Opførelsen af ​​"køkkenhave" et lager - løsningen til vandlidende områder og lavtliggende områder. Et karakteristisk træk ved jorden kælder - intet overlap. Typisk er den afregning gavl tag boards. På grund af denne tid, og den endelige pris på opførelse af vegetabilske opbevaring reduceres. En yderligere fordel - den lette opførelsen af ​​kælderen med deres hænder.

En større jorden kælder - ligner en lille hus bygning. slab hældes på toppen af ​​jorden, der dækker gulvet med et tykt lag. Ubeskyttet venstre ende side af døren. Over fyldet plantet græsplæne græs, der pryder området og holder tilbage jord fra obsypaniya.

Poluzaglublenny kælder - de mest efterspurgte type byggeri. Designet ligner en grundstruktur, men en del af rummet (ca. 1,5 m) er placeret under jorden. Indgangsdøren i placeringer placeret under overfladen af ​​jorden, så det er nødvendigt at sørge for dræning af melt systemet / regnvand. Dør design er grundigt isoleret.

Forsænket kælder er velegnet til kompakte områder. Men dens konstruktion er kun mulig ved lav eller grundvandet i regenereringen grundig imprægnering og dræning. Indgangen kan være dækket med isolerende aftageligt dække eller gøre en særlig pogrebitsey - et lille hus med en luge i loftet. Pogrebitsa kan bruges som et lagerrum til hus og køkkenhave, haveredskaber, diverse husholdningsartikler eller grøntsager.

kældervægge rejst fra forskellige materialer: sten, mursten, beton, asbestcement ark. Konstruktion ikke er ønskeligt at bygge fra et metal, fordi det er vanskeligt at opnå passende temperatur.

Ved brug af jorden som basismateriale til væggene er beklædt indvendigt bin tømmer. Lameller af træ skal være godt tørret, slebet, behandl med antiseptisk og re-tørret.

Gøre kælder med deres egne hænder: video-on materialevalg

Sådan laver kælderen med deres hænder: forsænket design

Vurdering af terræn og underlaget

Bedste placering kældre - bakke podgorok eller bakke. Grundvandet i disse tilfælde er langt fra jordens overflade. Når den placeres på en bakke reducerer indtrængning af regnvand. Hertil kommer, få dig til at spare på de vandtætningsmidler.

Mange mennesker foretrækker at bygge en kælder ved siden af ​​lejligheden hus til hurtigt at nå og tage de rigtige produkter i den kolde årstid, regn osv

Før starten af ​​byggeriet er det nødvendigt at vide, hvilken type af jord og muligheden for at opbygge flade / poluzaglublennogo vegetabilsk butik. For at gøre dette, en lille test:

 1. On-site konstruktion af siloer til at sætte et stykke naturlig uld, og på toppen - et råt æg.
 2. Cover "konstruktion" af banker og efterlade på natten.
 3. Vurdere resultaterne af forsøget:
  • hvis ulden har en dug, grundvandet placeret i nærheden;
  • hvis ægget og pels tør - forekomsten af ​​dybt vand, og du kan sikkert komme til at arbejde.

Før du bygger en kælder med deres hænder, er det tilrådeligt at vurdere, hvilken type jord:

 1. Tørv - den bedste form for dæmningen. Denne jord vil minimere fordærv, hvilket er særligt relevant for opbevaring af rodfrugter.
 2. Kviksand - puchnisty jord, der ikke er egnet til opførelse af en "intern" kælder. Denne jord indeholder ler, sand og ler. At være i stand til at opbygge en vegetabilsk lager, er du nødt til at udskifte jorden og tilføje sand.
 3. Sandet jord er velegnet til at arrangere base. tilsættes ofte Denne naturlige materiale for at reducere puchnistosti og reducere fugtindholdet.

Materialer og redskaber

vil være behov Alt til kældre i landet med deres egne hænder:

 • knuste sten og grus;
 • sand rack;
 • ler opløsning;
 • tagpap valser;
 • mursten;
 • cement;
 • bord til anbringelse overlappende ramme;
 • beton klasse 100;
 • smeltet bitumen;
 • rist til forstærkning.

Af instrumenterne bør være forberedt:

 • mixer;
 • hånd stamper;
 • skovl;
 • skruer, skruetrækker, søm, hamre;
 • svejsning maskine;
 • kværne;
 • primer;
 • pensel;
 • nedstryger.

fremstilling af udgravningen

Byggeri forsænket opbevaring starter med at grave graven. Arbejde udføres i følgende rækkefølge:

 1. Plottet er fri af sten, pinde og vegetation.
 2. Anvend layout og grave et hul. Traditionelle kælder dimensioner: længde / bredde - 2,5 meter, dybde - 2,3 m til gravning udgravningen er bedre at benytte sig af gravemaskinens ..
 3. Væggene i pit for at tilpasse skovl skrabning overskuddet jord og giver det en glat overflade.
 4. Dybden af ​​udgravningen afhænger af typen af ​​udstyre kælder. Ved bestemmelse af denne værdi er det nødvendigt at overveje at rummet delvist vil besætte mandehullet eller indgang, reoler stigen. I lyset af dette, er det nødvendigt at trække ud i pit med en vis margin.
 5. Komprimeret bunden af ​​gruben, hældes i en grube sand og grus. Tykkelsen af ​​pude sand - 20 cm, en grus - 10 cm.

undergulv arrangement

Gulv at klare sig bedre med ler mørtel. Til dets fremstilling er det nødvendigt at kombinere leret og kvartssand i forholdet 90% / 10%. Der fortyndes med vand, bringe til en tyk creme. Opløsning tilberedt grus hans position tykkelse på 3-4 cm.

.bjæffe-title-block__text, .yap-title {
font-size: 17px vigtigt ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-lodret .yap-title-block__text {
font-size: 17px vigtigt ;!
}

At forbedre styrkekarakteristika af basen, og give en bedre isolering mod indtrængning af grundvand bin anbefales yderligere styrke beton. Fremgangsmåde:

 1. Forberede vægten af ​​tandstangen sand og beton i et forhold på 5: 1 respektivt.
 2. Ler base efter tørring pour 5 cm tyk beton opløsning.
 3. Glat overfladen og lad det pour.

Konstruktion og vandtætning af vægge

Teknologien af ​​opførelsen af ​​murstensvægge er som følger:

 1. Byg fundamentet for murværk mursten bredde 1, højde - ca. 15 cm.
 2. Lad tørre fundament.
 3. Lægning udføres på vinklen af ​​væggen, som tilvejebringer en døråbning.
 4. Murstenene er placeret i et skakbrætmønster.
 5. Lægning mursten på det er nødvendigt at trykke på håndtaget murske - det vil hjælpe slippe af med den overskydende opløsning og at forbedre vedhæftningen af ​​materialer.
 6. Efter opførelsen af ​​hver serie er det nødvendigt at kontrollere jævnhed af bygningen niveau.
 7. Den arbejdende opløsning fremstilles ud fra sand og cement i et forhold på 4: 1 hhv.
 8. Udføres parallelt med en kobling udfylde huller og mellemrum mellem en mur og jordovn ler opløsning. Denne teknologi giver ekstra imprægnering vegetabilsk butik.
 9. Efter opførelsen af ​​muren byggeriet på forlader 1 uge før størkning af løsningen.

murstensvægge er behov for at udføre imprægnering. Til dette formål anvendes normalt gidrostekloizol, rulle eller bitumen mastiks fugemasser. Sekvensen for udførelsen af ​​isolering værker:

 1. Behandle alle overflader vandafvisende sammensætning.
 2. På væggen for at vedhæfte tagplader - fastgørelsesmateriale udføres af en opvarmet bitumen mastiks. At sikre høj kvalitet isolering skal 2-3 lag.
 3. Væggene er gips med cement.

overlappende konstruktion

Opførelse af gulve - ansvarlig handling. Reference- konstruktioner skal kunne modstå tunge belastninger. Ofte overlapper er fremstillet af en solid blok af beton og armeringsrammen. Det er vigtigt, at den kælder tag areal større end størrelsen af ​​det rum, som væggene vil fungere som bærende støtter.

Algoritmen ydeevne:

 1. Set backups, som efterfølgende vil bygge træ forskalling.
 2. Forskalling før hælde bør omhyggeligt forseglet, er løsningen ikke strømme ud gennem hullet.
 3. Efter fremstilling af forskallingen at gøre rammen af ​​en betonplade forstærkning. arrangementet banen af ​​forstærkende stænger - ca. 25 cm, frame højde - op til 30 cm.
 4. Når en stor del af kælderen anbefales, at du dobbelt-plade forstærkning.
 5. armeringsnet bør strække sig ud over væggene i kælderen ved 5-10 cm fra alle sider.
 6. Den resulterende ramme ensartet fylde beton mørtel.

Efter at hælde pladerne nødt til at vente 3-4 uger. Overlappende fuldt hærde og tage endelig form.

Ventilationsanlæg og levering af elektricitet

God luftcirkulation - en vigtig forudsætning for sikkerheden af ​​de produkter, der er i kælderen. Mangel på ordentlig ventilation vil føre til rådnende grøntsager og for hurtig cirkulation af luftstrømmen - til tørret ud rødder.

Teknikrum er at foretrække at tilvejebringe naturlig ventilation - det er billigere, og dens rette organisation vil give tilstrækkelig luft. At gennemføre behovet for at udstyre indblæsning og udsugning luftkanal. Udstødning element placeret øverst nær loftet, en tilførselsåbning - på den modsatte væg i en afstand af to fødder fra gulvet.

Proceduren for at skabe en naturlig ventilation i kælderen med deres hænder:

 1. Vælg kanal per 1 sq. m firkantede siloer - 26 sq. cm rør.
 2. Montering rør udføres i det ene hjørne, og den nederste ende skal placeres nær loftet. Duct gennem hele rummet, taget, med udsigt over tag-system på to fødder.
 3. Til rørledningen vil ikke kondens, er det nødvendigt at holde isoleringen skorsten på en sandwich. Ét rør er monteret til den anden og rummet mellem dem er fyldt med mineraluld.
 4. Den åbne ende af luftrøret er placeret i en afstand af 50 cm fra den nederste etage niveau. Aftræksrøret gennemtrænger overlappende, hvilket resulterer i 80 cm over bunden.
 5. Udenfor hullet rør dæksel gitter.
 6. På røret er ønskeligt at sætte luftstrømningen ventilregulerende.

kælder elektrificering udføres under anvendelse af et kobberkabel med en dobbelt eller tredobbelt isolering.

Det indvendige design af kælderen

Ved afslutningen af ​​installationen arbejdet kan begynde landskabspleje kælder. Flere designmuligheder:

 • gøre væggen hylder med rummelige hylder;
 • Halvtage, metal hylder;
 • sætte præfabrikerede stativer.

Vigtigt! Alle designs af træet bør dækkes med anti insekt og beskyttende imprægnering mod fugt.

Ground kælder med deres hænder: trin for trin guide

På hytten kan udstyres med en simpel kælder med deres hænder på et højt niveau af grundvand. I beholdere evne til at fastholde temperaturen 2-3 ° C. Lad os undersøge et eksempel på konstruktion af et oplag af type grøntsag opbevaring med dimensionerne:

 • højde i design center - 2 m;
 • bredde - 3,3 m, længde - 3 m;
 • passage bredde - 0,6 meter.

Sekvensen af ​​værker:

 1. Logfilerne hviler på jorden, pels med varmt bituminøst mastiks.
 2. Slab lavet af brædder og lægte elementer - af mejslet croaker, halter, glinosolomy, fyr skrot med savværk.
 3. Tagudhæng bør baseres på jorden. En sådan opsætning giver den kolde tid af året ekstra isolering i form af snedriver. Resultatet er en struktur som et telt.
 4. På den ene side sutureret opbevaring kaste to rækker af planker, mellem hvilke isolering er lagt. I den anden ende af den isolerede dør er placeret.
 5. På den ydre del af Lobazov rundt langs kanten af ​​udgravningen dræning grøft forhindrer naturlige vande.
 6. Nær højderyggen at gøre hætten - en trækasse med justering plade.

Opførelsen af ​​kælderen med deres egne hænder: video


Like this post? Please share to your friends: