Beregning værelse plads: metoder, formler, eksempler

Proceduren for at udføre reparationer i rummet kræver en obligatorisk beregne arealet af vægge, loft og gulv. Da tidspunktet for købet af byggematerialer, disse værdier med til at undgå fejl i deres numre. På de metoder og eksempler til beregning gulvplads vil tale videre.

Indholdsfortegnelse:

 1. Årsager til beregning af arealet af rummet
 2. Areal: udføre beregningen af ​​gulvarealet
 3. Bestemmelse af arealet af et rektangulært rum og loftet
 4. Hvad er arealet af et rum, hvor der er nicher og fremspring
 5. Sådan konstateres det område af rummet med ujævne vægge
 6. Hvordan til at beregne arealet af et rum, der har en multi-level loft
 7. Bestemmelse af det samlede areal af rummet
 8. Bestemmelse af den minimale område af rummet
 9. Optimal rum område

Årsager til beregning af arealet af rummet

Der er mange grunde til, er bestemt af væggen område, gulv eller loft i et rum. I nogle tilfælde er der behov for oplysninger om det samlede område af rummet. At opdage de mest almindelige årsager til at bestemme arealet af et rum eller nogle af dens dele:

 • Hvis du planlægger at arbejde på installationen af ​​nedhængte lofter, er det nødvendigt at bestemme det samlede loft areal, for at bestemme mængden af ​​anvendt i værkerne materialer;

 • når du installerer nedhængte lofter, også nødt til at beregne den samlede loft areal til at pre-planlægge materialet betyder;
 • maleri eller efterbehandling loftet bør også være klar over sin størrelse, næsten alle maling og primer produkter er i teknisk data forbrug pr kvadratmeter;
 • dekoration gipsvægge kræver beregning af det samlede areal af væggene, for at købe en ønsket mængde materiale;
 • ved ansættelse af buildere, for eksempel til gulve fliser, hver kvadratmeter har en bestemt værdi, som anses for at være i slutningen af ​​arbejde;
 • salget af huset eller i sin udformning, såsom en parameter som opholdsrummet, køkken og andre rum er også meget vigtigt.

Areal: udføre beregningen af ​​gulvarealet

For at bestemme arealet af gulvet, er der forskellige grunde til dette: reparation og indkøb af materialer til sin udsmykning, transporterer isolering beregning af nytteareal mv

Den nemmeste måde at afgøre gulvarealet af en kvadratisk eller rektangulær form. I dette tilfælde skal du bruge længden og bredden af ​​gulvet, som ganges med hinanden. Denne mulighed kræver ikke frigivelse af lokalerne fra kabinetter og andre møbler. Du skal blot måle afstanden. Men i nærværelse af brand i et rum, dets område bør trækkes fra den samlede resultat.

I princippet alle de elementer, der er på gulvet hele tiden og ikke er i stand til at bevæge sig, for eksempel, indbyggede skabe, er beregnet ud fra det samlede etageareal.

Det virker mere kompliceret beregning af gulvarealet i rummet, som har en uregelmæssig form. Standard værelser er naturligvis ske i form af et rektangel eller kvadrat, selv om der er værelser med alle mulige nicher, fordybninger, buer, afsatser, osv En sådan variant optælling gulvplads er mere kompliceret, da det kræver at beregne de firkantede former, der udgør den separat rum.

At beregne det samlede areal af rummet bør opdeles i flere regulære figurer, som rektangler, trapezer, kvadrater For eksempel, hvis rummet har en z-formet, er det tilstrækkeligt at opdele rektangel i to, at beregne arealet af hver af dem og sammenfatte de opnåede resultater.

Hvis rummet har en z-formet, men det kører i en ret vinkel, men to rektangler stadig til stede deri trekantet rum, hvilket område beregnes ligeledes. For at beregne arealet af en trekant er nok til at formere ene ben til det andet.

I nærværelse af de halvcirkelformede fragmenter i form af cylindriske eller segmentale partikler, er beregningerne kompliceret. At beregne arealet af et gulv i dette rum er også nødvendigt at opdele rummet i flere dele, hvis areal er beregnet særskilt.

Der er varianter af de lokaler, som har forskellige niveauer af køn, der er en bakke eller skråning. Således er rum opdelt i flere zoner. For eksempel, i køkkenet og spisning tildelte arbejde del. Det samme sker med loftet, for eksempel, en multi-niveau. At beregne arealet af et gulv med trin eller bump bør igen opdele rummet i stykker i form af rektangler eller kvadrater, og selve fremspring målt med en lineal og beregne deres område. Så måde at få en beregning af den samlede gulvplads.

Bemærk, at i dette tilfælde foretrækkes at anvende et målebånd, der er installeret nær bunden. Du skal også bruge en blyant og en notesbog til registrering af alle værdier. Som et resultat, er køb af maling og bestemme mængden af ​​et afsluttende materiale til gulvet udføres hurtigt.

Ikke foretage målinger i væggen fordi det kan være en kurve og resultere i unøjagtigheder ved bestemmelse af gulvarealet. Særligt komplekse arbejde på forskellige definitioner gulvplads, som afsatser er i form af en halvcirkel eller en bølge. Denne situation indebærer måling af hver af de buer, radier fund og findeling område af flere geometriske former. Ved at bestemme arealet af hver af dem er beregnet almene formel asymmetrisk segment.

Bestemmelse af arealet af et rektangulært rum og loftet

Rektangulær værelse er den mest typiske og hyppige én. For at beregne længden af ​​rummet er nok plads ganget med dens bredde. For eksempel hvis rummet længde er 3,40 m, og dens bredde er 5,20 m, derefter til bestemmelse af området af loftet nok 3,40h5,20, sidst får 17, 68 kvadratmeter område. At beregne omkredsen af ​​loftet med en anden formel, som omfatter summen af ​​to gange dens længde og bredde. Det vil sige, nå til niveauet af loftet perimeter 2h3,40 + 2h5,20 = 17,2 m.

Derfor, i processen med at købe profiler har brug for 17,2 meter materiale. Men det anbefales, selv med en præcis beregning, at købe materiale med en margin på 10-15 procent for at kompensere for forskellige former for mekaniske skader i leddene.

Hvad er arealet af et rum, hvor der er nicher og fremspring

For at bestemme arealet af lokalerne skal arbejde hårdt og udføre disse trin:

1. Gør plads projekt med alle de designfunktioner.

2. Mål og markere værdien af ​​højden og længden af ​​alle lige vægge.

3. Ved hjælp af en lineal og gon opdele rummet i flere zoner, i form af regelmæssige former.

4. Hver part figur, måle og markere projektet.

5. Bestem værdien af ​​hver af dem og opsummere resultaterne opnået ifølge formlen til beregning af den firkantede form.

Sådan konstateres det område af rummet med ujævne vægge

Hvis der er rum, hvor væggene har form af polyedre eller indirekte uforholdsmæssige tal, beregninger langt sværere at gennemføre. Måle omkredsen af ​​rummet på en så simpel nok. Du skal bruge et målebånd og videregive det rundt i lokalet, måler hver af de parceller separat.

Room område bestemmes ved hjælp af skitser og design af rummet. Efter skitse klar kløft plads for således at opnå den maksimale mængde proportional med tallene i form af en firkant, en trekant eller et rektangel.

At bestemme arealet af et segment, som har form af et rektangel med de samme ribber, er det tilstrækkeligt at måle størrelsen af ​​benene, der multipliceres sammen og delt i halve. Dvs. til bestemmelse af området af den trekantede segment med ben 0,5 og 0,9 m, sådanne beregninger bør foretages:

0,5h0,9 / 2 = 0,225 kvadratmeter.

Hvordan til at beregne arealet af et rum, der har en multi-level loft

Loftet, som er sværere at beregne afsatser, men ganske reel. Der er flere niveauer lofter, der er formet som lige linjer på den beregning foretaget nemt, men der er sådanne konstruktioner, der kræver særlig pleje, da de er lavet af bue-fragmenter, eller bølger til at beregne, hvad der kræves en særlig indsats for at gøre.

Tæl hver af sektionerne er for lange og dyre, især fordi i sidste ende vil vise sig ikke altid det rigtige resultat. Efter alt, kan den bue bygget på loftet være vilkårlig.

Den nemmeste måde at afgøre det område af et værelse på det samlede etageareal. For at gøre dette, skal du udføre følgende trin:

1. Mål alle de lige sektioner af væggene.

Udføres fortrinsvis målinger tættere på loftet, som længden af ​​væggen toppen og bunden af ​​rummet kan variere.

2. Bestem gulvareal af de tidligere nævnte metoder.

3. På hver af de lodrette sektioner, måle deres højde og længde, og formere disse tal.

4. Tilsæt værdien af ​​det samlede etageareal.

Bestemmelse af det samlede areal af rummet

For at besvare spørgsmålet om, hvordan man finder det rum i kvadratmeter, foreslår vi at blive fortrolig med de instruktioner, der vil bidrage til at løse denne opgave:

1. Pas på udrensning af rummet nær væggene.

Væggene bør være frit tilgængelige. Den forøger således nøjagtigheden og nøjagtigheden af ​​målingen. Hvis det er muligt, bør du fraflytte ejendommen helt, som i udførelsen visse beregninger, der kræves for at måle og centrale dele.

2. Bestem de indendørs områder, med en regelmæssig form.

Hvis rummet er et rektangel, derefter dividere det ikke behøver. Ellers følges rum opdelt i figurer som kvadrater, halvcirkler, trapezer, trekanter eller rektangler.

3. Lav en skitse af rummet, så det bliver nemmere at arbejde.

Måling arealet af det rum, du har brug for at bære på design, på hvilket er markeret alle målingerne. Tip: Hvis der ikke er noget papir, og behovet for en presserende foranstaltning, bruge tape, der er knyttet til hver væg.

4. Længden og bredden af ​​rummet, område.

Hver væg skal måles ved længden og bredden ønskeligt to gange. For ikke at måle hele væggen som helhed, skal den opdeles i flere fragmenter, men i sidste ende er resultaterne summeres.

For at kontrollere rigtigheden af ​​beregningen, hvis der er fri tid, er målingerne udført to gange.

5. Bestem arealet af hver af de parceller:

 • rektangel område nå til det niveau multiplicere længden med bredden;
 • område af pladsen, er det en af ​​sine sider i et kvadrat;
 • trekant område - elevation og side multipliceres sammen, og den resulterende værdi er delt i to;
 • arealet af en cirkel pi ganget med radius potens.

6. Kvadrater tidligere definerede områder lægges sammen.

.bjæffe-title-block__text, .yap-title {
font-size: 17px vigtigt ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-lodret .yap-title-block__text {
font-size: 17px vigtigt ;!
}

Bestemmelse af den minimale område af rummet

1. Land i form af et rektangel.

Med et bånd længden måles og bredden af ​​delen, er de multipliceret med hinanden. Disse ofte afrundet til centimeter.

2. Trekant.

Arealet af denne del bestemmes ved at multiplicere den ene side af en trekant på sit højeste, dvs. linje, sænket til trekanten toppunkter, som deler den i to lige store dele. Den resulterende værdi er fordoblet.

3. cirkel eller halvcirkel.

Bestemmelse radius. Denne værdi svarer til en firkantet, ganget med pi. I nærvær af halvcirklen er værdien divideret med to.

Hertil kommer, at internettet, er der særlige online regnemaskine til at udføre alle beregninger hurtigt og præcist. At arbejde med dem er tilstrækkelig til at vælge formen på værelse område, at måle det med et bånd, og indtaste data. Selve programmet vil gennemføre alle de nødvendige beregninger og bestemme området.

Optimal rum område

Hvert værelse har sin egen størrelse, og i løbet af hus planlægning, der tages hensyn til denne faktor i overensstemmelse med deres formål. Den mindste værdi af arealet af den normale stue på otte kvadratmeter.

Område alrum eller stue skal være mellem 13 til 23 kvadratmeter. Soveværelset bør være placeret i hjørnet af huset, og være et gennemgangsværelse.

Den mindste højde bolig lokaler -. 240 cm Det anbefales ikke at udstyre rummet med en højde på 300 cm, da de er helt upraktisk for dem at varme en stor mængde af materielle investeringer, der kræves i vinteren.

Hvert værelse skal være kendetegnet ved tilstedeværelsen af ​​naturligt lys. Mindst 30% af alle vægge skal falde på vinduet. Bemærk, at det er at foretrække at installere Windows på sydsiden, som om vinteren, på den nordlige side, vil de provokere store varmetab.

Hvis den levende område af huset eller lejligheden er fra 15 til 55 kvadratmeter, bør den mindste køkkenområdet være 6 kvadratmeter. Når man planlægger et køkken i bygningen med et boligareal på over 55 kvadratmeter, skal køkken fylde mindst en femtedel af hele huset.

Hvis køkkenet beskæftiger mere end 10 kvadratmeter, varianten af ​​dets anvendelse som en spisestue eller et rum til at modtage gæster. Den mindste bredde af gangen er 140 cm, skal også være til stede i det naturligt lys.

For et barns værelse nok i området 10-15 kvadratmeter. Den mindste skal have bad og toilet. Attain til niveauet for deres område på 4-8 kvadratmeter.


Like this post? Please share to your friends: