Klet z rokami: korak za korakom vodič

Klet - obvezna razširitev na koči ali zasebni hiši v bližini. V tej sobi je vse leto potekala optimalno temperaturo za ohranjanje zelenjave, sadja, pločevinkah in presledki. Zgradite klet je mogoče neodvisno. Če želite to narediti, morate oceniti stanje tal, določi najboljši tip gradnje, materialov, in izberite, da se držijo z izbrano tehnologijo.

 1. na ureditev kleti zahtev
 2. Izbira optimalno obliko in material
 3. Kako narediti klet z rokami: vgradna oblikovanje
  • Ocena pogojev na terenu in tlem
  • Materiali in orodja
  • priprava izkopa
  • ureditev Podlaga
  • Gradnja in hidroizolacijo sten
  • prekrivanja gradnja
  • Prezračevalni sistemi in oskrba z električno energijo
  • Notranjost kleti
 4. Igrišče klet z rokami: korak za korakom vodič

na ureditev kleti zahtev

Optimalno mesto za ohranjanje pridelanega pridelka in volje kleti. V tem prostoru vzdržujemo naravnih pogojev in temperature okoli + 4 ° C. Ugodna mikroklima je potrebno shraniti predstavitev, in okus lastnosti sadja in zelenjave.

Nekaj ​​zmede klet in klet. Vendar pa je to povsem drugačna struktura. Klet se nahaja v kleti objekta. Klet reševanje posebej - razen na parceli. Zasnova je neopazne, ali obratno, se zdi presenetljivo element krajinskega oblikovanja.

Praktična uporaba shranjevanja zelenjave, je mogoče pod določenimi pogoji:

 • prisotnost nizke temperature - klet zgrajena pod zemljo, ali poravnave dol v kleti, ki je v stiku z zunanjo steno hiše;
 • zatemnitev - v kleti oblikovanju izključen okno;
 • neprekinjeno polnjenje čist in svež zrak, in zaradi naravnega prezračevanja;
 • vlažnost - približno 80-90%.

Izbira optimalno obliko in material

Ne glede na globino naslednjih tipov kleti.

Igrišče struktura dvigne nad površino, globina strukture - ne več kot en meter. V resnici pa je majhna posoda za zelenjavo. Skladiščenje lopa se lahko postavijo na katerem koli kraju, tudi v manjših depresijah.

Gradnja "zelenjavni vrt" skladišča - rešitev za prepojena območja in nižje ležečih območjih. Posebnost tal kleti - ne prekrivajo. Značilno je, da reševanje dvokapnico deske. Zaradi tega časa in končno ceno gradnje shranjevanja zelenjave se zmanjšajo. Dodatna prednost - enostavnost gradnje kleti s svojimi rokami.

Večji razlog klet - izgleda kot majhen stanovanjske gradnje. Panelni zlijemo na vrhu zemlje, ki zajema tla z debelo plastjo. Nezaščiten zapustil konec stran od vrat. Preko polnilne posadili obrezovalnik trave je, da krasi ozemlje in zadržuje zemljo od obsypaniya.

Poluzaglublenny klet - najbolj zahteval tip gradnje. Zasnova izgleda kot talno strukturo, ampak del prostora (1,5 m) se nahaja pod zemljo. Vhodna vrata v zaboje, ki se nahajajo pod površino zemlje, zato je treba poskrbeti za drenažo taline sistem / deževnice. dizajn vrat je dobro izolirana.

Vgradne klet je zelo primerna za kompaktne področjih. Vendar pa je njegova gradnja je možna samo pri nizkih ali podtalnice v regeneracije temeljito hidroizolacijo in drenažo. Vhod je lahko prekrita z izolacijskim odstranljiv pokrov ali pa poseben pogrebitsey - majhno hišo z loputo v stropu. Pogrebitsa se lahko uporablja kot shramba za hišo in zelenjavni vrt, vrtno orodje, različnih gospodinjskih predmetov ali zelenjave.

klet stene postavili iz različnih materialov: kamna, opeke, betona, azbesta cementne plošče. Gradnja ni zaželeno zgraditi iz kovine, saj je težko doseči ustrezno temperaturo.

Pri uporabi podlage, kot je osnovni material za stene obloženi notranjosti bin lesa. Lamele iz lesa mora biti dobro posušeno, brušen, zdravljenje z antiseptično in ponovno suho.

Making klet z lastnimi rokami: video na izbiro materialov

Kako narediti klet z rokami: vgradna oblikovanje

Ocena pogojev na terenu in tlem

Najboljša lokacija kleti - hrib podgorok ali hrib. Podzemna voda v takšnih primerih, so daleč od površine zemlje. Ko se postavi na hribu zmanjšuje vdor deževnice. Poleg tega, boste dobili, da shranite na hidroizolacijskih materialov.

Veliko ljudi raje graditi klet poleg apartmajske hiše hitro doseči in sprejeti prave izdelke v hladnem obdobju, dež, itd

Pred začetkom gradnje je potrebno poznati vrsto tal in možnost izgradnje površina / poluzaglublennogo zelenjave trgovino. Če želite to narediti, majhen preizkus:

 1. Na mestu gradnja zaboje, naj kos naravne volne in na vrhu - surovo jajce.
 2. Pokrijte "gradnjo" bank in pustite delovati čez noč.
 3. Oceniti izid poskusa:
  • če ima volna z roso, podtalnice v bližini;
  • če je jajce in plašč suh - pojav globoko vodo in ga lahko varno priti na delo.

Preden začnete graditi klet s svojimi rokami, je priporočljivo, da oceni vrsto tal:

 1. Šota - najboljši tip na nasipu. Ta zemlja se bo zmanjšala kvarjenja, kar je še posebej pomembno za shranjevanje okopavin.
 2. Živi pesek - puchnisty zemljo, ki ni primerna za gradnjo "notranjih" kleti. Ta zemlja vsebuje ilovice, peska in ilovice. Da bi lahko zgradili za shranjevanje zelenjave, boste morali zamenjati zemljo in dodamo pesek.
 3. Peščena tla je zelo primerna za ureditev osnove. Ta naravni material se pogosto doda, da se zmanjša puchnistosti in zmanjšanje vsebnosti vlage.

Materiali in orodja

bo potrebno vse za kleti v državi, s svojimi rokami:

 • drobljen kamen in gramoz;
 • pesek stojalo;
 • Raztopino glina;
 • strešne lepenke valje;
 • opeke;
 • cement;
 • deska za prirejanje prekrivanje okvirja;
 • beton razred 100;
 • staljene bitumna;
 • rešetko za okrepitev.

Instrumentov je treba pripraviti:

 • mešalnik;
 • z Rammer;
 • lopato;
 • vijaki, izvijač, žeblji, kladiva;
 • varjenje;
 • mlinčki;
 • primer;
 • krtačo;
 • Žaga za kovino.

priprava izkopa

Gradbena vgradna shranjevanje začne z kopati jamo. Delo poteka v naslednjem zaporedju:

 1. Zgodba je jasno kamni, palicami in vegetacije.
 2. Uporabi postavitev in kopati luknjo. Tradicionalni dimenzije klet: dolžina / širina - 2,5 m, globina - 2,3 m za kopanje izkop je bolje uporabiti storitve bagra ..
 3. Stene jame uskladiti lopato drgne presežek zemljišč in ji daje gladko površino.
 4. Globina izkopa je odvisna od vrste equip kleti. Pri določanju te vrednosti je treba upoštevati, da bo prostor deloma zasedajo jašek ali vhod, police lestev. Glede na to, da je potrebno izvleči jamo z določeno rezervo.
 5. Stisnjeni dno jame, zlijemo v jamo pesek in gramoz. Debelina blazine peska - 20 cm, prodnate - 10 cm.

ureditev Podlaga

Estrih tla, da bi bolje opraviti z glino malto. Za njeno pripravo je treba združiti gline in kremenčevega peska v razmerju 90% / 10%. Razredčimo z vodo, s čimer se v gosto kremo. Raztopine, pripravljene nasutjem prodca debeline 3-4 cm.

.Yap-naslov-block__text, .yap-naslov {
font-size: 17px pomembno ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-navpično .yap-Naslovno-block__text {
font-size: 17px pomembno ;!
}

Za izboljšanje lastnosti trdnosti baze in zagotavljajo boljšo izolacijo pred vdorom koša podtalnice priporočenega dodatno armiranje betona. postopek:

 1. Pripravimo maso regalno peska in betona v razmerju 5: 1 oz.
 2. Clay lokaciji po sušenju vlijemo betonsko raztopino 5 cm debelo.
 3. Gladko površino in pustite, da pour.

Gradnja in hidroizolacijo sten

Tehnologija gradnje opečne stene je, kot sledi:

 1. Zgraditi temelje širine zidane opeke 1, višina - približno 15 cm.
 2. Pustimo, da se suho podlago.
 3. Polaganje se izvaja od kota stene, ki zagotavlja vrata.
 4. Opeke se nahaja v vzorcu šahovnice.
 5. Polaganje opeke na to je potrebno izkoristiti ročaj lopatico - to vam bo pomagal znebiti odvečne rešitev in izboljšanje oprijema materialov.
 6. Po postavitev vsako serijo je treba preveriti ravnost na ravni stavbe.
 7. Delovna Raztopino pripravimo iz peska in cementa v razmerju 4: 1 oz.
 8. Izvedemo vzporedno s sklopko zapolniti vrzeli in razmiki med zid in glineni raztopino gline. Ta tehnologija zagotavlja dodatno hidroizolacijo zelenjave trgovino.
 9. Po postavitev gradnjo stene na zapusti 1 teden pred strjevanjem raztopine.

opečne stene potrebujejo izvedbo hidroizolacije. V ta namen se običajno uporabljajo gidrostekloizol, valja ali bitumen mastic tesnilne mase. Zaporedje izvedbo izolacijskih del:

 1. Obravnava vse površine vodoodbojen sestavek.
 2. Na steni za pritrditev strešne plošče - pritrdilnega materiala izvedemo z ogrevanim bitumen kita. Da bi zagotovili visoko kakovost izolacijo bodo potrebovali 2-3 nanose.
 3. Stene so omet s cementom.

prekrivanja gradnja

Gradnja nadstropij - odgovorno ravnanje. Referenčne konstrukti morajo vzdržati težkih bremen. Pogosto prekrivajo izdelana iz trdnega bloka iz betona in armaturnega kletko. Pomembno je, da se klet površino strehe večja od velikosti prostora, saj bodo stene delujejo kot nosijo podpira.

Predstava algoritem:

 1. Nastavitev varnostne kopije, ki bo nato graditi lesen opaž.
 2. Opaž pred vlivanjem treba skrbno zapečatena, raztopina ne teče ven skozi režo.
 3. Po pripravi opaža, da je okvir za betonsko ploščo ojačitev. razporeditev nagib armaturne palice - približno 25 cm, višina okvirja - do 30 cm.
 4. Ko je velika površina kleti priporočljivo, da dvojno ploščo okrepitev.
 5. krepitev mreže je treba razširiti izven zidov kleti na 5-10 cm od vseh strani.
 6. Nastalo okvirja enakomerno zapolniti betonom.

Po lije so plošče morali počakati 3-4 tedne. Prekrivajo popolnoma otrdi in se končno obliko.

Prezračevalni sistemi in oskrba z električno energijo

Dobro kroženje zraka - pomemben pogoj za varnost proizvodov, ki so v kleti. Pomanjkanje hlajenje bo povzročilo gnitje zelenjavo in prehitrega kroženje zračnega toka - na suhih ven korenin.

Tehnična soba je bolje, da se zagotovi naravno prezračevanje - je ceneje, in njegova pravilna organizacija bo zagotovila dovolj zraka. Za izvajanje je treba opremiti oskrbe in izpuh zraka. Izpušni element, ki se nahaja na vrhu blizu zgornje meje, odprtino oskrbe - na nasprotni steni na razdalji dveh metrov od tal.

Postopek izdelave naravno prezračevanje v kleti z rokami:

 1. Izberite kanal na 1 kvadratnih. m kvadratnih zabojniki - 26 kvadratnih. cm cevi.
 2. Montaža cevi se izvaja v enem kotu, in spodnji del je treba namestiti v bližini stropa. Kanal skozi celotno sobo, streho, s pogledom na sistem strehe na dveh nogah.
 3. Za plinovod ne bo kondenzacije, je potrebno, da imajo izolacijski dimnik na sendvič. Ena cev je nameščena na drugi strani, prostor med njimi je napolnjena z mineralno volno.
 4. Odprti konec zraka cevi se nahaja na razdalji 50 cm od spodnje etaže. Izpušna cev prodre prekrivanje, kar ima za posledico 80 cm nad podlago.
 5. Zunaj pokrovom omrežja luknjo cevi.
 6. Na cev je zaželeno, da se dajo zračnega toka ventila regulacijo.

klet elektrifikacija izvedemo z uporabo bakrove kabel z dvojno ali trojno izolacijo.

Notranjost kleti

Po zaključku montažnih del lahko začne urejanje okolice klet. Več možnosti oblikovanja:

 • da stenske police s širokimi policah;
 • Jadra, kovinske police;
 • dal montažnih stojala.

Pomembno! Vsi modeli iz lesa, je treba zaščititi z proti insektom in zaščitno impregnacijo pred vlago.

Igrišče klet z rokami: korak za korakom vodič

Na objektu je lahko opremljen s preprostim klet z rokami na visoki ravni podzemne vode. Znotraj posode sposobnost ohraniti temperature 2-3 ° C. Oglejmo si primer gradnje shranjevanje rastlinskega tipa skladišče z dimenzijami:

 • višina design center - 2 m;
 • širina - 3,3 m, dolžina - 3 m;
 • širina prehoda - 0,6 m.

Zaporedje del:

 1. Evidence, ki počiva na tleh, plašč z vročo bituminoznega kita.
 2. Plošča iz desk in letev elementov - od vrezanimi grba, slabotnega, glinosolomy, borov ostanki z žago.
 3. Nadstreški morajo temeljiti na tleh. Takšna nastavitev zagotavlja hladno čas leta dodatno izolacijo v obliki snežne zamete. Rezultat je struktura, kot šotor.
 4. Po eni strani zašite skladiščenje shed dve vrsti deske, med katerimi leži izolacija. Na drugem koncu izoliranih vrat se nahaja.
 5. Na zunanjem delu Lobazov okoli oboda dig drenažnega jarka na preprečuje naravne vode.
 6. V bližini grebena, da bi pokrov - leseno škatlo s prilagajanjem ploščo.

Gradnja kleti s svojimi rokami: video


Like this post? Please share to your friends: