Smedning en kniv med sine hænder

I dag, selv med sådan et stort udvalg af forskellige fin kvalitet knive fra velrenommerede producenter, hånd-smedede knive er stadig meget populære. Dette er ikke overraskende, da disse knive har en særlig magt og appel. Og hvis han klingen er lavet af rustfrit stål og med kendskab til sagen, sådan kniv er uvurderlig. Af de forskellige måder autographic fremstilling af en kniv er den mest arbejdskrævende smedet kniv med sine hænder. Det skal bemærkes, at bladet smedning giver dig mulighed for at skabe den mest holdbare og af høj kvalitet klinge, der vil vare i årtier og stadig bevarer sin kvalitet. Smedning klinge med hænderne - det kræver føreren af ​​høje kvalifikationer af besiddelse af et instrument, kendskab til metaller og deres egenskaber. For dem, der har besluttet at smede en kniv for første gang, vil de nedenfor beskrevne anbefalinger hjælpe med at gøre dit første blad.

 1. Hvordan man vælger en stål kniv
 2. Værktøj til at skabe en kniv
 3. kniv design
 4. Smedning en kniv fra boret
 5. Smedning en kniv ud af lejet
 6. Smedning en kniv fra fjederen
 7. Smedning en kniv fra en fil
 8. Smedning en kniv fra kablet
 9. Hærdning bladet og efterlade

Hvordan man vælger en stål kniv

stål kniv

Høj kvalitet hjemmelavet kniv adskiller den korrekte udvælgelse af stål til ham, vil dette afhænge af skære- og styrke for kniven. At vælge den rigtige stål, er det nødvendigt at kende og forstå, hvad egenskaber er selv blevet. Smedning en kniv med hænderne har brug for at fokusere på fem store ejendomme stål - slidstyrke, hårdhed, sejhed, styrke, rød hårdhed.

fasthed - Denne egenskab af stål, hvilket indikerer dens evne til at modstå udbredelsen af ​​hendes andet hårdere materiale. Kort sagt, massivt stål er bedre modstår deformation. Indikatoren for hårdheden måles på en skala fra Rockwell og har en hastighed på 20 til 67 HRC.

Slidstyrke - slidstyrke af materialet under drift. Denne egenskab afhænger af hårdheden af ​​selve stål.

styrke Det indikerer evnen til at bevare sin integritet under indflydelse af forskellige eksterne kræfter. Check bøjningsstyrke kan styrke eller hoppe.

duktilitet - af stålet absorbere og sprede kinetisk energi under anslaget og deformation.

rød hårdhed - en foranstaltning, der er ansvarlig for stabiliteten af ​​stål til temperaturerne og bevarelse af sine oprindelige egenskaber, når de opvarmes. På hvordan stål modstandsdygtig over for varme behandling afhænger minimumsmål temperatur, hvor den kan være forfalsket. De fleste røde hårdhed stål er solidt brand, driftstemperatur for smedning er mere end 900 ° C. Det skal bemærkes, at smeltepunktet for stål er 1450 - 1520 ° C.

Alle disse egenskaber er forbundet med hinanden og overvægten af ​​en af ​​dem fører til en forringelse af en anden. Således en særlig egenskab af stålet afhænger af dens indhold af forskellige legeringselementer og tilsætningsstoffer, såsom silicium, carbon, chrom, vanadium, wolfram, cobalt, nikkel, molybdæn.

legeringselementer

Tilstedeværelsen af ​​visse legeringselementer og deres anvendelse i fremstillingen af ​​en proportional stål, kendskab til de egenskaber, der giver legeringselementerne og tilsætningsstoffer lov til at skabe stål til visse formål og behov. Disse ståltyper har hver en mærkning. Samtidig indenlandske og udenlandske stålkvaliteter betegnes forskelligt. For nemheds skyld begyndte brandet til Indstil den grundlæggende struktur i et eller flere legeringselementer. For eksempel indikerer mærket U9 stål kulstofindhold i tiendedele af en procent. Analog stål "U" mærker er stål 10hh, hvor "xx" - er kulstofindholdet. Og jo lavere værdi, jo mindre dens indhold. Eller såsom en stål H12MF det indikerer et højt indhold af krom og molybdæn, hvilket betyder vysokoprochnostnyh egenskaber og rustfrit stål.

Stål sammensætning H12MF

For indenlandske mærker, som ofte anvendes i smedning knive derhjemme, er alle præget af stål U7 til U16, ShKh15, 65G, R6M5, H12MF. Fordi udenlandske kolleger kan identificeres Stål O-1, 1095, 52100, M-2, A-2, 440C, AUS, ATS-34, D-2. Hver af de ovennævnte mærker, der anvendes til fremstilling af knive, forskellige værktøjer og reservedele. For eksempel kan en kvalitet af stål R6M5, V7, V13, 65G anvendes til fremstilling af boremaskiner, sonder, kabler, fjedre, lejer, filer. Derfor, fra disse objekter håndværkere gør hånd-smedede knive.

Selvfølgelig kan du finde andre produkter af en bestemt stål. Til dette vil være nok til at læse den fulde beskrivelse af mærke af stål og dens anvendelse i Database over stål og legeringer, og derefter bruge produktet ud af det at smede en kniv.

Værktøj til at skabe en kniv

Værktøj til at skabe en kniv

Smedning knive kræver nogle smed værktøjer, som kan købes i butikken. Men du kan bruge ikke-professionelt værktøj:

 • Hammer til 3 - 4 kg, og hammer lavere vægt til 1 kg;
 • kuznecheskie tænger eller tænger sædvanlige, men uden isolering på håndtagene og skruenøgle;
 • koblinger;
 • ambolt eller hendes self-made analog af I-bjælken;
 • Bulgarian og svejsemaskine;
 • mølle;
 • ovn.

Hjemmelavet smedje

Hvis den konventionelle instrument er mere eller mindre klar, om ovnen er nødvendigt at foretage nogle præciseringer. Sagen er, at i den sædvanlige locus er vanskeligt at få temperaturen i løbet 900 ° C. Og dase i den tomme der er en evighed. Derfor er det nødvendigt med en mindre forbedring af fokus. Hvis du ikke tidligere har deltaget i mindst hærdning af metal, man skal også have fra bunden en lille ovn fra heavy metal. Derefter vedhæfte dertil rør, gennem hvilket luft vil blive leveret af en blæser eller den gamle renere. Sådan enkel måde kan opnå en tilstrækkelig pålidelig digel at bringe forformene til en temperatur på 900 - 1200 ° C. Brændstoffet er almindelig trækul, fortrinsvis en, der giver så meget varme og brænde længere.

kniv design

Inden vi går videre til det egentlige arbejde, skal du gøre skitse af kniven.

Faktisk kniven forholdsvis enkelt objekt, bestående af et blad og et håndtag. Men nu, hvert af disse elementer er et sæt af komponenter. På demonstrere kniv design foto kan du se alle de elementer af en kniv, og hvad de hedder.

kniv design

Også, du behøver at vide om nogle af de grundlæggende profiler af knivene til at gøre den mest hensigtsmæssige udformning. Billedet nedenfor viser de profiler af vingerne.

profil klinge

Ved at vælge de mest egnede til din profil, kan sikkert tages til oprettelse af en skitse. Selvfølgelig, faglærte håndværkere klare sig uden skitser, men for en nybegynder er det stadig vigtigt at gøre en skitse og holde det for vore øjne i færd med smedning.

Smedning en kniv fra boret

Boremaskiner har fået en masse popularitet på grund af forfalskning af knive, der anvendes i disse legeret stål R6M5, der er holdbar, let skarphed og holdbarhed.

smedning kniv Såmaskine

Når du vælger en boremaskine til smedning note et vigtigt punkt. Store øvelser består af en arbejdende del af spiralen skaft R6M5 og normal stål. Små øvelser er som regel helt ude R6M5. Når smedning boreklingen fra et stort behov for straks at bestemme, hvor nogle stål, og hvor grænsen mellem dem. Dette kan gøres enkelt, bare en lille boremaskine til at gennembore hele længden. Hvor almindeligt stål, vil gnister være høj, og den gul-orange nuance. Og her er der, hvor den legeret stål, vil neg være sparsom og tættere på rødligt skær. procedure er nødvendig som beskrevet ovenfor, for at bestemme, hvor bladet af kniven vil begynde, og hvor skaftet. Når du er færdig med dette, vi går til meget smedning.

første tænder Ild i ovnen, tilslutte blæseren og venter på briketterne blusser op ganske kraftigt, så Vi sætter boret ind i smeltediglen. Men vi gør det med en tang, og så at skaftet af det meste opholdt sig ud af ilden.

Vigtigt! Udførelse af en kniv smedning første gang, kan man ikke umiddelbart bestemme, når metallet opvarmes til den ønskede temperatur. Resultatet er, at du ikke kan ødelægge en boremaskine. Så før du tager på smedning af boret kan være lidt praksis med opvarmning og hamre metal på en regelmæssig stativet. Det er nødvendigt at huske, hvilken farve var det metal, og da han smedede den mest sagte. Det er også værd at huske, at i sollyset selv opvarmet til 1100 ° C, vil metallet mørkere.

Fremme bore smedning klinge af boremaskine

så snart bore varmer op til den ønskede temperatur, og det er 1000 ° C, det umiddelbart nødvendigt fjern fra smeltedigelen, og at fastspænde skaftet i nederste greb. Derefter tager man skruenøgle, klemme dem til toppen af ​​boret og gøre en cirkulær bevægelse, glatning spole. Gøre alt nødvendigt hurtigt, så metallet ikke havde tid til at køle ned, ellers er risikoen for at bryde boret. Hvis du ikke gør det på et tidspunkt, så fortvivl ikke. Bare re-Haskalah bore og gentag proceduren. Som et resultat, bør få en forholdsvis flad strimmel af metal.

Smedning bore - oprulning til en passende tykkelse

Det næste skridt er bore smedning og Udrulning metal til et acceptabelt tykkelse. Det hele er ganske enkel. Rødglødende metal til den ønskede temperatur, tage en tung hammer og begynde stærke, men ensartede slag dub metal og give det en glat form. Som et resultat Hvis det viser metalbåndet tykkelse på ca. 4. - 5. mm.

Vigtigt! Når metal smedning skal løbende overvåge farven på præformen. Så snart hun begyndte at dæmpe, erhverve kirsebær farve, er det straks vender tilbage til hjertet. Det er bedre at endnu engang opvarme metal end at bryde den under hammeren slag.

Smedning knivsæg

yderligere smedet knivsæg. Det hele er en smule mere kompliceret. Det faktum, at det er nødvendigt at give zaokruglennuyu form samtidig med at den ønskede tykkelse af bladet. Alt arbejdet er praktisk juvelér og kræver en vis smidighed. Smedning udføres således at der gradvis zaokruglivaya kanten, lidt forsinket af længden af ​​bladet. Strokes skal være stærk, men pæn. I den uerfarne kan ikke tænde i første forsøg, men lidt øvelse vil ordne alt.

Smedning kniv skærekant

Det næste skridt er smedning kniven skærekant. Det er en vigtig og vanskelig fase. Dette vil kræve en lighter hammer og fortrinsvis med zaokruglennym angriberen. Siden midten af ​​bladet, gradvist skift metallet ned til forkant. Vi forsøgte at gøre en skærkant så tynd som muligt. Derfor er det nødvendigt, at bladet selv var ligetil og glat. Strejker var meget omhyggeligt og forsøge at gøre lige så stor indsats som det tager for en lille deformation af rødglødende metal. Husk farve præforme og sende det tilbage til ovnen efter behov.

Smedning klinge skaft

Når i stand til at smede klingen og bladet, fortsætte til peening skaft. Værkerne selv vil være meget nemmere end i grænseområder den smedning af bladet. I første omgang gløder rundt skaft boret, og rul derefter sine stærke hammerslag. Afhængigt af skitsen halen kan være enten smal eller bred. Der er allerede som du har lyst til at gøre en pen kniv. Nogen gør en simpel overlejringer, og nogen gør et drejeknappen.

kniv slibning

Ved afslutningen af ​​smedning giver metallet gradvist cool og derefter fortsætte til slibning. I slibemaskine fjerne ekstra metallag og uregelmæssigheder, hvilket gør kniven helt glat og skinnende. Ved slibning kan tage op til 2 mm tykkelse, og kniven vil være meget lettere og tyndere. Også på dette stadium, kan du skærpe kniven. Endelig udføre en kniv hærdet. Oplysninger om, hvordan dette er gjort, vil det blive skrevet nedenfor.

Smedning en kniv fra boret video anmeldelse:

Smedning en kniv ud af lejet

En anden populær materiale til smedning en kniv leje, nemlig dens indre eller ydre kant. Den indre selv foretrække. Alt virker på kniven smedning bære næsten identisk med smedning af boret. Med visse undtagelser.

Smedning en kniv ud af lejet

For det første den tomme af fælgen lejet skæres med kværn. Længden af ​​at forsøge at gøre status, og så på kniven nok, og 1 - 2 cm tilbage. For det andet, i den indledende fase af smedning udstanset råemne, der skal svejses til armeringsstænger. Og på denne måde og glødende smedje. For det tredje, hvis der er tale om en boremaskine blank rullet fra runde til flade, så indehaveren af ​​bærende er det nødvendigt at simpelthen tilpasse. En yderligere handling på smedning af bladet og skaftet er helt ens. Det eneste værd at bemærke - fra lejet endnu mere bekvemt at gøre kniv håndtag overhead.

Smedning en kniv ud af lejet video anmeldelse:

Smedning en kniv fra fjederen

På jagt efter et egnet stål af høj kvalitet knive, mange brugte fjedre. Metaldele bilen er kendetegnet ved høj elasticitet og holdbarhed, hvilket gør det til et fremragende model for hånd-smedet knive. Retfærdigvis skal det bemærkes, at bladet af bladfjederen kan fremstilles ved at udskære og sædvanlige profil af en kniv med en yderligere skærpelse og hærdning. Alligevel kniven var virkelig pålidelig, det er bedst smedet, især da tykkelse foråret er ganske stor, og det bør reduceres til en god kniv.

Smedning en kniv fra fjederen

.bjæffe-title-block__text, .yap-title {
font-size: 17px vigtigt ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-lodret .yap-title-block__text {
font-size: 17px vigtigt ;!
}

Smedning af bladet fjedre begynde med stripning kværn rust og mærkning plade. Det tager kun en lille del af fjedrene, så markere den, afbrød ved hjælp af en kværn. Yderligere vi svejse emnet til armaturet, og det gløder. Derefter gradvist prokovyvaem, bringe den til den ønskede tykkelse. Smedet kant og en skærende kant, som er gjort, for den ovenfor beskrevne bladet smedning af boret eksempel. Efter at have opnået den ønskede forbehold kniven afkøle gradvist, og derefter formale og skærpe den.

Smedning en kniv fra foråret video anmeldelse:

Smedning en kniv fra en fil

Slidstærk og holdbar stål kan findes i forskellige VVS værktøjer og indgive en grelt eksempel. Produktion vinger på en fil tilstrækkeligt populær aktivitet. Så meget mere bladene opnås ekstremt holdbart med fint skærekant. Men smedning en kniv fra en fil har sine egne karakteristika.

Kniv fra en fil

Først og fremmest, er du nødt til at rydde filen fra nedskæringer og mulige rust. Du kan gøre dette ved hjælp af kværne. Dernæst skæres emnet fra en fil ønskede længde hvis det er nødvendigt. Så svejser den til montering stykke og sætter i ovnen. Glødelamper præform til en ønsket temperatur, fortsætte til præformen udrullet for os nødvendige tykkelse. Så gør øen og en forkant. Shank kniv fra en fil gøres bedst under faktura håndtag.

Smedning en kniv fra en fil video anmeldelse:

Smedning en kniv fra kablet

Kniv Making of stålkabel er ret sjældne. Eftersom der i modsætning til alle præformene ovenfor beskrevne, er frakoblet wire fibre og skabe er dem vanskelige. Udover stålkabel har ingen sådanne høje egenskaber som stål bore eller en fil. I de fleste kabel knive hammer på grund af deres usædvanlige mønster på kile ligner Damaskus stål. For at gøre sådan en kniv, er du nødt til at gøre en smule mere indsats end konventionelle bar stål til smedning.

Kniv af kablet

Smedning en kniv fra kablet begynder som sædvanlig smedning. Det er bare et par små hemmeligheder. For det første drejer det sig om skaftet. Mange kunstnere gør skaft kniv fra kablet i form af færdige håndtag. Det ser meget usædvanligt og smukke. Og så er der to tilgange til fremstilling af våben. Tag et tykt tov, og derefter koge det i slutningen, hvilket gør en monolitisk stykke. Eller at foretage et håndtag i form af en løkke, og enden af ​​den smedet klinge. For det andet, forfalskning af et kabel - en kompliceret sag på grund af de spredte tråde, der udgør kablet. For at gøre en kniv, kræver dem til at lave mad sammen. Og det er en kunst, og forventer, at kniven ud af den opnåede fra første gang kablet, er det ikke nødvendigt. Svejsning kan udføres på to måder. Første - koge elektrisk svejsning langs de store riller. Den anden - at udføre kuznecheskuyu svejsning. Den anden mulighed er vanskeligere og på samme tid er at foretrække.

borax

Så at vælge en måde at skabe et håndtag til at begynde at skabe en kniv. Til denne raskalivaem kabel til lys rød. Så tag det ud og drys med brun. Så igen sendt ind i smeltediglen. Så ukompliceret måde du forberede sig på at kuznecheskoy svejsning. borax Den repræsenterer en tetraborsyre salt, og anvendes håndværkere til svejsning af de enkelte lag af stål. Det er faktisk en flux, som letter smelteprocessen og forhindrer smeltet metal fra oxygenindtrængen og fjerner metaloxider. Borax kan findes i det offentlige rum uden problemer.

Efter den behandlede tråd brune på alle sider og opvarmes fra 900 til 1200 ° C eller mere, er det taget ud fra diglen og begynde prokovyvat. Strejker påfører en tung hammer, men samtidig forsøge at holde kablet fiber sammen. kabel smedning kompleksiteten i det. Men med praksis kan du opnå acceptable resultater. I sidste ende, kan kablet være glødende og prokovyvat mange gange. Men hver gang, opvarmning i ovnen, drys med brun reb. Resultatet er et massivt stykke stål, der består af mange lag, næsten som Damaskus stål. Derefter er der kun påkrævet at smede klingen form. På viser smedning knive videoer har gentagne gange vist, hvordan der er afhaspning ud af bladet, en forkant og drikkepenge.

Hærdning bladet og efterlade

Som tidligere nævnt, hærdning af kniven - dette er en af ​​de vigtigste trin i produktionen. Efter alt, om, hvordan det er blevet gjort korrekt, det afhænger af udførelsen af ​​bladet. Self hærdeproces udføres efter kniven er afkølet og blev formalet under anvendelse af en kværn.

temperering bladet

temperering bladet Det begynder med sin varme fra lys rød til orange. Derefter kniven sænkes ned i vand eller olie. I dette tilfælde tilsættes vand 2 - 3 spiseskefulde salt til 1 liter, og vandtemperaturen skal være 18 - 25 ° C, olier 25 - 30 ° C. Hærdning udføres forholdsvis hurtigt, og at alt gik godt efter bratkøling kniven skal frigives. Hærdning stål selv finder sted i et temperaturområde fra 750 til 550 ° C. I øjeblikket hærdning kan føle, selv når stålet begynder at "ryste og stønne" i væsken. Når processen er færdig, skal du få bladet og lad det køle naturligt.

klinge ferie Det udføres efter hærdning. Selve processen indebærer en svækkelse af intern spænding stål, hvilket gør den mere fleksibel og modstandsdygtig over for forskellige typer af belastninger. Før en ferie, skal bladet renses fra det mulige omfang og derefter genopvarmes. Men i løbet af temperering temperaturen er betydeligt mindre. kniv selv nødt til at have for at holde flammen og se ham. Når hele overfladen er dækket med en gul-orange film, fjerne kniven fra branden og give det at afkøle naturligt.

Undertiden afkølende og hærdning er fremstillet under anvendelse af vand eller olie, og nogle gange gennem olien i vandet. Denne hærdning er meget hurtig. Først er bladet sænkes ned i olien for 2 - 3 sekunder og derefter i vand. Med denne fremgangsmåde, er risikoen for at gøre forkert quenching er minimal.

Smedning en kniv med hænderne bare virker som en simpel opgave. Desuden vil det have en hel del vinke en forhammer, så mere og ingen erfaring på området for metal smedning første gang måske ikke i stand til at smede en kniv. Derfor er du først nødt til at få hånd og lidt øvelse, og derefter gå videre til bladet smedning.


Like this post? Please share to your friends: