Sådan installere og tilslutte komfur og ovn

En populær egenskab ved det moderne køkken - indbygget komfur og ovn. I den seneste tid flere og flere forbrugere foretrækker de elektriske modeller, gas modstykker overlegne i funktionalitet. Installer apparaterne vil eje. De vigtigste ting - korrekt beregne placeringen af ​​installation og pleje af høj kvalitet ledninger, der kan modstå høj belastning elledninger.

 1. Wiring Krav forbinder køkkenmaskiner
 2. Installation og idriftsættelse af kogepladen
  • Forberedelse af stedet for installation af
  • Layout og vælge en forbindelsesmetode
  • Instruktioner kogeplade forbindelse
 3. De typer af indbyggede skabe på installationsmetode
 4. Montering og tilslutning af ovnen
  • Beregning størrelse "kasser" under ovnen
  • Installation og tilslutning til lysnettet
 5. Udvælgelse af køkkenmaskiner: ekspertrådgivning
 6. Kogeplade Electric: reparere deres egne hænder

Wiring Krav forbinder køkkenmaskiner

Før du installerer en messing plade eller kogeplade skal være særlig opmærksom på kvaliteten af ​​ledninger. Det er nødvendigt at tage hensyn til de centrale punkter:

 1. Tilslutning af ovnen og kogepladen skal udføres gennem den elektriske jordforbindelse. Overholdelsen af ​​denne betingelse er let at kontrollere - i soklen / tilslutte enheden bør være tre eller fem elektriske kontakter til 220V og 380V hhv. I ældre bygninger, er dette krav ikke altid opfyldt. Det er derfor nødvendigt at lægge et nyt kabel. Elektriske ledninger skal tilsluttes samledåsen gennem RCD (fejlstrømsafbryder).
 2. Tilslutning laveffektsudstyr (ca. 2,5 kW) kan stilles til rådighed for nettet, som opfylder de ovenfor beskrevne krav. Under høj effekt ovne eller komfurer samling ønskeligt at separat linje.
 3. Anbefalet kabel sektion - 6 mm.kv. Dette leder håndtere en lang belastning på 10 kW. Optimal beskyttelse klasse maskine - C 32. Ved montering af ovnen eller kogepladen indlejret elektrisk strøm op til 8 kW kan spare lidt væk og 4 mm tyk kabel maskine - C25.
 4. En egnet type kabel - NYM eller VVGng. Når du køber bør absolut tjekke diameteren af ​​dirigent. For en tråd tykkelse på 4 mm bør det være 2,26 mm, for kablet 6 mm - 2,76 mm.
 5. Parametre RCD én pakke skal overstige den nominelle afbryder. For eksempel for at maskinen 32 Og er det nødvendigt at tilslutte RCD er 40 A.

Vigtigt! Grundstødning elektrisk apparat sikrer sikker drift af anordningen.

Installation og idriftsættelse af kogepladen

Forberedelse af stedet for installation af

Trykker på panelet på køkkenbordet skal bruge følgende værktøjer:

 • elektrisk bore;
 • skruetrækker;
 • elektrisk stiksav;
 • Konstruktion kniv;
 • lineal og blyant;
 • silikoneklæbemiddel.

Installation af en elektrisk kogeplade med deres hænder i følgende rækkefølge:

 1. Måle dimensionerne af de grundlæggende teknikker eller se oplysningerne i brugsvejledningen med udstyret. Som regel dokumentationen specificerer minimumskravene side bordplader. Deres ekstremt reducere uønsket, fordi under drift materiale kan brække af.
 2. På bordet for at tegne konturerne af at placere indlejrede plader.
 3. Bore et hul, som vil tjene som et udgangspunkt på cut.
 4. Set i et save puslespil med en fin tand kam, klippe det ud og male til markup skive.
 5. Rengør overfladen af ​​chips og gøre kogepladen.
 6. Skive proces fugemasse eller dække selvklæbende tætningsmiddel. For at beskytte bordplader af temperatursvingninger er yderligere ønskeligt at anvende en aluminium tape.

Næste trin - installation overflade af det fremstillede hul og dens tilslutning til elektriske ledninger kunst ifølge skemaet.

Til din orientering. Detaljeret Ledningsdiagrammet vises med bagsiden af ​​den elektriske kogeplade (brænder, embedded).

Layout og vælge en forbindelsesmetode

input kredsløb til brug madlavning paneler og ovne i boligblokke kræver anvendelse af en enkelt fase - 220V netværk. I den private sektor er det undertiden tilrådeligt at arrangere en trefaset netværk - sådan forbindelse omfordeler belastningen i driften af ​​flere brændere på de 3 faser.

Betegnelse i diagrammet:

 • 1L, 2L, 3L - fase;
 • N - nulleder;
 • jord kode eller PE - jordforbindelse af apparatet.

Tilslutning af kogepladen til strømforsyningen udføres ved et af følgende: en prop / eller stikket med klemkassen.

I den første version er det nødvendigt at vælge rigtigt i stikket, og sæt. Plade 7-8 kW svarer til en aktuel 32-38 En prop skal opretholde ledningssektion 4-6 mm.kv. Ofte for at tilslutte kogepladen stik ved hjælp af RSH / HS-32. Sådan et bundt finder anvendelse i en-, to- og tre-faset net.

Rådet. Det er tilrådeligt at anvende færdiglavet kit, som gaflen af ​​en fabrikant ikke kan være egnet til en anden stikkontakt.

Præference er bedre at give en hvid plastik modeller - de er bedre end sort karbolitovymi. Strukturelle elementer er ikke anderledes, rækkefølgen af ​​forbindelsen er de samme.

Tilslutning via klemme mange anser en enklere og mere pålidelig. På pladen af ​​termohærdende plast er flere par kontakter og skruetvinger. Ledninger forbundet til to modstående sider, observere farvekode. Klemrækker vælges i overensstemmelse med strømmen apparatet.

Instruktioner kogeplade forbindelse

Idriftsættelse elektrisk panel boks gennem terminaloutlets afhænger af antallet linje fase. Hvis tre-leder kabel er lagt, så anvende 1-fase strømskemaet:

 • kobber jumpere forbinde terminalerne №1, №2 og №3; forbundet dertil faseleder (sort, hvid eller brun);
 • nuller (№4 og №5) forbundet til nul (blå) tråd;
 • til PE (jord) til at forbinde passende gul-grønne ledning.

Når der anvendes to-fase fire-wire-forbindelse. Deres tilslutning sker på følgende måde:

.bjæffe-title-block__text, .yap-title {
font-size: 17px vigtigt ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-lodret .yap-title-block__text {
font-size: 17px vigtigt ;!
}

 • ledning №1 og №2 bro, forbinde dem faseleder;
 • №3 terminal til at forbinde en anden faseleder;
 • №4 №5 terminaler og interconnect af en bro, derefter oprette forbindelse til dem nulleder;
 • fastgøre jordledningen.

Fem-leder kabel anvendes til trefaset forbindelse. I dette tilfælde terminalen №1, №2 og №3 forbinde med tre faseledere, den efterfølgende Proceduren svarer til den foregående.

Tilslutning Algoritme stikket til madlavning overflader af køkken:

 • Demontere gaffel ved at løsne skruen.
 • Mekanismen af ​​stikket for at lægge kablet, og klem seler.
 • Fjern ledningerne med isolering på 1-1,5 cm og rene vener.
 • Fastgør ledninger terminaler i stikket i henhold til ordningen. Bare tråde behøver ikke at gå uden for terminalen.
 • Indsamle stikhuset og stram skruen.

Tilslutning af en elektrisk kogeplade med sine egne hænder: video

De typer af indbyggede skabe på installationsmetode

Ifølge en fremgangsmåde til installering forsænkede ovne er opdelt i uafhængige og afhængige. Funktionelt, de ikke adskiller sig indbyrdes, men installation af flere forskellige teknologier.

Afhængige modeller leveres med et sæt af kogepladen. Arbejdsområder er forbundet med ledninger, har en enkelt kontrolpanel, som normalt er placeret på forsiden af ​​ovnen. Afhængige kabinetter er kompakt, hvilket er særligt vigtigt for små køkkener. Men når de køber er det nødvendigt at overveje, at i tilfælde af svigt af kontrolpanelet ikke længere arbejde, begge enheder.

Uafhængigt har evnen til at installere adskilt fra madlavning overflade. En sådan anordning vil blive placeret hvor som helst i køkkenet.

Særlige kendetegn uafhængige modeller:

 • ubegrænset valg af placering til installation af ovnen;
 • mulighed for at nægte kogepladen - moderne modeller er udstyret med ovn madlavning funktioner for et par, afrimning, osv.
 • de høje udgifter til udstyr.

Montering og tilslutning af ovnen

Beregning størrelse "kasser" under ovnen

Producenterne har udviklet et enkelt køkkenmaskiner standard, der gør det muligt at nemt installere afsnittet ovnen boliger tildelt til headsettet. Det vigtigste med installationen - justere placeringen af ​​jævnhed af ovnen. Mindre forskydninger kan nedsætte virkningen af ​​opvarmning. Nivellering gøres ved at justere højden af ​​benene, anvendes til styring af bygningen niveau.

For at beskytte enheden mod overophedning og for tidlig svigt af anlægget bør tage hensyn til en række nuancer:

 • den optimale afstand fra grundlegemet til gulvet - 8 cm, men ikke mindre end 5 cm;
 • luftmellemrum rundt om omkredsen af ​​ovnen - 5 cm;
 • afstand til bagvæggen - 4 cm.

Vigtigt! Tilslutning af en elektrisk ovn kabinet gennem udvidelse forbudt. Det er nødvendigt at tilvejebringe en separat udløb.

Installation og tilslutning til lysnettet

Efter klargøring af stedet og "montering" for installationen af ​​ovnen kan begynde at oprette forbindelse til lysnettet. Hvis pladen ikke overstiger kapaciteten på 3,5 kW, kan det være forbundet via en konventionel stikkontakt. Ellers er det nødvendigt at være mere opmærksom på den nye ledninger og valg af stikkontakten.

procedure Tilslutning:

 1. Afbryd strømforsyningen.
 2. Hvis ovnen ikke er på ledningen strækkes, er det nødvendigt at fjerne dækslet boliger, åbne adgangen til klemrækken.
 3. Vælg det ønskede afsnit af kablet, og tilslut ledningerne til de relevante terminaler. Forbindelsen udføres ved anvendelse af jumpere. Detaljeret ledningstilslutning diagram er vist i instruktionerne til teknikken.
 4. Ledningen sammenknytning med afbryder og RCD - disse elementer skal monteres separat til elektrisk ovn.
 5. At forbinde ovnen til fejlstrømsafbryderen og maskinen vil kræve et kobberkabel med en diameter på 4 mm. Tilslutning foretages af standardproceduren.

Kogeplade Electric: reparere deres egne hænder

Den mest almindelige fejl er elektrisk panel - enhed ikke varme op eller ikke virker, en af ​​brænderne. I dette tilfælde er selv-eliminering af brud reduceret til følgende handlinger:

 1. Kontroller spændingen ved udløbet. Ofte det kommer ned denne elektrotochka.
 2. Undersøg stikket og ledningen. Ved detektering af mekaniske skader og erstatte proppen er tilstrækkelig.
 3. Hvis de foregående trin ikke har løst problemet, er det nødvendigt at fjerne kogepladen. Pre-behov for at frakoble ledningerne og fjern monteringsbeslaget.
 4. Kontroller funktionaliteten af ​​transformeren og termisk sikring. Dette vil kræve et multimeter. I fravær af spænding, eller dets forskel fra den nominelle - installere nye elementer.
 5. Kontroller forbindelsen ledninger på alle punkter: switches, kontrol blok eller thermoregulator brændere.

Rådet. Overkommeligt alternativ multimeter - Indikator Skruetrækker.

De mest almindelige årsager til svigt af elektrisk komfur med 2, 3 og 4-brænder:

 • sprunget sikring på grund af overspænding - installation af beskyttende enheder på netværket overspænding løse dette problem;
 • et åbent kredsløb på PETN fører til brud på en af ​​brænderne;
 • svigt af føleren - resultatet af forkert pasning og anvendelse;
 • overophedning af overfladen - Defekt termostat.

Udvælgelse af køkkenmaskiner: ekspertrådgivning

Når du vælger kogepladen er nødvendigt at sammenligne de vigtigste parametre for teknologi:

 1. Bestemme brug afhængige eller uafhængige plade. I det første tilfælde er udvalget af varer betydeligt reduceret.
 2. Det andet vigtige punkt udvælgelse produktionsskiltet materiale i almindelighed og især brændere. Støbejern spiral billig men lang opvarmet og energiforbrug. Mange tror, ​​at de bedste elektriske kogeplader - en glaskeramisk. Deres vigtigste fordele: design kreativitet og høj varme sats. Progressive option glaskeramik - induktion overflade, kendetegnet ved energieffektivitet.
 3. Funktionel plade. Tilgængelighed af ekstra muligheder gør madlavning hurtigere og mere bekvem. Tja, hvis kogepladen er udstyret med: timer, varmefunktion, standby strøm og beskyttelse udløsning.
 4. Antal brændere bestemmes ud fra intensiteten af ​​brugen af ​​komfuret og dimensioner. Hob elektrisk 4-brænder - den klassiske udgave, velegnet til familier, vant til at spise regelmæssigt derhjemme. Alt til en lille arbejdsområde, kan du vælge en kompakt 2-brænder model.

Elektriske kogeplader: bedre. Forslag valget af den arbejdende overflade.


Like this post? Please share to your friends: