batteri skruetrækker reparere deres egne hænder

Omkostningerne ved en ny skruetrækker med omkring 70% af udgifterne til batteriet til det. Ikke overraskende, når de står med svigt af batteriet, spørger vi os selv det spørgsmål - hvad bliver det næste? Køb et nyt batteri eller en skruetrækker, og måske er det muligt at fremstille et batteri skruetrækker reparere deres egne hænder og at fortsætte arbejdet allerede er bekendt værktøj?

Denne artikel, som er opdelt i tre dele, vil vi overveje: de typer batterier, der bruges i skruetrækkeren (del 1), at de mulige årsager til fiasko (del 2) og overkommelige måder reparere (del 3).

skruetrækker Batteri: design og typer

Det skal bemærkes, at uanset mærke skruetrækker og land af batterier oprindelse har en identisk struktur. Samlet batteripakke har sådan form.

Hvis vi analyserer, vil vi se, at det er sammensat af mindre komponenter, der er samlet i serie. Og vi ved fra skole fysik selvfølgelig, at de elementer, der har en seriel forbindelse, slazhivayut deres potentialer.

Bemærk. Mængden af ​​hver fødevare og giver os en endelig afgift fra batterikontakterne.

Matchet portioner eller "banker", som regel har en standard størrelse og magt, de adskiller sig kun af kapaciteten. Batterikapacitet måles i A / t og er angivet på elementet (vist nedenfor).

Følgende typer af elementer, der anvendes til arrangementet af skruetrækkere akkumulatorer:

 • nikkel - cadmium (Ni - Cd) batterier med en nominel spænding på "banker» 1,2V;
 • Nikkel-metalhydrid (Ni-MH), cellespænding - 1,2V;
 • Lithium-ion (Li-Ion), med en spænding - 3,6V.

Tænk nærmere fordele og ulemper ved hver type.

Ni - Cd

fordele:

 • Den mest almindelige form på grund af de lave omkostninger;
 • Ikke bange for lave temperaturer, såsom Li-Ion batterier;
 • Opbevares i en afladet tilstand, det bevarer sine egenskaber.

ulemper:

 • Kun i landene i den "tredje verden", på grund af produktionen af ​​toksicitet;
 • Hukommelse effekt;
 • selvafladning;
 • Lille kapacitet;
 • Et lille antal opladninger / afladninger, så længe ikke "live" under intensiv brug.

Ni - Mh

fordele:

 • Miljøvenlig produktion, er det muligt at erhverve en høj kvalitet mærke batteri;
 • Lav memory effekt;
 • Lav selvafladning;
 • Stor kapacitet i forhold til Ni - Cd;
 • Et større antal opladninger / afladninger.

ulemper:

 • pris;
 • Det mister nogle af de karakteristika under længerevarende opbevaring i en afladet tilstand;
 • lang "live" ved lave temperaturer.

Li-Ion

fordele:

 • Ingen memory-effekt;
 • Næsten ingen selvafladning;
 • Høj kapacitet batteri;
 • Antallet af opladninger / afladninger mange gange mere end de tidligere typer af batterier;
 • At indstille den ønskede spænding nødvendig minimal antal "dåser", som i det væsentlige reducerer vægten og batteristørrelse.

ulemper:

 • Den høje pris er næsten 3 gange i forhold til nikkel - cadmium;
 • Tre år senere, er der et betydeligt tab af kapacitet, fordi Li nedbrudt.

Med elementer, vi mødte, gå videre til de andre elementer i batteripakken skruetrækker. Disassemblerenhed, fx til reparation skruetrækker batteri Hitachi (afbildet nedenfor) er meget enkel - Skru skruer omkring omkredsen og skille krop.

Skroget har fire ben:

 • To politi, "+" og "-" for den afgift / afladning;
 • Øvre kontrol, er det aktiveres via temperatursensoren (termistor). En termistor er påkrævet for at beskytte batteriet, deaktiverer eller begrænser ladestrømmen når over en vis temperatur elementer (typisk i området fra 50 - 600 ° C). Opvarmning opstår på grund af høj strøm i løbet af tvungen afgift, såkaldt "hurtig" opladning;
 • Såkaldte "service" kontakt, der er medtaget som 9Kom modstand. Det bruges til sofistikerede ladestationer denne linje står for alle de battericeller. I hverdagen sådanne stationer til noget på grund af deres høje omkostninger.

Det er faktisk hele batteri design. Nedenfor er en video om, hvordan at adskille enheden.

fejlfinding

Med udnævnelsen af ​​batteriets designelementer sorteres ud, nu se på, hvordan man kan definere problemet, det er en del 2 reparation skruetrækker batteri. Umiddelbart kan vi konstatere, at alle elementer på en gang beskadiget, kan ikke, og da vi har en kæde i serie, produktionen af ​​et element - hele kæden fungerer ikke. Så vores opgave er at afgøre, hvor vi har i kæden det svageste led.

For at gøre dette har vi brug for måleren, og den anden metode til fejlfinding lampe 12V, hvis dit batteri på samme 12 volt skruetrækker. Gør som følger:

- Vi sætter batteriet på afgift, venter på signalet af en fuld opladning.

- Parse huset og vi måler på hvert batteri bank. Til Ni - Cd bør vi være 1,2 - 1,4V, lithium - 3,6 / 3,8V.

- Fejre alle de "banker", hvor spændingen er mindre end den nominelle. For eksempel er de fleste af elementerne Ni - Cd spænding af 1.3V, og ved en eller flere - 1.2 / 1.1V.

- Sætte batteriet og drive til et betydeligt tab af magt.

- Fjern, demontere, og vi måler spændingsfaldet over den "Bank" akkumulator. På udvalgte emner "nedsynkning" af spændingen vil være større end på den anden. For eksempel, de gør ikke 1.2V, og 1.0V eller endnu lavere.

Bemærk. Forskellen mellem elementerne i batteriet 0.5 - 0.7V anses for væsentlige, hvilket betyder, at elementet kommer i forfald.

Således har vi fundet en kandidat til "genoplivning" eller "amputation", og erstatte med nye elementer.

Hvis din skruetrækker er drevet af 12V eller 13V, kan du søge efter en enklere metode. "-" helt "+" og et opladet batteri er afmonteret og kontakterne forbinde 12 volt lampe. Lampen vil indlæse, og vil aflade batteriet. Næste test udføres på de battericeller, hvor de fleste af alle spændingsfaldet, og der et svagt led.

Der er andre måder, i stedet for lampen kan hente modstand, men det har brug for det grundlæggende i elektroteknik, og det er tvivlsomt, at det ville være nødvendigt med modstand var ved hånden.

Andre fejl er meget sjældne. For eksempel tab af kontaktsteder i loddeapparat batterier eller højspændingskontakter, svigt af termistoren. Dette problem længere iboende i falskmøntneri. I betragtning af den sjældenhed, at fokusere, vil ikke begrænse os til battericellerne.

Med de "problematiske" elementer sorteres ud, er det nødvendigt at reparere. Sådan reparere skruetrækker batteri? Generelt tilgængelig til at reparere 2 måder, så at sige. Denne restaurering og udskiftning af elementer, der er blevet værdiløse.

Er det muligt at "genoplive" de elementer og hvordan?

Fortsæt til del 3 af batteriet reparation skruetrækker og straks præcisere, at begrebet "intensiv pleje" for lithium - ion batterier er ikke gældende. Hukommelse virkning, de har, mest sandsynligt, var en udvidelse af lithium, og det har intet at gøre ved det. I disse batterier har brug for at finde ud af, hvad årsagen til problemet: elementet eller kontrol kredsløb. Der er to muligheder:

 • ændre styrekreds fra den anden, men ligner vores, batteriet, hvis hjælp - finde en erstatning og ændre;
 • 4V anvendelse på elementet med en strøm på ca. 200 mA kræver dette kontrolleret oplader. Hvis cellespændingskurverne stiger til 3,6V - defekt element, den problematiske i andre elementer, enten i styrekredsløbet.

Istandsættelse skruetrækker batteri til rådighed primært til Ni - Cd batterier, men de er som regel, og den mest almindelige i husstanden skruetrækkere.

Så, hvordan man kan genoplive batteriet skruetrækker? Der er to former for "intensiv pleje" for disse typer af batterier:

 1. komprimering eller komprimeringsmetode (det vil fungere i tilfælde, hvor elektrolytten er stadig til rådighed, men mængden er tabt);
 2. "Firmware" spænding og strøm af den store nominelle. Denne metode gør det muligt at eliminere memory-effekt, og selvom ikke helt, men at genskabe den tabte kapacitet.

Denne fremgangsmåde er vist nedenfor i videoen.

Bemærk. Som regel, i nikkel - cadmium-batterier er den vigtigste årsag til tab af kapacitet - elektrolyt koge op, og hvis det er kritisk lav - ingen "firmware" vil ikke hjælpe.

Denne metode, hvis resultatet er positivt, output vil ikke løse problemet med byggeelementer. Tværtimod ville det kun udskyde udskiftning af udslidte og i fremtiden skal stadig reparation skruetrækker Makita batteri eller nogen anden.

Reparation og udskiftning af elementer skruetrækker batteri

Mere effektiv måde at reparere batteriet for skruetrækker - udskiftning af elementer, som vi identificeret som værende defekt.

Til reparationer vi har brug for et batteri - "donor", hvor nogle af de elementer intakt, nogen nye "banker". Køb dem ikke let, selv på internettet kan du nemt finde et dusin butikker, der er klar til at sende disse elementer med posten. Pris er ikke især bites, såsom nikkel-cadmium celler med en kapacitet på 2000 mA / h omkostninger omkring $ 100.

.bjæffe-title-block__text, .yap-title {
font-size: 17px vigtigt ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-lodret .yap-title-block__text {
font-size: 17px vigtigt ;!
}

Bemærk. Ved at købe et nyt element, skal du sørge for, at dets kapacitet og dimensioner er sammenfaldende med indfødte elementer.

Så har vi brug for en loddekolbe, malokoroziyny flux (helst alkohol af colophonium flux), og tin. Om punktsvejsning ikke sige, som til reparation af enkelt batteri er næppe noget behov for hende at erhverve eller samle ...

I det mest vanskelige at erstatte noget ikke, især hvis i det mindste nogle - der har erfaring med lodning. På billederne alt i detaljer er vist, skæres den defekte vare, en ny forseglet hans sted.

Det er nødvendigt at bemærke nogle nuancer:

 • lodning loddekolbe, loddetin, prøv hurtigt, så batteriet ville ikke opvarmet, fordi risiko for at ødelægge det;
 • hvis det er muligt forbindelse er realiseret ved hjælp af familie plader, eller brug af samme størrelse lavet af kobber, er det vigtigt, fordi opladning strømme og store på det forkerte afsnit af forbindelsesledninger de vil dase henholdsvis vil fyre beskyttelse thermistor;
 • i hvert fald ikke blandes batteri plus-minus - serie, derefter minus den tidligere bank ligger på plus de nye banker og mindre nye - i den næste plus.

Når svejset sammen de nye elementer skal være potentialudligning på "banker", fordi de er anderledes. Vi udfører opladninger / afladninger: afgift sat natten over, hvilket giver en dag til at køle ned og vi måle spændingen på elementerne. Hvis vi gjorde alt korrekt, vil billedet være sådan her: alle elementerne i den samme figur multimeter, inden 1.3V.

Dernæst går vi videre til afladning af batteriet, indsæt batteriet i skruetrækker og indlæse det "i fuld". Vigtigste barmhjertighed med ham selv skruetrækker, ellers vil du nødt til at reparere det så godt. Bring til fuld opladning. Denne procedure blev gentaget to gange, dvs. opladet og helt afladet.

Det skal bemærkes, at sletning procedure "memory effekt" skal udføres hver tredje måned. Det er analog ovenstående øvelse.

Dette er ikke meget vanskelig procedure at udvide arbejdet af din skruetrækker, i hvert fald så længe han selv ikke behøver at skifte til en ny


Like this post? Please share to your friends: