Popravilo WC splakovalnik z rokami

Inherentnih lastnosti udobno bivanje so običajni za dobrobit človeške civilizacije, kot ergonomskim pohištvom, stabilno oskrbo z vodo, dobro načrtovano razsvetljavo in vodovod, ki delajo brez prekinitve. Pravilno delovanje vseh naprav zgoraj navedeno je samoumevno, in neuspeh je skoraj vedno prihaja kot presenečenje, prinaša veliko težav. Najpogosteje je predmet pozornosti postanejo lastniki stanovanj vodovod, in da se zagotovi njeno nemoteno delovanje, morate skrbeti za njeno pravilno namestitev, kar pomeni močne povezave cevi in ​​cevi, poškodbe vijaki in tesnili. Če je vodovod deluje dalj časa, nujen pogoj za njeno nemoteno delovanje rednih inšpekcijskih pregledov je omogočiti pravočasno odkrivanje okrepitev obrabi zaradi neustrezne kakovosti vode. Pravočasno vzdrževanje sanitarne opreme bodo preprečili poplavljanje svojih domovih in domovih svojih sosedov. V primeru zloma sanitarne opreme, je najboljši način, da pokličete vodovodarja, ki hitro in učinkovito odpravljanje lomljenje. Če ne morete poklicati mojstra, ki jih lahko opravlja samostojno popravilo splakovalnika, katerih tehnologija ni zapletena.

Načelo Osnove za WC naprave

Da bi razumeli napako in najti najboljši način, da se določi problem, je treba preučiti teoretične osnove naprav za sanitarne opreme in razume, kako odvajanje vode v straniščni školjki. Ne glede oblikovnih značilnosti na stranišče, je vsak model je značilna prisotnost dveh glavnih delov - skledo, danih na tla ali nameščeni na steno, in rezervoar za vodo se nahaja na vrhu. Prav ta sposobnost in cisterna. Pri operaciji voda izčrpovalni temelji na načelu »hidravlični ključavnice", kar pomeni splakovanja tok vode pod težo s pritiskom na gumb (ročice) omogoča odprtje čepa.

Razlike splakovalniki za stranišča: Klasifikacija cistern

Modern vodovodne trg ponuja potrošnikom široko izbiro različnih izdajnih naprav, ki spadajo v različne tipe in vrste. Obstaja veliko različnih vrst splakovalnikov, ki jih je mogoče uvrstiti v skladu z množico funkcij, prikazanih v nadaljevanju.

Lokacija tank glede na WC školjko

Tradicionalni način namestiti stranišča, ne izgublja svoj pomen danes, vključuje oblikovanje stalnega gradnje, ki združuje rezervoar in WC v eno enoto. Prednost tega načina vgradnje ni potrebno priklopiti tlačno cev, ki povezuje straniščno školjko in cisterno.

Kljub prednostim in zanesljivost tradicionalne metode vgradnje, so vedno bolj priljubljena skrito strukturo in suspendiranih stranišča. Prva možnost je idealna za stanovanja obnovljenih. To vključuje namestitev kotlička v zid, tako da postane povsem neviden. Zagon sistema se izvaja s pritiskom na poseben gumb na plošči.

Prepoved gradnje - drugo novo modno način namestiti stranišča, kar pomeni prekinitev kotličku na določeni višini od straniščno školjko. Posebna značilnost tega modela je močan vodni tlak, ki zagotavlja učinkovito možganov. Vendar pa ima tudi slabosti, eno od tega - na hrup, ki nastane v procesu odvajanje vode. Kljub pomanjkljivosti, na splošno, se takšne strukture velja za enega najbolj praktičen in udoben, in njihov izgled se bo odlično dopolnilo v notranjosti, izvedena v retro slogu.

Glavne vrste sprožilcev

Najbolj pogoste vrste sprožilcev so potisni gumb in zajeziti naprave za izpust, dokazano kot eden od najbolj zanesljivih in zanesljive sisteme. Mehanizmi tipk zardevanje so najbolj pomembni za izplakovalni kotliči zaprta. Njihov glavni element - gumb se nahaja na strani možganov skledo ali v centru. Razlikovati je treba med eno- in bivalentno mehanizma potisnega gumba. Slednje pomeni prisotnost dveh gumbov: eden izmed njih popolnoma možganov in drugo polovico. Takšno načelo naprave bodo prihranili vodo, kadar je to potrebno. Podobno načelo delovanja naprave za izpust, in se lahko izvajajo z eno tipko, če je količina fuzije vode določa stopnjo pritiskom na gumb.

Vedno bolj priljubljena in odtoki, ki temeljijo uporabljajo vzvode ali verige. Proizvajalec raje razporejen takšne mehanizme na strani zgradbe za izpust. Za odvodnjavanje zadostuje potegniti ročico ali verige. Ta tip drenažnega sistema, bo najbolj pomembna za visečo WC školjk. Zaradi teh lastnosti, se bo popravilo WC splakovalnik vzmetenje je nekoliko drugačna. Ne glede na vrsto namestitve splakovalnika, razlikovati sprožilca znamke, ki vključuje ročno nastaviti količino vode posušimo in avtomatsko.

Značilnosti sistema za dovod vode

Obstaja več vrst ventilov, regulacijo pretoka vode:

 • Side oskrba z vodo, namenjeno lokacijo armature od zgoraj, je značilno za sanitarno opremo ruskih proizvajalcev. Kljub temu, da je vodovod, ki je opremljen s tega mehanizma, je označena z nizkimi cenami, ni v veliko povpraševanje, zaradi precej hrupno niz vode. Za modele, ki se razlikujejo višjo vrednost, označen z uporabo posebne cevi, zmanjševanje hrupa, ki prispeva k oskrbi z vodo neposredno na dno.
 • Spodnja oskrba z vodo je značilno za modele obeh domačih in tujih proizvajalcev, ki se nanašajo na dovolj visoko cenovnega razreda. Značilnosti spodnjega mehanizma vodovoda zmanjšanje hrupa iz vode na najnižjo stopnjo.

Naprava splakovalnik: osnovni elementi

Za pravilno ugotoviti vzroke napak in jih popraviti pravočasno, čeprav je treba na splošno, da se zavedajo notranje strukture v kotličku. Kljub razlikam krepijo Gradnje cisterno, je značilna enotno shemo naprave. Naprava za notranje splakovalna rezervoar pomeni prisotnost naslednjih elementov:

 • Zaklepanje ali ventilov uravnava vode iz cisterne v straniščno školjko in preprečuje njeno iztekanje nepotrebno. V postopku polnjenja rezervoarja, voda v njej prispeva tesno pritisne površine ventila na umivalnik v WC, saj se je ta vdora vode. Torej, če se odpadna voda teče rezervoarja, kar je posledica nepravilnega delovanja ventila;
 • Vstopni ventil, ki je v kombinaciji z napravo za dovod vode za prilagajanje nivoja vode v rezervoarju. Ko doseže določeno stopnjo oskrbe z vodo v svojih rezervoarju ustavi. Indikator nivoja vode plovec je povezan z polnilnega ventila s pomočjo medenine palice. Če prvi tip nanašalne naprave domneva stranskega položaja vstopnim ventilom in horizontalni namestitvi plovca, trenutni modeli sanitarni, pritrdilne tradicionalno načelo delovanja, zagotavljajo lokacij vstopni ventil na dnu posode odtočne, medtem ko je plovec označena z navpično postavitev;

Pomembno! Težave, ki izvirajo iz potrebe za popravilo splakovalnika, najpogosteje povezano z nepravilno delovanje tega mehanizma, je v večini primerov zmanjšanih za njeno prilagoditev.

 • Mehanizem preliva in vodo, katere gradnja je predvidena Plastična armatura, opremljene kontrolnih gumbov. Njegova naloga je, da se prepreči vdor vode iz rezervoarja v prostor v primeru okvare v float ventila. voda prelivno sistem povezan z umivalnikom, začne veljati, ko pritisnete gumb za zagon. Presežek vode ne odvaja navzven s povezovanjem pretočnih naprav mehanizma za praznjenje, ki omogoča izstop odvečne vode v kanalizacijo. Pomemben element sistema je plovec ventil priključen na plovec ureja nivo vode v rezervoarju. Motnje v zvezi z delovanjem vodi float žerjav na puščanja vode iz rezervoarja.

Pomembno! Vsak od teh elementov lahko pridejo v slabem stanju, zaradi česar so potrebni za njeno popravilo. V zvezi s tem ni treba upoštevati težave, povezane s škodo na stene cisterne, saj je v praksi odpravo razpok in čipov stanovanj je skoraj nemogoče. To je zaradi neučinkovitosti celo najbolj modernih lepilih, ki se je najpogostejši razlog za zamenjavo WC rezervoar.

Najpogostejši cisterna napaka: načini njihove odprave

Puščanje vode v sobi: vzroki in načini odpravili zloma

Če opazite videz vode v sobi, najverjetneje razlog za neuspeh so montažo. V tem primeru, neizkušeni lastniki stanovanj so verjetno, da pade v paniko, in razmišljam o zamenjavi vodovodne, bo videti, da odgovori na vprašanje: "Kako, da bi na stranišče in se izognili motnje v delovanju?«. Ampak ne mudi, je to problem je enostavno odstraniti. Razmislite najpogostejše vzroke te napake:

 • Obraba tesnilnega obroča montiran med rezervoarjem in straniščne školjke;
 • Kršenja integriteto tesnila pritrdilnih vijakov.

Vse te napake ne zahtevajo zapletene diagnostiko in jih je mogoče zaznati tudi pri vizualnem pregledu. Če ste našli te napake, poskusite zategniti zadrge, ne uporablja v tem primeru prekomerne sile, ki lahko povzročijo poškodbe na rezervoarju ali celo kršitev njegove integritete.

Če ste naredili te manipulacije, in zato so bili neuspešni, strokovnjaki priporočajo, da odstranite rezervoar za izpust in zamenjati gumijasto tesnilo na odtočni kanal. So tudi priporočljivo zamenjati tesnila in podložke na pritrdilnih vijakov.

Pomembno! Za povečanje gostote sklepov, zaradi česar so bolj zanesljivi, strokovnjaki jih priporočajo, da bi dodatno tesnjenje s silikonom.

Kaj pa, če voda ne teče v posodo?

Ta razdelitev je tudi ni nič nenavadnega, saj je najpogostejši razlog je zamašitev najožji del ventila. Rešitev tega problema ne povzroča težav - je zadosten za sprostitev vso vodo iz rezervoarja in obrnjene ventil z ročico in plovec. Po tem, boste opazili precej ozko odprtino za sprejemanje vode v rezervoarju. Da bi odpravili njene zamašitve, da ga očistite z iglo ali tanko žico. Nato rahlo odvijte ventil na dovodni cevi in ​​da ostanke pralne izhajajo zamašitev. Pazite, da voda prosto teče skozi luknjo v rezervoarju, privijte ventil in namestiti ventil z roko, plavajo v prvotni položaj.

.Yap-naslov-block__text, .yap-naslov {
font-size: 17px pomembno ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-navpično .yap-Naslovno-block__text {
font-size: 17px pomembno ;!
}

Stalen pretok vode iz rezervoarja v straniščno školjko: Vzroki in odpravljanje napake

Vzroki za napake so lahko:

 • Neporavnanosti float roko;

Kako lahko to popravimo? Če naletite na to težavo, je dovolj, da je roka optimalen položaj za njega.

poškodbe plovcem, vodi k temu, da se začne, da navznoter puščati. To neizogibno vodi do težnje k sposobnosti dna rezervoarja, torej vodo ujet plovcem preprečuje njegovo vrnitev v prvotno lego pri kateri zapiralno vodo iz pipe. Če ne, se odvečna voda prek sistema za presežke odvajajo v straniščno školjko.

Kako lahko to popravimo? Edina možna ena učinkovita popravila, v tem primeru, je za zamenjavo dela.

V ta voda prekriva riser izdelke razstavljanja naprave in dal na njenem mestu novo, že kupili podobno postavka.

Pomembno! Če želite popraviti splakovalnika pribor za čim bolj učinkovito, v postopku izbire strokovnjaki priporočajo bodite pozorni na dimenzije in strukturne značilnosti podrobnostih, saj nekateri od njih niso vedno medsebojno zamenljivi.

Pomembno! V večini primerov, za izdelavo sodobne plastike plava uporabo ali nerjavečega jekla. Plovcev so iz teh snovi v bistvu neodvisni uhajanje.

Obrabo tesnilnih elementov ventilov. Če želite ugotoviti, ali je vzrok napake res leži na obrabo tesnilnih elementov, je preprost. To je dovolj, da nežno potegnite svoje roke ventil: če je voda začela teči, potem niste narobe, težava res leži v obrabo protipovratnega ventila, gumijastimi trakovi ali tesnilno maso. Odpraviti je ta poškodba lahko dosežemo z zamenjavo potrošnega materiala.

Amortizacija plovec lahko povzroči tudi trajne puščanje. V tem primeru je plovec tvori luknjo, skozi katero pride odtok vode.

Pomembno! Če ob problema nimate pri roki vse potrebne podatke, odrinite na "začasno" popravila. V ta namen je odprtina tvorjena iz plovca, prilepljena ali privezan segrejemo plastične float hors, plastično vrečko, s čimer se proizvaja z zaporko. Pomembno je, da ne pozabimo, da ga pritrdite okoli ročice float.

Popravilo WC splakovalnik z gumbom: Postopek

Kako narediti odstranitev pokrova z enim gumbom?

 • Popustite obročno matico okoli gumba. Pomembno je, da se prepreči močan pritisk na njem, kot je za izdelavo plošč se uporablja predvsem iz plastike;
 • Naredite odstranite pokrov in nadaljujte popraviti.

Kot je navedeno zgoraj, je razlog stalno voda uhaja iz rezervoarja v straniščno školjko lahko več razlogov:

 • Nepravilen položaj float - v tem primeru preprosto odstranite školjko in pravilno plovec.
 • Nosite na plovnim ventilom ventilatorja, tako da se ne zagotavlja tesnost.

V tem primeru je potrebno, da bi njegovo zamenjavo. Da bi rešili ta plovec v zgornjem položaju in da odvijemo matico povezuje rezervoar in izpustni cevi, opravlja le mehanizem odstranitve;

 • Odstranite staro hruško, ki ga nadomešča z istim modelom s podobnimi značilnostmi.
 • Če je prišlo do poslabšanja vijakov, ki imajo žarnice, jih morate zamenjati.
 • Za to je potrebno vodo iz rezervoarja, odstranjevanje njene ostanke;
 • Odvijte matica razporejena med gibko oblogo in plovnim ventilom, kot tudi sornikov. Z malo truda, nagibanje rezervoar nazaj na polico, sprostitev gumijast tulec, nameščeno med rezervoarjem in straniščne školjke;
 • Odvijte poškodovan vijak in ga podvoji, in jih izbrišete. Zato je pomembno, da se oba vijaka, tudi če je celovitost drugega še ni razpadla. Za zamenjavo pick vijake podobne velikosti, izdelane iz medenine ali nerjavečega jekla;
 • Odstrani lončene posode pod sedlo hruške in ga temeljito očistiti, ki opravljajo podobne dejavnosti, s polico in rezervoarjem. Promazhte hruška silikonska tesnila, ki bo kasneje rešili problem obrabe in preprečiti potrebo, da se zamenja;
 • Ponovno rezervoar, potegnite oblikovanje novih vijakov, preprečevanju izkrivljanja. Da bi preprečili škodo na občutljivem lončene posode ne uporabljajte sile v procesu gradnje sklopa;
 • Odprte vode in napolnite rezervoar, skrbno pazite, da če pride do uhajanja.

Neuspeh vzvoda zaklopa: kako odpraviti?

Kako ugotoviti, da je v vašem primeru govorimo o tej napaki? To je zelo preprost: če pritisnete sprožilec vodo, vendar umivalnik ni začela, bo to poglavje lahko koristno za vas.

Razlog za neuspeh je v nasprotju z potiska, in edini izhod je, da je treba zamenjati.

Pomembno! V tem primeru si lahko tudi "začasna popravila", tako, da potiska debele žice in ga zavrtite v več plasteh. Vendar pa improvizirana oprijem ni imajo dolgo življenjsko dobo - sčasoma začeli bend žico, ki je tudi privedlo do okvare.

Preden začnete popravilo starega splakovalnika v tem primeru, sprostite tipko na pokrovu posode. Če želite to narediti, zavijemo dekorativno matico nekaj ovinkov - v večini primerov je to dovolj, da dvigne pokrov dostop do mehanizma.

Noisy polnjenje rezervoarja z vodo: kako odpraviti?

Pogosto so mojstri morali soočiti ta problem, in predvsem lastniki sanitarni, za katerega je značilna prisotnost cistern z oskrbo strani vode. Po določenem času kapaciteta rezervoarja začne zapolniti s hrupom, ki je ni "zori" operacija.

Najpogosteje je vzrok napake postane odklop glušnik vodo, ki je posebna cev, skozi katero oskrba z vodo na dnu posode brez zvočnih učinkov.

Da bi odpravili to pomanjkljivost, nositi motenje na posebej v ta namen vgradnje.

Popravilo WC splakovalnik s tipko


Like this post? Please share to your friends: