Stela laminat trägolv

Lägga laminat på den gamla trä bas ständigt väcker många frågor. Vissa hävdar att det inte är önskvärt att göra, andra inte ser några problem. Hur man förstå denna fråga?

Om du väljer en parkettpanel har redan gjorts, skulle det vara bra att lära sig några av de nyanser och regler för utsläppande på laminat trägolvet.

 1. Laminat trägolv: funktioner styling
 2. Vi lägger laminat trägolv: valet av material
 3. Beredning av trägolv under laminat
  • Diagnos gamla golv
  • Reparera trä bas
  • Utjämning golvet för att lägga laminat
 4. Valet av substratet under ett laminat över den gamla trägolv
 5. Stele av laminat trägolv: Installationsteknik
 6. Hur att lägga laminat trägolv: steg för steg guide
 7. Skötsel och underhåll

Laminat trägolv: funktioner styling

Laminat - prisvärt alternativ till dyra golv. Denna beläggning används i bostäder och kommersiella lokaler. Laminat är ganska enkel att installera, men samtidigt krävande av kvaliteten på undergolvet.

Ägare av gamla hus och lägenheter, där golvet är av trä, ofta inför frågan: "Är det möjligt att lägga ett laminat trägolv?". Experter försäkrar att denna teknik är helt acceptabelt om det grundläggande kravet är uppfyllt - beredning av trä bas kvalitet.

Att förstå funktionerna i trava panelerna, är det nödvändigt att förstå detaljerna i en trä bas och för att bestämma de möjliga orsakerna till kränkningar av integritet av laminatet.

 1. Träd - otillräckligt stabila material. Hans är uttorkning, skada, etc. Dessa processer leder till bildandet av spalter mellan skivorna. Om en laminatpanel ovanpå cranky trägolv, kommer belastningen på "parkett" låser öka betydligt. Låsande förening är en svag punkt i golvbeläggningen.
 2. Trägolv över tiden förlorar sina egenskaper. Det är därför viktigt att genomföra köns revision och identifiera svagheter på golvet och golv (stödbalkar, log) innan du lägger laminat. Vid fastställandet några problem är det nödvändigt att utföra reparationsarbeten.

Att lägga laminat måste ge i ouppvärmda rum och i rum med hög luftfuktighet - badrum, kök. Under påverkan av fukt stavarna kan deformeras och förlorar sin ursprungliga utseende.

Vi lägger laminat trägolv: valet av material

Hållbarhet golv på många sätt beror på rätt val av laminat. Det finns en tydlig klassificering av panelerna, den viktigaste parametern för val - utnämningen av lokalerna.

 • Klass 31 - Styling i hus, lägenheter och kommersiella lokaler med en liten cross-country;
 • Klass 32 - lämplig för dekoration av rum med måttlig intensitet tvär - kök, korridorer;
 • Klass 33 - laminat avsedd för offentliga byggnader med hög trafik;
 • Klass 34 - Program - köpcentra, flygplatser, sjukhus, skolor och andra anläggningar där ständigt ackumuleras en hel del människor.

På vilken typ av laminat beror på dess kostnader. Omfattar 31 klass - den mest prisvärda. Laminatet 34 klass är mycket stark, hållbar och i stånd att motstå betydande mekaniska belastningar. Den enda nackdelen - de höga kostnaderna.

På prissättningen golvbeläggningen påverkas av ytterligare egenskaper:

 • plattjocklek HDF (laminat bas) - ju större upplösning, desto dyrare beläggningen;
 • tjockleken av det skyddande skiktet;
 • närvaro prägling, avfasningar, ytterligare bearbetning, etc.;
 • Ursprungsland - europeiska tillverkare utvärdera sina varor dyrare, kinesiska och ryska;
 • Brand - laminat populära märken, väl beprövade på byggmarknaden, kommer att bli dyrare paneler okända företag.

Beredning av trägolv under laminat

Diagnos gamla golv

Basen i golvet innan om laminat bör noggrant kontrolleras. Det rekommenderas att kontrollera service som ytterhöljet och den inre ramen. Vanligtvis utför demontering av golvet är inte nödvändigt - bara en visuell inspektion.

Tillfredsställande skick på golvet och möjligheten att lägga laminat framgår av ett antal faktorer:

 1. När hon gick i styrelserna inte sag. Små förändringar i golvnivå under tunga möbler, såsom köttslig garderob.
 2. En trä höljet har urtag, utsprång och knutar.
 3. Horizontality av golvet - den maximala skillnaden i höjd basplanet är 2 mm för varje 2 meter.
 4. Avsaknad av mellanrum mellan golvbrädorna. Måste vara fri från platser som drabbats av röta.
 5. När man går trägolvet knarrar.

Om dessa villkor är uppfyllda, kan du gå vidare till nästa steg - att placera underlaget. Annars är det nödvändigt att reparera basen.

Viktigt! För att identifiera de ruttna brädorna och se till det normala tillståndet av trädet, är det nödvändigt att bli av med gammal färg. Utvändiga beläggningar måste vara väsentligen samma färg tvärs över golvytan.

Reparera trä bas

Eliminering av gnissel. Det är nödvändigt att gå på golvet och för att identifiera platser där underlaget är mycket knarrar under fötterna. Om några av golvbrädorna böja, styrelsen dessutom fäst med spik eller skruv till reglarna. I de fall där den verksamhet som bedrivs inte gav rätt resultat, kan du behöva mer reparation - härdning släpa sig. Enligt interna golv organ som inrättats tegel eller skivor - de sitter fast med en trä bas, hindrar det från att lossna.

Viktigt! Om undergolvet är planerad att stärka sin placering electroplane eller cycler, är det nödvändigt att fastställa LAG användnings naglar. Hattar spik före Cycler bör begrava trä.

Golvskivorna kan squeak på grund av friktion mot varandra. För att eliminera detta fenomen är ibland tillräckligt för att fylla gapet med talk eller grafit, och synliga luckor kitt.

Skadade / ruttna brädor måste bytas ut. För att identifiera dem skramla golvytan med en hammare. Ljudet av att trycka på den friska trä har ett högt ljud och på protruhshey - blind.

Även om styrelsen är endast delvis ruttnade, och vid första anblicken ser tillförlitlig och hållbar, de fortfarande behöver bytas ut, annars ruttnar går till "friska" delar av golvet.

Hindra uppkomsten och spridningen av mögel / mögel lyckas, behandlat trä antiseptiska kompositionen och tillhandahållande av en bra bas golv tätskikt.

Viktigt! Om golvskivorna avslöjas fördjupningar (små skåror), bör ytan behandlas biologiskt skyddande komposition. Närvaron av spår visar att golvet slog trä Provtagare.

golv sättningar. Skadade området förstår - bort flera brädor. Enligt fördröjningar låg bakom flera stödkilar. Om den stora majoriteten av trä loggen är i dåligt skick, är det nödvändigt att ta isär golvet och installera nya delar som ramen.

Utjämning golvet för att lägga laminat

Låt oss betrakta tre sätt att anpassa trägolv:

 • Skrapa på ytan - metoden är optimal, om de oegentligheter inte är betydande;
 • stapling arkmaterial;
 • förbättring av våt avdragare.

För scratching golvet behöver följande verktyg:

 • sandpapper;
 • gummi spatel;
 • Skrapning maskin;
 • bärbara hyvel;
 • byggnadsnivå.

Innan bearbetning ett golv är det nödvändigt att fördjupa naglarna. Efter att ha passerat Skrapning maskin för att kontrollera jämnheten av nivån på täckningen. Om golvet avslöjade chips och sprickor de bör undanröjas genom att använda kitt för trä. När lösningen är helt torr behov av att åter slipas golvet.

Repa golvet - mycket dammiga och bullriga process. Efter avslutad marker och damm bör definitivt ta en dammsugare innan om laminat.

Kvalitativt förbereda substratet för laminatet burken med hjälp av spånskivor, OSB, GVLV, plywood och andra arkmaterial. För dessa ändamål är väl lämpade plywoodskivor 12-15 mm tjocka, med måtten 50 * 50 cm eller 75-75 cm. Det är önskvärt att använda ett vattentätt material.

Några av nyanserna i samband med användning av plywood:

 1. Beläggningen sprids i desynkronisering, undanträngningssteget - en golv ark. Tack vare sådan teknik belastning på golvet beläggningen fördelas likformigt.
 2. Plywood "kastas" på limmet och binda till en träbotten med skruvar. Tandspackel för att applicera lim till hela området av arket, skruvar fördelade längs kanterna av plywood.
 3. Mellan plywood plattor och teknologiska spalter (10 mm), bör förbli mellan väggen och belagd plywood. Detta avstånd är nödvändigt för att termisk expansion av plywood.

.yap-titel-block__text, .yap-title {
font-size: 17px viktigt ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-vertikal .yap-titel-block__text {
font-size: 17px viktigt ;!
}

Plywoodskivor staplas ska bearbetas Sander och täckfärg lack.

Ett annat sätt att anpassa trägolv - våt avdragare. Smooth betongbeläggningen - perfekt för montering av laminat. För dess genomförande kommer att behöva stärka strukturen i balkar och eftersläpning. Det är nödvändigt att basera säkert klara svårighetsgraden av konkret lösning.

Processen är ganska tidskrävande, men resultatet kommer att tillåta att utnyttja den långsiktiga beläggning av laminatet utan reparationer. Detta beror på praktiska och orörlighet i betongskiktet.

Valet av substratet under ett laminat över den gamla trägolv

Innan du sätter laminat trägolv är nödvändigt att lägga grunden underlaget. Detta skikt utför ett antal viktiga uppgifter:

 • eliminerar mindre oregelbundenheter på golvet;
 • ökar termisk och akustisk isolering;
 • Den tjänar som extra skydd mot fukt;
 • förhindrar kontakt med undergolvet laminatplattorna, förhindrar friktion och snabbt slitage av golvbeläggningen.

Byggmarknaden har tre huvudtyper av stöd under skölden parkett.

PE skum uppbackning - det mest populära alternativet, eftersom det har den bästa pris-prestanda. Materialet innefattar ett skikt av aluminiumfolie eller metalliserad film. Viktiga funktioner: värmeisolering, fuktbeständighet och biostabilitet. Nackdelar - sättningar och exponering för UV-strålar.

Välja en polyetenskumbärare är nödvändigt att uppmärksamma den densiteten hos materialet - ju högre den är, desto bättre och mer hållbara. Med "hölje" laminat lämpligt substrat tjocklek av 2 mm. Enligt laminerad paneltjocklek av 9 mm är nödvändigt tjock polyeten för att välja minst 3 mm.

Bra prestanda visar ett tvåskikts-substrat av polystyren. Skyddsmaterialet består av aluminiumfolie och skiktet av polystyren. Substratet påverkas inte av svampar, mögel, inte rädd för vatten och är relativt billig. Nackdelar material: polystyren pressas under tung belastning och dåliga utrullade under läggningen.

Rådet. Lägsta prestanda av fuktabsorption har extruderas polystyren. Placering av ett sådant substrat för laminat eliminerar behovet av fuktbarriärskiktet. Vid placering väggarna av polystyren inga ventilations lucka på ca 10 mm.

Kork substratet är tillverkat av pressade chips av ek bark. Sådant material kan vara en naturlig eller helt kombineras med bitumenet eller gummi.

Bland de huvudsakliga fördelarna med substrat innefattar:

 • styvheten hos materialet - pressad substratet inte är under belastning;
 • säkerhetsapplikationer;
 • god värme-och ljudisolering kvaliteter;
 • bättre än andra beläggnings oegentligheter masker undergolv;
 • biostabilitet;
 • obegränsad livslängd.

Den största nackdelen med kork material - fobi fukt. Därför är ett sådant substrat inte lämplig för installation av golvvärme och allt för kök, badrum och rum med hög luftfuktighet.

Rådet. Hög kvalitet kork substrat inte rayed. För att lägga laminat på trägolvet fit "plug" tjocklek 2 mm.

Stele av laminat trägolv: Installationsteknik

Installera laminat trägolv produceras på flera sätt:

 • System Klicka;
 • Låssystem;
 • Limmade laminerade.

Klicka på anslutnings Klicka - det vanligaste sättet att laminera montering. Stela paneler lätt - fastsättning tungan i spåret i en vinkel av 30-40 °. laminatpanel flyttar till den intilliggande plattlamellen och låst i låset. Sömmen vänder nästan osynlig. Installationsarbetet ska inledas från hörnet, mittemot dörren.

Fastställande Lock används sällan, eftersom en sådan laminat kräver en plan yta. Lock passar spåret genom att ramma en lamell till en annan med en hammare. För isär beläggningen kommer att bli svårt att utföra reparationer av denna fixering.

Den dyraste metoden - lim. Denna metod liknar lägga parkett om användningen av spik spår och avdragare. Vid ändarna av panelerna anbringas på limmet, varefter remsorna är säkert fixerade vid varandra. Självhäftande montering används där golvet utsätts för stora belastningar - offentliga områden med hög trafik. För hemmabruk är denna metod används sällan på grund av den höga arbetsintensiteten i processen.

Om laminat är inte bara ett sätt att fäst, och plats och panelgolvutföringsformer:

 1. Klassisk murverk - den vanligaste och ekonomiskt. Avfallet i denna inställning är ca 5%. Spridnings laminat från fönstret i riktning av ljus. Trim paneler längd 30-40 cm används i slutet av serien.
 2. Diagonal murverk identisk med den klassiska arrangemang, men panelen stele i en vinkel av 45 °. Denna koppling ser mycket vacker och visuellt expanderar rummet. Mindre diagonal mode - öka avfallet upp tyget 15%.
 3. Murverk - varje successiv rad av paneler förskjuts i förhållande till föregående halv. Tegel metoden ger den maximala styrkan hos beläggningen. Brist layout - hög överskridande laminat (15-20%).
 4. Christmas tree stenläggning - placeringen av spjälorna i en vinkel på 90 ° på grundval av parkett. För denna metod är det nödvändigt att använda en remsa med spetszamkami.

Hur att lägga laminat trägolv: steg för steg guide

Det första du måste bestämma om metoden att lägga laminat och utför beräkningen av det nödvändiga materialet. Förfarandet för beräkning av mängden av laminatet vid läget för lamellerna traditionell metod:

 1. Beräkna den totala ytan av rummet - rummet genom att multiplicera bredden med längden.
 2. Det resulterande värdet ökade med 10%. Detta gap kommer att kompenseras förbruknings paneler under skärning.

Laminat stapling sekvens:

 1. Golv substrat. Skyddande material rullar längs markytan. Fogarna mellan banorna lim konstruktion tejp.
 2. laminatsats startar vid den vänstra hörnet av rummet, mittemot dörren. Med paneler staplas i den främre raden att skära lås. Genom att installera, bör man komma ihåg att mellan beläggningen och väggen måste ha en spalt för att kompensera för linjär expansion. Att hålla detta avstånd ut plastpinnar eller trä distanser.
 3. Den första panelen är belägen i hörnet, och längs väggarna av distanselementen är införda. Den andra uppsättningen av fästspåret ombord i en vinkel av 30 ° och lätt tryck låses.
 4. För att trimma laminatet är bättre att använda hårdmetallblad. Om du behöver trimma den sista lamellen, men dess längd då kommer att vara mindre än 30 cm, är det nödvändigt att förkorta och den första panelen. Som ett resultat, bör skära längden av de första och sista lamellerna vara mer än 35-40 cm.
 5. Om den andra serien startar med den trimmade panelen med föregående rad om den inte är kortare än 30 cm. Efter fullständig sammansättning av några av dess 'fabrik' sida under den första raden av fästelement, monterad i ett spår i en vinkel och snäppas.
 6. Beskrivna metoden för att gå alla efterföljande rader.
 7. För att lägga det slutliga antalet paneler kan kräva trimning längd. Den utförs genom att ta hänsyn expansionen gapet.

Om rummet innehåller värme rör / vattenförsörjning de kommer att behöva göra:

 1. Mät avståndet till väggen av röret och sätta ett märke på lamellen, som kommer att skäras.
 2. Mäta diametern hos röret.
 3. Skära laminatet till en cirkeldiameter av 15 mm större än röret.
 4. Panel spänner över, som går genom centrum av cirkeln cut.
 5. Placera laminatdelen till marken och för att koppla ihop dem. Fragment laminera önskvärt "växt" bindemedel.
 6. Runt röret stöta speciella säker.

Skötsel och underhåll

Att laminera en lång tid för att behaga ett vackert utseende, måste följa vissa regler för drift och underhåll av golv:

 • undvika kontakt med stora mängder vatten vid korsningen av panelerna;
 • bifoga i benen på soffor, stolar, bord och skåp av massivt mjuk trasa eller användning tassar;
 • ren laminat omedelbart efter kontaminering, med hjälp av specialverktyg;
 • prefabricerad parkett är inte önskvärt att sopa kvast - det rekommenderas att använda en dammsugare eller mopp för kemtvätt.

Lägga laminat på ett trägolv: video


Like this post? Please share to your friends: