Kakel spår i landet: läggningsanvisningar

Spår i landet har många funktioner, bland annat samband med ingången av huset, med en trädgård hemma, etc. Därför, när den kräver arrangemang för att ägna vederbörlig uppmärksamhet åt valet av material och processen för dess installation. Det optimala materialet för att lägga på banan för att ge en bricka. Om hur man lägga plattor i landet överväga ytterligare.

Innehåll:

 1. Alternativ och material för konstruktion av spåren i landet
 2. Tile stuga: har val och tillämpning
 3. Placering spår - funktioner och rekommendationer
 4. Att lägga plattor i landet: processteknik genomförandet, det inledande skedet
 5. Hur man lägger en bricka i landet: rekommendationen att utföra arbete
 6. Vägen av plattorna i landet - en genialisk lösning

Alternativ och material för konstruktion av spåren i landet

Det finns många alternativ för arrangemanget av spåren på sin sommarstuga. Valet beror direkt på önskemål värdar, den allmänna byggnadens exteriör, typ av mark på vilken banan höjs.

Användandet av natursten exteriör gör en ädel och verkligen vacker. Även om kostnaden för efterbehandling material är mycket hög. Med natursten dekorera kurvspår. Läge stenelement - kaotiska, så använd dem för att få bra bygga vacker kurva.

När du gör en villa i landet stil spår, varianten av dess byggnader av trä. Med tillämpning av speciella ytbehandlingar och beläggningar, visar det sig att förbättra den naturliga trästruktur. Detta spår ser extraordinärt.

Om stugan är byggd av tegel sten för byggandet av banan är också lämplig tegel. Dess kombination med småsten förbättra utseendet på spåret. Dessutom användning av konventionell tegelsten är opraktiskt, är det bättre att använda en tegelsten, anpassad till kakel, eftersom det har en hög nivå av fukt och frost.

Den längsta livslängden är olika gatstenar eller betongplattor. Med hjälp av flerfärgade gatstenar och en viss ordning av sina anläggningar gör olika figurer och prydnadsföremål, som lämpar sig för den individuella stil för varje trädgård.

Mer budget och billig utföringsform är konstruktionen av en grusväg. Dess inställning är lämplig i naturen eller i utformningen av en naturalistisk trädgård.

Dessutom, för konstruktionen av banan, som kommer att innehålla en unik och elegant användning av normal betong som hälls i en speciell silikonform. Kombinationen av flera material fungerar också som ett bra sätt att experimentera i landet.

Tile stuga: har val och tillämpning

Cottage spår ständigt utsatt för yttre påverkan, så att materialet för dess yta måste vara av hög kvalitet för att tjäna sin ägare under många år.

Lane stuga påverkas av människor som flyttar på den, trädgårdsredskap och lastbilar, skjul det vattnet, ta smuts eller damm från en trädgårdstäppa, förutom att det är konstant exponering för regn och snö från is, som med jämna mellanrum behöva rengöras. Därför krav för konstruktion av mycket hög spår villa.

Tile i landet Foto:

Det bästa sättet att avsluta trädgårdsgången lämpligt material i form av bana plattor. Med funktionerna i sitt urval bekanta vidare:

1. Var uppmärksam på det material som den är tillverkad plattor. Som de huvudsakliga komponenterna i lösningen kraftigt påverka dess livslängd. Dessutom är en stor roll tekniken för sin produktion. Denna information är obligatorisk, måste behärska säljaren. Annars, leta efter en annan plats att köpa den. Utöver detta rekommenderar vi att inspektera certifiering av produkter och handlingar som styrker dess kvalitet.

2. Storleken och tjockleken på kakel spelar också en roll i sin verksamhet. Om trädgårdsgången är konstruerad för rörelse på hennes fotgängare, den rekommenderade tjockleken på tre centimeter. Vid installationsplatser för placering av fordonet, välja en bricka med en tjocklek på fem centimeter. Välj inte plattan är för stor, eftersom nästan visade att ju mindre kakel, desto mer är motståndskraftig mot mekanisk skador och sprickor.

3. Utseende av betongplattor kommer också att bidra till att avgöra dess kvalitet. Om brickan har en ljus färg och en slät yta, betyder det inte att det är hög kvalitet. Att mjuk konsistens indikerar en stor mängd vatten i lösningen, och ljusstyrkan - användningen av billiga syntetiska färgämnen som förbättrar sprödhet och minskar materialhållfasthet. Dessutom kom ihåg att alltför slick plattor leder till skador vid halka, särskilt på vintern eller i regn. Därför bör innan du köper plattorna vara klart definierade med dess konsistens, färg och mönster. För att testa styrkan i kakel, bör du träffar en bricka av en sekund, i närvaro av en tonande ljud - kakel stark, annars - är lös.

4. variant av att köpa en bricka som du tycker för sin grundlig undersökning. I närvaro av olika typer av fläckar på baksidan, är det bättre att överge köpet. Eftersom tillverkning av sådana plattor som används sand med ett stort antal av lera, vilket kraftigt försämrar kvaliteten av plattorna. Clay aldrig kombineras med cementbruk, eftersom det försämrar kvaliteten och leder till glapp. Detta följs för att producera plattor delas upp i två delar för att inspektera likformighet av textur på insidan del av den. I avsaknad av färgfläckar, lera eller sandområden och långt - säkert köpa brickor för byggandet av banan.

Placering spår - funktioner och rekommendationer

Track är en viktig del av trädgården, så dess plats är bättre att tänka vid tidpunkten för byggandet av själva byggnaden. För att underlätta beräkningen, är det bättre att göra en grov ritning med hjälp av särskilda program på nätet. Efter bestämning av viktiga punkter, ansluta dem via vägar rak eller böjd natur.

Det är önskvärt att placera i systemet för alla objekt som finns i området. Dessa inkluderar trädgård, grönsaker, växthus, trädgårdsmöbler eller rum. Med låtar som kommunikationen mellan dessa objekt.

Som ett material som används för konstruktionen av banan select finish, som är kombinerad med miljön. Borde inte alla spår av en art. Kanske en kombination av fasta spår med steg för steg, med böjda linjer.

När man utformar en webbplats, bör du ange platsen för den framtida placeringen av växter och buskar. Om du bor i en klimatzon med riklig nederbörd, ta hand om arrangemanget av dräneringssystemet, som omfattar byggandet av avlopp på sidorna av spåret. Med deras hjälp kommer vattnet tas bort och visas inte stagnation. Under konstruktion villa spår bör vara medveten om att det vatten, som fryser vid ytan minskar livslängden för beläggningen på spår flera gånger. Undvik att plantera träd i den kraftfulla banan, eftersom deras rotsystem, så småningom förstöra deras integritet.

Att lägga plattor i landet: processteknik genomförandet, det inledande skedet

Efter köpet av högkvalitativa plattor för trädgården, bör du göra en serie verk om att installera den. Om du tar den här processen lätt, då även den bästa kakel behöver så småningom bytas ut, på grund av bristande efterlevnad av dess monteringsteknik.

Innan du låg betongplattor i landet, måste du läsa instruktionerna från kakel tillverkaren i sin installation.

Det inledande skedet av produkten fungerar är design och layout område vid byggandet av banan. Alla betalningar från tidigare beredda projekt ska överföras till ytan. Att utföra uppmärkning krävs för att mäta bredden och längden av spåret, gradvis härdande pinnar i marken märkning. På pinnar spänd spänning tråd är fäst en bias, om någon, och vänder.

.yap-titel-block__text, .yap-title {
font-size: 17px viktigt ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-vertikal .yap-titel-block__text {
font-size: 17px viktigt ;!
}

Bestäm vilken typ av inköpta plattor bör avancera, men köper det först efter layouten är klar. Så hur man använder det kommer att bli möjligt att beräkna erforderligt antal plattor för installation. Det är bättre att ta kakel med en marginal på några bitar för att ersätta materialet när det är slumpmässigt hackad.

Nästa steg är baserad på schaktningsarbeten för att avlägsna jordlagret innan plattsättningen. I detta skikt tjocklek påverkas av sådana faktorer som storleken på plattorna, dränering krockkudde och mängden betong som är nödvändig för att förstärka basen. Dessutom vara medveten om att med tiden kommer att jord krympning och höjden på kakel installation reduceras. Riktigheten i dessa beräkningar beror på vilken typ av jord som ligger vid sommarstugan, ett spår storlek och en bas under den.

Den mest exakta beräkningar gör specialist, som ligger på plats installation av plattorna. Intervallet mellan värdena för avlägsnande av smuts skiktet är från 8 till 40 cm första siffran identifierar kakel tjocklek, exempelvis 5 cm, den andra -. Sandy base - 4 cm, urtagningen gör ytterligare 8 cm om lämpliga i beläggningsanordningen med ökad lastbärande kapacitet.

Vi får inte glömma arrangemanget av regnet avvikelsen, byggs på plats. Dess värde är en centimeter per 1 m ^. Dessutom finns det ett behov för brott mot sidomarginaler 8 cm på båda sidor. De är nödvändiga för att installera trottoarkanter.

Det tredje steget kakel utför installationen av trottoarkanter. De grundläggande kraven på dem - jämnhet och enhetlighet. Dessutom bör de ställas in på en viss bias. Inställning av sten utförs med användning av en flytande lösning. Försök att strikt hålla sig till markup.

Fortsätter installationsprocessen - Beläggnings bas kudde. Bottenskiktet används som krossad stenfraktionen från två till fyra centimeter. Efter sin läggning, utjämning och packning av det första lagret.

Nästa, till ett skikt av hällde sand, som också kräver noggrann kompaktering och befuktning öka densiteten.

När man skapar en yta med ökad lastbärande kapacitet och styrka av kudden har en något annan uppfattning. På grus hällde sand, gjorde sedan installations icke-vävda geotextilier, förbättra kvaliteten på kuddar och förhindra krympning av sand. Därefter läggs på ytan av ett annat sandskiktet till 10 cm tjock. Vibrating platta eller rulle används för dess kompaktering. Sedan ett annat lager av hällde sand, ett 4 cm tjocklek, behöver den inte kompaktering. Direkt på sanden börjar att lägga plattor.

Hur man lägger en bricka i landet: rekommendationen att utföra arbete

Den slutliga processen - direkt plattsättning. För detta ändamål, drog repet som är lika med installationen av den första raden. Börja att lägga en enda sten, lämna ett mellanrum på några millimeter mellan dem. Vid läggning varje sten tegel kräver honom att träffa en gummiklubba för att bättre tätning kudde i sandiga.

Om nästa rad görs inte i ett stycke, och en halv sten. Således får vi en fin dekorativt mönster. För att uppnå jämna fogar mellan betongplattor, är det rekommenderat att köpa speciella kors, installerade i gapen mellan var och en av plattorna.

Efter fullbordan av läggningen av en bricka pour skarvar mellan det med sand eller sand-cementblandning. Således kommer det att vara deras tillförlitlig tätning. Flera gånger är det nödvändigt att väta lederna med vatten, och vänta på dem torka helt.

Vi föreslår att bekanta med rekommendationerna från experter, kakel efter spår i landet:

 • på jobbet endast använda specialverktyg, eftersom det finns en risk för skador på plattor;
 • se till att köpa kakel med en liten marginal, för att kompensera för skadat material;
 • om lämpligt i standard bärighet lagd på plattytan med en torr blandning eller en sandsäck, om så är lämpligt i installationen på bilen plattform, plattorna bör läggas på substratet med en betongbruk.

Vägen av plattorna i landet - en genialisk lösning

En enkel och budget för denna produktion är oberoende vägar i landet av gamla plattor.

Dess tillkomst måste ha:

 • gamla keramiska plattor eller plattor av det billigaste av det nya värdet;
 • cement;
 • sand;
 • grus;
 • tankblandning;
 • peg;
 • sladd;
 • spade;
 • roulette;
 • nivå.

För egenproduktion av det här spåret måste först göra en layout av dess bredd och längd. Som tidigare gjort markeringar måste gräva ett dike, är djupet 15 cm. Om diket kringgås för en och en halv centimeter. På ömse sidor om den framtida banan, fäster trä formen. Tamp och rikta gravbottnen med hjälp av rullen. Notera att lutningen bör bevaras.

Fylla botten av diket sandskiktet 5-8 cm, mer makadam och 6 cm. Tackle framställning betongbruk, följa dess konsistens. Det måste vara mosig. Ytan av spåret måste överstiga några centimeter markytan. Jämna ut betongytan, bli av med överskottsluft. Dela kakel i bitar, om så önskas, och ställ in den utifrån dina egna preferenser och fantasier. Vänta tills fullständig torkning av betongblandningen, kommer det att ta ungefär sex dagar, och använda vägen till destinationen.

Observera att detta alternativ inte är avsedd att spåra för mycket belastning på sin yta, och tjänar mer dekorativa element.

Betongplattor på video ge:


Like this post? Please share to your friends: