Hur varmt bad tak

Tillvägagångssätt isolering tak - en mycket viktig process, särskilt när det gäller bad. Så det är i det här rummet, det är hög luftfuktighet, vilket kräver användning av speciella material. Om funktionerna i isolering av taket i badet kommer att tala vidare.

Innehåll:

 1. Huvudkomponenterna i taket i badet
 2. Hur man isolera tak i badet: principen om arbetet
 3. Förberedande arbete på arrangemang ångspärr bad
 4. Värmeisolering av taket i badet: funktionalitet
 5. Valet av isolering för taket i badet
 6. Isolera taket bad med händerna: Teknik
 7. Hur korrekt isolera badet taket: isolering av ånga
 8. Teknik isolering olika tak i badet

Huvudkomponenterna i taket i badet

Alla tak, som ligger i badet är baserad på användningen av balkar vid utformningen. Balkarna är installerade på ett sådant sätt att de säkerställer likformig lastfördelning på taket till väggarna. Ett avstånd mellan balkarna beror på deras tjocklek.

På balkar staplade barer, som är komponenter i stödkonstruktionen. Den ligger på den rullande skyddar hela lasten av taket isoleringen är installerad på dem, och sedan fäster huvud taket.

Vid konstruktion av ett tak för ett bad i en tegelbyggnad försiktighet bör iakttas förseglas inbäddning balkar, eftersom flödet av varm luft börjar bildas kondensat. Denna process leder till förstörelsen av trädet och skada taket.

Såsom ytterligare material i konstruktionen av taket är:

 • träplankor;
 • ett aggregat i form av mineralull eller annat material;
 • förankringselementet;
 • kraniala barer;
 • det huvudsakliga syftet med taket;
 • ånga tätningsmaterial;
 • tätskikt film;
 • rullande sköldar.

Därför strålen, när den är installerad nedsänkt i taket åtminstone 100 mm, och dess ände är gjord sned för att lämna ett gap av 2 cm mellan dem och väggen.

Hur man isolera tak i badet: principen om arbetet

Om vi ​​anser att taket på badet i proportion till dess slag, är det nödvändigt att skilja två varianter av taket arrangemanget:

 • närvaron av vindsutrymmet;
 • med dess frånvaro.

När utrusta bad med vinden kommer att behöva mer kraftfulla tak, eftersom uppvärmda luften kommer att flytta in i vindsutrymmet. Detta tak är i färd med att lösa bad anläggningen och dess isolering görs i detta skede.

För att fylla taket utrymme som används luftmassa, vilket bidrar till en minskning av värmeförluster.

Tak med vindsutrymmet består av element:

 • ångspärr skikt;
 • foder huvudtaket;
 • cantrail väggar;
 • strålar av vindsvåningen;
 • taklist brädor;
 • ombord i form av skiljeväggar;
 • tätskikt;
 • golv av trä;
 • isolering.

I närvaro brevenchastogo överlappning när headliner med badning anläggningen krävs sido lattor, och på ytan av stockarna från loft isolatorer som på sandbädden är höljd med en minsta tjocklek av 15 cm. Således förbättrade termiska isoleringsegenskaperna hos badet.

Förberedande arbete på arrangemang ångspärr bad

I processen arrangemang av någon typ bad som ett loft, eller utan, med nödvändighet krävs för att ordna en ångspärr skikt. Denna procedur föregås genom att installera isolering.

Om ett ångbad utan sedimentering på vinden, är det tillräckligt att använda material, såsom aluminiumfolie, vaxat papper eller tjock kartong, som förbehandlats med lack. Om badet har ett vindsutrymme, är det föredraget att anordna en ångspärr i form av tre centimeter putsade lerskiktet. Även om det är möjligt variant av användningen av samma material som i fallet med badet utan vinden.

Det finns varianter av ångspärren i industriell produktion. Bland dem är:

 • polyetenfilm - som kännetecknas av låg popularitet, eftersom det skapar växthuseffekten. Men i regenereringen kräver en liten lucka, vilket kommer att hjälpa att bli av med kondensat ackumuleras i filmen;
 • polyeten ångspärr film på vilken det finns ludd, den kvarhållande kondensat;
 • ångspärr membran.

På grund av kondensation av ånga isolering och fuktig indunstning är inte avsatts på ytan av isoleringen, varigenom förhindras att den försämras. En stor mängd fukt, som har ackumulerats i isoleringen kommer att öka vikten på taket och att dess deformation.

Värmeisolering av taket i badet: funktionalitet

Eftersom rummet är ett rum i vilket skall bibehållas hög temperatur, bör värmeförlusten hållas till ett minimum. Om du följer fysikens lagar, desto högre är nödvändigt att hålla temperaturen att desto svårare ordna värmeisolering. Därför bör denna fråga ägnas särskild uppmärksamhet.

Innan undersöka denna fråga, föreslår vi att bekanta sig med de problemområden genom vilka uppstår värmeförluster:

 • slits i taket;
 • närvaron av ett kallt objekt, plockar upp värme från rummet;
 • homogena hinder som rör sig värmeböljor skär varandra.

Byggandet av ett flerskikts taksystem och installation av isoleringen är i sitt övre skikt, det hjälper till att förhindra alla dessa typer av värmeförluster.

Ordentligt utrustade isoleringssystem ökar livslängden på hela badet och minskar den mängd bränsle som krävs för dess uppvärmning.

Under installationen av taket paj var och en av dess skikt är placerat vinkelrätt i förhållande till föregående lager. Detta ökar tillförlitligheten hos hela strukturen och minskar risken för deformation av taket.

Valet av isolering för taket i badet

Innan vi går vidare till den direkta uppvärmningen bör ta hänsyn till alla de individuella egenskaperna hos de lokaler och material som används i dess konstruktion, och sedan välja en lämplig typ av värmare som kommer att ge skydd mot värmeförluster.

Vi erbjuder de vanligaste varianterna av isoleringen, som lämpar sig för isolering av taket i badet:

1. klassisk variant - användningen av mineralull på grundval av basalt. På grund av dess kaotiska sammanflätning, är värmen inte kan penetrera genom ett skikt av isolering. Den enda nackdelen med detta material är förlusten av dess funktionalitet när det är vått. Därför när en opålitlig ånga och tätskikt av denna möjlighet bör överges.

Tips: Processen isolering taket bad med användning av mineralull isoleringsskikt som efter vattentätande skikt som förhindrar inträngning av fukt på ytan av värmaren, vilket sålunda förlänger dess livslängd. I utrymmet mellan det vattentätande skiktet och det mineralullsskikt som är nödvändigt för att tillhandahålla ventilation.

2. Värmeisolering material baserade på expanderad polypropylen Super också lämplig för takskott bad. Detta material kännetecknas av att den har den laminerade folielocket, vilket förbättrar värmeisolerande egenskaper. Det är denna isolering är ett utmärkt sätt att minska värmeförlusterna i bad, bastu eller ångbad. Med användning av folielagret och värmen reflekteras tillbaka in i rummet, så att folien sida som vetter mot insidan av rummet. Denna isolering minskar kostnaderna för uppvärmning av badet minst två gånger.

3. Användningen av expanderad lera i lämpliga stora och medelstora bad mönster. Minimiskikt laydown är 300 mm. Även om materialet och den har en låg vikt, men det ökar också den totala vikten på taket. Den porösa strukturen hos expanderad lera instabil mot fukt, så det kräver en obligatorisk installation av tätskikt.

4. Isolering visat populär metod innefattar användning av det första elementet i form av tre centimeter skikt lera fett. I frånvaro av lera möjligt utförande av knådning lösningen blandades med torv humus. Denna utföringsform skiljer maximal miljövänlighet. Också, utför denna isolering funktionen av en ångspärr. Dessutom möjlig variant av användningen av lösningen som innefattar ett cementslam och sågspån, lera, sand och damm. Efter dessa skikt är staplade nastilki torra sågspån eller ek blad, företrädesvis ek. Vid slutet av detta skikt hälls över torrt land, en tjocklek av omkring 18 cm.

5. Den mest avancerade isoleringsskum växer. Under hans arrangemang krävs byggandet av en enkel form. Denna utföringsform skiljer isolering goda värmeisolerande egenskaper och rimlig kostnad. Att installera den erforderliga cylinder från vilken materialet tillförs under tryck.

Bland fördelarna penoizol bör framhållas:

 • god ljudisolering egenskaper;
 • brandsäkerhet;
 • utmärkt fyller upp hela svåråtkomliga ställen och sprickor;
 • förbättrade värmeisolerande egenskaper;
 • rimligt pris;
 • ingen krympning.

.yap-titel-block__text, .yap-title {
font-size: 17px viktigt ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-vertikal .yap-titel-block__text {
font-size: 17px viktigt ;!
}

Isolera taket bad med händerna: Teknik

Även om material som används i processen är olika isolering, börjar isoleringsteknik med arrangemanget av det övre skiktet överlappar. Som bassubstratet fungerar som ramarrangemanget av balkarna. De är placerade på väggarna i timmer, stockar, tegel eller paneler. Innan du installerar virket är skyldig att behandla sina antiseptiska lösningar kvalitet som avsevärt förbättrar livslängden. Om veden innan installationen inte har behandlats innan du installerar isolering krävs för att sätta en antiseptisk på det. Var särskilt uppmärksam på hörn och rumpa sektioner.

På den inre sidan av det tak som fastställts av styrelsen, som var packad med balken. Nästa formade paneler rulle som ser på två områden, spikade de grova plankor.

Tips: I processen amatör alla arbeten i samband med värmeisolering, bör det vara innan installation av sköldar för att utföra vissa beräkningar. Eftersom gapet mellan konventionella brädor är minst 50 mm, och mellan brädor beläget nära en skorsten, åtminstone 250 mm.

Under byggandet av flerskiktsstrukturer som krävs för att förhindra uppkomsten av ogynnsamma situationer relaterade till de komplexa insatserna. Till alla trädelar av taket länge ska tillbringa sina antiseptiska profylax.

Rita ombord layout och noggrant beräknade avståndet däremellan. Efter deras tillverkningsnummer detaljerna i styrelser för att korrekt installera dem.

Vid arrangemang hamrade tillsammans bör tillämpas lådor till dem impregnering antiseptisk verkan. På det inre skyddet väggen med häftapparat, säkrade tätskikt.

Montera panelerna till ytan och fästa dem i taket i förhållande till det tidigare numrerade schemat. Nästa, en varmare som är anordnad i utrymmet mellan skärmen och balken.

Nästa, är hela strukturen suture brädor, som är anordnade vertikalt i förhållande till balkarna. I denna pläteringsprocess används som en lång längd och korta brädor som alternerar med varandra. Ett bra alternativ skulle vara användningen av skivor av trä spånskivor, improviserade plattor, som är baserade på en blandning av sågspån med cement. För behandling av färdiga taket med brandskyddsmedel, och nära eldstaden sektionerna kapslade med brandsäkra material.

För att spara pengar på kostnaden för att köpa en värmare med hjälp av torr mark: humus och torv, som nedtonade till ett lager av glasull. Dessutom för isolering av tak som används i badet slagg, lera, sågspån, expanderad lera och kombinationen av ovanstående.

Typ skiktet och isoleringen beräknas individuellt och beror på många faktorer såsom:

 • antal fönster och dörrar och deras storlek;
 • väggtjocklek;
 • närvaron av vinden;
 • typ av takmaterial, installerade på taket, etc.

Hur korrekt isolera badet taket: isolering av ånga

Byggandet av värmeisolering i ångbastun - en komplex process som kräver särskild uppmärksamhet. Eftersom i detta rum bör ackumuleras inte bara värme, men också par. Därför regenereringen av ånga som erfordras för att bygga två ångspärr skikt och ett isoleringsskikt, som har en ökad tjocklek.

Vänligen hitta en viss utföringsform, byggandet av den termiska isoleringen i ångbastun:

 • Bindemedlet som används för de balkar shpunovannye brädor, 25 mm tjocka, är de täckta med lack i två eller tre lager, så att materialet blir vattenbeständig;
 • ytterligare till balkar bifogade grov ombord, låg grad, lagd mellan dess intervall var 30 mm, det sedimentering för att tillhandahålla ventilationsspalt;
 • nästa skikt antar golv eller tak polyetenfilm som ger fullständig tätskikt, fortfarande det bästa alternativet - golv förstärkt folie som å ena sidan ger vattentäthet och till den andra - det värmeisolerande utrymme;
 • vidare hela strukturen är fylld med 20 cm av sand kudde.

Teknik isolering olika tak i badet

1. Isolering tak planka typ - det enklaste alternativet. Det handlar om isoleringsmaterialet direkt på ytan och staplade downed takskivor. Som isoleringen, i detta fall, fungerar den som mineralull, vilket skikt tjocklek beror på de individuella baden. Vidare är ånga lagd, som skyddar isoleringen från vattenånga och kondensat.

Att utföra det övre skiktet av taket eller takpappen är används tillverkad av polyetenfilm. Denna överlappning är inte avsedd att använda vinden som bostad, eftersom gå på dessa golv är inte möjligt.

2. Isolering undertak - liknande den första utföringsformen av isolering. På balkar med hjälp av häftapparat uppsättning plastfilm, vilken bildar en ångspärr golv. Varianten av installationen av vattentäta membran eller folie.

Vidare finns det en grov tak packning, som är installerat på isoleringsskiktet i form av mineralull eller expanderad lera. Att bestämma skikttjockleken bör ta hänsyn till alla värmekällor, som är närvarande i rummet.

Ovanför isoleringen läggs ett annat skikt av en ångspärr och kartong, som kommer att fungera som ett golv för en vind.

3. Förfarandet för tak isoleringspanelen innefattar användning av två olika tekniker. Av vilka den första är baserad på närvaron av taket balkar, och den andra för deras frånvaro. För intern bearbetning av en del av varje panel används, ånga, som är monterad på toppen av isoleringen, sutureras med användning av brädor. Konstruktion av tak av denna typ är ganska tidskrävande och komplicerad process, som sällan används.

Isolera taket i badet video:


Like this post? Please share to your friends: