Hur man väljer färg på sträckan taket

Taket kan målas eller klistras utrustad gipsskivor eller plast, men det enda som du behöver för att lägga all sin styrka - är perfektion av dess färg. Marknaden framväxten av ett stort antal olika utföranden och material har lett till det faktum att kostnaden för undertak föll. Stucco vinylfilm idag har råd att nästan alla, men paletten av färger varje sträcka tak mästare pussel när du väljer.

innehåll:

 1. Typer av undertak
  • Matt tak
  • lackerade tak
  • Stretch tak Metallic
 2. Tips för att välja en sträcka tak färg
  • fråga harmoni
  • Texturen av stretch tak
  • urvalsprinciper färg
  • Polotka färg för varje rum
 3. Färgpaletten av undertak

Typer av undertak

Färger tak i kammaren i dag är en mycket viktig och intressant fråga som vanligtvis älskar att lösa moderna mästare själva. I det inre av lägenheterna för några decennier sedan i taket eftertanke, och betraktades som dyra och exklusiva tak snö och pappersfärg. Idag är PVC-film de mest levande färger och olika texturer.

Valet av en sträcka tak färg vid en första anblick verkar vara en ganska enkel uppgift, som även kan hantera ett barn. Men detta innebär är inte så. Felaktigt utvalt sortiment av färger kan skapa dyster stämning eller dela interiören. Därför återvände de hem, kan du känna att situationen inte bidrar till vila och dissonans.

Stretch tak kan delas upp i flera typer: matt, lack, tryckning, pärla och metalliska. Fortfarande i de flesta fall, ägare använder lack tak. Och allt detta beror på ett ganska stort utbud av färgfilmer och andra utmärkande egenskaper. Låt oss nu överväger några av de vanligaste typerna av stretch taket.

Matt tak

För de klassiska bearbetningsanläggningar används ofta matt tak. Enligt strukturen hos detta material är ganska likt det klassiska målning. Dessa tak är idealiska för rum där det kommer att finnas människor med en konservativ inställning till saker och efterbehandling taket också. Dessa lokaler de verkar bekväm och praktisk.

Färg stretch tak med en matt film, som regel, pastell eller vitt. Varje person som vana att följa sin egen känsla av smak, men fortfarande perfekt att använda Belov matt stretch tak för stora bibliotek, hallar och vardagsrum. De flesta strö ton för att komma in i sovrummet, där du vill luta dig tillbaka och slappna av.

lackerade tak

Lack stretch tak nödvändigtvis ska vara i harmoni med den allmänna invändig målning. Färg spektrat av sådana produkter har mer än 120 nyanser av alla färger, det hjälper ägarna att plocka upp något utrymme perfekt färg. Lackerade tak visuellt djup rummet, så att effekten beror på speglande stretch taket. Kom ihåg: ju mörkare film, är reflektionseffekten större och därför större reflektivitet.

Stretch tak Metallic

För en mer spektakulär design tillämpas undertak metallicfärg, vilket ger nåd och färskhet rummet. Dessa färger spänntak används vanligen i små rum, men med en rik finish.

Tips för att välja en sträcka tak färg

Färg - en mycket intressant sak som förvandlar ett vanligt rum till något meningsfullt och tanke fördröjd öga på ljusa föremål, och påverkar på ett speciellt sätt för människan. Valet av färger för utformningen av en sträcka tak är en utmaning, eftersom du måste så småningom visade sig inte ansiktslösa utrymme och harmonisk. Så innan du bestämmer vilken färg för att göra taket, måste du ta reda på några saker: vad är i rummet, kommer den utformas på vilken stil, vad höjden av väggarna och området i rummet, vilken nyans av möbler, vägg färg och andra interiörsaker.

fråga harmoni

För att bestämma färgen på sträckan taket, pre-välja färg på målning av väggar, tonen eller tapetmönster, samt att ha tillgång till en laminat, paneler, kakel, det vill säga alla de material som kommer att användas för efterarbete. När allt kommer omkring är det bästa taket färg anses vara en färg som inte bara slående, men är fortfarande i harmoni med den omgivande objekt (väggar och beläggningar).

Om plötsligt färgval inte beror på efterbehandling interiören, då är det nödvändigt att färgen på stretch taket i harmoni med någon särskild del eller detalj i interiören, till exempel, mattor, soffa, gardiner, möbelfronter. Men ändå, hur man väljer färg på en sträcka taket? Den mest win-win och det bästa alternativet är ett undertak beige.

En av de stora fel i detta fall anses vara i en färg design av interiören, och allt detta beror på bristande erfarenhet av ägarna som inte vet något om färgen. Om ges företräde i designklassiker, bör färgen på taket väljas ljusare på 1-2 tonhöjd. Taket på reglerna ska jämföras med det inre av kontrasten, men allt ska vara i en färg.

Till exempel, om väggarna är beige toner, färgen på taket, kan du göra en ljusbrun, är det mörkare i 1-2 planen. Dessutom kan taket göras i enlighet med golvet, naturligtvis, om de inte är mörkt trä konsistens. Här funktioner är desamma som väggarna.

Du måste också komma ihåg att kontrasten av väggar och tak - perfekt lösning, men den frekventa användningen av flera färger kan resultera i rummet bara för att "krossas" färg. Det är nödvändigt att uppmärksamma naturen och området i rummet innan du går in i det inre av flera färger.

Texturen av stretch tak

En annan funktion är möjligheten att spänna tyg taket för att absorbera och reflektera ljus. Beroende på detta, presenterar marknaden följande Stretch tak texturer:

 • Satin och matt tak. De har förmågan att "smala" rum, samt att minska dess djup. Så här är lagen, tvärtom "omvända" för stora rum väl lämpade glansiga tak rika mörka färger, men för de små, naturligtvis, matta taket.
 • Glossy tak är djup och har nästan spegeleffekt och därmed ett slags charm. Undertaket kan ge en mycket ljus, och att tänja på gränserna för att tillfredsställa känsla av skönhet.
 • Suede taket är en bra lösning för ett sovrum, eftersom det ger komfort och värme odlar.
 • Fantasy tak med metall textur, sten, trä ser bra ut i små utrymmen (kök, hall, badrum).

Idag är också vinner ökande populariteten för konst tak, som är de verkliga konstföremål och kunna betona atmosfären och elegans i huset.

urvalsprinciper färg

Rummet utsetts för mentalt arbete, till exempel kontor eller bibliotek, måste du dra en ljus tak. Monotona färger gör det möjligt att känna fräschör, men också för att lugna och distrahera från arbetet. När du väljer färg stretch tak är nödvändigt att komma ihåg att färgen är grön-blå och aqua stimulerar hjärnans aktivitet, men samtidigt kan vi välja en aggressiv färg - orange eller röd.

Färg tak lättast att plocka, om dess design har gips, som vanligtvis alltid vitmålad. För resten av taket, kan du använda alla möjliga färger - från ljust till mörkt. Bright taket kommer också se vacker och elegant på samma gång inte skapar en tryckeffekt.

I världen praktiken finns det en sådan trend - användandet av en ganska stark kontrast stretch tak färg andra grundfärger i rummet. Mycket sällan hittar du inredning med en monokrom färglösning, typiskt för bostadsmiljöer välja någon kombination av färger.

Den mest intressanta är kontrasterna av varma och kalla toner. Varma färger - rött, gult och orange, liksom alla typer av nyanser som framställts av dem - brun, crimson och terrakotta. Och för att kyla färger inkluderar blå, blå, blå-grön och grönt.

När du väljer färg på stretch tak är nödvändigt att ta hänsyn till att de flesta av de färger undertak förändras deras mättnad och intensitet när den utsätts för ljus. I ljusa ljusblå, blå och andra färger av spektrumet mörkare och orange, grönt och rött - lättare. Om att ta hänsyn till dessa förändringar, naturligtvis, är det bättre att experimentera med olika färger innan du bestämmer dig för att köpa en sträcka tak.

.yap-titel-block__text, .yap-title {
font-size: 17px viktigt ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-vertikal .yap-titel-block__text {
font-size: 17px viktigt ;!
}

Om rummet är liten och du vill visuellt förstora utrymme, välj sedan ljusa färger för taket. Men också hålla i minnet att lacken sträckta canvas ljusa färger är inte så mycket och spegel, som mörk. Du kan också utöka rummet genom att välja den kalla skuggan av en sträcka tak. Naturligtvis samtidigt finns en känsla av frihet och utrymme.

I mycket stora rum är det bäst att använda mörka tak, på grund av det faktum att de har möjlighet att minska utrymmet. Men detta kan uppnås även med hjälp av ljusa och varma färger, såsom röd, gul. Rummet är bekväma och mysiga.

Polotka färg för varje rum

Du måste lära dig att välja färg på spännbladen för varje enskilt rum (sovrum, kök, vardagsrum, dagis). I köket, är färgen på en sträcka tak krävs för att orsaka en känsla av aptit, så borde det vara rött. Om du har gjort i lugnande färger köksdesign är exakt samma nyanser måste väljas för taket.

För barnrum färgkatalog erbjuder en lugn ljusa nyanser. Barnet kan också installeras med ett fototryck duk, som skildrar deras favorit tecken på barnen. Men fortfarande måste ge företräde till neutral bild, inte hindra barnets fokus. För barn rekommenderas oftast tak blå, grön, vit, ljus lila, rosa färg.

Hur man väljer färg på sträckan taket och en kombination av färger för sovrummet? Vanligtvis sovrum rekommenderar väljer stretchtyger i mjuka färger. Detta tyg kan vara grädde, Belov, ljusgrön, blå, rosa färg. Tak kan således vara både flerfärgade och monofoniska och två ton. De levande rum ser bra tak, i två färger, och de kommer att betona originalitet av interiören.

Färgpaletten av undertak

vitt tak

Undertak vitt är en ganska vanlig klassisk lösning. Sådana banor kan installeras i olika rum, inklusive den mycket stora. Vit stretch tak, släta och helt platt, lämplig för alla interiörer, kan den användas på kontor, restauranger och lägenheter och, naturligtvis, i vilket fall som helst kommer det att bidra till att placera rätt tyngdpunkten i design.

lila tak

Lila Stretch pastellfärger tak lindra spänningar, lugna. De är idealiska för sovrum och salonger. Ljusa kalla färger visuellt öka höjden på rummet.

choklad tak

Choklad tak anses universellt och lämpar sig för olika interiörer. De kan installeras i köket, vardagsrummet, restauranger och kaféer. De går också perfekt med väggar i varma färger. Stretch mörk färg ser mycket ädelt.

blå tak

Blå tak skapar en känsla av lugn och renhet. Denna färg är ganska bra att använda i soliga områden, eftersom det visuellt bidra till kylning av rummet.

grå tak

stretch tak grå färg frammanar en känsla av harmoni och stabilitet. Det är också tillräckligt flexibel, dvs kan användas på kontor och i hemmen.

rosa tak

Stretch tak rosa färg föra friskhet till det inre. De är ett bra alternativ för ett barns rum, matsal och sovrum, som på ett foto av undertak fuchsia. Ett rum med en rosa tak visuellt verkar mer rymlig och ljus.

grön tak

Grön stretch taket skapar en harmonisk atmosfär och lugnande. Det är färgen på våren och natur, som är lämplig för vardagsrummet och sovrummet.

röd tak

Red undertak kan ha alla möjliga nyanser. Denna färg symboliserar eld, passion, glädje. Även denna färg tak lämpar sig för sovrummet och hallen.

gul tak

Den gula färgen är färgen på aktivitet och slarv, hjälper det att öka effektiviteten och även konfigurerar ett positivt sätt. Gula undertak kan orsaka aktivitet, glädje och slarv. Även denna färg tak installerade på arbetsplatsen för att öka prestanda och mental aktivitet.

brun tak

Stretch tak brun är ganska mångsidig. Beroende på skuggan, de kan kombineras med många av de inre färgerna. Ganska bra för ett sovrum är.

apelsin tak

Orange undertak är den perfekta lösningen för stora rum. Denna färg är upplyftande och glad.

Tvåfärgad tak

Två färgade tak kan inte ha bara en nivå, men flera färger kan vara en kombination, allt beror på valet av värdar. Nu är det mycket relevanta svarta och vita tak för interiörer i hi-tech stil.

Nu när du vet hur man väljer färg på sträckan taket. Det är viktigt att tänka på i detta syfte och storleken på rummet, liksom strukturen på tyget spänning, styrs av de vanliga PVC-film färg urvalsregler och frågor för att skapa harmoni i rymden.


Like this post? Please share to your friends: