Kurjenje zasebnih hiš z lastnimi rokami od A do Ž

Gone že so dnevi, ko je bil edini način, da se segreje zasebno hišo peč. To je zaradi nepopolnega ogrevanje in toplo vodo, mnogi ne želijo živeti izven mesta, ki se gibljejo v udobnih stanovanj. Toda prednosti civilizacije dosegli in hiše. Sodobne tehnologije in materiali omogočajo, da opremiti ogrevanje zasebnih domovih s svojimi rokami, da ne bo več prenašati stisko. Zdaj bo udobje za podeželske hiše ne bo slabši od mesta. Obstaja več načinov, da ogrevalni sistem v zasebni hiši, ki so različni strukturni elementi in energije. Na njih bomo zajeli v tem članku.

 1. Kaj lahko sistem zasebnih domov za ogrevanje
  • ogrevanje vode zasebne hiše
  • Parna ogrevanje zasebne hiše
  • Air ogrevanje zasebne hiše
  • Električno ogrevanje zasebne hiše
 2. Vožnja sistem zasebnih domov za ogrevanje z hladilne tekočine
  • Ogrevalni sistem cevi za vodo
  • Ogrevalni sistem cevi za vodo
  • Sistem razdelilnik za ogrevanje vode
 3. Vgradnja sistema zasebnega kurilnega

Kaj lahko sistem zasebnih domov za ogrevanje

Prvi sistem ogrevanja razlikujejo po vrsti hladilne tekočine, in ki neposredno ogreva prostor, ki daje največ toplote. Razlikovati vodnih sistemov, paro, zrak, električna in ogenj. Nedavni izvaja v kaminov, peči in ruske surove nafte. Na območjih, kjer je ogrevanje realiziranih tak način, se toplota neenakomerno porazdeljena tla blizu hladnega zraka v bližini vira toplote (peč), toplo in hladno zraka na daljavo. Načeloma lahko majhna hiša precej toplo in kakovost peč, vendar se ne bo osredotočila na teh sistemih, in govorimo o tistih, ki so sposobni zagotoviti bolj enakomerno segrevanje veliki hiši.

ogrevanje vode zasebne hiše

ogrevanje vode sistem je zaprta zanka, ki kroži topla voda. Kot kotel grelni element štrli iz njega doma odstopajo cevnih radiatorjev v sobi, skozi katero vročo vodo in oddaja toploto. Ob toplo vodo se ponovno vrne v kotel, kjer se segreje, in se cikel ponovi.

Grelna plinski kotel

Za namestitev sistema kotlovske vode na vseh razpoložljivih goriva. Najbolj pogosti so Plinski kotli, saj so ekonomična. grelna naprava na domu s pomočjo zemeljskega plina je mogoče le, če je hiša prinesel plinovod zemeljskega plina. Druga pomanjkljivost je, da kotli na plin, zahtevajo redno vzdrževanje in nadzor posebnih storitev. Vendar pa je ogrevanje na plin je v veliko povpraševanje.

kotla na trda goriva

Če negazifitsirovannyh področju, ki jih lahko uporabite kotla na trda goriva (premog, les, palete). V tem primeru bo sistem popolnoma samostojna in neodvisna od dobave primarne energije. Ampak za skladiščenje trdnih goriv bodo morali biti opremljeni z udobno in suho shranjevanje.

kotli oljni, npr dizelsko gorivo, lahko uporabljajo tudi za ogrevanje vode. Ta metoda ima več pomanjkljivosti: zelo drago dizelsko gorivo, kurilno Izkazalo se je ekonomična potrebo pokopan v rezervoarju tleh, da kljub vse varnostne ukrepe, nevarnosti požara za gorivo.

električni kotel, povezan z osrednjo oskrbo z električno energijo, bo tudi dobro opravljajo. Toda, če ste se že odločili za uporabo električne energije kot vira energije, bo zadoščal za namestitev električnih radiatorjev za neposredno pretvorbo električne energije v toplotno energijo brez posredovanja vode.

Vse za popolnoma avtonomno ogrevanje je mogoče uporabljati alternativnih virov energije, sončne in vetrne pretvornikov, mini-hidroelektrarne in več.

Izhod Kotel je izbrana glede na območje hiše. Vzorčne značilnosti je mogoče najti v tabeli.

Tabela ogrevanje kotel zmogljivosti

Sistem za segrevanje vode lahko kroži kot vode in sredstva proti zmrzovanju. Prav tako lahko biti sistem dodatnih elementov za njeno prilagoditev. Ekspanzijska posoda služi za zbiranje odvečne tekočine, termostati potrebna za nadzorovanje temperature pred vsakim radiator, obtočna vodna črpalka za prisilno gibanje se ne uporablja vedno, kot tudi odzračevalnik, zaporni in varnostni ventili avtomatski.

ogrevanje vode zasebne hiše

Če se sprašujete, koliko ogrevanja zasebnih hiš, potem lahko to izračunate sami. Najprej moramo določiti vrsto energetskega vira. Menimo, da je primer s plinskim kotlom. Zato moramo za nakup kotla, cevi, radiatorji za vsako sobo, ekspanzijsko posodo, ventili, fitingi, vsi spremljevalni gradivu. Toda pred nakupom vse naj bi sistem ogrevanja zasebnih hiš, ki bodo točno določeno lokacijo kotla in radiatorjev, dolžina cevi, in še več. Projektno delo "bo letenje veliko denarja", dovoljenj, soglasij, plus in montažo. Kot rezultat, preživeti v zasebnem domu za ogrevanje bo stalo približno 9.000 - 11.000 USD

Stroški opreme za sistem ogrevanja bo v veliki meri odvisna od materialov. Na primer, da so radiatorji litega železa, jekla, aluminij, iz nerjavečega jekla. Najcenejši litega železa, so tudi najbolj težko, in kratkotrajen. Nerjaveče najdražja, nekaj more privoščiti, da bi jih namestili okoli hiše. Cevi za polaganje ogrevanje cevovoda, preveč, so narejeni iz različnih materialov: jekla (Legirano jeklo, pocinkano jeklo), baker, polimer (Kovine in plastike, polipropilen, polietilen). Velja za najbolj zanesljive bakrenih cevi, saj prenese visoke temperaturna nihanja, povezava pa je spajka s srebrno spajko. Plastične cevi, čeprav je enostaven za namestitev in se ne bojijo korozije, vendar imajo veliko pomanjkljivost - se bojijo sprememb v temperaturi in izgubijo svojo moč, če se ovinek. Jeklene cevi so bile v zadnjem času uporablja le redko, čeprav je iz nerjavečega jekla in pocinkano se ne bojijo korozije, vzdržljiv in trdno povezan.

Stroški materiala in dela za vgradnjo ogrevanja v hiši učinek zasebnega in vrsto ogrevanje vode sistema, ki je lahko enocevni, dvojni cevi in ​​zbiralec. To je tisto, kar bomo opisali v nadaljevanju.

ogrevanje vode sistem ima nekaj slabosti: zapleteno in zamudno namestitev, redno vzdrževanje in pregled sistema kotla, vendar je zelo priljubljen med prebivalci držav v primerjavi z drugimi sistemi.

Parna ogrevanje zasebne hiše

parno ogrevalni sistem se izvaja po principu: kotel segreva vodo pod pritiskom v vrenju, ki izhajajo pare preko line gre radiatorji, če ta ne sprosti toplota, kondenzira nazaj v vodo in se vrnil nazaj v kotel. Zrak je izrinilo sistema z vročo paro. V skladu z načelom kondenzata nazaj v kotel sta dve vrsti sistemov: odprta (odpreti) in zaprta (zaprte). V odprtih sistemih je rezervoar, ki zbira kondenzat in nato vstopi v kotel. V zaprtem sistemu kondenzata samodejno vrne na široko cevi kotla.

Pomembno! Para ogrevanje se ne uporablja v zasebnih domovih. "Parna" pomotoma imenuje "voda" ogrevanje. Dejstvo je, kotel za parno gretje je ogromen stroj, velikost prostoru, je zelo težko upravljati, pa tudi nevarno. Takšno ogrevanje se uporablja le v podjetjih, kjer proizvodne potrebe zahtevajo parov. Tudi v tem primeru se oddajajo toploto elemente skrbno izoliramo iz človeške, saj je temperatura pare 115 ° C.

Air ogrevanje zasebne hiše

Air ogrevalni sistem lahko opremljena v hiši le v fazi gradnje v končnem večstanovanjski stavbi, je nemogoče.

načelo operacijskega sistema je naslednji: vir toplote segreje zrak, ki se nato dvigne skozi zračne kanale v prostoru, ki je pod stropom, tako da se premakne hladen zrak ujet blizu okna ali vrat. Hladen zrak je prisiljen v kanale, ki vodijo do vira toplote. To se zgodi, kroženje, ki je lahko gravitacijska ali prisilno.

Obtokom nastane zaradi temperaturne razlike, če je količina toplega zraka dovolj veliko, da izpodriva proti hladnih zračnih kanalov. Pomanjkljivost te metode je v tem, da se odprta okna ali vrata kroženje moteno.

Za prisilnim kroženjem se uporablja za izboljšanje ventilatorja zračnega tlaka.

Slika prikazuje ogrevanje zasebno hišo s pomočjo zraka.

Air ogrevanje zasebne hiše

Vir toplote lahko spali zemeljski plin, kerozin ali dizel. Tako se lahko zemeljski plin bodisi na spletu, in balon. Izdelke izgorevanja zapustijo dimnik.

Da osvežimo zrak v sistemu primešamo dovod zraka, ki se lahko izvajajo zunaj prostorov.

V vodi je lahko izdelan iz kovine, umetne snovi ali tekstila in tudi krožno ali pravokotno obliko. Glede na strukturo kanalov so toga in prilagodljiv. Mejijo na zunanjih stenah ali neogrevanih prostorih, vodi mora biti vedno izolirana. Za pravilno izračunati, kako je treba postaviti sistem zračnega ogrevanja doma, kakšna bi morala biti velikost kanala, kar je topologija omrežja, se posvetujte s strokovnjakom. Izgradnja takega sistema za dvonadstropno hišo lahko stane 11.000 USD

Električno ogrevanje zasebne hiše

Ogrevanje hiše z električno energijo mogoče doseči na več načinov: s pomočjo grelniki plošče, sistemi "topla tla", dolgovalovno infrardeče grelniki (Strop).

Električni kotel

.Yap-naslov-block__text, .yap-naslov {
font-size: 17px pomembno ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-navpično .yap-Naslovno-block__text {
font-size: 17px pomembno ;!
}

Ogrevanje hiše z električno energijo, ne more biti imenovan gospodarno. Včasih celo opremljen z ogrevalnim sistemom tople vode in ga povezati z Kotel deluje na elektriko. Ta metoda ima veliko pomanjkljivost: veliki stroški energije in toplotnih izgub. Zato je električni kotel svetovanja nameščen za rezervo, poleg plin (če plinskem ventilu).

Toda, če ni na voljo drugih virov energije, moramo uporabiti tisto, kar imamo. Potem, bolj gospodarno in smotrno uporabo ne kotel in takoj Grelniki.

Ogrevanje zasebnih domovih s pomočjo grelcev plošče

Za izračun števila potrebnih naprav, morate vedeti, koliko prostora in stopnjo toplotne izolacije. Na primer, za 100 m2 ogrevanje doma, z višino stropa 3 m, prostornina 300 m3 pridobljeni, če sobna slaboizolirovannoe, njegova ogrevanje povpraševanje 40 W / m3. Skupaj pomnožite količino prostora, da je treba za pridobitev 12.000 vatov. Ta zahteva se lahko izpolni z določitvijo 4 konvektor 2,5 kW vsak konvektor 1 in - 2 kW. Strošek opreme je okoli 1300 - 1500 USD To je občutno manj, kot je izboljšanje ogrevanje vode s plinskim kotlom, vendar je veliko manj stroškovno učinkovit vir energije pri plačilu.

sistem

Slabost uporabe grelnikov plošči je neenakomerna ogrevanje prostora: tla blizu hladnega in vročega zraka nabira v bližini stropa. Da bi se enakomerno segreva prostor, lahko po želji nastavite sistem "topla tla".

Vožnja sistem zasebnih domov za ogrevanje z hladilne tekočine

tople vode sistem je lahko Enokrožni ali dvojno vezje. Single-uporablja samo za gretje, dvojno ogrevanje in toplo vodo za gospodinjske namene. V praksi, v zasebnih domovih pogosto postavljajo dva sistema z eno vezje: eno - predvsem za ogrevanje vode, drugi - za ogrevanje. To je priročno, s tem, da je drugi kotel ne deluje na trgih zunaj ogrevalne sezone.

Po načelu pretoka vode v sistemu razlikovati med enim cevi, dveh cevi in ​​kolektorja sistema.

Ogrevalni sistem cevi za vodo

Sistem eno cev ogrevanje

cevni sistem voda prehaja zaporedoma iz ene radiator v drugo. V vsakem naslednjem temperaturi hladilnika hladilne tekočine je manjša in manjša. V slednji morda ne bo zadostovala za ogrevanje prostora. Ta sistem je skoraj nemogoče, da se prilagodijo tako, da blokira dostop do samega radiator, blokirati dostop do vode za vse ostale. Tudi, če je radiator je v okvari, morate popolnoma izklopite sistem, play off vodo, in šele nato ga spremeniti v novo ali popraviti.

Ogrevalni sistem cevi za vodo

Sistem Dvocevni ogrevanje

Cevni sistem je sposoben višje kakovosti ogrevajo hišo, saj vsak radiator primeren dve cevi: ena - z vročo vodo, skozi drugega - zapusti ostyvshaya vodo. V tem tople vode je cev priključena na vse radiatorje hkrati. Če ventili prednji del vsakega radiator nastavljen, lahko onemogočite koli sistema radiatorjev. V zadnjem radiatorju, ki ustreza cev z vročo vodo, bo temperatura manjša kot v prvem, vendar izguba bo zanemarljiv v primerjavi s sistemom enem cevi.

Sistem razdelilnik za ogrevanje vode

zbiralni sistem ogrevanja

Razdelilni sistem predvideva, da gredo od zbiralnega cev za vsak radiator posebej: ena - z vročo vodo, po drugi voda ohladi se vrne. Ta sistem omogoča nastavitev temperature v vsakem prostoru in tudi enostavno zamenjati ali popraviti kateri koli del sistema, ne da bi izklopom ogrevanja. Razdelilni sistem - najbolj napreden. Edina pomanjkljivost: namestitev dodatnega kolektorja omare in velik pretok cev.

Vgradnja sistema zasebnega kurilnega

Najprej se morate odločiti, kakšen sistem ogrevanja je najbolje narediti v posamezni hiši. Najbolj optimalna rešitev bi bila namestitev sistema, nosilec energije, za katero je bolj dostopen in stroškovno učinkovito, ekonomično ogrevanje zasebni dom za mnoge, je zelo pomembno. Na primer, če je hiša napaja s plinom, je mogoče namestiti sistem za ogrevanje vode z dvema kotli: A - plin (glavna), drugi - električni (rezervnih) ali trdo gorivo, tako da je v primeru višje sile popolnoma hlapna.

V naslednjem koraku bi moral biti, da se obrnete na projektno pisarno, ki bo pripravila ustrezne izračune, projektno dokumentacijo in risbe na domu ogrevanje. Šele nato lahko pridobijo potrebne opreme in materialov.

Kotlovnica v zasebni hiši

Prva stvar, nameščen kotel. Za vsa kotle, kjer so produkti izgorevanja, razen električne mora opremiti kotla. To je poseben prostor ali prostor v kleti, ki je dobro prezračevanje. Kotel je nameščen na razdalji od stene, da se omogoči enostaven dostop. Tla in stene okoli kotla je obložena z lomljivo snovjo. Iz kotla na ulice izhod dimnika.

Razdelilna omarica - Namestitev

Nadaljnje vgradnja ogrevanja v domu, je za namestitev obtočne črpalke (če je potrebno), distribucijski razdelilnik (če je na voljo sistem), merilne in kontrolne naprave v bližini kotla.

Polaganje cevi za ogrevanje v zasebni hiši

Šele potem vodijo cevi iz kotla za namestitev mestih radiatorji linije. Da imajo cevi skozi stene, bodo morali narediti luknje v njih, da je po odseku cevi je potrebno za pokritje cementno malto. Spojina cev izdelani iz materiala, ki temelji na predelavo.

Povezovanje radiatorjev

Vsaj nameščeni radiatorji. Ti so postavljeni na oklepaju je obvezna pod okensko odprtino. Če je velikost odvod toplote ne zadošča za zapiranje odprtine, namestite dve radiator ali graditi odsek, če je to mogoče. Razdalja od tal mora biti 10 - 12 cm, od stene 2 - 5 cm in s polico za radiator -. 10 cm Na vstopu in izstopu radiatorje nastaviti stop in regulacijska oprema in temperaturnih senzorjev, da bi lahko za uravnavanje temperature in blokirajo pretok vode.

Po vseh konstrukcijskih elementov, ki stiskanje sistem. Prvi zagon kotla je možno le v prisotnosti organizacije plina.

Na koncu je treba opozoriti, da je ogrevalni sistem bolje izbrati na podlagi dveh dejavnikov: od razpoložljivosti in nizkimi stroški energetskega vira in avtonomije sistema v primeru višje sile. Namestitev sistema ogrevanja na domu - je tako pomembna in zapletena, da je ni priporočljivo izvajati sami. Vsaj najpomembnejši - morajo izračuni, programi in projekti, ki izpolnjujejo strokovnjaki. In da bi rešili, lahko poskusite izvesti namestitev elementov sistema sami, vendar pod strogim vodstvom mojstra.


Like this post? Please share to your friends: