Uppvärmningen av damm – särskilt material, tips, anvisning

Funderar på att bygga ditt eget hem, framför varje master, förr eller senare frågan om valet av material. Och det gäller inte bara att köra uppförande av byggnader, men också av den produkt från vilken isoleringen är installerad. Moderna isolerings marknader erbjuder ett enormt utbud av olika material, från mineralull och extruderad polystyren efterbehandling. Men även den dyraste materialet inte garantera full bevarande värme, utan onödiga förluster, medan budgeten för sina inköp minskas betydligt. Många experter alltmer börjat återgå till de sedan länge kända, men så småningom glömda metoder för värmeisolering av byggnader. Och framför allt, talar vi om golvet isolering, tak och väggar med hjälp av träflis eller spån. I artikeln diskuteras om sågspån isolering av huset.

innehåll:

 1. Funktionerna och sorter av sågspån
 2. Isolering av taket för sågspån
  • milstolpar
  • Val av sågspån och metoder för fyllning
  • torra metoden
  • Värme anmälningar med cement
 3. Uppvärmningen av golvet med sågspån
  • Värmande lera med sågspån
  • Torra metoden om sågspån
 4. Wall isolering sågspån
 5. Tips för hem isolering sågspån

Funktionerna och sorter av sågspån

 • Sågspån partiklar som kallas återvunnet trä som erhållits genom sågning, de externt ser ut som små papperskorgen.

 • Det är denna typ av träavfall som chips. Skillnaderna mellan dem i tillverkningsmetoden, så att chip tillverkning är nödvändig för att planet träet eller borr, den har också en något större storlek (ungefärlig längd på 3-5 cm) än sågspån.

 • Sågspån kan också vara olika fraktioner av från 5 mm till 3 cm. Längden beror på träindustrin tillverkningsprocesser, dvs vilken typ av verktyg används i varje fall.
 • Detta är ett miljövänligt material, som förutom ett lågt värde (genomsnittspris per påse är i intervallet av 10-70 rubel., Och ofta i sågverk ge dem fri) har många andra fördelar. Bland de mer betydande kan noteras utmärkt värmeisolering och ljudabsorberande egenskaper och en relativt liten andel av produkten. Princip snickare avfall av massivt trä, såsom gran, tall eller aska.

Isolering av taket för sågspån

Tak isolering frågor bör behandlas i ett privat hus byggande av något material, vare sig det är trähus, eller gjorda av tegel eller skum block. Det är genom taket finns det betydande värmeförlust, genomsnittet är ca 20%. Det mest ekonomiska sättet att isolera strukturen - ett tjockt lager av sågspån säng.

Naturligtvis, stapling träförädlingsprodukter är inte lätt. Innan vi går vidare direkt till installationen kommer att behöva spendera en hel del förberedande arbete. Först och främst, detta förfarande syftar till att skydda mot brand, liksom ett träd i nästan alla former är extremt brandfarligt, som är mycket brandfarligt och har en lång brinntid.

Material och verktyg:

 • sågspån fina och grova fraktionen;
 • sand, lera eller slagg;
 • kalk och kopparsulfat (eller borsyra);
 • Material för substratet (wellpapp eller andra material som andas, dvs med en god ånggenomsläpplighet);
 • tätningsmedel och skum;
 • flamskyddsmedel, hydrofoberingsmedel och antiseptika för trä (i fallet av innertaksplattor är inte skyddade mot mögel och mjöldagg, eld och vatten, är det nödvändigt att genomföra ett preliminärt integrerad bearbetning);
 • häftpistol och Staples till honom.

milstolpar

Allt arbete börjar med skyddet av takbjälkarna och plankor från eventuella negativa faktorer. Som regel hög kvalitet konstruktion byggd av redan behandlade materialet. Men om ett sådant förfarande har missats, av någon anledning, måste du spendera det nu.

Hur bearbeta rätt

Trä skydda integrerad struktur, med följande sekvens:

 • antiseptiska medel, förebygga förruttnelse fenomen och för att skydda mot insekter;
 • ognebiozaschitnye preparat för brandmotstånd och höga temperaturer;
 • vattentätande medel som förhindrar inträngning av fukt i trästrukturen och eluering av de tidigare deponerade medel, på samma gång vattenavvisande ämnen bör inte hindra utträde av överskott av fukt från skivorna.

Man måste vara kompatibla med varandra alla medel. Det är lämpligt att välja en produktlinje av en tillverkare.

Om substratet

 • När den önskade skydds arbete har gjorts ska tätas alla sömmar, fogar och sprickor befintliga skum och tätningsmedel. Polyuretanskum används i områden med stora luckor, små sprickor och fissurer inbäddade tätningsmedel akryl, polyuretan, eller silikonbaserad Thiokol. Den bituminösa sammansättningen, men bra för tak, men tål inte höga temperaturer, men i princip att använda den, förbjuder ingen.

 • rekommenderas inte alla slitsar endast zapenivat, eftersom på grund av den speciella strukturen hos skummet snabbt antänds, vilket är mycket farligt i fall av värmeisolering konstruktion sågspån.
 • Förutom luckor i taket, är förseglade och alla andra hål anordnade i takkonstruktionen. Detta är nödvändigt för att inte falla på aggregatet regn eller vindbyar inte inträffat höja värmeisolerande skikt. Samtidigt bör det lämna platsen genom vilken kommer att passera luften, till exempel en liten vindsfönster. En sådan åtgärd är nödvändig för att torka de staplade chipsen, såväl som för deras vädring.
 • Glöm inte beskärning utskjutande skum jäms med takbjälkar, eller i framtiden på dessa platser förblir tomma, vilket skulle gå igenom värmen och bli kall. När alla hål i taket inbäddade, skumtätningsmedlet och kilned och inriktas, kan substratet läggas. Detta förfarande är nödvändigt för att säkerställa att små skräp från sågspån inte duschat från taket och inte skapa ytterligare damm i huset. När allt kommer omkring, oavsett hur noga inte förseglade alla sprickor inte utesluter möjligheten att deras förekomst, så du bör fela i förväg.
 • Underlaget måste vara nödvändigtvis parapropuskaemymi egenskaper eller varm luft och ånga, stiger upp, kommer de att fångas mellan brädor och material som bildar onödig kondensat, och ytterligare ej möjlig utveckling av bakterier, mögel och röta, dvs felet av hela strukturen.
 • Papp passar alla från gamla lådor, förpackningar och så vidare, huvudsaken är att det var torrt.

 • Innertaksplattor rengörs från smuts och damm och är i flera skikt staplade kartongark. Material ska ha överlappande 15-30 cm mellan svetsar av misstag falla sågspån. Vidare, är det alla lederna i substratet säkras genom klamrar önskvärt att placera dem på ett litet avstånd från varandra och säkerställa att infångade alla skikten av kartong. Tunn kartong bäst placeras i 2-3 lager. Kanterna är i kontakt med exponerade balkar, och fasta hängslen, och sedan runt perimetern pass tätningsmedel eller monteringsskum.

Val av sågspån och metoder för fyllning

 • Spånskiva material som krävs för att välja en torr eller något fuktig, med ingen lukt ovanlig trä. Det är bäst att förbehandla sågspånet lösningar flamskyddsmedel och antiseptiska medel. När massan är torr, kan du lägga in i den 10% kalk (fluff) och en liten kopparsulfat (eller borax), kompositionen som skall blandas noga.
 • Det finns flera sätt att värmeisolering installation av avfall spånskivor industrin. Sågspån kan återfyllas i ren torr form, och blandas med cement och späddes med vatten (antingen initialt appliceras vått material). Med cementblandningen ska fungera så snabbt som möjligt, eftersom det fryser i 30-60 minuter, sedan försiktigt packas det har inte kommit ut.

torra metoden

 • För torr sågspån rekommenderas att fylla i de två lagren. Det första består av en större fraktion eller spån, och en andra är fylld med de mest grunda produkterna. En sådan åtgärd kommer att bidra till att undvika onödig damm i huset, som kan uppstå på grund av återfyllning endast liten del av små produkter.

 • Även stora marker kan inte riktigt komprimeras och det är säker på att göras för att det termiska isoleringsskiktet inte passera honom varmt och höll honom och även gav tillbaka till rummet.
 • Krupnofraktsionny materialskiktet fylls på i 10-15 cm och kompakt, staplas ovanpå det ett skikt av liten tjocklek och även sågspån noggrant pressas och luffare.
 • Det tillät lite att fukta lager för bättre krympning. I allmänhet, tillräcklig isoleringstjocklek av 20-30 cm. Det är också tillrådligt att lägga på toppen av aska, slagg (nödvändigtvis fullständigt utbränd och kyls ned form), sand eller lera. Detta är det första för att hålla värmen, och för det andra för att förhindra uppkomsten av gnagare och formverktyg utveckling.

Värme anmälningar med cement

 • Metod att montera isolering våta sågspån med cement. För att genomföra det, måste du fylla på träbaserade material, minst ett år och har sparat något fuktig sammansättning. I det här fallet, se till att kontrollera att markerna inte har fickor av bakterier utveckling, svamp eller mögel.
 • chipförhållandet mellan vatten och cement i kompositionen bör vara följande: 20: 3: 2. I detta fall är det bäst att starta en lösning i små portioner, för att ha tid att använda den. De torra ingredienserna (sågspån och cement) blandas noggrant och sedan gradvis till vatten, blandningen ytterligare försvåras.

Tips: Glöm inte att markerna måste förbehandlas på olika sätt av skydd och blandas med kalk och kopparsulfat. Om förskott sådana förfaranden inte har gjorts, bör alla lägga till beredning av lösningen.

 • Framställd isolering hälldes mellan balkarna överlappar på ett substrat eller ett skikt sand och stampas. Som ett resultat, bör vända isoleringstjocklek av 5-10 cm. Blandningen var väl gripas och efter fullständig stelning på det kan vara säkert att flytta, kommer det att pohrustyvaet bit, men bör inte prominaetsya.

 • Efter isolering som att gå normalt på ytan av vinden, är det bäst att ordna en golv av brädor eller annat fast material. Om resa ofta inte är planerad, är det tillåtet att lämna taket i ett sådant tillstånd (dvs utan att täcka isolerande skikt).

Uppvärmningen av golvet med sågspån

Uppvärmningen av golvet med sågspån - är en miljövänlig lösning, och gynnsam ur ekonomisk synvinkel, samtidigt tillåter denna metod för att skapa förutsättningar för en bekväm vistelse, minska värmeförlusterna och minska uppvärmningskostnaderna.

 • Sågspån används för att isolera golvet, som i fallet med taket isolering kräver förbehandling av gnagare, insekter och utvecklingen av patogena mikroorganismer. För detta ändamål använder vi speciella färdiga antingen torr släckt kalk och krossat glas. Det är nödvändigt att vara mycket försiktig om sammansättningen, som läggs glas. Oftast innebär detta vägrar att fluff kalk och kopparsulfat.

 • Skillnader i värmning av golv från taket isoleringen är att pour isolator gav krympning i det genitala strukturen är extremt problematisk. Därför är det nödvändigt att vara noga med att välja och en metod där blandningen så småningom kommer att minska i volym, som så småningom kommer att leda till läckage av värme. I praktiken innebär detta att möblerat våra golvskydd fryser, oftast somnar nesypuchie sågspån, och blandas med olika komponenter och därefter härdas.
 • Att bereda en sådan komposition är nödvändigt att tillsätta sågspån gips eller cement. De rekommenderade proportionerna: 85 vikt-% är sågspån, 5% gips och 10% släckt kalk eller kalk kitt (som kräver dubbelt så många än torr kalk). Glöm inte att gipset grips nästan omedelbart att förlänga giltighetstiden för ett litet plåster lösning kan ersätta cement, som har dock lite tid i livet, men ändå är det mer än en gipsblandning.
 • det inte är nödvändigt att torka spånen före blandning, kokning värmare står i små portioner och blanda väl alla ingredienser. Om flisen verkar vara alltför torr, varefter blandningen dobavlyut lite vatten eller kalkmjölk. Kontrollera tillgången kan framställas genom att komprimera sammansättningen i hand - om klump inte falla sönder och inte sprida sig, och håller sin form väl, alltså mass redo.
 • Om isolerade golv redan är i operativ användning, som täcker golvet avlägsnas, de överlappande primrar bearbetade antiseptiska och fukttäta mastix och sedan staplas substratmaterial eller en ångspärr film.

.yap-titel-block__text, .yap-title {
font-size: 17px viktigt ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-vertikal .yap-titel-block__text {
font-size: 17px viktigt ;!
}

 • På toppen av substratblandningen framställs noggrant placerade och grundligt kompakt sågspån, bäddhöjd är ca 10 cm för första våningen och upp till 20-30 cm för mellanliggande golv, som skall prövas, när den stiger till en höjd på andra våningen golv.
 • När massan av noggrant rammade bör det lämnas att härda är mognadsperioden från 2 veckor till en månad.

Värmande lera med sågspån

 • En metod för att värma ett golv med en blandning av sågspån med lera. Denna metod innefattar monteringen, som substrat, vattentätt material, exempelvis polyetenfilm av stor tjocklek (150-220 mikron). Det är på grund av denna funktion, denna teknik är inte lämplig för värmeisolering av taket, som i den termiska isoleringen av taket måste vara tillgängliga material som andas lätt permeabla för vattenånga och inte bildar kondensatet, vilket undantagslöst leder till bildningen av mögel och röta.

 • Filmen kan vara fast vid betongbasen eller monteras på en yta av trä. Detta kommer att hjälpa till att hålla det på rätt plats, utan att blanda. Staplade substrat överlappning för att undvika läckage av lösningen, som en blandning av lera och sågspån kommer att vara i ett tillräckligt flytande tillstånd.
 • Behöver för att blanda lera och vatten. Konsistensen hos lösningen bör likna flytande grädde. Det vill säga, 100 liter vatten 5-6 hinkar med lera (viktigt att styra tjockleken, beroende på materialet). Att röra om blandningen av sågspån, är det bäst att använda en betongblandare eller en bländare konstruktion. Knådning rekommenderas att gradvis ta 1-2 hinkar flytande lera och sågspån sattes till tills blandningen tjocknar.

 • Tillämpa sådan bör vara jämnt värmas upp till 10 cm i tjocklek. Det kan pressas platt slät yta av föremålet med en stor volym (t ex en bred träskiva eller sköld).
 • Att hälla blandningen kräver från 7 till 15 dagar, beroende på temperatur och fuktighet. Zasyhaya kan bildas på ytsprickor som lätt reparerade alla samma lera. Även om det antas att det finns en sådan värmare i en fuktig miljö bör omfatta den med vattentät mastix. Vidare är det möjligt att lägga golv och trägolv används.

Torra metoden om sågspån

 • Han föreslår enheten upphöjda golvet. Sågspån behandlas med antiseptiska medel och flamskyddsmedel. Detta kan göras genom att hälla den torra vikten av den skyddande lösningen och blanda noggrant vattning att varje partikel var täckt medel. Efter värmaren har upprättats för att starta enheten golvet.
 • För att göra detta, alla trävaror (loggar, bjälkar) också omfattas av skyddskonstruktioner. Efter det är basen monterad blister golvbrädor och tätskikt läggs på det. Ovan Gidrobarer återfyllt sågspån tjocklek av åtminstone 10 cm. Rekommenderade skjul damm kalkmjölk (kalk, späddes till en mycket flytande tillstånd). Detta kommer att öka isoleringen motståndet mot biologisk nedbrytning.

 • Det är värt att notera att det varma golvet med sågspån för efterföljande genomförande av skriden är inte tillåtet. Eftersom detta skikt har en låg hållfasthet och kan ge en avsevärd krympning. Innan om att göra täckfärg, måste du ge tid för utförsel av fukt, vilket är ungefär 2-4 dagar. Det är också möjligt att under den tilldelade tiden kommer sågspån krympning av 2-3 cm. Dvs det följande vara antingen hälla ytterligare skikt eller i det skede då fyll omedelbart göra dess tjocklek i intervallet 12-14 cm, vilket är mer optimal. Dessutom kan det finnas en krympning under det kommande året.
 • Om markerna inte har en bra vattentäthet och ventilation (gapet mellan det färdiga golvet och lagret av isolering), sedan snart de kommer att förlora sina värmeskärmningsegenskaper. Därför är det nödvändigt att reflektera över scengolvet byggplanering.

Wall isolering sågspån

 • Den mest komplicerade proceduren anses vara väggisolering, eftersom det är nödvändigt att bygga ett ramverk som är tilltäppt med sågspån och komprimeras manuellt. För om i ramens väggar ska upphandla krupnofraktsionnye anmälningar. Om du tänker att torka styling måste isoleringsmaterialet vara väl torkad och fri från fukt.
 • Blandningen är tillverkad av träflis, kalk, gips eller cement (som gipsbaserat material kommer att få arbeta med mycket snabbt, och koka den i små portioner), samt med tillägg av den antiseptiska. Blanda väl fuktad massa, hälls i den förberedda ramen och grundligt komprimeras för att förhindra ytterligare sättningar. Gips- eller cementkomposition med tiden, dra all tillgänglig fukt och binda till en monolit massa.

 • Mellan väggen och isoleringen måste placeras tätskikt material som har ångpermeabla egenskaper. Från kvaliteten på kompaktering och bulkdensitet beror på effektiviteten av isoleringen och graden av krympning. I dåligt komprimerat lager kan visas tom, vilket innebär att i dessa platser i framtiden kommer oundvikligen uppstå värmeförlust.
 • Blandningen läggs skikt av 20-30 cm och stampas, sedan fylla upp nytt lager av samma höjd och sedan försiktigt pressas och så småningom fylla hela utrymmet. Tjockleken av värma varierar beroende på syftet med konstruktionen och dess läge (klimatzon). Så, i huset av en säsongs uppehållstid tillräcklig skikt av 15 cm, om detta är en stor hus, och för att upprätthålla en behaglig temperatur på 25-30 cm krävs väggisolering. Ramen kan vara gjord av träplankor avsnitt 100x50 mm.
 • Härdning massa i väggen börjar 1-2 veckor, äntligen förstått inom en månad. Under hela denna period, är det önskvärt att upprätthålla den relativa fuktigheten i inte mer än 60-70% och en temperatur inom området 20-25 grader, och även för att ordna den regelbundna ventilation av rummet. Om det under denna tid kommer att vara ogiltiga, då är det bättre att omedelbart fylla och först därefter gå vidare till ytterligare bearbetning av väggarna.

Tips för hem isolering sågspån

 • Till isolering av sågspån eras så länge som möjligt, inte angrips av gnagare och var skyddade från utveckling av mögel och bakterier, är det nödvändigt att lägga till den totala vikten av 5-10% av den torra kalken.
 • bör uppfylla kraven brandsäkerhets för isolering av sågspån, träbyggnader. Det vill säga, på den plats där skorstenen, skorstenar och elledningar måste vidta ytterligare skyddsåtgärder - att ordna delar upp områden där istället för Sågspån vara något annat icke brännbart material, för att dölja ledningarna i speciella lådor eller metallrör, sprida utlopp plats och växlar med icke-brännbart material.

 • Om du köper kartong verkar dyrt förfarande, är det möjligt att hitta ett fritt sätt för leverans. Nog att gå till närliggande butiker, stormarknader och be dem onödiga lådor. Dessutom kan och sågspån erhållas kostnadsfritt: fråga runt grannarna som är involverade i byggarbetsplatsen, eller gå till närmaste sågverk och sågverk, är att de ger bara slösa bort en pickup.
 • Efter ett år eller två efter utläggning av torra sågspån, de krympa lite, och det rekommenderas att hälla lite extra lager för bättre isolering.
 • Färsk sågspån innehålla substanser som stör en bra gäng av cement och vatten, och följaktligen kommer den kokta blandningen inte har de nödvändiga egenskaper. För att undvika detta är det rekommenderat att använda sågspån, ligga ner i minst 2-3 månader. Om byggnaden är ett akut behov, kan kompositionen sättas till flytande glas.
 • Om vi ​​jämför anmälningar med andra värmare, den närmaste av värmeisolering och ljudisolering egenskaper hos mineralullen till dem. Konsumtionen av dessa två material ungefär samma, men träflisen - en naturprodukt, miljövänlig och säker.
 • Den största nackdelen med spånskiva produktion - är dess brandfarlighet och skador av gnagare. Men dessa brister kan lätt avlägsnas med användning av olika skyddande medel. Vidare, för samma ändamål praktiseras tillsats av kalk, gips eller cementkompositionen, kopparsulfat och borsyra. En sådan massa "för hårt" gnagare och icke brännbart och stöder inte förbränning.

 • Det är bäst att arbeta med att lägga isolering för att hålla under sommarsäsongen, eftersom det var vid den här tiden kan väl torr blandning, och därför att undvika problem med utvecklingen av alla typer av bakterier och mögelbildning.
 • Chips varierar i storlek, och ju mindre de är, desto större är behovet av vatten för att fukta blandningen. Och när de används färska chips, tar det mer cement, vilket avsevärt minskar isolerande egenskaper.
 • De främsta fördelarna med träprodukter kan kallas tillgänglighet, kostnad, hållbarhet och enkel installation.
 • Genom att köpa sågspån, bör vara att stoppa valet på srednefraktsionnom material som en fin produkt är mycket svårt att arbeta med på grund av den stora mängden damm och grov fraktion inte har goda värmeisolerande egenskaper. Det är bäst om avfallet från styrelserna förbi förberedande torkkammare, men om dessa marker är mycket svårt att komma dit och avfall från stockar av naturliga fuktighet måste chips sättas under trädkronorna och lite torr, inte gömmer sig i något sätt.
 • För uppvärmning av huset kommer att vara det bästa alternativet barrträd sågspån eftersom de redan innehåller ett harts som stöter bort insekter och gnagare. För uppvärmning andra jordbruksbyggnader, inklusive bad, lämplig avfall från lövträd (t.ex. aska), men de ska blandas med konserveringsmedel eller aska.
 • Det är bättre att inte förvärva alltför smutsiga sågspån, om skräp är närvarande, väljs den antingen manuellt eller siktades genom en sikt konstruktion.
 • Lägga i Bluestone eller borax, glöm inte att denna kemikalie giftigt ämne och definitivt vidta nödvändiga säkerhetsåtgärder till, först och främst, det hänvisar till handskydd och luftvägarna.
 • Om blandningen är förberedd för isolering isolering bad, är det bäst att inte använda kopparsulfat, eftersom vid upphettning avger den giftig rök.

Sågspån används i byggandet av hus och byggnader för hushållsändamål. Det är ekonomiskt och miljövänligt material. Det används för isolering av tak, väggar och golv, både i ren form och med tillägg av olika komponenter. Vi kan säga med fullt förtroende för att det är ett bra sätt att förbättra den termiska och ljudisolering, men endast under förutsättning att följa vissa regler.


Like this post? Please share to your friends: