Montering av väggskåp på väggen

Alla moderna kök apparater har i kompletta väggskåp. De tillåter dig att spara utrymme, med en god kapacitet. Beläget i ögonhöjd, dessa skåp är mycket bekvämt i drift och de är alltid fylld med en massa saker, att skapa en allvarlig belastning på gångjärnsmekanismerna. Därför är det mycket viktigt att få fram tillförlitliga och högkvalitativa fästelement till skåpet väggen.

Soderazhnie:

 1. Val av provet höljets höjd
 2. Befintliga mekanismer provskåp
  • monteringsplatta
  • Möbler gångjärn
 3. Utformningen av skåpet bakre vägg
 4. Hur man fäster skåpet på väggen med en monteringsplatta
  • förberedande arbete
  • instrument
  • Hur fixar skåpet på väggen - steg för steg guide

Val av provet höljets höjd

Innan du börjar montera väggskåp på väggen, måste du välja rätt höjd för deras prov. Det bestäms på basis av det viktigaste kriteriet - tillväxt kök ägare. Den genomsnittliga avstånd av ca 50-60 cm från bordsskivan till botten väggskåp. Enligt statliga normer, detta värde uppnå nivån på 45 cm.

I fallet där positionerings hängande förvaringsskåp krävs över kylskåp eller på den höga ugnen, då höjden av dessa objekt och bestämmer den önskade nivån av provskåp.

Befintliga mekanismer provskåp

Tillämpningen av moderna fästtillbehör förenklar arbetet, som är associerad med provet av köksluckor. Den tillåter dig att fixa några fel i tillämpningen av märkning och ökar styrkan i hela strukturen. I detta arbete kommer det att ta en hel del, och allt arbete kan göras oberoende av varandra, utan att någon hjälp.
För fixering av skåpet i väggen, används mest speciellt beredd rack och en anordning som kallas en hake.

Gångjärn utrustad med en krok, som är monterad inuti skåpet till sidoväggen och förblir osynlig från utsidan.

monteringsplatta

Det första sättet är kopplingen till monteringsplattan.

Fördelarna med denna metod:

 • allt arbete kan mycket väl utföras av en person, så det finns ingen anledning att stödja skåpet, när du är klar räknar. Detta förenklar uppgiften, och även gör det möjligt att hänga skåp med hög noggrannhet;
 • Tack vare den speciella justeringsskruvarna, kan skåp layout ändras genom att göra dem högre lägre, och är också nära väggen eller ut ur den. Denna mekanism tillåter nästan exakt rikta skåpet, det är ganska svårt, och med hjälp av konventionella gångjärn och är inte alltid möjligt,

 • på bussen för montering av skåpet är särskilt tillverkade skåror, genom vilka kan enkelt justera dess längd;
 • all nödvändig installation kan utföras även när köksförkläde redan fäst;
 • Inget behov av att använda trottoaren för anpassning;
 • helt enkelt inte bara spåra montering, men också att demontera. I grund och botten Hitch köksskåp, på ett sätt, på mindre än 1,5 timmar.

nackdelar:

 • huvudsakligen den höga kostnaden för hela uppsättningen, vilken innefattar monteringsskenan och hake. Men det är inte så allvarligt problem, med tanke på att som ett resultat av att spara en hel del tid,
 • en annan nackdel med detta förfarande är att på grund av isärglidning av skåpet till väggen i den övre delen litet spel märkbar.

Möbler gångjärn

Den andra metoden är billigare, men det kommer att ta längre tid, dessutom behöver ytterligare hjälp. Det loopar och fästelementen, som skall användas.

Initialt den övre gränsen bestämmes och appliceras på den horisontella linjen längs längden av alla skåp som suspend krävs.

Därefter nivån bestäms av noggrannheten hos ansiktet (det finns fall där resultatet förvrängda på grund av ojämna golv).

På den resulterande linjen indikerat första punkten är ett hål med hjälp av en borr eller stansaren tillika installerade fästanordningar. Då skåpet tas, och tillfälligt för att bestämma platsen för nästa fixtur med absolut precision. Det ska inte styras av en enda snittade linje, men planhet höljet är nödvändig för att kontrollera nivån.

Alla efterföljande processen är liknande. När alla skåp är anslutna och deras positioner verifierad nivå, kan du fortsätta att blanda dem i klädsel skruvar sinsemellan. Slutskedet av arbetet är installationen ansluter den dekorativa taklisten, som är skruvad till den övre basen med hjälp av skruvar.


Nu är det bara hänga fasader, installera hyllor för att se om dörrarna fungerar, och vid behov, korrigera felet med hjälp av justerskruvarna. Hela denna process kräver koncentration och bra uppmärksamhet, liksom klok assistent, utan hjälp av vilket är ganska svårt att korrekt beräkna det nödvändiga avståndet i fästanordningen.

Utformningen av skåpet bakre vägg

Framsteg från vikten beror på utformningen av den bakre väggen av väggskåp.


I det första fallet den bakre väggen spikas på naglar och har inga urtag. Därför när anknytning till fästet kommer den övre delen inte passar tätt och skåpet kommer sluttande. För att undvika detta, bör botten av skåpet anordnas för inbuktningen, vilket motsvarar bredden av monteringsplattan. För att göra detta, kan du spika en tunn skena eller för att beräkna höjden av sin provet så att han "kom" till köket förkläde. I det senare fallet bör fästena redan vara gjort under ett kök förkläde.

.yap-titel-block__text, .yap-title {
font-size: 17px viktigt ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-vertikal .yap-titel-block__text {
font-size: 17px viktigt ;!
}

I det andra fallet den bakre väggen är fäst med urtaget.

Denna konstruktion väggskåp är mer praktiskt, eftersom det tillåter dem inte bara att hänga i överlappning på köks förkläde, men rumpan. Men när du installerar skåp utan överlappning, är det viktigt att plattan låg helt platt, så även en liten förskjutning omedelbart rusade in i ögonen.

Hur man fäster skåpet på väggen med en monteringsplatta

förberedande arbete

 • Det är önskvärt att ha släta väggar i linje;
 • om operationen utförs på köks hörn skall den vinkel som bildas av väggar vara exakt 90 grader;
 • allt arbete på elinstallationen, placering utlopp för att dra slutsatserna från de övre lamporna måste fyllas;
 • Det följer också omedelbart att förbereda väggen, vilket kommer att vara hängda skåp. Det bör målas eller täckas med tapeter och gå vidare till fixa ett kök förkläde. Eftersom de etablerade garderober göra allt detta kommer att bli mycket svårt.

instrument


För att kvalitativt hänga köksluckor till hands måste du ha följande verktyg:

 • Drill - kan vara elektrisk eller manuell. Det är nödvändigt att borra hål för fästelement. Om du måste arbeta på en stödmur, kommer den att behöva en borr eller stans med denna funktion;
 • nivå;
 • roulette;
 • skruvmejsel;
 • en hammare;
 • clamp - ett hjälpverktyg, som kommer att krävas, om så önskas, för att ansluta lådor tillsammans för att skapa effekten av soliditet av hela strukturen;
 • Om installationen utförs på ankaret, måste det sootvetsvubschego nyckel storlek;
 • och naturligtvis, att behovet av att förbereda det nödvändiga antalet fästelement. Att fixera satser av skåpen som behövs skruvar (som regel, tillverkare av komponenter i väggskåp). För att fixa däcket monterat på väggen behöver skruvar och pluggar. Om så önskas kan du köpa en speciell slips att säkra skåpen till varandra.

Hur fixar skåpet på väggen - steg för steg guide

I första hand med hjälp av ställskruvar som är nödvändiga för att fixera hakarna i mittläge. Efter att deras insida är fäst på sidoväggarna så att kroken kikar ut endast 2-3 mm och kan fritt cling fäst bar.
Nu är du redo att spruta märken på väggen. Det bör styras av de grundläggande reglerna:

 • om placeringen av väggskåp beror på de stora köksmaskiner eller höga föremål, då vid tidpunkten för markup de definitivt behöver för att sätta på plats;
 • genom ett tillägg till bärskenan, är det nödvändigt att veta i förväg om skåpen installerade överlappning på köksförkläde, eller är det nära till honom;
 • fästrem bör placeras under den övre kanten av sektionen på 3-4 cm. För att beräkna detta avstånd, är det nödvändigt att fästa remmen på baksidan av höljet, så det kommer att monteras på väggen. Då blir det tydligt, hur många centimeter är skyldig att ta hänsyn till vid tillämpningen av slut markup.


Att ta alla dessa rekommendationer, med hjälp av nivån appliceras två rader, med början från köket vinkel beaktas. Av dessa visar en linje den övre kanten av gardinstången, och den andra representerar de överskåp.
Tips: För att bestämma horisontellt läge av skåpen är bättre att använda nivå, och inte mäta avståndet från taket eller golvet som en följd av fel kan uppstå. Även om det finns förtroende för att taket eller golvet smidig nog inte värt risken, annars måste du göra om allt arbete från grunden.

Övre kantremsan pressas mot de preparerade markeringslinjerna (Låg) och göra det erforderliga antalet märken för fixeringshålet.

Om väggarna är fasta och har en god bärförmåga, är det möjligt att dela upp skenan i små bitar av 15 cm, och var och en uppsättning på de platser där skyddsrum är belägna. Men om det finns ens den minsta tvivel om styrkan i väggarna, är det inte nödvändigt att dela upp järnväg, utan tvärtom, är mer motståndskraftig mot fixa det till ett större antal fästelement.

Vidare, en viss borrdiameter, i väggen prydligt gjort litet hål för att installera racket. Nedan anges några grundläggande riktlinjer:

 • kan man ofta stöter på ett sådant problem, när i början av borrningen borren när den hoppar. För att eliminera detta obehag små fördjupningar görs i borrområdet. De är gjorda med hjälp av en hammarslag på piercer eller med sin frånvaro i kraftig spik;
 • om under borrning väggen smular, sedan att börja är att göra ett hål något mindre diameter, och sedan expandera dess borrstorlek. Således visar det sig mycket noggrant;
 • att mäta djupet av borrning, tas skördas dymling appliceras för att borra och noggrant lagrad önskat avstånd. Om hålet redan har gjort och det var tur hammare kontakten i det, måste du se till att djupet är tillräckligt. För djupt hål kommer att göra jobbet obekväm;
 • i betongväggen tillräckligt hårt för att borra ett hål, även med hjälp av en borr med pobeditovym spets. Därför, i avsaknad av stansen behöver inte stark par piercer hammarslag;
 • under arbetet, bör särskild uppmärksamhet ägnas åt platser där ledningar passerar.

Då hål noggrant drivna pluggar och fästelement som är installerade på monteringsskena. På den, med hjälp av provet, monterade skåp. Deras status styrs av skruvar, som är utrustade med gångjärn mekanismer.

För att skapa effekten av skåpet i väggen behöver tätt koppla ihop dem med varandra. För att göra detta måste de fixa klämmorna i par, med start från hörnet av skåpet. För att inte förstöra deras yta, bör sätta en träkil mellan skåpet och klämma.

Nästa, borras ett hål skärnings kopplare kopplad mellan skåp. Vid borrning fram till spånplattor, ofta flisas.

För att förhindra detta problem, måste du tillämpa en av de två följande sätt:

 • på platser där kommer borren, är det nödvändigt att kraftigt pressa ner en träbit (den tjockare, desto bättre);
 • inledningsvis borras ett fint genomgående hål och sedan borra den önskade diametern, det expanderar på båda sidor.

I detta monteringsväggskåp komplett återstår det bara att installera hyllor, säkra dörrarna och justera dem med skruvarna som finns på gångjärnen.


Like this post? Please share to your friends: