Värme privata hem med sina egna händer från A till Ö

Borta redan är de dagar då det enda sättet att värma ett privat hus var en spis. Det är på grund av bristen på full värme och varmvatten, många vill inte leva utanför staden, på väg in i bekväma lägenheter. Men fördelarna med civilisationen nås och herrgårdar. Modern teknik och material gör det möjligt att utrusta uppvärmning av privatbostäder med sina egna händer, att inte längre uthärda svårigheter. Nu bekvämligheter i ett hus på landet blir inte värre än staden. Det finns flera sätt att göra ett värmesystem i ett privat hus, som är olika strukturella element och energi. På dem kommer vi att täcka i denna artikel.

 1. Vad kan vara ett privat hem värmesystem
  • Varmvatten privata hus
  • Steam uppvärmning privata hus
  • Air uppvärmning privata hus
  • Elvärme privata hus
 2. Att köra ett privat hem värmesystem med kylvätska
  • Vattenuppvärmningsrörsystemet
  • Vattenuppvärmningsrörsystemet
  • Grenrörs vatten värmesystem
 3. Installation av ett privat hem värmesystem

Vad kan vara ett privat hem värmesystem

Den första uppvärmningssystemet skiljer sig i den typ av kylmedel, och som direkt värmer upp rummet, ger upp värme. Skilja vattensystem, ånga, luft, elektrisk och brand. Senaste genomförs i braskaminer och rysk rå. I områden där värme realiseras ett sådant sätt, är den värme som fördelas ojämnt våningen nära den kalla luften nära värmekällan (ugn), varm och kall luft på avståndet. I princip kan ett litet hus vara ganska varmt och kvaliteten spis, men vi kommer inte att fokusera på dessa system, och prata om dem som har möjlighet att ge en mer jämn uppvärmning av det stora huset.

Varmvatten privata hus

vatten värmesystem är en sluten slinga, som cirkulerar varmvattnet. Som pannan värmeelementet skjuter ut från det hemma divergerar tube radiatorer i varje rum, genom vilken varmvatten och avger värme. Med varmt vatten återigen återförs till pannan där den upphettas, och cykeln upprepas.

En gas värmepanna

För att passa pannvattensystem på alla tillgängliga bränslet. De vanligaste är gaseldade pannor, eftersom de är ekonomiska. uppvärmningsanordning i ett privat hem med hjälp av naturgas är endast möjligt om huset förs naturgasledning. En annan nackdel är att gaseldade pannor kräver regelbundet underhåll och kontroll av specialtjänster. Dock är gas uppvärmning stor efterfrågan.

fastbränslepanna

Om negazifitsirovannyh område, kan du använda fastbränslepanna (kol, trä, lastpallar). I detta fall kommer systemet helt autonomt och oberoende av tillförseln av primärenergi. Men för lagring av fasta bränslen kommer att vara utrustade med en bekväm och torr lagring.

oljepannor, t ex diesel, kan också användas för uppvärmning av vatten. Denna metod har flera nackdelar: mycket dyra dieselbränsle, visar värme ut oekonomiskt behov nedgrävda i marken tanken, att trots alla försiktighetsåtgärder, en brandrisk för bränsle.

elpanna, ansluten till en central strömförsörjning, kommer den också fungera bra. Men om du redan har beslutat att använda el som energikälla, kommer det vara lämpligt att installera elradiatorer att direkt omvandla elektrisk energi till värmeenergi utan förmedling av vattnet.

Allt för en fullt autonom uppvärmning är möjligt att använda alternativa energikällor, sol och vind växelriktare, mini-vattenkraftverk och mer.

Pannan utgång väljs beroende på vilket område av huset. Prov egenskaper kan hittas i tabellen.

Bords värmepanna kapaciteter

Vattenuppvärmningssystemet kan cirkuleras såsom vatten och frostskyddsmedel. Också kan systemet vara ytterligare element för dess justering. Expansionstank tjänar till att samla upp överskott av vätska, termostater som behövs för att styra temperaturen före varje radiator, cirkulerande vatten pump för påtvingad rörelse används inte alltid, såväl som de automatiska ventilerna luftventilerings, avstängnings och säkerhet.

Varmvatten privata hus

Om du undrar hur mycket värme privata hus, då kan du räkna ut det själv. Först måste vi bestämma vilken typ av energikälla. Vi anser att fallet med gaspanna. Så vi behöver köpa en panna, rör, radiatorer för varje rum, expansionskärl, ventiler, kopplingar, alla nödvändiga medföljande material. Men innan de köper allt borde göra systemet för uppvärmning privata hus, som kommer att vara exakt den angivna platsen för pannan och radiatorer, rörlängd och mycket mer. Projektarbete "kommer att flyga en massa pengar", tillstånd, godkännanden, plus och installation. Som ett resultat, tillbringar i ett privat hem uppvärmning kommer att kosta ca 9000 - 11.000 USD

Kostnaden för utrustningen för värmesystemet kommer till stor del att bero på materialen. Till exempel finns det radiatorer gjutjärn, stål, aluminium, rostfritt stål. Billigaste gjutjärn, de är också den svåraste, och kortlivade. Rostfritt dyraste, få råd att installera dem runt huset. Rör för utläggning av värmeledning, också är gjorda av olika material: stål (Rostfritt stål, galvaniserat stål), koppar, polymer (Metall och plast, polypropen, polyeten). Anses vara den mest tillförlitliga kopparrör, eftersom de tål svängningar med höga temperaturer, och förbindelsen är lödd med silverlod. Plaströr, men lätt att installera och är inte rädda för korrosion, men har en betydande nackdel - är rädda för förändringar i temperatur och förlorar sin styrka om de böj. Stålrör har nyligen använts sällan, även om rostfritt stål och galvaniserat är inte rädda för korrosion, slitstarkt och ordentligt ansluten.

Kostnaden för material och arbete för installationen av uppvärmning i ett privat hus effekt och typ av vattenuppvärmningssystem, som kan vara enkel-rör, dubbelrör och kollektor. Detta är vad vi beskriver nedan.

Vatten värmesystem har flera nackdelar: en komplicerad och tidskrävande installation, regelbundet underhåll och inspektion av pannsystemet, men det är mycket populär bland invånarna landets jämfört med andra system.

Steam uppvärmning privata hus

ångupphettning systemet implementeras enligt principen: pannan värmer vattnet under tryck till det kokande tillstånd, resulterande ånga via ledning går radiatorer, där det avger sitt värme, kondenseras tillbaka till vatten och återförs tillbaka till pannan. Luften pressas ut ur systemet med het ånga. Enligt principen om kondensat tillbaka till pannan finns två typer av system: öppna (öppen) och stängt (stängt). I öppna system finns det en tank, som samlar kondensat och sedan in i pannan. I slutna kondensatsystemet återgår automatiskt till den breda panna.

Viktigt! Steam uppvärmning används inte i privata hem. "Steam" felaktigt kallas "vatten" uppvärmning. I själva verket är pannan för uppvärmning av ånga en enorm maskin, storleken av ett rum, är det mycket svårt att använda, såväl som farliga. Sådan uppvärmning används endast i företag, där produktionsbehov krävs par. Även i detta fall, är värmeavgivande element noggrant isoleras från human, eftersom ångtemperaturen 115 ° C.

Air uppvärmning privata hus

Luftvärmesystem kan utrustas i huset endast under byggfasen i den färdiga hyreshus är omöjligt.

principen systemets drifts är följande: värmekälla värmer upp luften, som sedan stiger genom luftkanalerna i rummet och är under taket för att förskjuta den kalla luften instängd i närheten av ett fönster eller en dörr. Kall luft tvingas in i kanalerna som leder till värmekällan. Detta sker cirkulationen, vilket kan vara ett gravitations eller påtvingad.

Självcirkulation uppstår på grund av temperaturskillnaden, när mängden av varm luft är tillräckligt stor, förskjuter den mot kalla luftkanaler. Nackdelen med denna metod ligger i det faktum att den öppna fönster eller dörrar cirkulationen störs.

För forcerad cirkulation används för att förbättra fläktens lufttrycket.

Figuren visar att värma privat hus med hjälp av luft.

Air uppvärmning privata hus

Värmekällan kan bränna naturgas, fotogen eller diesel. Sålunda kan naturgasen vara antingen på rad, och ballongen. Förbränningsprodukterna lämnar skorstenen.

Att fräscha luften i systemet blandas in friskluftsintag vilket kan göras utanför lokalen.

Kanalerna kan vara gjorda av metall, plast eller textil, och också har en cirkulär eller rektangulär form. Enligt strukturen hos kanalerna är styva och flexibla. I anslutning till ytterväggarna eller ouppvärmda rum kanaler måste alltid vara isolerade. För att korrekt beräkna hur måste placeras värmesystem luft hemma, vad som borde vara storleken på kanalen, vad är topologin i nätverket, kontakta en specialist. Konstruktion av ett sådant system för tvåvåningshus kan kosta 11.000 USD

Elvärme privata hus

Uppvärmning av bostäder med el kan åstadkommas på flera sätt: genom att använda elradiatorer, system "varmt golv", långvågiga infraröda värmare (Tak).

Elektrisk värmepanna

.yap-titel-block__text, .yap-title {
font-size: 17px viktigt ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-vertikal .yap-titel-block__text {
font-size: 17px viktigt ;!
}

Uppvärmning av bostäder med el kan inte kallas ekonomiskt. Ibland även utrustad med värmesystem varmvatten och anslut den till pannan körs på el. Denna metod har en stor nackdel: de stora energikostnader och värmeförluster. Därför, elpannan råd installeras som en reservdel, förutom gas (förutsatt att gasen rör).

Men om det inte finns någon annan tillgänglig källa av energi, måste vi använda det vi har. Sedan mer ekonomiskt och lämpligt att använda inte pannan och omedelbart Heaters.

Uppvärmning privata hem med hjälp av elradiatorer

För att beräkna antalet nödvändiga enheter, bör du veta hur mycket utrymme och graden av värmeisolering. Till exempel, för ett 100 m2 hem uppvärmning, med en takhöjd på 3 m, är volymen av 300 m3 erhålles, om rums slaboizolirovannoe, är dess värmebehov 40 W / m3. Totalt, multiplicera mängden utrymme om behovet av att erhålla 12.000 watt. Ett sådant krav kan tillfredsställas genom att sätta 4 konvektor 2,5 kW vardera konvektor 1 och - 2 kW. Kostnaden för utrustningen är ungefär 1300 - 1500 USD Detta är betydligt mindre än en förbättring av vattenuppvärmning med gaspanna, men det är mycket mindre kostnadseffektiv energikälla vid betalning.

systemet

Nackdelen med att använda panelvärmare är den ojämna uppvärmningen av rummet: golvet nära kall och varm luft ackumuleras nära taket. För att jämnt värma upp rummet, kan du välja att ställa in "varmt golv" system.

Att köra ett privat hem värmesystem med kylvätska

Vatten värmesystem kan vara single-krets eller dual-krets. Enkel används för uppvärmning endast, en dubbel uppvärmning och varmvatten för hushållsändamål. I praktiken, i privata hem ofta ställa in två enkelkretssystem: en - särskilt för uppvärmning av vatten, den andra - för uppvärmning. Det är praktiskt av det faktum att den andra pannan inte fungerar i den icke-eldningssäsongen.

Enligt principen rörelse vatten i systemet skilja mellan ettrörs, två-rör och fördelningssystemet.

Vattenuppvärmningsrörsystemet

värmesystem one-röret

Rörsystemet vattnet passerar sekventiellt från den ena radiator till en annan. I varje efterföljande radiator kylmedelstemperaturen är lägre och lägre. I det senare kan det inte vara tillräckligt för att värma upp rummet. Detta system är nästan omöjligt att justera så att blockera åtkomst till en enda radiator, blockera tillgången av vatten till alla andra. Dessutom, om en radiator är ur funktion, måste du helt stänga av systemet, spela av vattnet, och först därefter ändra det till en ny eller reparerad.

Vattenuppvärmningsrörsystemet

värmesystem tvårörssystem

Rörsystemet är i stånd att högre kvalitet värme ett hus, eftersom varje radiator lämpliga två rör: en - med varmt vatten, genom en annan - lämnar ostyvshaya vatten. I denna varmvattenrör är ansluten till alla radiatorer samtidigt. Om framsidan av varje radiatorventiler inställd kan du inaktivera någon av radiatorsystemet. I den sista kylaren som passar röret med det varma vattnet, kommer temperaturen att vara mindre än i den första, men förlusten kommer att vara försumbar i jämförelse med den enrörssystem.

Grenrörs vatten värmesystem

värmesystem uppsamlare

Förgreningssystem förutsätter att gå från kollektorn röret till varje radiator separat: en - med varmt vatten, enligt en annan vattenkyld ned återförs. Detta system gör det möjligt att justera temperaturen i alla rum och även enkelt att byta eller reparera någon del av systemet utan att stänga av uppvärmning. Manifold System - den mest avancerade. Den enda nackdelen: installation av en ytterligare kollektor skåp och en stor flödesröret.

Installation av ett privat hem värmesystem

Först och främst bör du bestämma vilken typ av värmesystem görs bäst i ett visst hus. Den mest optimala lösningen skulle vara att installera systemet, som är mer tillgänglig och kostnadseffektiv energibärare, är mycket viktig ekonomisk uppvärmning privat hem för många. Till exempel, om huset förses med gas, är det möjligt att installera ett vattenuppvärmningssystem med två pannor: a - den gas (Main), den andra - el (oönskade) eller fast bränsle, så att i händelse av force majeure vara helt icke-flyktiga.

I nästa steg bör vara att kontakta projektkontor, vilket kommer att göra lämpliga beräkningar, konstruktionsdokumentation och ritningar av ett privat hem uppvärmning. Först då kan skaffa nödvändig utrustning och material.

Pannrum i ett privat hus

Det första installerade värmepanna. För alla pannor, där förbränningsprodukter, utom elektriska måste utrusta en panna. Detta är ett separat rum eller ett rum i källaren, som gjorde bra ventilation. Pannan är installerad på ett avstånd från väggarna för att möjliggöra enkel åtkomst. Golv och väggar runt pannan är fodrad med eldfast material. Från pannan till gatan utgång skorstenen.

Fördelarskåp - Installation

Ytterligare installation av uppvärmning i ett privat hem är att installera en cirkulationspump (vid behov), fördelningsgrenröret (om sådan finns system), mät- och styranordningar nära pannan.

Utläggning av rörledningar för uppvärmning i ett privat hus

Först då leda rörledningar från pannan till radiatorerna linje platser installations. Att hålla röret genom väggar, kommer att behöva göra hål i dem att efter sträcka av röret, är det nödvändigt att täcka cementbruk. En förening röret framställt av ett material baserat på deras tillverkning.

Anslutning radiatorer

Minst monterade radiatorer. De är placerade på konsolerna är obligatorisk under fönsteröppningen. Om kylfläns storlek är inte tillräckligt för att stänga öppningen, installera två element eller bygga avsnitt, om möjligt. Avståndet från golvet skall vara 10 - 12 cm, från väggen 2 - 5 cm och från tröskeln till kylaren -. 10 cm Vid inloppet och utloppet hos radiator inställd stopp och kontroll tillbehör och temperatursensorer för att kunna reglera temperaturen och för att blockera rörelsen av vattnet.

Efter alla designelement gjorda crimpsystemet. Den första lanseringen av pannan är endast möjligt i närvaro av en gas organisation.

Avslutningsvis bör det noteras att värmesystemet är bättre att välja baseras på två faktorer: tillgänglighet och låga kostnad energikälla och autonomi systemet i fall av force majeure. Montering av värmesystemet i ett privat hem - det är så viktigt och komplext att det inte rekommenderas att utföra på egen hand. Åtminstone det viktigaste - de beräkningar, system och projekt måste uppfylla de yrkesverksamma. Och för att spara, kan du försöka att utföra installationen av delar av systemet på egen hand, men under strikt ledning av en mästare.


Like this post? Please share to your friends: