Hur kan man hantera med myror i trädgården

Myror lång och väl positionerat. Vid första anblicken, de är ofarliga och hårt arbetande skapelse, men för skörden i trädgården är ganska allvarligt hot. Och först av alla myror är skadliga för växter, nämligen i området.

innehållsförteckning

 1. Desto farligare myror i området?
 2. Vilka metoder mot myror föredra: folk eller kemisk?
 3. Metoder för att ta bort myror på plats
 4. Kampen mot myror i ett hus på landet
 5. Vad bra sida kan ge myror

Desto farligare myror i området?

myror bosatte sig i området och bidrar till uppkomsten av ytterligare spridning av bladlöss som representerar en av de stora trädgårds skadedjur. Bladlöss bosatte sig på skott och blad av anläggningen och suga ur dem alla juicer, vilket i slutändan leder till döden för unga skott. Dessutom, aphid överföring av virusinfektioner som kan orsaka växtsjukdomar.

Myror försöker skydda bladlöss eftersom det ger deras mest favorit behandla - Pad, som också är känd som honungsdagg. Om myror födde ett stort antal, de kan hämma vissa trädgårdsgrödor, upp till äta rotfrukter där hög sockerhalt - till exempel under deras uppmärksamhet i första hand kommer att få en pumpa eller morötter.

Trädgårds myror skada ofta innehållet i knoppar rabatter, vilket denna förstörelse och kronbladen falla, och dessutom kan skada även gräsmattan - så frågan om hur inte är den sista vikt att bli av med myror.

Myror kan snabbt ta ett fint hus på landet. Bortsett från rester av ätliga de inte passerar över apparater och det är förenat med problem, upp till en kortslutning.

Vilka metoder mot myror föredra: folk eller kemisk?

Många säljare av beten och metoder för att bekämpa myror är skeptiska till nationella metoder. Det påstås att kemikalierna är mer effektiva, och i själva verket de är den enda som kan övervinna spridning myror. Men är det klokt att ta hänsyn till följande punkter när man väljer en metod för att bete myror:

 • kemikalier innehåller ofta i sin sammansättning skadliga för människors kroppskomponenterna,
 • genom blad och rotsystem bekämpningsmedel kan komma in i frukten, som senare faller på bordet.
 • användningen av sådana medel kan skada någon myror, men vegetationen då de tillämpas
 • om i trädgården för barn leka, eller husdjur, finns det en risk att de använde de kemikalier i stället för myror.

Till skillnad från kemi, folk rättsmedel inkluderar användning av naturliga ingredienser som inte kan skada både människor och vegetation vid kontakt med dem.

Alla typer av konventionellt delas in i flera varianter:

 • repellent,
 • åtkomstrestriktioner,
 • förstörelse av personer som arbetar i ytan,
 • förstörelsen av hela ant kolonin.

Under repellers först förstå de typer som har en skarp luktsinne för att lukten av myror, som fungerar som en barriär mot insekter. Med hjälp av mint och komplett, liksom vitlök, kanel och fläder kan stoppa myror på väg till en viss plats, vad som kommer att vara skåp med leveranser och sängar. Förutom dessa medel, enkel solrosolja fungerar också som en effektiv barriär - tillämpa en tillräckligt tunn remsa till en önskad yta, och myror vågar inte korsa den.

Under tillgång begränsare betyder behållare för förvaring av mat eller andra föremål som kan hermetiskt tillslutna. Dessutom är det möjligt att ställa in begränsningar och i trädgården, såsom träd. I detta fall, i sin roll utföra band av folie eller polyeten, insvept omkrets av trädstammen i form av ränder, och säkras med adhesiv tejp eller strängar. Myror kommer inte att kunna röra sig längs folien och fett med ett lager av polyeten rekommenderar nezasyhayuschego lim. Ett sådant beslut är ofta kallas "Trappers bältet" och det kännetecknas av att underlätta tillverkning och deras effektivitet. Begränsa åtkomsten till buskarna för att hjälpa till att installera vattenbarriären, en roll som kommer att agera och vanliga däck, halveras. Hennes kläder på buskar och går djupt ner i marken, och sedan fylls med vatten. I så fall, om basen av bussningen är stor, sedan använda vissa däck som skärs i bitar och skapa zagraditelnouyu grundval av vilken som helst diameter, som senare tillslöts.

Destruction särskild arbetsgrupp innebär regelbundna baiting myror som finns på ytdelen. Eftersom mer än 90% av de personer som bor inom myra, är denna metod kan vissa fördelar, men icke desto mindre bör det betraktas som ett hjälpmedel i kampen mot myror. Vanligtvis används olika typer av fällor med bete, locka och döda kapabla arbetande individer.

Det är en fullständig förstörelse av hela myrkoloni kan stoppa spridningen av skadedjur hela webbplatsen. De flesta kemikalier har specialiserat sig på detta. Men det finns enkla och effektiva metoder för hur man får myrkoloni utan användning av bekämpningsmedel.

Metoder för att ta bort myror på plats

Det finns ett stort antal metoder Hur dra myror portion. Men, för att kämpa för att vara riktigt effektiv, är det nödvändigt att använda en tydlig strategi.

 • Det första steget är att bli av med bladlöss, som används för inhemska myror Likeness kor till människor. Det har vid upprepade tillfällen konstaterat att myrorna 'odlas' bladlöss, möjligen tankning och placera den på de unga skotten. Bli av med det med våld med hjälp av enkla lösningar som sprutas områden som påverkas bladlöss. Till exempel, för detta ändamål lämplig insekticid kallas Akhtar, som skiljer lång skyddstid period av från 3 till 9 veckor, beroende på tillämpningen och det faktum att förutom bladlöss, effektivt kan förstöra över hundra av arter andra större skadegörare. Kostnaden för läkemedlet är $ 1,5 per dospåse vägande 6 g, vilket räcker för att förbereda 6 liter av slutlig lösning. Efter behandling insekts bladlöss dödas inom några timmar, och själva anläggningen länge skyddad från skadedjur.
 • Fysisk förstörelse ant via gräva jord, varefter de måste kasta kokande vatten för att döda larverna, såväl som en lösning eller karbolsyra lin, när en liter vatten användes 30 g linolja och 5 gram soda. Efter att hälla vatten som krävs för att fylla myrstack aska eller kalk.

.yap-titel-block__text, .yap-title {
font-size: 17px viktigt ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-vertikal .yap-titel-block__text {
font-size: 17px viktigt ;!
}

 • Användningen av fällor och beten. Fånga bälte klädd på träden - kommer att vara ett utmärkt sätt att skydda träet från invasion av myror. Kemisk bete kan locka myror, men deras effektivitet kan ifrågasättas - som de får en liten mängd myror som arbetar, medan drottningen fortfarande under jord. Det föreslås ett stort antal människors metoder för lure och förstörelsen av myror som måste beaktas och för att bestämma deras effektivitet:
  • Biologer rekommenderar det mest humana sättet - är att täcka ant hittat en hink. Efter ett tag, myrorna bildas inuti hinken höjd, vilket är nödvändigt att gräva upp spade och sedan tillskrivs off-site. Om det behövs, marken under myrstack grävde också att bära larver. Metoden är riktad mot skydd av myror och fortsättningen av deras liv, men det är värt att komma ihåg att ofta livmodern djup av 1,5 m, ibland mer. Det visar sig att du måste gräva upp den mängd av mark tillräckligt för installation av belysning kolumnen och ändå inte når livmodern, och i detta fall det var snabbt producera nyfödda arbetare myror.
  • Det är känt att myrorna inte tolererar skarpa lukt. Amatör trädgårdsmästare rekommenderar att sätta på en myrstack huvud rökt sill, men det är viktigt att notera att i öppen terräng och under påverkan av solljus utspridda repeller kommer att orsaka obehag är webbplatsägare. Dessutom är denna metod kontroversiellt eftersom det kommer att locka flugor och myror uppfattar ofta dessa tecken på uppmärksamhet som en källa till mat, som skickats från ovan. Men mycket uttalande om stark lukt rätt kan myror inte stå lukten av solrosolja, vitlök och mynta, så att lösningen som det är lämpligt att odla växten. Lägg ut vitlöksklyftor det inte vettigt, bara myror bär dem till källan av den obehagliga lukten från deras myrstack.
  • Hälla kokande vatten i myrstacken. Det enklaste sättet att verkligen utmärker sig genom sin effektivitet. Fyll måste utföras flera gånger i rikligt med vatten. Det är viktigt att komma ihåg att om en myrstack ligger i nära anslutning till växterna, är det varma vattnet kan skada deras rotsystem, vilket resulterar i sjukdom och eventuell död,
  • Söt bete. Som regel är det baserat på honung eller sylt, som överflödande lockar myror. Ineffektivt sätt, eftersom i så fall kommer de att få några myror som arbetar, vars antal kommer inte att vara ett hot för resten av ant.
  • Kött bete och gamla ben. De tillämpar principen av söta beten, men skiljer sig i samma låga grad av användbarhet. Utöver detta obehaglig lukt kommer att ge fler nackdelar än fördelar.
  • Släppa yta ant mannagryn eller majsgryn. Det påstås att myrorna matsmältningssystemet inte kan klara av kornen, och de kommer att dö. Praxis har visat dålig effektivitet av metoden.
  • Ofta fann rekommendationen att "göra en annan nya grannar", det vill säga de stora röda myror, som är nödvändiga för att fånga i skogen. Det påstås att de röda myror äter den svarta, och sedan försvinna, eftersom de livnär sig på de levande, och de kommer att ha något att äta. Men om vi tittar på vilken typ av myror, bör du vara skeptisk och denna metod. Röda myror äter också på resterna och utsöndringar bladlöss, ryggradslösa djur och växtsaft, som kan hittas på webbplatsen. Dessutom dessa stugor som ligger nära till skogen - ofta på dess territorium är röda myror. Som gillar att festa - hemmet är inte söker. Detta ordspråk är väl motiverad och beteendet hos myror, eftersom de är ganska fria att känna i bostadsförhållanden, att inte tala om sommarstugan. När det gäller lösning av problemet med röda myror efterföljande vräkning kommer att vara lika viktiga. Ofta på grund av kolonin är en stor bon där de lever sina liv för tusentals, och i vissa fall, och några miljon myror - det är svårt att föreställa sig att ett hundratal eller två noggrant fångas i skogen röda myran är klara med "lokala" inte bli en regelbunden för dem mat eller fångar, eftersom myror kan bedriva organiserad av kriget, men samtidigt och fångst av andra individer för sina egna syften.
  • Bästa huskur av myror är en blandning av kokt sötsak borsyra bete. I det här fallet inte död myror inte ske omedelbart, de lyckas förmedla de förgiftade matrester livmodern - så denna metod leder ofta till att de dör och drottningen själv.

 • Användningen av bekämpningsmedel är en sista utväg, eftersom de skador och växter. Ofta, innefattar dessa organ i sin sammansättning diazinon, vilket utgör en betydande risk för bin.

I allmänhet metoder för att avlägsna en hel del myror och alla har sina anhängare, så de flesta av dem kommer att behöva kontrollera själv.

Kampen mot myror i ett hus på landet

Den vanligaste aktiviteten manifesteras av myror i området, men ändå objudna gäster har möjlighet att besöka landet hus på jakt efter mat. I ett sådant fall bör de dra alla använder samma lång giftiga beten, som säljs i butiker, annars om det producerade sig på grundval av borsyra, vilket stör kitin myror och effektivt förstör dem. Resten av proceduren för att bekämpa myror i ett hus på landet är densamma som på webbplatsen.

Vad bra sida kan ge myror

Ändå bör vi inte bråttom att slå larm och beväpnade med insektsmedel för att se på platsen minst en myra. Myror trädgårdsland medföra en hel del fördelar. De skyddar växten härrör från larver av flugor och larver, sniglar och andra skadedjur.

Dessutom kan närvaron av myror i jorden förbättrar dess struktur och ökar mängden användbara ämnen som produceras under loppet av sitt liv. Till exempel, är mängden fosfor i jorden ökat till 10 gånger, kalium - 2 gånger. Dessutom är dessa substanser från lösliga former blir olösligt, vilket gör att växternas rötter får nödvändig näring.

Generellt är nödvändigt för normal funktion portion deras närvaro, är det bara viktigt att övervaka mängden och skydda vissa områden där deras utseende är önskvärt.


Like this post? Please share to your friends: