Processing Garden från skadedjur: har våren behandling

Spring värme väcker allt liv från viloläge, inklusive insekter dolda under vintern under fallna löv i marken eller under bark. Vid denna tid, är det dags för trädgårdsmästare hårt arbete. Innan anläggningen äntligen vaknar, måste du rensa trädgården från växtrester, ta bort locket på ett lämpligt sätt att göra de nödvändiga vaccinationer, hälso- och formativ beskärning och ympning. Men det viktigaste är att bevara hälsa och skönhet trädgårdsgrödor och förväntar sig en rik skörd av bär och frukt, är det nödvändigt att skydda träd, buskar och jordgubbar plantering av skadliga insekter. Artikeln fokuserar på behandlingen av våren trädgården.

innehåll:

 1. Kemisk behandling Spring Garden
 2. Trädgård Behandling mot skadedjur på våren av biologiska agens
  • Recept dekokter och infusioner för behandling av trädgården på våren
 3. Funktioner våren behandling av frukt- och bärodlingar
  • Pest fruktträd på våren
  • Bearbetning av buskar
  • hallon Processing
  • Processing jordgubb sängar
  • Spring skydd av prydnadsväxter
  • Spring desinfektion av växthus

Kemisk behandling Spring Garden

Tyvärr har vi insett att effektiviteten av användningen av kemisk behandling för trädgårds mycket högre än vid användning av folk rättsmedel eller mödosamma samla larver och skalbaggar manuellt.

 • Den goda effekten för destruktion av skadeinsekter ger en två-enda fjäder sprutning hortikulturella planteringar. Den första trädgården behandlingen utförs innan blomningen. För att göra detta kan du använda malation eller Keltan. Efter 10 dagar, så snart träd och buskar ottsvetut är behandlingen upprepas. Det är också möjligt att bearbeta trädgård och andra giftiga ämnen, till exempel "marskalk", "Nero", "Decis".

 • I lesioner träd och buskar svampsjukdomar, och även för förebyggande av sådana sjukdomar rekommenderar fjäder behandla kopparinnehållande lösningsformulering trädgård - Bordeaux blandning "Homa" eller "Oksihoma". Koppar innehållande droger, inte använder oftare än en gång per år, antingen på våren eller på hösten efter avlägsnandet av grödan.
 • Fördelarna med att applicera kemikalier (bekämpningsmedel) Garden behandlingen är deras snabba åtgärder och varaktighet tidsbesparande effekt. Dessutom tre veckor fullständig nedbrytning av kemikalier sker vid en bearbetnings dag. Därför faran av händelsen för framtida skörd uteslutas.
 • Men i denna fråga odlare bör vara mycket försiktig och precision för att utföra tillverkarens anvisningar om användning av kemiska ämnen. När allt kommer omkring, med överdriven entusiasm för kemi i trädgården, kan du skada din hälsa och växterna själva.
 • För att undvika obehagliga konsekvenser från eventuell kontakt med kemiska lösningar, med trädgård spray, vara noga med att använda en respirator eller gasväv, handskar och skyddsglasögon. Efterlevnad behandlingsvillkor, dosering och säkerhetsåtgärder som rekommenderas av tillverkaren garanterar att de trädgårdsväxter efter bearbetning behåller sin vitalitet och människors och djurs hälsa inte kommer att vara något att hota.

Trädgård Behandling mot skadedjur på våren av biologiska agens

 • Den ökande popularitet bland trädgårdsmästare skaffa medel för destruktion av skadeinsekter med hjälp av biologiska organismer: bakterier, virus, svampar och jord mikroorganismer - biologics. Även om effektiviteten av dessa medel är något lägre än för bekämpningsmedel. Men dessa läkemedel är mer miljövänliga.
 • trädgårds planteringar Spring behandling biologics "fitoverm", "Aktofitom" eller "barriär". Besprutning utfördes två gånger: första gången långt innan blomningen, andra gången - när svullna blomknoppar.

Flödes Tabell phytoverm

 • En lång tid - en lång tid, när de kemikalier som dödar skadedjur, fanns inga spår av de människor som används dekokter och infusioner från växter som har en avskräckande effekt på skadeinsekter. Det är också ett sätt att skydda biologisk gröda.

Recept dekokter och infusioner för behandling av trädgården på våren

Trädgårdsmästare som inte vill ta itu med kemi, föredrar att skydda din trädgårdsväxter tinktur och avkok utarbetats av populära recept:

 • I en halv-liters glasburk placerades vitlök, förmalt på en processor eller genom att använda kvarnen. Toppad burk med vatten och insistera på en mörk plats. En vecka senare, innehållet i filtret till en annan glasbehållare och väl tillsluten. För behandling av växter i en hink vatten sattes 50 g av infusion.

 • Sprut berry åsar kan användas infusion av rötter och örter maskrosor, förmån för våren är alltid fullt. Hink med vatten upphettat till cirka 50 grader, placeras omkring 300 g krossade maskrosor och insistera ca 3 timmar. För att öka effekten, där du kan lägga till några kvistar svalört. Bucket behöver något att täcka så att den kyls ner lite längre. Sprutinfusion filtreras.
 • att laga tobaks infusion Det kommer att behöva 250 gram tobaksdamm, vilket sätts till en hink vatten. Blandningen insisterar på cirka 2 timmar, och filtrerades sedan. För bättre vidhäftning till ytan av bladen sätts till infusion av 40 g mörk tvål.
 • Dekokter av potatis- och tomat toppar hjälpa till att bekämpa bladlöss, spinnkvalster, larver, codling plodozherkoy och andra skadedjur av träd och buskar, sprutar utförs efter blomningsperioden. Att förbereda verktyget behöver ca 1 kg av torkade potatis toppar eller tomater. Sparsam trädgårdsmästare för spring harvest besprutning toppar i höst. Hon satte i en hink med vatten, 3,5 - 4 timmar insisterar, och sedan koka på låg värme i en halvtimme koka. Därefter buljongen filtreras genom cheesecloth.
 • Infusion av senapspulver används för sprutning efter blomning av fruktplantor mot larver, sawflies, mal, äppleveck plodozherki. Halv kopp senapspulver 2 dagar indränkt i en hink med vatten. Därefter infusionen filtreras. För sprutning av vätska måste spädas 2 gånger med vatten.
 • torr sagebrush dekokt används för repellerande bladlöss, nattfjärilar, krusbär mal, larver och andra insekter suga. Torr sagebrush kan köpas på apotek eller iordningställda under hösten. I halv en hink vatten kokas i 15 minuter, 1 kg torrt gräs, kyldes därefter och tillsattes infused kycklinggödsel (1 kg gödsel per dag infunderas 3-4 liter vatten). Blandningen filtrerades och fylldes upp till en volym av 10 liter.

Funktioner våren behandling av frukt- och bärodlingar

Pest fruktträd på våren

 • Åtgärder för att skydda päron, äpple och andra fruktträd genomförs i etapper. Det första steget i mars krona bildar stammar och renas från lavar och gamla kortikala knölar. Om finns under bark röta, då platsen som ska behandlas rengörs med en vass kniv till frisk ved och beströk Vitriol och trädgård tonhöjd. Likaledes mottar detekteringsinsektslarver ide i sprickorna under barken.
 • Samtidigt ren och lossa trädstammar, är träden besprutas med kemikalier, kalk stammar för att undvika solbränna. Som skyddande medel kan du använda "Oleokupritom" betyder att döda övervintrande insekter (bladlöss, sucker, fästingar, kvalster, insekter skala).

 • I april, när knoppar börjar svälla, bunden stammar fånga zoner för att fånga mal och äppelblom vivel, och träden besprutas, till exempel "Benzofosfatom", som är en kontakt insektsmedel. Verkningstid är ungefär en månad. Detta läkemedel är nästan inte skadligt för pollinerande insekter.
 • Under blomningen av någon läkemedelsbehandling stoppas. Så hur kan drabbas pollinerande insekter. Vid denna tid bör vara jordbrukstekniska åtgärder: hoeing och ogräsrensning nära fat cirklar.
 • När träden ottsvetut, är den tredje sprutningen utförts mot skadliga insekter, med användning av biologiska eller kemiska medel.

Bearbetning av buskar

 • Vinbärsbuskar och krusbär i trädgården börjar vakna tidigt fruktträd. Därför är det lämpligt att först process är buskar. Innan du använder kemikalier, först göra sanitära beskärning och formning. Samtidigt avslöjar grenarna infekterade glasvingar - dvs gren med en svart hjärta, liksom torra kvistar, slog knopp mal. Patienter klippa grenar till marknivå och är skyldig att brinna.

.yap-titel-block__text, .yap-title {
font-size: 17px viktigt ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-vertikal .yap-titel-block__text {
font-size: 17px viktigt ;!
}

 • Det är också nödvändigt att ta bort svullna njurar, som ligger cecidophyopsis ribis. Den goda effekten för bekämpning av skadeinsekter ger en varm dusch från en vattenkanna (till + 70C). Detta förfarande bör utsättas för buskarna tills svullnad av knoppar och blad.
 • När snön smälter, att matjord trädstammar önskvärda dölja takmaterial eller en svart film, pre-clearing det sista året av bladverk och jord proryhlit under buskar. Detta görs för att stänga skadedjur och deras larver fram ur de övre skikten av jorden. Alla gamla blad brinna. I slutet av blommande ren skydd.
 • Innan blommande blomma buskar besprutades med kemiska eller biologiska medel för att döda kvalster, knopp malar, bladlöss och andra skadeinsekter.

 • Om buskarna observeras vårtliknande utväxter, vittnar det till nederlag akacia Coccidae. Larver av denna skadegörare fram ur ägg som honorna under uppbyggnad, de livnär sig på växtsaft. I svåra fall kan dö bush. Dessa buskar tidigt på våren är det lämpligt att behandla nitrofen.
 • Buskar påverkas antrakos - svampsjukdoms i vilken det finns en för tidig avlövning av blad brunaktig, vilket kraftigt försvagar växten tidigt på våren behandlas med kopparinnehållande läkemedel.
 • Vid tidpunkten för förekomsten av knopparna buskar behandlade "Aktelikom", "Aktar" eller "fitoverm". Evenemanget kommer att avsevärt minska antalet vinbär galla knott, knopp kvalster, sawfly och andra skadedjur.
 • I slutet av blommande bärbuskar behandlats med 0,5% lösning av urea för att förhindra svampsjukdomar. Och bladlöss, kvalster, gro mygga och andra skadedjur kämpar med att använda biologiska produkter och tobak infusion.

hallon Processing

Den vanligaste skadedjur hallon hallonänger är övervintrar i marken och krypa ut på utsidan till mitten av maj. Om du inte håller en fjäder behandling av hallon, multiplicerat sedan skalbaggslarver make bär Worms. Avsevärt minska avkastningen av hallon och hallon kan spinn.

 • För att bekämpa skadedjur på våren bör noggrant ta bort alla torra löv under hallonbuskar och proryhlit jord. Du bör också klippa trasiga och svaga skott, förkortat de 10 - 15 cm.

 • Så snart skotten börja svälla njuren, buskar behandlades med en lösning malation framställd enligt instruktionerna. Du kan använda "Aktelikom" eller någon annan biologisk produkt. hallon också skalbaggar som samlats in och manuellt snärta dem på en bädd av filmen. Buskar påverkas och spotting antrakos, Bordeaux-blandning sprayas.
 • När knoppar visas kan du strö hallon infusion av renfana. För att framställa 500 g laddning av torra växter och hälldes halv en hink vatten. 2 dagar senare infusionen kokas i en halvtimme, och sedan filtreras. Späddes sedan med samma mängd kallt vatten och rikligt sprutas landning, utan att glömma att behandla jorden.

Processing jordgubb sängar

 • Ås med jordgubbar måste rengöras från förra årets blad och ogräs, så bra proryhlit. För att förhindra botrytis plantering bör vara väl ventilerat, så på våren de behöver för att tunna ut genom att ta bort dåliga övervintrat svaga buskar. Om du inte utföra dessa tekniska åtgärder, beror på gråmögel kan förlora upp till 30% av grödan, särskilt i den våta sommaren.

 • Erfarna odlare strawberry rekommenderar kasta vatten upphettades till ca 65 ° C genom tillsats av några få kristaller av kaliumpermanganat. Lösningen ska vara ljusrosa. Vatten bör hälla en mugg till mittuttaget. Denna behandling minskar signifikant antalet spindelkvalster och vivlar. Med röta, bladfläck kan mjöldagg hantera besprutning buskar Bordeaux blandning.
 • I april, med uppkomsten av unga blad, jordgubbar behandlade "Aktofitom" eller "fitoverm" för att döda spinnkvalster. Och när de börjar bilda blomknoppar kämpar med vivlar, bladvalsar och sawflies använder "Antitlina" tobak dekokt eller infusion av maskrosor.

Spring skydd av prydnadsväxter

 • Perenna prydnadsbuskar som pryder trädgården, behöver också skydd mot skadedjur och sjukdomar, liksom andra trädgårdsgrödor. Därför listan över våren arbeta i trädgården i förhållande till prydnadsväxter är det nödvändigt att göra det möjligt att avlägsna vintern skydd, renad jord från den gamla bladverk, sanitära och formativa beskärning, behandling med en kemisk eller biologisk väg.
 • Medan inte upplösa njur växter påverkade skorv, spotting, svart röta eller cancer behandlades med Bordeaux-blandning, kör eller annat preparat innehållande koppar. Mot övervintrande skadedjur Buskar kan sprutas med läkemedlet №30, fundazol eller karbofosom.
 • För att rädda den från rotröta och andra sjukdomar glödlampa blommor, de blötläggas i en lösning eller fundazol fitosporin.

Spring desinfektion av växthus

 • Växthus är också skyldiga att desinficeras, pre-clearing dem från förra årets skörderester: Blast bortskämd frukt och ogräs. Strumpeband material som används i den förra säsongen, är det bättre att bränna så i bit garn och rep kan patogener övervintra på insatserna och rails.
 • Nästa steg är att tvätta den inre ytan av växthus såpvatten med en borste och sköljdes sedan med rent vatten från en slang. Trä rack, balkar och hyllor bör behandlas med en lösning av blekmedel.

 • Några dagar innan transplantation behovet av att genomföra pjäser gasning av växthus svavel. Denna sanering utförs bakom stängda dörrar och tvär. Pjäser arrangeras på en metallstativ och i brand. Mängden pjäser svavel beräknas enligt tillverkarens anvisningar, beroende på omfattningen av växthuset. 4 dagar efter svavel gasning växthus väl ventilerat.
 • Som ett resultat, fjäderväxthus desinfektion minskar signifikant risken för svampsjukdomar och lesioner skadegörare.

Like this post? Please share to your friends: