Hur att plantera druvor: steg för steg guide

Schemaläggning plantering druvor på plats, är det nödvändigt att ta hänsyn till ett antal funktioner i denna process. När allt kommer omkring, för att samla den första skörden i ett par år, är det nödvändigt att inte bara välja en sort som är idealisk för terrängen, men också att utöva omsorg, med hänsyn tagen till alla finesser.

innehåll:

 1. Var är bäst att plantera vindruvor?
 2. Den bästa tiden för plantering druvor
 3. Hur att plantera druvor hemma
  • Förbereda plantor för plantering
  • Landning av druvor i svart jord och lera
  • Plantering i sandjord
  • Plantering vegetativa plantor
  • Att plantera druvor på våren
  • Hur att plantera druvor i höst
 4. Allmänna regler för plantering druvor
 5. Hur att plantera druvor. vanliga fel

Var är bäst att plantera vindruvor?

Att välja den mest lämpliga platser för plantering druvor bör inte bara fokusera på det estetiska utseendet av trädgården, men också behoven av anläggningen för sin utveckling av de mest bekväma, och viktigast - produktivitet. Så innan du köper plantor för framtiden vingårdens bör lära sig om det några fakta.

 • Druvor - en perenn växt, så du behöver en mycket ansvarsfull, och viktigast i förväg väljer landning plats för honom. Det är viktigt att ta hänsyn till de biologiska egenskaperna hos utvalda sorter, för att ytterligare maximera produktiviteten.
 • Ett annat faktum att veta om druvor - är avvisandet av skuggiga platser. Mot bakgrund av detta är det nödvändigt att välja söder eller väster sidodel, samt undvika landning bredvid höga träd.
 • Så gott som alla värmeälskande druvsorter och förändringar i temperatur inte kan tolerera vintersäsongen. Det är därför nödvändigt så noggrant som möjligt för att välja området en plats där den är skyddad från starka vindar och låga temperaturer. Den lämpligaste i det här fallet, för anläggningen kommer att lägga en del av väggarna i huvudbyggnaden eller hushållsbyggnader. Saken är den att under dagen väggen i viss mån värms av solen, så att de kan ge överskottsvärme vinstockar på natten. Dessutom ett sådant arrangemang kraftigt accelererar timingen av bär mognad. Om det är en fråga som är bättre att plantera vinrankor bör valet ges regionaliserade plantor.

 • När det gäller behovet av en viss typ av jord, i detta avseende, ganska anspråkslösa druvor. Ändå finns det en viss nyans - ger olika plantor, planterade den i den bördiga men stenig jordart. Dräneringskvaliteten jord förhindra sådan stagnation av fukt, vilket befrämjar övermättnad av jord och kalk salter. Allt detta kan ha en negativ effekt på druvorna.

Den bästa tiden för plantering druvor

 • Höst och vårsäsongen detsamma som lämpar sig för plantering av unga vinstockar plantor i marken. Sedan slutet av april till mitten av maj produceras plantera plantor av annueller, träig stammen med redan. Men med slutet av maj och hela juni kan planteras grön vegetativt vinstockar.

 • När hösten plantering av plantor, är det oftast utförs mellan oktober och före den första frosten. Tekniken har praktiskt taget inga skillnader från vårsäsongen, med undantag för noggrann skydd av unga druvor från plötsliga förändringar i temperatur. Normalt denna druva belagd torv, sågspån eller nålar.

Hur att plantera druvor hemma

Förbereda plantor för plantering

Naturligtvis, för att plantera plantor är lämpliga endast friska druvor. Hur kan jag kolla upp det? Det finns flera faktorer som talar för kvalitet.

 • Basal del av de unga plantorna nödvändigtvis måste vara vit. Hans bruna nyans indikerar olämplighet att fly.
 • Den årliga processen ska vara mogen med ljust gröna snitt.
 • Lämpliga plantor skilja täta knoppar som inte faller ut vid beröring lätt.

Dessa regler är lämpliga för plantering druvor jungfru, fast han mer anspråkslös.

Innan du plantera vinstockar sticklingar, är det nödvändigt att utföra sina förberedelser för landning:

 • botten stjälken skärs för att lämna de första 1 cm till njure och ca 2 cm ovanför den övre;

 • under de närmaste 24 timmarna, måste plantorna blöt i en vattenlösning med en matsked honung för att förbättra ytterligare tillväxt;
 • efter processen för blötläggning av sticklingar är noggrant torkas och paraffin. Detta kommer att kräva liters kapacitet, som är blandad med 15 g av vax och harts, 300 g paraffin och vatten. Blandningen måste upphettas försiktigt omröring. Sticklingar kan paraffin ensamma eller i flera stycken, för att de doppas i den övre delen av den framställda blandningen, och sedan i en behållare av kallt vatten. Under förfarandet, behandlas inte mer än 6 cm druva plantor;
 • Förutom den vanliga putsning och behandling, de unga plantor av druvor behöver och pre-härdningsprocess, innan själva plantering i marken. Annars kan få betydande skador i direkt solljus;
 • inom en vecka vegetativa plantor hålls under ett tak eller i den täta skuggan av träden. Sedan cirka 10 dagar under naturligt solljus. När det gäller de plantor som odlades i svagt ljus och i strid med regimen temperatur - för deras acklimatiseringsperiod förlängs med 1,5 gånger. Deras utseende har en mer långsträckt skott och blad är ljusgrön;
 • Unga plantor av druvor som inte har genomgått korrekt härdningsprocess och planteras i öppen mark i början av våren, reagera på sådana villkor som den tidiga starten av hösten. Resultatet är att stoppa tillväxt och tillväxten av träet tar form - på detta sätt förbereda den påstådda plantan vintern. Det är inte avgörande för anläggningen. Eftersom närmare mitten av juni, dessa plantor återupptar aktiv tillväxt och utveckling.

Landning av druvor i svart jord och lera

Tillvägagångssättet för landning av druvor i svart jord och lera.

 • Enligt förvedade plantor framställd urtagning 80 cm djupa och 80 bred.
 • Botten hissad näringsskikt, tjocklek - 25 cm Dess sammansättning innefattar 10 hinkar humus blandat med bördig jord.. Efter noggranna stamp detta skikt belagda gödningsmedel i förhållandet: 300 gram kaliumklorid gödselmedel såsom superfosfat nummer 3 liters träaska. Detta skikt är också blandas med jord och är fodrad i tjocklek - 10 cm 5 cm följande fodrad med endast marken .. Efter avslutad alla manipulationer bör förbli i fördjupningen 50 cm.

 • Nästa steg blir att bilda en liten kulle i mitten av fördjupningen. I mitten är insatt och plantrötter är jämnt fördelade. Druva hällde bördig jord (svart jord eller lera) till en förstärkningsnivå. Plantor grodde sticklingar från trunk vertikalt lagt, men fall av längre än 25 cm bör planteras vid en svag lutning.
 • Efter planta installeras och alla tidigare faserna noga rammed, vattnas jord två - tre hinkar med vatten. Efter partiell torkning, är det övre skiktet lätt lossas till ett djup av ca 10 cm.
 • I framtiden druvorna vattnas två gånger med ett intervall på två veckor. Då igen lossade jord och kompost.

Tips: Om du vill plantera vilda druvor (flicka), är allt mycket lättare. Bäst av allt, överlever han hösten. Det räcker med att klippa vinstockar valfri längd utan rötter. Sätt den platt på marken och prikopat grogrund så att alla processer (blad) dök upp på ytan. Därefter från varje sådan blad börjar växa upp själv vinstockar. Under hösten är tillräckligt regn, så vattning är nödvändigt att göra endast vid behov.

Plantering i sandjord

Vad är skillnaden mellan att plantera vinrankor i sandjord, om vi jämför denna process, såsom lera eller svart jord?

 • Saken är den att vid låga temperaturer, fryser sandjord snabbare och starkare, och på sommaren, respektive - för uppvärmning. Förutom denna typ av jord är praktiskt taget behåller fukt och näringsämnen, till skillnad från den bördiga jorden.
 • Alla dessa faktorer måste beaktas i processen för landnings druvor. Således måste fördjupningen under plantan når en meter djupt. Och för att bibehålla fuktighet och för att förhindra förlust av näringsämnen är placerad vid botten av gropen särskilt täta skiktet. Den är bildad av lerjord i höjd på minst 20 cm ovanpå det och återfylldes gödningsnäringsblandning (höjd - 25 cm) ..
 • Den lämpligaste djup plantering av plantor i sandjord -. 60 cm Care druvor blir regelbunden vattning, som kommer att krävas för att producera med ett intervall på sju dagar, 4 hinkar med vatten.

Plantering vegetativa plantor

 • Urtaget i jorden som framställts på samma sätt som i plantan plantering förvedade. Skillnaden ligger i djupet av gropar, bör det vara 25 cm på en lera och chernozem jord och cirka 20 cm av sand. Alla lagren noggrant packas och vattnas 2-4 hinkar med vatten med en veckas mellanrum.
 • När jorden krymper, måste du göra ett hål 55 cm på lera eller svart jord och 65 cm på den sandiga. Plantor, den sista värmebehandlingen, noggrant heras från frön behållaren, och tillsammans med marken är placerad på den förberedda planteringsdjup. Det mellanliggande avståndet är fyllt med bördig jord, vattnas och kompakta med en hink vatten.

.yap-titel-block__text, .yap-title {
font-size: 17px viktigt ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-vertikal .yap-titel-block__text {
font-size: 17px viktigt ;!
}

 • Efter att ha avslutat landning nära vegetativa groddar installerad trä pinne för att ytterligare stödja druva plantor.

Viktigt: inte klarar acklimatisering plantor rekommenderas nödvändigtvis oklar genom skölden. För detta kommer att vara tillräcklig för att rymma 10 dagar på den södra sidan av landnings - grenar av träd eller plywoodskivor.

 • Under det första året plantor bör lämnas endast en flykt, försiktigt bort de återstående druvorna och knyt en pinne.

Att plantera druvor på våren

 • Vårsådden druvor säkerställer att början av det kalla, får han den nödvändiga kraften och tillräckligt få tillräckligt med näringsämnen. Detta säkerställer att den unge plantan resistens mot låga temperaturer.
 • Gynna utvecklingen av unga plantor förberedelse preliminär jord. Således, om gropar under vinstockar att förbereda i förväg - att falla, då våren kommer att vara redo idealisk bas för plantering, rik naturlig gödning.
 • Många druvsorter kan i det andra året för att få en mindre skörd. Men det är bara i fallet med vårsådden. Frukthöst plantor vanligtvis fördröjs med ett år.

 • För en annan positiv stunder kan hänföras villkoren för vårsäsongen gynnsam temperatur. Efter nedgången av den första frosten kan skada inte bara de unga skott, men promorozit jord.

Men bland så många fördelar, det finns ett antal nyanser som bör beaktas när man väljer vårsäsongen för plantering druvor:

 • brist på fukt. Under denna period är ytterligare vattning krävs, som tillhandahålls under hösten naturligt;
 • brist på näringsämnen i jorden. Detta gäller särskilt i början av våren, när de måste kompenseras från den kompletterande däck mossa, sågspån och humus;
 • kvalitet plantor av druvor bjuds ut till försäljning är på hösten, så det är troligt förvärvet under våren de frysta proverna.

Ändå är fjäder anses lovande säsong för plantering druva plantor. Det finns bara en fråga: om när som helst är det möjligt att genomföra en landning i marken? Nej, borde verkligen plantera period väljas med tanke på de behov som plantor och temperatur.

 • Den optimala temperaturen är över 15 ° C. Dessutom, och jordtemperaturen är viktiga indikatorer, eftersom de behöver för att uppnå åtminstone en siffra på 10 ° C. Det var under denna period är det bästa växtsäsongen planta. Genom månader detta tidsintervall beror på regionen. Eftersom en nyligen genomförd frysning avslutas före slutet av mars, och i den andra natten temperaturskillnader förrän i mitten av april.
 • Dessutom är det viktigt att ta hänsyn till temperaturen och typ av plantor: vegetativ eller stel. Det första alternativet presenteras för försäljning i små behållare med jord. Sådana anläggningar kännetecknas av att ha en ung skott med blad. Gynnsamma landning: från mitten av maj till slutet av juni. Men hård plantor livskraft är speciellt eftersom det har utfört en rot struktur och njurar. Även vid tidig plantering, t ex i mitten av april, kunde han stå emot de förändrade klimatförhållanden.

Hur att plantera druvor i höst

Plantering druva plantor under hösten också har en hel del funktioner. Följande faktorer kan hänföras till fördelarna.

 • Fuktnivån vid denna tidpunkt, den positiva effekten på tillväxten och bildandet av unga vinstockar skott. Ytterligare vattning krävs endast under de första veckorna efter plantering.
 • Höst plantor tenderar att tidigare utveckling och börja fruktkroppen.
 • Men den största nackdelen är att de unga plantorna inte bara rör sig kylan och byiga vinden, även med rätt skydd.

 • Välja period för plantering druva plantor i marken, är det nödvändigt att ta hänsyn inte bara fördelar och nackdelar med var och en av dem, men speciellt utvalda sorter.

Att plantera druvor video

Allmänna regler för plantering druvor

 • Det viktigaste för utvecklingen av druvan är väl vald jord. Grogrund: humus och lätta jordar - det är precis vad som krävs plantor.
 • Dessutom är det nödvändigt att ta hänsyn till placeringen av grundvattennivån. Om de wobble når gränser 1,5 meter djup, är det obligatoriskt att utrusta det nödvändiga dräneringssystem.
 • En annan viktig punkt är befruktning mineraltillsatser och snabb vattning.
 • Plantering druva plantor innebär layout där de får den maximala mängden ljus och inte bryter mot ömsesidiga rottillväxt.
 • Plantering druva plantor på en tomt på indrag bör bibehållas från 2 till 2,5 meter.
 • Med plantor nära byggnader indrag bör vara minst 0,5 meter.
 • Avstånd från de täta och höga träd och buskar - 0,5-0,7 meter.

Hur att plantera druvor. vanliga fel

 • Plantering plantor med en svag rotsystem - de kan antingen inte bosätta sig alls, eller fördröjd utveckling. Dessutom är det osannolikt att ge en god skörd sådana skott.
 • Förvärv av okända sorter av plantor kan resultera i behovet av att köpa nya och Stubbing. I plantor, olämpligt klimatzon, inte frukterna inte har tid att mogna i en säsong, så i framtiden också behöva bytas ut.
 • Ett vanligt misstag är att plantera träd och vindruvor nära den norra sidan av byggnader i området. I detta fall tillbringar anläggningen alla krafter tillväxt kommer skörden vara små och det kommer att vara placerad på de övre skott.
 • Att bilda en grund grop för plantering, måste du veta att detta kommer att begränsa plantan på näringsämnen och påverka dess utveckling.
 • Överdriven fördjupning långsam tillväxt på grund av effekterna av låga temperaturer i de djupa skikten av jorden.
 • Men grunt penetration kommer att påverka konsumtionen av plantor av vatten och göra det omöjligt att bearbeta vinstockar skydd för vintern.
 • Förtjockning av druv plantering kommer att öka antalet av svampsjukdomar, förutom plantor kommer att kämpa för vattenförbrukning och belysning.
 • Plantering endast kvinnliga sorter utan potentiella pollinerande sorter kan leda till krossning av grödan. Det rekommenderas av sex "kvinnliga" buskar planterade en pollineras.

Landningen av unga plantor av druvor - processen är ganska arbetskrävande. Viktigt är inte bara valet av skott som tål de klimatförhållanden och markens egenskaper, men också förberedelse av god kvalitet för landning. Efterlevnaden alla nyanser säkerställer god resultatutveckling och bära frukt i framtiden av vingården.


Like this post? Please share to your friends: