Hur man gör hand bender med sina egna händer

Arbetar i ett garage eller i landet, är det ibland nödvändigt att böja ett par rör på en viss cirkel eller halvcirkulär form för att ge släta metallband. Köp fabrik Bender för att utföra sådana operationer par - för dyrt. Därför är behovet av privatpersoner bryggning tillverkning enkel hemlagad handen rör Bender, som är i stånd att böjas i rätt storlek röret.

innehåll:

  1. Syftet bockningsverktyg
  2. Utformningen av röret Bender
  3. sorter Benders
  4. Arbetsprincipen hos röret Bender
  5. Produktionen improviserade bockningsverktyg

Syftet bockningsverktyg

En av de mest populära metallprodukter idag står formade rör med olika sektioner, som används för att göra staket, spaljéer, trädgårdsmöbler, under installationen av skyddsrum för bilar och växthus, i byggandet av garage eller om vattenledning. tillverkning av liknande produkter teknik kräver ofta böjning av rör i olika vinklar som kommer att göra med hjälp av specialutrustning.

För att böja rör vanliga att använda en speciell apparat som kallas Bender, som kan utföra olika produkter böjningsvinkel av från 0 till 180 grader. I sådana anordningar, vanligen en hydraulisk eller elektromekanisk enhet. Benders kan böjas helt några rör av olika konfigurationer: vatten, gaspanna, som har en storlek av upp till 2 inches och arbeta med rör tillverkade av aluminium och koppar, metall och plast och stål.

Benders används i pannor och bensinstationer i konstruktion och inom industrin, i vatten- och värmesystem. Hemlagad hand Bender i hushållet är oumbärlig sak, som används för ett brett spektrum av verk. När självinstallerande vattenförsörjning, värmesystem, installation av ventilationsutrustning och luftkonditioneringar utan det är svårt.

Utformningen av röret Bender

Total bockverktygskonstruktion beror på dess arter. Bindande komponenter är ramen, hydraulisk cylinder, de övre och nedre remmar och två röret slutar. Ramen är öppen och stängd. Den huvudsakliga delen av rörbockningsmaskin är en hydraulisk cylinder som utför styrkan funktionen.

Schema manuell bockningsverktyg förutsätter att utmatningsanordningen placerad på baksidan av maskinhuset, det har en skruvöverströmningsventil och handtaget. På toppen av cylinderröret är för oljepåfyllning och kontrollera dess nivå. Plancks installation, som placeras underifrån, är skruvad på den gängade delen, vilken är anordnad på den främre delen av höljet, och pressas sedan med en fixeringsmutter. Ligger på toppen planka samtidigt är fäst med två skruvar och lås.

Böjningskraft bockningsverktyget åstadkommer en glidstång, som är i stånd att gå tillbaka under inverkan av en fjäder är installerad i den hydrauliska cylindern. De övre och nedre bockningsverktygs remsor är gjorda som en svetsad konstruktion. Öppningarna på de tvärgående plattorna används för att justera fokus. Benders på botten finns det gängade hål, som är installerade fästbultar som lämpar sig för höjdjusteringen.

Betoning rörbockningsmaskin presenteras i form av stift, stannar vid dess ändar är placerade i hål som är anordnade i remsor. Handflatan är beläget i mitten av strömmen, som kommer att bygga ett krökt rör. Segment som ger böjning, tillverkade av stål precisionsgjutning. Kör manuella Benders är mekaniska och hydrauliska, power drive - el.

Ökad användning idag fick formade rör, som har en tunn vägg, men samtidigt sparar metallen i konstruktionen och skapa vackra och hållbar design. Av dessa element i hushållet gör bra visir, skjul och växthus. Profilrören skiljer sig från den vanliga tvärsnittet - fyrkantig, oval eller rektangulär. Detta förklarar skillnaden mellan en strukturell draghand röret Bender av denna typ: profilrullarna är valda samma sektion som produkten inte har inträffat till deformation av tvärsnittet hos ett flexibelt rör.

sorter Benders

Handen rör Bender utföra operationer såsom böjning av ljusbågen och ringar. Låg vikt enhet (nära 65 kilo) gör det möjligt att transportera den till platsen för arbetet med lätta metallkonstruktioner - växthus, grindar, grindar och skjul. Parametrar för material som hanteras manuellt BENDERS: runda rör 30 millimeter, fyrkantiga 40 av 40 mm rör remsan 40 gånger 10 millimeter fyrkantiga 16 av 16 millimeter, 16 millimeter stav.

Med användning av olika dornar kan behandlas metallintervall är allmänt expanderade, och förvandlas till en bender sk profilegib. Den relativt låga rör Bender pris handen kan du köpa det eller göra även för små produktioner.

Elektrisk rör bockningsmaskiner används för bockning av rör med olika tvärsnitt för intensiv användning i industriell skala. Högpresterande elektriska Benders som har extra funktioner såsom: rotation i båda riktningarna av rullarna och kontroll med hjälp av knapparna på kontrollpanelen eller genom att använda fotpedaler.

Elektriska maskiner har en böjnings funktioner såsom böjning av bågen rör - 30 mm runda och kvadratiska 80 av 40 mm, och av de bar 16 och offentlig 16 mm x 16 mm. Att matcha tvärsnittskonfiguration eller diametern av röret, elektriska bock dessutom utrustade med utbytbara dornar för varje särskilt fall.

Ny moderniserad version av röret Bender är en manuell hydraulisk, som kännetecknas av stor styrka som är tillräcklig för att arbeta med stora stålrör som video till hands rör Bender. Det rekommenderas att använda när du installerar eller tar bort gas- och vattenledningar. Drivningen av detta verktyg är utrustad med hydrauliskt system, och detta skiljer sig från ett konventionellt rörbockningsmaskin, underlättar i hög grad arbetet av operatören.

Det finns flera typer av manuell hydraulisk pipe-böjning utrustning. De är avsedda för olika typer av ventiler och rör. Till exempel, TBC - är bender bärbar hydraulisk handpump används för att böja hela stålröret med cirkulär tvärsektion och valsas av schaktmetod utan att fylla rör eller speciella fyll sand. RSU - manuell Bender, som är gjord för att böja eller gas- och vattenledningar, rullade eller förstärkning.

Driftsförhållanden skilja stationära och hand Benders. Stationär används främst vid företag som kräver ett flexibelt rör i enlighet med den typ av aktivitet som det skede av produktionsprocessen. Tillverkad med sina egna händer manuell röret Bender är mer lämpade för arbete i hemmet. Driv typ är bock hydrauliska, mekaniska och eldrift. Den största företräde vidtas för att ge en hydraulisk Benders eftersom de är mer kraftfulla.

Arbetsprincipen hos röret Bender

Processen att böja röret, fastän vid en första anblick verkar enkel, är faktiskt mycket komplex. Beroende på de mekaniska egenskaperna hos rörmaterialet, kan bilda defekter flexibel podminanie, vilket leder till en förträngd ställe i böjningsdiameter av röret, vilket minskar vattenflödet, en förändring i tjocklek och sträckning av rörväggen på platsen för deformation, vilket leder till förlust av styrka av ledningen. Därför måste du korrekt välja bender och vet hur det fungerar, för att minimera deformation defekter.

Medelst böjning av rörde benders utförs med tanke på de dimensioner och specifik form. Utformningen av denna utrustning kan du utföra operationer på metallrör respektive monteringskrav. Frånvaron av platta veck och gör att rören i sin tur inte förlora prestanda och hållfasthetsegenskaper vid bockning, samt för att optimera placeringen av kommunikation och effektivt använda utrymmet i rummet.

Arbetsprincipen hos röret Bender är följande. Den erforderliga storleken på halvcirkel beslutat att utnyttja de vikta bitar av spånskivor eller styrelser är sedan sågad på den ritade linjen och fästs med spik till staketet, en vägg eller ett trägolv. Observera att tjockleken av de skivor eller spånskivor bitar bör vara något större diameter är vikt remsa eller järnrör. Sidovy, enligt ritningar improviserade manuella bockningsverktyg, är fast anliggning av skärbräda. Mellan mallen och distansen är införd i röränden och sedan göra en mall för smidigt böj, som håller den andra änden av röret för hand.

Om du planerar att böja den lilla metallstav eller ett kort rör beslutade i slutet att bygga en lämplig bit av rördiametrar. För tillverkning av stora böjningsradie, exempelvis för växthus valv göra liknande mönster i ett öppet utrymme som monteringsytan med användning av ett trästaket och den andra plana ytan.

Omkretsen är nödvändigt att på ytan med hjälp av penna och nylontråd som en kompass, klipp ur styrelsen och säkra gränser dras. Den perfekt precision i stor böjning krävs inte, men kan fixeras trimning av skivorna 15 centimeter från varandra, är punktvis kontakt med röret och styra den till den givna halvcirkel.

Det finns lösningar svårare, som i foto på handen Benders att hjälpa böja rören som har en stor diameter, men deras användning kräver också användningen av professionella verktyg och tillgången på VVS färdigheter. Oberoende produktion av dessa Benders redan väcker frågor om lönsamheten, om vi minns förekomsten av andrahandsmarknaden av Rörböjare utrustning och handverktyg.

Produktionen improviserade bockningsverktyg

Innan du gör en manuell rör Bender, måste du delta i tillverkningen av dess fundament. Väggarna i röret, vilket utgör grunden för hela maskinen måste ha en rektangulär tvärsektion och som är tillräckligt tjock för att tåla de belastningar som uppstår direkt under drift. Väggtjockleken hos sådana rör bör vara minst 3 mm.

När du hittar rätt rör med rektangulärt tvärsnitt, är det nödvändigt att dra tillbaka en hand par centimeter från de skurna och borra hål i den för framtiden diameter axeln som kommer att ställa den primära skiv (runt röret bend) och med en arbets handtag remskiva. Då måste du bestämma den maximala böjningsradie, vilket kan göra sina egna Benders, med en marginal på 5 centimeter. Stega bakåt ett avstånd som är lika med den större sidan av röret, skär den.

Hävarmen hållare för rör och den representerar stiftet, som är svetsad med en ände av muttern "lamm" och kontramuttern och på den andra beklädnads T-formade hållaren (leg given bokstav - är ett rör och tvärslån är en längdsektion av röret). Efter tillverkning bas bör börja skapa böjningsverktygshandtag.

.yap-titel-block__text, .yap-title {
font-size: 17px viktigt ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-vertikal .yap-titel-block__text {
font-size: 17px viktigt ;!
}

Att tillverka handtaget behöver två metallplattor, är metalltjockleken minst 4 millimeter. Handtaget bärs på axeln av kärnan, så ta en bredd lika med skivorna diameter axeln och lagringsaxeln lämnar ramen 5-10 millimeter på varje sida. Att förstyva handtaget, måste dessa plattor anslutas parallellt med varandra genom svetsning flera banor som framställts av stålrör med ändar som är motsatta hålen för axeln.

Om du vill gå till de mest enkla sätt kan du inte oroa dig för reglering av arbetsskivläget på handtaget. Gör nödvändiga mätningar borra enligt ritningen handen rör Bender med händerna i handtaget hål axlar för arbetsskivan. Denna axel behöver inte ta svetsning eftersom det är nödvändigt att inrätta en arbetsgrupp remskiva och axel fastställande frågor på handtaget kan lösas med hjälp av stift.

Efter tillverkning bockningsverktygshandtag och installera på den arbets remskiveaggregat att göra monteringen. Bas bockningsverktyget att tätt fästa skruvstycket, och sedan lägga på basplattan en axel penna rörbockningsmaskin, sedan den andra plattan och handtaget huvud remskivan. Den breda mutter på grundval av tappen skruvklämma. Den primära remskivan, som är monterad på axeln av basen, gjordes fast på den med hjälp av spännbulten.

För att testa färdig hand rör Bender, behöver du en bit av rör, som måste ställas in till utgångsläget. Lock rör trycka till remskivan och skruvhållaren. Även röret måste fästas på hållaren med hjälp av en speciell klämma. Nu rör på så mycket böjd efter behov.

Med hjälp av hemlagad Bender, böjer hemma någon rullande profil, som har ett cirkulärt tvärsnitt. Röret, vilket kräver deformation inlägg mellan benen och böj med en viss kraft under önskad vinkel. Glömmer inte att röret har oftast en liten väggtjocklek, så att den kan deformeras under böjning diameter, som är extremt oacceptabelt. I det här fallet, innan de slutligen installerar produkten på en bender det bör täckas med sand, och efter att böja bara vytrusit. Diametern hos den resulterande produkten förblir konstant över hela längden.


Like this post? Please share to your friends: