Reparation av gas kolumner med sina egna händer

En lösning på frågan tillförsel av uppvärmt vatten - momentan installation varmvattenberedare. I det här fallet blir det föremål för uppmärksamhet är en gejser. När allt kommer omkring, gas varmvattenberedare jämfört med elektriska är mer ekonomiskt på grund av låga taxor för energi, liksom jämfört med varmvattenberedare - bekvämare, eftersom de gör det möjligt att använda varmt vatten i något belopp och när som helst på dygnet. I det här fallet, den viktigaste tiden för att identifiera fel uppstod och att reparera varmvattenberedare med händerna.

innehåll:

  1. apparater gejser
  2. Typiska fel gejser
    • Värmeväxlare tilltäppta med skala
    • Lödning gas värmeelement kylfläns
    • Gas varmvattenberedare inte antända
    • Kolumn inte riktigt värmer vattnet

apparater gejser

Vanlig gas vattenvärmaren är en järnlåda som liknar en köksskåp. För honom två rör summeras - gas och vatten. Inre struktur innefattar en värmeväxlare, en huvud- och pilotbrännare. Efter det att kranen är öppen, oavsett vilken metod av brännaren tändning, är gasventilen öppnas och låter energibärare i pilotbrännaren, som är av primär ljus.

När förbränningsgasen släpps värme som är tillräcklig för att snabbt värma vatten som passerar genom värmeväxlaren - anordnad ovanför brännarna av spiralröret. Det uppvärmda vattnet leds genom en vattenledning, gas som kommer ut från kolonnen till kranen (kran i badrummet, dusch, köksblandare), som öppnades. Förbränningsprodukter rökgasstråket tur avlägsnas, som går ut från den övre delen av gasen kolumn.

Kolonn genom metoden av pilottändning är elektroniska, manuell typ och pezorozzhigom. Redan föråldrade manuell tändning innebär användning av tändstickor: Öppna gasventilen som är lämpligt att röret kolumnen hålla en brinnande tändsticka till tändaren som omedelbart tänds. Huvud brännaren tänds efter att vrida på ratten.

Moderna gas varmvattenberedare har en mer bekväm, praktisk och säker elektronisk tändsystem arbetar "på helautomatisk." Efter att ha öppnat kranvatten tryckaktiverade systemet, i vilket en laddnings gnista ge två penlight batterier, öppnas gasventilen samtidigt. Sparks tillräckligt för att antända brännaren, så allt kommer att ske längs välbekanta systemet: lampor andra brännare, värmer vattnet och gå igenom värmeväxlaren till kranen. Brännaren av efter stängning av ventilen.

pezorozzhigom specifikt system som är baserat på den piezoelektriska effekten, när den mekaniska verkan omvandlas till elektrisk urladdning, i detta fall - en gnista. För första gången bland annat en ny kolumn på frontpanelen, trycker du på knappen, aktiverar ett piezoelektriskt element. Från den resulterande gnistan tänds tändaren, sedan huvudbrännaren. Huvudbrännaren släcks när du stänger kranen och glöd - ljus, men det är inte tillräckligt med värme för att koka vatten som finns kvar i värmeväxlaren. Nästa gång du behöver bara öppna vattenkranen, utan att trycka på eller bränna något och gå varmt vatten.

Typiska fel gejser

Gas varmvattenberedare är inte riktigt en enkel anordning som är föremål för vissa regler för hantering och omsorg kommer att tjäna sin ägare under en lång tid. Men förr eller senare all utrustning går sönder, och gasen kolumnen är inget undantag. Särskilt påverka processen kvaliteten på vatten och gas, som levereras av allmännyttiga företag i våra hem och lägenheter, och nu, efter en viss tid blir det nödvändigt att reparera kök med en gasspis. Därför är det värt att överväga de typiska skäl på grund av vilka maskinen inte fungerar efter behov.

Värmeväxlare tilltäppta med skala

Det vanligaste felet är i gasen kolumnen är tilltäppt med skalvärmeväxlare (kylaren). Rören bevuxen avskum, hårt vatten fel. Inkrustavsättning inträffar när vattentemperaturen är större än 80 grader, och 82 grader när processen börjar uppträda intensivt.

För att förebygga bildandet av skalan inte använder för mycket varmvatten. Badvattentemperaturen tillräckligt nära 42 grader, för att ta bort fett när diska - ca 45 grader, såsom organ för att ta bort fett från dem och kunna klara med kallt vatten, och tvättmaskinen i maskinen - inte mer än 60 grader.

Många lämnar gas kolumnen att arbeta med kontrollampa, eftersom det är bekvämt, och det finns inget behov av att röra upp och anpassa kolumn varje gång. Emellertid, brist på tid och timmar hade temperaturen i värmeväxlaren stigit till 90 grader - därav avskum. Så var inte lat för att inaktivera och aktivera kolumnen som behövs, och inte över automatisk värmare, om du observerade en svagt tryck, är det bättre att sätta i detta fall förstoringsglas pumpen.

Tja, om du var ett problem, är det nödvändigt att reparera den kinesiska gasen kolumnen genom att tvätta värmeväxlaren. För att göra detta måste du förstå att värmeväxlaren kolumnen verkligen packat, uppmärksamma följande symtom: ett lågt tryck på kranen av uppvärmt vatten när trycket vid kranen med kallt vatten är bra; kolonn tillsammans med att den inte slås; eller omedelbart efter det att strömmen är avstängd. Naturligtvis, kanske det är bruten ventil vid inloppet till gaspelaren men om det är OK, fortsätt till nedmonteringen av kolonnen.

Att tvätta kolumnen behöver du: Phillips och platt skruvmejsel, en uppsättning av obestämd nycklar, komplett asbest tyg packningar och gummislang. Dessutom måste du i förväg köpa i en järnaffär avkalkningsmedel, som säljs i en plastflaska och ett torrt pulver. Du kan också använda ättiksprit, eftersom det är den mest tillgängliga.

Till att börja med att ta bort kolumnen hårdvara, och sedan - ett hölje. Efter detta är det nödvändigt att blockera vatteninloppsflödet och öppen nära till någon av kranstommen av uppvärmt vatten. Ta sedan bort värmeväxlaren från matarröret och flytta den åt sidan. När du tar bort muttern från värmeväxlaren, kommer värmeväxlaren att börja lämna vattnet. Det måste tömmas om en liter.

Nästa, sätta på värmeväxlarinloppsslang, lyft högre kolumnen, infoga och slang i tratten i en tunn ström häll det i den framställda lösningen. Häll långsamt eller börjar arbeta, och avkalkningsmedel kommer att driva tillbaka. Lösningen i värmeväxlaren måste stanna ett par timmar. Ämnet kan värmas på den brinnande kontrollampa till snabbare reaktion ägde rum, och det tog kortare tid.

Knacka substitut bassäng eller plasthink och gradvis öppna tillförseln av vatten i gasen kolonnen. Se vad som kommer att komma ut ur slangen. Om det finns en hel del lera, och efter tvätt huvudet kommer att bli en bra, då allt blev, om inte, kommer proceduren upprepas igen. Men när du använder avkalkning inte behövs.

Lödning gas värmeelement kylfläns

Vid detektering av läckgasen kolumnen är naturligtvis en önskan att första värmeväxlare blir ett utbyte av gamla till nya. Men kostnaden för kylaren är 1/3 av priset för en ny kolumn, så det är klokt att försöka reparera enheten själv, förseglade lod med en lödkolv. Av vattnet som strömmar rörvärmeväxlare vars temperatur kan inte vara högre än 100 grader och smälttemperaturen för lodet når 200 ° C. Därför lod smält.

I de flesta fall, fistlar inträffar på röret som löper längs den yttre sidan av kylaren, eftersom det är ofta gjorda av låg kvalitet metall. På ytan av röret, som löper inuti värmeväxlaren, typiskt, fistlar inte visas. Om du kunde komma till platsen för en läcka, innan du börjar löda dränera vattnet från värmeväxlaren, eftersom det kommer att ta bort värmen, så att du inte kommer att kunna värma upp lödning plats till önskad temperatur.

Genom att öppna varmvattenkranen i en diskho eller rengöring, och ta bort kapselmuttern från kolonnen röret som tillför kallt vatten. Eftersom gejser är belägen på en nivå ovanför vattenkranen, låt rinna av det mesta av vattnet, men inte alla. För att ta bort rester öva renings vakuum eller kompressor. Först då kan börja reparera kylaren varmvattenberedare.

Lödning sig inte orsakar svårigheter. Fint sandpapper remsa oxiderna från fisteln stället, torka rengöringsduk partiet efter det vätes i ett lösningsmedel för att avlägsna fett och damm. Kan vara vilken tenn lod, till exempel, PIC-61 genom lödning kapacitet inte är mindre än 100 W vid en temperatur av cirka 180 grader.

Som ett hartsflussmedel används. Om det inte är möjligt att ta acetylsalicylsyra. Smulas sönder tabletten och strö små smulor plats förtennings eller natriumtabletter uppvärmd yta. Om det under tinning lod inte flödar, och en kudde erhålls värms sedan plats för lödning är inte tillräckligt. I det här fallet bör du värma upp en annan lödkolv, järn eller hårtork konstruktion.

När lodet likformigt tunt belagda anordningens yta, växer den till en tjocklek av 1-2 mm, och en fistel på värmeväxlaren inte manifestera sig själva mer. Noggrant inspektera kylarröret längs hela längden. Om du ser en grön fläck, så mer sannolikt på denna punkt finns det ett litet hål med utsikt över vattnet, och det måste vara att lödtenn. Annars efter ett par månader kommer du återigen kommer att behöva ta itu med reparation av badrum gejser, eftersom det inte kommer att läcka.

.yap-titel-block__text, .yap-title {
font-size: 17px viktigt ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-vertikal .yap-titel-block__text {
font-size: 17px viktigt ;!
}

Om partiet vattenläckage är placerad på värmeväxlarens vägg, som ligger i anslutning till basen av kolonnen, är radiatorn på plats reparation omöjlig, och det är nödvändigt att avlägsna värme från gasen kolonnen. För att ta bort enheten för lödning, är det nödvändigt att ta isär de flesta av kolonnen och kopplar gasledningen, men det är mycket farligt.

Gas varmvattenberedare inte antända

Den vanligaste orsaken till att kolumnen inte lätt - bara en bristande ventilation i gropen dragkraft. Det kan mycket väl hända att skorstenen är igensatt med sot ackumuleras i hans eller föremål har fallit. I denna situation, oftast utlöses skyddssystem som är placerad inuti kolonnen, och instrumentet lappar gas automatiskt. Kontrollera draget i skorstenen. För detta Håll en tänd match, och om lågorna kommer att försvinna - och dra där.

En annan anledning till att kolumnen inte antänds, är banal ur batteriet, men det gäller endast apparater med automatisk tändning (med batterier eller generatorer). I motsats till påståenden av tillverkare som batteriets livslängd är ett år, kommer att behöva ändra dem oftare.

Gas varmvattenberedare kan också tändas på grund av dålig vattentryck. Och det är bara en check -nuzhno öppna kalla kranen. Om det finns ett litet tryck - är det troligt att orsaken ligger inte i kolumnen, men i ett separat område eller runt rörledningen. Om du ser att trycket kallt vatten som är större än i det varma kranen, är det nödvändigt att reparera vattengasen värmarenhet, eftersom ligger orsaken exakt i vattenmassan noden (eller deformerade membranfilter är igensatta).

Silen kan täppa vatteninloppsaggregatet efter det att vattnet av och vända dess matnings. För att rengöra, helt enkelt skruva ur vattentillförseln en överfallsmutter, ta bort nätet och rengöra den.

Att kontrollera status av membranet för att avlägsna de vattenoden två kopplingsmuttrarna, vidare lossa tre bultar som håller aggregatet för vatten i gasen kon aggregatet. Frånkopplad från varandra nod hälften kommer du att se en sådan membran. Om tandköttet har en deformerad yta, snarare än platt, med deformationer, bör den bytas ut. Samtidigt vatten kan rengöras kavitet aggregatet och en filtermask från leran. Du kan sätta silikon membran, som kan fungera i många år.

Det händer ofta att gejser släcks omedelbart efter antändning. Orsaken till felet ligger i termoelementet, utan snarare är den dåliga kontakten hos termoelementet och magnetventil. Om termo intakt, bör göra underhåll av automatisk gas kolumn eller snarare dess rengörings kontakter och kopplingsdosa. I en sådan bör en situation justera flödet av varmt och kallt vatten. Kom ihåg att du inte kan i alla fall spädas med kallt vatten, varmt, eftersom detta kommer att utlösa en omedelbar släckning av lågan.

Bomull och microexplosions som åtföljer kopplingsförfarande kan inträffa: på grund av dåligt drag i ventilationskanalen eller brunnen på grund av urladdning av batterier som är ansvariga för tandning av kolonnen på grund av igensättning av munstycken eller andra kolonn komponenter, från överdriven inflöde gas. När brännaren, gas från tändaren ska tända en tid. Men om piloten lågan brinner av någon anledning inte är korrekt, då gasen kommer att ackumuleras, vilket resulterar i en bomull - små explosioner av gas-luftblandningen.

I denna situation måste vi titta på vilken tidpunkt pilotlåga. Ljuset bör ha en blå färg, för att bränna stabilt bör flamma röra huvudbrännaren. När piloten ljus du ser gul-röd är inte hållbart, liten låga, är det nödvändigt att rensa injektorn och tändröret som ger gas.

Kolumn inte riktigt värmer vattnet

De skäl som gejser efter dåliga värmer vattnet, kommer det att finnas flera. Först av allt, kan kolumnen har en liten kapacitet. Därför innan de köper utrustningen är alltid noga granska enhetens pass. Även vatten kan uppvärmas dåligt på grund av den mycket enkla igensättning aggregat funktion som skjuter modifierad flams färg och utseende av sot i processen i kolumnen.

Om kolumnen inte värma upp vattnet, för att justera gastillförseln till brännaren. I modern gaspelare föreliggande ventil som medger att reglera vattenflödet, dvs den mängd vatten som passerar genom kolonnen per minut. Därför, om vattnet värms något, är det lämpligt att minska bandbredden, och vattnet kommer att ha tid att värma upp.

Dessutom kan kolonnen matas för varmt vatten. Men i detta fall inte kräver reparation och underhåll av gas kolumner eftersom denna situation är inte ett fel i kolonnen. I den varma årstiden, när vattnet vattnet är tillräckligt varmt, och trycket av hennes små problem, som vid första anblicken verkar vara kopplat till ett fel i kolonnen. Har du märkt att när den är installerad i en kolumn till ett minimum varmvatten gasförsörjning hanterar vatten är fortfarande mycket varmt.

Bara vissa modeller av gas kolumnen på denna operation beräknas inte. Instruktionerna för användning av utrustningen brukar anges minimi vattentrycket när gaspannan fungerar normalt. För att lösa problemet är mycket lätt, helt enkelt minska gastillförseln och därmed skära av en liten kran på vilken gas tillförs och som är satt innan gasen kolumnen gasröret.

Ibland gas kolonn föreningarna kan råkar läcka. Vänster trumpet nödvändigt att mata vatten in i kolonnen, är det alltid på överlappningsmatningsventil för en vattenpelare närvarande. Detta rör är anslutet till en vatten gasregulator munstycket. C-styrenhet vatten inkommer i värmeväxlaren till höger. På mellankolonnröret överförs till vatten och varmt vatten till värmeväxlaren är ansluten till vänster genom röret.

Den högra kolumnen i röret erfordras för att mata gasen och ansluten till styrenheten genom kopparröret. Det fastställer också en obligatorisk gasventil överlappning. Vattenanslutningar i kolumn som bärs av kupolmuttrar med tätningspackningar av gummi. Över tiden, gummipackningar på temperaturskillnaden förlorar sin elasticitet och blir stel, och vattnet flödar.

För att reparera den gamla varmvattenberedare, ersätta gummipackningen i gasen kolumnen. För att göra detta, skruva med en nyckel 24 överfallsmutter, ta bort plattan som redan är utsliten och installera en ny. Ibland lite pad, nöt du snurrade hela vägen, och vattnet fortfarande sipprar. Då rekommenderas dessutom sätta en annan pad.

Och slutligen, bör du bekanta dig med ytterligare ett problem med varmvattenberedare: när kolumner du inte luktar gas. Om ändå det finns en viss lukt, kom ihåg att i detta fall är strängt förbjudet att genomföra en oberoende reparations varmvattenberedare! Omedelbart stänga gasventilen, ventilera rummet och ring gas service!


Like this post? Please share to your friends: