Hur varmt källare

källare storlek beror på storleken av basen och höjden på sockeln. Ofta takhöjden inte är mindre än två meter och kommer att vara irrationell att lämna detta område utan uppmärksamhet. Det huvudsakliga syftet med källaren - det är förvaring av livsmedel. Vid minusgrader och konserveringsmedel frysa grönsaker, vid för varmt kan försämras och kommer att ruttna med hög luftfuktighet. Därför är det viktigt att rummet var den optimala temperaturen och fuktighet. Det finns många sätt att uppvärmningen inne i källaren, titta på de mest populära och prisvärda.

innehåll:

 1. Tätskikt och källare ventilation
 2. källare Warming skum
  • Värmeisolering av taket i källaren
  • Uppvärmningen av golvet i källaren
   • Uppvärmningen av golvet expanderad lera
   • Uppvärmningen av sand och grus
  • Vinter fönster i källaren

Varje rum ska värmas i byggskedet. I detta fall ytterväggarna är isolerade för att förhindra att de fryser. Men, som det visat sig, börjar isolera källare först efter byggandet. Med denna metod kräver hög kvalitet isolering, värmeisolering för att skydda mot kondens.

Trots att temperaturen på ett djup förblir stabil under hela året, är det inte lämpligt för förvaring av livsmedel. Output värmer tak, väggar och golv i källaren. Om isolerade källaren i ett hyreshus, kommer det också att en minskning av energiförbrukningen för uppvärmning av byggnaden.

Tätskikt och källare ventilation

Varje isolering, även skum, utan ordentlig ventilation och tätskikt källare snart kommer att bli värdelösa.

En obligatorisk egenskap hos någon grund är blinda området. Det skyddar källaren penetration av smält snö och regn. Och för extra skydd runt fundamenten grävde ett system av dräneringskanaler.

Ett annat sätt - utrustningen dräneringsdike. Det grävs utanför djup under golvet i källaren 20-30 cm. Sedan lade geotextil och grus hälls. Stack avloppsrör och stänger alla top geotextil och återfylls med sand eller jord noggrant packas.

Alla ovanstående metoder är valfria och används i närvaro av hög grundvatten. Men det finns ett antal verk som utförs på ett obligatoriskt - bearbetning av källarväggar från utsidan och insidan tätskikt föreningar.

särskilda behållare finns också för källaren av plåt eller plast - kassuner. Det verkar som detta är det optimala alternativet, och det finns inget behov av att utföra komplicerade arbetet med isolering och tätskikt i källaren. Men det är inte grönsaker "andas" och lagras för länge. Inuti kondensat bildas, så att bibehålla optimal mikroklimat är mycket svårt där.

Med avseende på ventilation, den mest enkla sättet ventilationsutrymme är lufthål i basen eller två kanaler anordnade för ventilering av PVC-rör med en diameter på 10 till 50 mm. Ett sådant system kommer att fungera på grund av differentiell temperaturer och källare luft som kommer från utsidan.

Om du vill veta hur man gör ventilation i källaren, för att berätta mer i videon.

källare Warming skum

En populär isoleringsmaterial är vanlig skum. Ett alternativ kan vara polystyren isolering källare. Den behåller alla egenskaperna hos skummet, men mer hållbara. Oftast används för det yttre, men lokaler och kan isolera insidan. Innan du gör ett slutgiltigt val, är det nödvändigt att veta inte bara om fördelarna, men också nackdelar. Denna kunskap kommer att tillåta den bästa användningen av det.

fördelar:

 • goda värmeisolerande egenskaper;
 • låg vikt, så att det inte har en stor belastning på väggarna och stiftelser;
 • rimligt pris;
 • beständighet mot sönderfall och mögelbildning;
 • Det har låg hygroskopicitet och därför vid kontakt med vatten inte kommer att förlora sina egenskaper.

nackdelar:

 • rekommenderas inte för internt bruk. Vid upphettning, släpper det en obehaglig lukt;
 • lätt det kommer i kontakt med eld, medan förbränning avges skadliga ämnen;
 • låg miljövänlighet.

För isolering av väggar och tak används PSB- varumärke skum 25 tjocklek av 5 cm. Det kommer att upprätthålla en stabil temperatur under en lång tid.

För sin installation krävs inte för att bygga en låda. Han bara limmas på köldtålig lim på ytor av tegel eller betongväggar. För ytterligare fixering i lederna av ark, är det fast med hjälp av pluggar med en bred hatt.

Uppvärmningen källare inuti oundvikligen att leda till bildandet av kondensat. Därför över isoleringen för att skydda den är fäst ångspärr film. Alla hennes fogar limmas maskeringstejp förstärkas.

Värmeisolering av taket i källaren

I taket isoleringen är nödvändigt att ta särskild uppmärksamhet. Eftersom fångas genom rören inne i kall luft kan orsaka kondens på taket. Om golvet i första våningen är gjord av trä, tak isolering källaren görs på samma sätt som väggarna. Men om span - det är armerad betong, behovet av att installera undertak. Det är oftast används för isolering av källartaket i garaget.

stadier:

 • monterade rör eller stråldiameter av 2,5 cm Deras särdrags i steg om 60 cm till 15 cm under betongtaket .;
 • av armeringsstänger diameter på 0,8-1 cm omslutande mesh;
 • den resulterande strukturen är målad med vattentät färg;
 • utrymmet mellan taket och strukturen är fylld med isolerande material tätt.

.yap-titel-block__text, .yap-title {
font-size: 17px viktigt ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-vertikal .yap-titel-block__text {
font-size: 17px viktigt ;!
}

Uppvärmningen av golvet i källaren

Sätt golv isolering i källaren, det finns flera. Tänk på huvudtyper.

Uppvärmningen av golvet expanderad lera

Av alla de kända metoderna, är källargolvet isolering den mest populära metoden för expanderad lera. Det gör att du kan uppnå en holistisk isolering, lätt att använda och billiga.

Vid uppvärmningen golvet expanderad lera bör övervägas belastningen som utövas på honom. Det är från denna siffra beror på skikttjockleken och expanderad lera betong avdragare, som ligger på toppen av det.

Men först, är en ångbarriär en överlappning på väggen på en höjd som inte är mindre än huvuddelen av kön.

För uppvärmningen expanderad lera är vald från fraktion 5 - 20 mm av två typer. Detta kommer att ge skydd mot sättningar.

Först etablerade fyrar med ett vattenpass. Den första är belägen på ett kort avstånd från väggen, och det andra, och efterföljande, på ett avstånd av regler som kommer att platta till avdragare. De ligger exakt parallellt med varandra.

En gång helt stelnad komposition till vilken var bifogade beacons kan börja att somna expanderad lera. Tjockleken hos bulkskiktet bör inte vara mindre än 10 cm.

Ovanpå gjuten betong avdragare med förstärknings och inriktade.

Uppvärmningen av sand och grus

Isolera källarvåningen i garaget eller huset är tillåten av strukturen av sand, grus och avdragare.

 • Initialt, fördjupa golvet 30 cm och planade;
 • det första skiktet är fylld med grus 10 cm tjock;
 • ovanpå den är fylld med sand airbag 5 cm tjock;
 • alla noga komprimeras;
 • som ett tätskikt hälldes varm bitumen;
 • det sista steget är den armerade betong avdragare.

Vinter fönster i källaren

Den trädörr bör inte finnas luckor, annars blir det en kränkning av luftcirkulation. Om de är fortfarande där, måste de repareras med tätningsmedel eller skum.

Glöm inte uppvärmningen av källardörren. Tidigare var det används för tovning. Men nu, isolerade skum eller polystyrenskum. Det är lätt att skära, så kommer inte att vara svårt att passa till önskad storlek. Limmade det inuti ett speciellt bindemedelsskum.


Like this post? Please share to your friends: