Grunden för blocken med sina händer

Den som vill leva i ett privat hus med en bakgård, och väldigt ofta, speciellt hos män, de vill bygga ett hus med sina egna händer. Naturligtvis kommer byggandet att ta dig en lång tid, men så småningom kommer du att vara stolta över denna perfektion - hem för dina drömmar!

Många människor ofta undrar: hur man bygger grunden för blocken, eftersom de anser att denna typ av fundament är den mest tidskrävande. Denna artikel är skriven bara för dem som vågade kliva på denna väg är inte lätt, och bygga en grund med händerna ut ur blocken.

innehållsförteckning

  1. Steg ett: förberedelser
  • Utvinning av snö och regn
  • beräkning av fundamentet
  1. Steg två: byggandet av grund grunder
  2. Principen att lägga grunden
  3. Steg tre: murade väggar
  4. En annan metod för tillverkning av fundamentblock
  5. Nackdelar blockera foundation

Steg ett: förberedelser

Så under byggandet av en byggnad efter att du kommer att ha en färdig projekt är det nödvändigt att bereda mark för byggande av stiftelsen. Många människor vet att grunden är grunden för byggnaden, som kommer att bero på styrkan och hållbarheten hos framtida konstruktion, så du måste allvarligt överväga att genomföra detta steg. För att göra detta, du måste ta hänsyn till graden av grundvatten, jordart och djup av dess frysning. Enligt djupet av frysning marken är uppdelad i: en begravd, inte begravas och svagt fördjupas.

Utvinning av snö och regn

Chansen är stor att du kommer att behöva göra en del arbete för beredning av marken, till exempel borttagning av smälta och regnvatten. För att göra detta måste du gräva en brunn för att samla regnvatten och smält snö. Plats måste du välja den lägsta punkten på din webbplats för honom, och om det visar sig vara på fel plats (i mitten av gården, i trädgården, etc.), är det möjligt att förskjuta väl till en mer lämplig plats i närheten. Efter det kan du börja ta ut marken under brunnen. För att uppnå maximal effektivitet i användningen av denna möjlighet, är det inte nödvändigt att göra tillräckligt djup och 50 cm. Efter utgrävningen, är det nödvändigt att täcka med en metallock, så att ingen i den inte faller.

I nästa steg måste du ta röret till brunnen, vilket kommer att dränera vattnet från smält snö och regn, och för detta måste de läggas på en vinkling till den. Som regel är de nedgrävda i marken, och sedan lägga gatsten kakel eller annan beläggning av ditt val. Men vi får inte glömma det faktum att förr eller senare röret och brunnen måste rengöras från det insamlade smuts. Det enklaste är metoden för rengöring med hårda rep har han beväpnad i alla VVS. Denna kabel kommer att hjälpa, förutsatt mindre föroreningar (förorening av röret upp till 50 cm), när det gäller allvarlig obstruktion (föroreningar från 50 cm), medan drawdown som rör eller andra hinder, utan att gräva och rengöring av rör i avsnitt du inte kan göra. För att rengöra brunnen, tillräckligt för att göra en lucka i höljet själv och producera ren genom den.

För framställning av dräneringsröret kan användas en polymer eller en annan plast. Men vi kan inte säga att de kan begränsas, det finns många olika material på marknaden idag som kan användas för detta ändamål. Till exempel, gjutjärn, metall-keramik, betong, glasfiber, asbest och keramik. När du väljer ett rör, måste du styras av vissa principer, såsom - mängden insamlade vattenflöde styrka, topografi gården.

När marken är helt klar, fortsätter vi att utveckla diket eller utgrävning under grunden.

beräkning av fundamentet

För att inte kollapsade strukturera din framtid, måste du göra några beräkningar. För detta ändamål finns en särskild instruktion, som är målade alla nyanser i denna process, kallas det "Foundations strukturer". Men vi ska berätta i den här artikeln på en enkel, trångsynt språket i alla de åtgärder som ska utföras.

  1. Geological Survey parti

Detta förfarande syftar till att studera jorden på plats: kompressibilitet, flexibilitet, "vatten vanor", sprödhet och kompressibilitet. Nästa steg är att fastställa nivån av grundvatten, djupet frysning av jorden. Baserat på dessa data kan vi beräkna katapult förmåga och styrka, som behövs för att motstå det.

  1. Vikten av den framtida strukturen

För att avgöra för att göra framtida foundation är nödvändigt att beräkna lasten, vilket kommer att påverka honom när byggnaden är konstruerad. Utföra beräkningar av vikten av alla material som skall användas vid konstruktion av väggar, tak, ytbehandling och så vidare. Utöver detta är det nödvändigt att ta hänsyn till vikten av möbler och hushållsapparater, som kommer att vara i ditt hem, de är betydligt viktade konstruktion.

Då måste du lära dig grunden för inträngning i marken, kan det kraftigt påverka dess värde. Denna faktor beror på marken, som vi studerade i första stycket. För vissa typer av jord, måste du gräva en meter, men om du har en lera land, då du kommer att behöva spendera extra pengar för att fixa grunden med marken.

Steg två: byggandet av grund grunder

Efter beredning kommer att göras och markarbeten kan gå vidare till nästa steg i byggandet. Om du fortfarande planerat att utrusta källaren eller källaren, kommer det att bli nödvändigt att göra en pre-fundament av armerad betong eller monolitiska plattor.

Först måste vi göra en layout under plattan, använder några sofistikerade instrument, om avståndsmätare nivå, gradskiva eller i extrema fall, även vattennivån. I detta skede bör stor uppmärksamhet ägnas åt beräkningen av det optimala avståndet från plattorna på jorden, och för att uppnå dess lutning från huset.

Man bör också komma ihåg att ju mer du använder en blandning av sten och sand, desto större blir behovet av krossad sten, grus, krossad tegel eller grov sand. Om tjockleken på plattan, kommer du att ha cirka 30 centimeter, den "kudde" under det, kan du göra samma höjd. Lösning "kudde" är vanligen tillverkade av en del av grus och 3 delar sand.

Principen att lägga grunden

För att korrekt göra ett betongfundament, är det nödvändigt att fylla i den utgrävda gropen av sand och grusblandningen, som därefter strö över vatten. Sedan, med hjälp Packare, planade och kompakte första skikt (ca 5 cm). Sedan vänta tills den första beläggningen är torr och växelvis lade efter uppnå den nödvändiga höjden för bottenblocken.

På en noggrant planade och urtambovanny sand måste du installera formen, som kan byggas på flera sätt:

- av speciella skivor eller skivor av mer än 20 mm;

.yap-titel-block__text, .yap-title {
font-size: 17px viktigt ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-vertikal .yap-titel-block__text {
font-size: 17px viktigt ;!
}

- av permanent formsättning med en varmare;

- av improviserade plywood eller i form av särskilda återanvändbara slutare med fästdon vid triangulära stöttor eller stolpar.

Fästelement för formsättning måste installeras på ett avstånd av en meter, och det är bäst att fästa skruvar. Höjden av formen bör vara höjden av "kudde" och de flesta plattor. häll sedan betongskiktet är liten (3-4 cm), som läggs på den överlappade film av polyeten, och återigen gå Packare, för en mer komplett och noggrann inriktningsplattan. Tre veckor senare, när betongen är torr, formsättningen kan avlägsnas och utföras isoleringsplattorna.

För ett korrekt val av grundplattan tjocklek kan styras av följande klassificering beroende på framtida byggnad: en 2-vånings hus av tegel - 40 cm, av trä - 20 cm av skum - 30 cm, i fallet om du bygger ett garage eller bad, är det tillräckligt och 10 cm.

Nu, efter arbete har utförts för byggandet av betong "kudde" under blocken, gå direkt till slutskedet av byggandet av grunden för huset av block - den murade väggar.

Steg tre: murade väggar

Att lägga betongblock som produceras i analogi med murverk och börjar med byggnadens hörn. I så fall, om byggnaden är avsedd att vara massiv, är det nödvändigt att stärka konstruktionen med en metallförstärkt mesh. I seismiskt aktiva områden också bär stärka grunden. För att undvika i framtiden, är driften av byggnader sprickor i väggar och krökning byggnaden det nödvändigt att med jämna mellanrum använda byggnaden nivå.

Även om du vill kan du bygga väggarna hos blocken, pre-beräkning deras storlek, baserat på dimensionerna för varje enskild block. Standard betongblock storleken är 194 x 397 x 194 mm. Under byggandet av betong murverk, är det viktiga rätt blandning murbruk beståndsdelar. I detta fall, som vanligen används lösning av typ M, som är speciellt rekommenderas för konstruktion av underjordiska strukturer och fundament. Föreningar av denna lösning kan vara flera:

- en del av Portland-murarcement och Typ 2, och 6 delar sand;

- 4 delar sand, 1 del av Portland-cement och ¼ av kalk (bränd kalk).

Även för att underlätta att lägga, kan du köpa en halv kvarter vars längd är 194 mm. Tjockleken hos lösningen mellan blocken bör vara ca 95 mm, därav storlekar av block för fundamentet tillsammans med sömmar kommer att vara 203 x 406 x 203 mm, bör detta faktum också tas i beaktande vid beräkningen av materialen.

Om du redan erfarenhet av byggandet av murverk, sedan skapa ett block av murverk kommer inte att arbeta för dig. Det viktigaste att komma ihåg, så ofta som möjligt att använda nivån och inte försöka göra en massa rader åt gången, är en dag tillräckligt för ett fåtal. Efter att lösningen stelnade mellan blocken, måste det nödvändigtvis brodera att skydda kopplingen från regnvatten.

Dessutom, om du vill kan du använda inte bara text instruktioner för byggandet av källaren i blocket, men videon instruktion som gör det möjligt att noggrant undersöka några av de nyanser i byggandet av grunden för huset.

En annan metod för tillverkning av fundamentblock

Det finns en annan metod grunden anordning av blocken med användning av en torr läggnings. Denna metod består i att fylla tomrummen mellan de kaklade block utan murbruk, betong vätska. Murningblandningar för oerfarna byggare är det enklaste sättet att bygga grunden för enheterna och tillåter dig att bygga en mycket stark vägg. Som du kan om du vill BEKLÄ cement eller konventionell gips.

Nackdelar blockera foundation

Tillsammans med de positiva egenskaperna hos fundamentet blocket och har även negativa aspekter, som nu kommer att diskuteras. Den första och uppenbara nackdelen är den höga kostnaden för grundstenar. Under byggandet av höghus (över nio våningar), är det lämpligt att använda betongblock. För låga byggnader, privata hem, kommer bärförmåga av dessa enheter användas inte fullständigt, som en procentandel av det kommer att vara omkring 10% av den totala belastningen till vilken de är avsedda.

Det är värt att notera att grunden för betongblock som används i OSS-länderna, kan en sådan vägran att förklaras enbart av materialkostnader som är nödvändiga för byggandet av grundmurar. De är mer än dubbelt högre än kostnaden för byggandet av en monolitisk stiftelse. En annan nackdel är att produktionsenheter och för byggandet av källaren i ett hus block, kommer att behöva locka en hel del människor och en hel del specialiserad och dyr utrustning. Därför är den skenbara minskningen av arbetskraftskostnaderna felaktig. Dessutom alla processer från produktion till installation av fundament, är mer arbetsintensiv än i byggandet av en monolitisk stiftelse.

Om en jämförelse mellan blocket och monolitiska grund, tejpbasen rest från betongblock, kommer att vara mycket i sträckgräns på sin motståndare. Detta kan förklaras av det faktum att inte alla fristående enheter kan motstå samma belastning, och detta leder till deformation av hela strukturen, vilket resulterar i förstörelsen av byggnaden. Det är därför, efter en serie experiment, nästan alla länder i världen har börjat modernisera tillverkningsprocesser som syftar till att förbilliga konstruktion.

Husgrunder hos blocken innebär användning av betongblock, vilka är lagda på varandra och sålunda är förstärkta med ståltråd. Bas tillverkad på detta sätt är inte billigt, men samtidigt den mest tillverkade och tillförlitlig. Välja block för stiftelsen är också ett avgörande ögonblick, vilket är nödvändigt för att närma sig med särskild uppmärksamhet. När du skapar en stiftelse block används flera olika typer av enheter: en fast med en utskärning (FB), ogiltig (FSF) och väggen (FBS). Kvaliteten på fundamentet framför allt, så det kommer att bli bättre för att bygga grunden för blocken med sina händer, så att anställa arbetare kommer att komma ut till dig att bryta banken, och dessutom inte det faktum att en utomstående gör det kvalitativt. Nästa specifikt fokuserar vi på hur man gör grunden för blocken, utan hjälp av proffs.


Like this post? Please share to your friends: