Så kantar taket bjälklaget

Tak arrangemang förfarandet är inte bara tillverkning fackverk struktur direkt lägger taktäckning material och installation av avlopp, men bindemedlet och processen för dess takfoten. För detta ändamål, takfot och gavel takfot utförda arkivering av trä foder, hyvlade brädor, vinyl eller metall sidospår. Men idag har funnits Bole skönt material för arkivering av taket kallas soffits tak.

innehåll:

 1. Behovet av att lämna taket
 2. Begreppet taket Batten för arkivering
 3. Fördelar med rampljuset för arkivering av taket
 4. Former för arkivering tak soffits
  • plast soffits
  • spotlights stål
  • aluminium soffits
  • mässing spotlights
 5. Förfarandet för att lämna in en tak soffits

Behovet av att lämna taket

Korrekt konstruerade hus kräver att väggen i hans tak drog sig tillbaka till ett avstånd på minst 50-70 centimeter för att säkerställa skyddet av fasadväggarna från regnvatten. Takplanet därigenom bildar överhänget som är täckt på toppen av taket materialet och bottnen sys. Fållen på taket bidrar inte bara till att ge huset färdigt estetiska utseendet, men också lösa problemet med ventilation av taket utrymmet under taket eller mellan isolering och takmaterial. Detta är särskilt viktigt när taket enhet vindsvåningen på.

Landet husbygge är nu mestadels byggt tak av två typer - tak och vind. Värmeisolering i fallet med den kalla vinden taket ligger på vinden i huset, isolerad på vinden - mellan takstolarna. Eftersom huset kan "andas" kommer våt ånga från lokalerna passera genom isoleringen, även om det inte får tas i förvar i ett lager av isolering. I detta fall, bildandet av dagg, och isoleringsegenskaper försämras.

Förutom att minska kvaliteten på materialet, kommer att drabbas av fukt och elementen delsystemet - träbalkar börjar ruttna, metalldelar - korroderar. Viktig roll i att lösa detta problem, spela en mängd olika tätskikt film, men det är viktigt att inte försumma att skapa ventilerade tak överhäng och tillhandahålla dragning för ventilation från takfoten till åsen.

När bindemedlet av taket soffits monterade med ett gap av cirka 10 till 15 millimeter. Detta kommer att dra luftflödet skapas, som kommer in från en nedre punkt i överhänget utrymmet under taket värms upp och stiger gradvis till åsen, och sedan går ut genom ventilationshålen. Således, att en kontinuerlig luftcirkulation och effektiv väder fukt, vilket gör att taket förblir torra. God ventilation kan förlänga livslängden på taket, vilket förhindrar uppkomsten av mögel och mjöldagg.

Binder takfot beslutat att genomföra inte bara av praktiska skäl, för att ge bra grepp i taket rymden. Det är fortfarande nödvändigt att skydda tak pie insektspopulationer, fåglar och gnagare, eftersom en sådan bild inte vill titta på någon.

Traditionellt har inlämnandet av taket utförs med trä beläggen. Det bör dock fundera över bristerna i trä - det bör behandlas regelbundet med en speciallösning mot röta och mögel, nyans. Förutom foder kan suga och svärta över tiden, så det är inte det bästa för bindemedlet på taket.

Vinyl ytterväggar, som är avsedd för vägg fasad, sköter fålla tak ointressant, och dess utseende kommer bara att bli värre när du gör hål för ventilation som inte tillhandahålls initialt. Galvaniserad metall sidospår inte skyddas mot korrosion, och har släppts ut på takfoten överhäng, där ofta ackumuleras kondensat har en tillräckligt låg livslängd. På detta material mycket snabbt verkar bruna fläckar av rost, vilket är särskilt märkbart om inlämnandet av taket färgen är vit eller ljus nog.

Lyckligtvis har framsteg för en lång tid inte stå stilla, och nu finns det en mer praktisk material för arkivering av taket - strålkastare för tak som har god visuell kompatibilitet med tak, fasadmaterial och gutter system och kännetecknas av demokratisk pris. Dessutom har priset på spotlight tak demokratiskt.

Begreppet taket Batten för arkivering

Inom byggnadsindustrin lamporna kallas paneler, avsedda att täcka de olika horisontella ytor som vänder nedåt. Soffits är samma eller clapboarden ytterväggar, men med en speciell struktur som kan andas och förhindrar dess fria flöde, vilket hjälper till att skydda taket från fukt, mögel och mjöldagg. Närvaron av perforering är den huvudsakliga skillnaden mellan strålkastare som används i det fria, på de andra dekorativa paneler.

Dessa paneler är fäst vid lådan på kanten av taket. Panelerna är sammanfogade med en låsande förening, gör det möjligt att dölja sin infästning. Längden av spotlights ofta 3 - 3,6 meter och en bredd av 22 - 30,5 centimeter. Vissa storlekar av spotlights för taket beror på tillverkaren. US och kanadensiska tillverkare gör ofta trippel profil bredd på 30 cm och en längd av 3,6 linjära meter, vilket anses suturera den optimala storleken på taket. Spotlights inhemska tillverkare dimensioner kan variera.

Innan du lämnar taket, måste du välja en av tre typer av spotlights:

 • Solid. Detta material är perfekt för att täcka taket på din öppna veranda, veranda eller trädgård lusthus. På grund av den ständiga tillgång till alla invändiga ytor luft tak behöver alla offentliga lokaler kräver inget underhåll under lång tid och kommer att behålla en stor utseende.
 • Helt perforerad, vilket rekommenderas för tak som är täckta oprofilerad material, till exempel, rabatter eller bältros. Perforerade soffits oumbärliga för arkivering de utskjutande delarna av taket: takfot, taklister, skridskor, gavlar och skärmtak.
 • Stansade i mitten, vilket ger effektiv ventilation av utrymmet under taket. Vid takfoten överhäng bildas när kompositionen interfolieras två kontinuerliga band och en perforeringsremsa. Oavsett närvaron eller frånvaron av perforeringar värderar bjälklaget identiska.

Fördelar med rampljuset för arkivering av taket

Obestridliga fördelar jämfört med traditionella material strålkastare servera dem följande egenskaper:

 1. Mekanisk hållfasthet - motståndskraft mot skador, inverkan och inverkan av nederbörd. Detta säkerställer en konstant utseendet på huset under hela användningstiden. De ändrar inte färg och inte bleknar under påverkan av solljus och hög luftfuktighet, och inte heller ruttna.
 2. Mångsidighet. Spotlights kan sy tak i rummet och taket utrymme. Brett utbud av färger gör att produkten att kombinera dem med olika typer av efterbehandling och takmaterial, som på bilden spotlight tak.
 3. Lättskött. Spotlights behöver inte uppdatera och målning under hela driftsperiod. För att återskapa utseendet, måste de regelbundet tvättas av vatten med rengöringsmedel.
 4. Perfekt utseende. Spotlights kan enkelt dölja ledningar och en mängd kommunikation och låsa anslutningen kan du dölja lederna av paneler och monteringsverktyg fasaden.
 5. Resistens mot biologiska faktorer. Spotlights skillnad beläggningsmaterial som är gjorda av trä, inte påverkas av en svamp, som inte är täckt med mögel.
 6. Den lätthet och bekvämlighet installation. Installationsarbetet kan utföras med hjälp av spotlights i varje årstid och i ett brett temperaturområde. Produkter som inte spricker och inte korroderar vid temperaturer från minus 60 till plus 120 grader Celsius.
 7. Miljö- och brandsäkerhet. Alla spotlights är tillverkade av icke-giftiga och icke brännbara material som gör att de kan användas i speciella konstruktion med ökade krav på brandsäkerhet och motståndskraft mot aggressiva påverkan.

Former för arkivering tak soffits

Låt oss titta på vilka olika typer av spotlights för arkivering taket idag.

plast soffits

Den vanligaste typen av bjälklaget är plast, eftersom priset är lågt. Vinyl soffits har bra funktioner - de är hållbara, flexibla, inte blekna, resistent mot plötsliga temperaturförändringar, enkel att installera, tak trim bjälklaget av plast producerar nästan inget avfall. Sådana produkter är vita, bruna och färgade. Vit spotlight är en elegant, lugn vinylmaterial, vars kostnad är mindre färgade och bruna lattan.

Brown spotlights betonar karaktär och personlighet i hemmet, eftersom det ofta passar färgen på taket, och kännetecknas av hög motståndskraft mot ultraviolett strålning som solen är starkare verkar på mörka ytor. Färgade vinyl soffits upptar en medelväg mellan kostnaden för vit- och brunvaror. Ofta använt strålkastare komplett med ytterväggar, gjorde takfoten till arkivering inte sticker ut mot bakgrund av fasaden.

spotlights stål

Metall soffits är den mest stabila material som används för arkivering takfoten och har ett stort urval av färger. De är väl tåla de mekaniska påfrestningarna är ofta levereras med ett tak, som är tillverkade av polymerer med metallpannor. Garanti för denna produkt är naturligtvis överlägsen alla sina konkurrenter.

.yap-titel-block__text, .yap-title {
font-size: 17px viktigt ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-vertikal .yap-titel-block__text {
font-size: 17px viktigt ;!
}

Dessa spotlights är perforerade och icke perforerade bindande metall bjälklaget se ditt hem under många år av hög kvalitet korrosionsskydd. Vit, färgad eller bruna produkter kan användas på en öppen veranda och ett lusthus i landet. Kostnaden för metall bärläkt är acceptabel för denna kvalitet av materialet.

aluminium soffits

Aluminium spotlight idag intar en ledande position inom försäljning och suturering takfot sedan visat sig vara ett högteknologiskt och praktiskt material till ett rimligt pris. Soffit paneler av denna typ används i privata bygg- och ursprungliga arkitektoniska projekt.

Lätt aluminium bjälklaget är en stor fördel, det ska vara lätt att installera, så att du kan sy även höghus. Om du började reparationer eller besluta att ge fasaden ursprungliga utseende och för att dölja defekter, brun perforerade aluminium soffits passar för detta bäst. Förutom aluminium soffit panelerna inte har att expandera i en temperaturegenskaper som plast.

mässing spotlights

Taktäckning, bindning av som är gjord av koppar, andra material håller längre på grund avtozatuhaniya kopparplåt korrosionsbeständighet och exemplifierande aggressiva medier - mer än 100 år. Dessa spotlights är förbundna med varandra lås som döljer sätesfästelement. Perforerad koppar spotlights nära horisontellt utrymme på gatan, och icke-perforerade - är etablerade, oftast inomhus.

Spotlights koppar snabbt täckt med en oxidfilm i luft, vilket ger dem och den karaktäristiska gulröd färgton. Under operationen, de gradvis blir brunt och sedan täckt på grund av vädret och få en patina malakitgrönt nyans. Därför sanna finsmakare av antiken köper bara koppar.

Förfarandet för att lämna in en tak soffits

Innan hem tak soffits bör väggisolering göras utanför huset. Detta är mest sant för de vanligaste lådor som inte är direkt suture längs takstolarna och i horisontell riktning. Nyckeln till framgångsrik registrering av överhäng och takfoten på taket soffits är korrekta mätningar, så innan inlämnandet av taket soffits göra kvalitets ritning som hjälper dig att navigera i allmänna informations och leveransverksamhet.

I sig själv, är det förfarande för installation av spotlights en ganska enkel, men samtidigt komma ihåg att de nödvändigtvis måste passa in i den övergripande utseendet på huset. Utformningen av själva lådan är individuellt, beroende på den speciella utformningen av taket, men det finns två mest populära alternativen som innehåller en bind gemensamma element:

 1. Suturering av takstolarna, när man väljer ett bindemedel för en vinkel som sammanfaller med lutningsvinkeln. Denna teknik används främst för tak, som har en liten vinkel, installation av spotlights, medan gjort taksparrarna parallellt med planet av väggarna. Om det undre planet av takstolarna är inte jämn, är det nödvändigt att anpassa bindemedlet för att ge kvalitet takläggning. För att göra detta, kan du på sidorna av takstolarna med skruvar för att fästa trim styrelser i tjocklek inte mindre än 4 centimeter och en längd - minst 10 centimeter. Först fäster den första och sista brädan, mellan vilka den spända tråden och andra fäst producera skivor. I områden med konvergens av strålar från alla sidor hörn takbjälkar producerar monterings brädor.
 2. Den vanligaste lösningen anses vara när väggen från kanten av takstolarna set horisontell lådram strålkastare för arkivering taket samtidigt är gjord av brädor. Fästa en ände för att göra botten av takstolarna, den andra - till ytterligare ombord för att sänkas och fäst i stället för att röra takbjälkar och väggar. Styrelsen i konvergensvinklar strålar bör fastställas platt, eftersom det i det här stället kommer det att finnas närvarande ett gemensamt, som görs om fastställande av ändarna av skivor. En sådan korsning skulle sträcka sig till skränkningsvinkeln från skränkningsvinkeln väggar strålar, för att därigenom bilda en styv struktur oberoende av väggarna. Det rekommenderas att ta vederbörlig hänsyn till att säkra tillförlitligheten hos den skapade, kan det göras med skruvar, men det är bättre att använda plattor och hörn av metallen.

Installation av soffits paneler produceras på en låda. För att fixa det detaljer spotlight, skruvar som är utrustade med en pressbricka. För att installera den första läkten remsor måste definiera startpunkten för installationen, att dra sig ur det med cirka 77 centimeter och den horisontella linjen för att stöta bort hela omkretsen av ditt hem.

Starta band måste installeras direkt under den. För att göra hörn bitar och ordna kant kräver installation av yttre och inre delar av rampljuset. Hålla nedre änden var under de ursprungliga bandkanten. Hörnstycken rekommenderas skruv monterad på det övre spåret, de andra skruvarna - installeras i den mellersta delen av spåren. I detta fall måste öppningarna vara omgiven av plym eller ramar.

Detaljer bör dockas i rät vinkel. Spotlights monterad på toppen av den ursprungliga remsan. Detaljer spotlights behöver fästa till slottet. Innan du installerar panelen ställer den slutliga remsan. Skär väggpanelen för att uppnå den önskade längden och, hålla det sista snittet ändremsan, montera väggpanelen. Det lämnade fåll takfot och tak överhäng.

För installation av hög kvalitet strålkastare för taket är nödvändigt att tillämpa naglar: starta sin poäng från mitten av bjälklaget panelerna mot kanterna, men inte helt att undvika luckor. I slutet paneler som skall skäras med hjälp av en cirkelsåg. Åtgärder genomförs i ett tillstånd med låg temperatur. För trimning av smådelar de mest lämpliga speciella sax för metall.

Alltså, efter uppförandet av takramen nödvändigtvis måste producera beklädnads soffits. Eftersom denna del av taket genomträngande regn, snö, kyla, vind, insekter, fåglar och gnagare, för beklädnadsmaterial är det rekommenderat att välja mycket noggrant. På grund av förekomsten av ett material, såsom spotlights, kan arkivering tak inte bara skyddar mot väder och dess skadliga effekter, men också lösa problemet med kvaliteten på ventilation i utrymmet mellan isolering och taket.


Like this post? Please share to your friends: