Varvet i ett privat hus med sina egna händer

Privat herrgård värdar kräver mycket mer ansträngning än lägenheten i staden. Och en stor del av problemet är inriktad på hemmiljö. Trots att redan börjar att glömma chalet preferenser när det viktigaste området runt bostadshuset tilldelas för plantering ätliga växter - Frukt och grönsaksland och slå ett hus på landet i den rustika gården med sängar och skjul för avel boskap, ägarna inte heller vill verkligen du fortfarande inte kommer att lämna tomt gården. Just nu på modet fast hus (eller åtminstone söt herrgård), omgiven av vacker natur, där du kan koppla av. Och titta på välskötta förortsområden på biodukar eller sidor av tidningar, många ägare tror, ​​är det möjligt att utrusta gården i ett privat hus med sina egna händer.

 1. Varvet i ett privat hus i allmänhet
 2. Disposition av gården i ett privat hus - några små saker
 3. Att gården i ett privat hus - Byggnormer
 4. Landskaps gården i ett privat hus
 5. Hur man gör på gården i ett privat hus - olika stilar

Varvet i ett privat hus i allmänhet

Var och en av oss har sin egen smak och preferenser. Och de uttrycks oftast högljudda uttalanden och omgivning. Och varje liten sak, behagar verkligen våra hjärtan, uppenbarligen ger en uppfattning om oss. Så innan du tar upp landskaps på gården i ett privat hus, försök att se i sitt inre öga den allmänna bilden av de planerade åtgärderna och att överväga om det kommer att sammanfalla med presentationen av din personliga komfort och skönhet. När allt kommer omkring, du vet - om ett år några kreativa idéer så entusiastiskt uppfattade idag, kommer att göra dig förbanna närvaron av trädgårdsområdet, då i stället för att koppla får du bara en huvudvärk. Förresten, ofta sådana idéer förbättrings privat hus gården fotograferas och placeras på Internet, och se sådan skönhet, är det svårt att motstå frestelsen att försöka spara på din webbplats.

Men låt oss gå vidare till mer specifika saker. Så, vad exakt vill vi ha på gården i vårt hus? Alternativ - vikt, men vissa värden finns nästan alltid. Dessa uppgifter är:

 • terrass eller uteplats
 • garage, förresten, nästa att göra och parkering för gäster
 • Banka - är det bättre att bygga separat från boningshuset
 • utedusch (även om det är mer rustik, men om rätt att utfärda, kan det till och med dekorera modern villa)
 • en sommar kök, som nyligen har varit fler och fler ser ut som en kebab och är ett område med en öppen spis och grill
 • ekonomiska stroenitsa, på ett enkelt sätt - skjul för förvaring av olika utrustning som inte har någon plats i huset
 • Aviary för hundar
 • lekplats
 • webbvägar som förbinder alla byggnader i en enda ensemble
 • en mängd olika vegetation: träd, buskar, blomsterrabatter, gräsmatta och andra blommor buskar
 • dekorativa element: trädgård skulpturer, lyktor, stenpartier, stenpartier och andra prydnadsföremål terräng

Det verkar vara en lista med små, men om du börjar att genomföra den, och även med sina egna tillägg såsom hållare, fontäner, dammar eller andra knep landskapsplanering, kan alla platser inte vara tillräckligt. Så först ska spelas med planen av varvet i ett privat hus, försöka ordna allt på papper (minnas raviner, förstås). Och först efter projektet är ett privat hem varvet kommer att vara det mest optimala, kan du börja utformningen av varvet och byggandet av dina favorit bakgård strukturer. Och landskapsarkitektur har att göra som en sista utväg när alla objekt är på plats med målade kommunikation.

Det är hur det är möjligt att utrusta gården i ett privat hus - photoselection:

Disposition av gården i ett privat hus - några små saker

Det verkar, om planeringen har alla sagts - föreställa sig, rita på planen och göra. Men detta är bara en skiss. På samma sätt kan barnets födelse sägas - att tänka, bära och föda, inget komplicerat ... Och ändå, kräver även ofödda barnet vaksamma vård och konstant krångel, och faktum är att vi inte behöver utveckla sin egen utkast till en ny person tar detta ansvar på moder natur själv. Och med att förbättra deras egen gård måste arbeta lite demiurg - ett land i en viss sektor.

Naturligtvis är det bästa övergripande planeringen av hela komplexet, från ett bostadshus och efterbehandling buskar bakom staketet. Men även om själva huset har stolt pryder front trim, allt är inte förlorat. Med tanke på att vi i slutändan vill få något hela ska hela insidan av ett privat hus gård utformas i samma stil, det gäller byggnader och dekorativa element.

Först av allt, vi uppskattar vår infield - dess värde och landskap. Om området inte är för stor, inte skräpar ned hennes många uthus. Välj bara de mest nödvändiga, eller helt enkelt kombinera flera objekt med varandra. Parkering med ett skjul kan ersätta en fullfjädrad garage, association uteplats med en liten grill också spara utrymme och badhus rekommenderas att bifoga ett extra rum där du kommer att sätta hushållsartiklar och ved. För de allra klostret finns det inga begränsningar, annat än estetiska.

Och nu lite om arrangemanget av gården i ett privat hus - foto av olika alternativ:

Att gården i ett privat hus - Byggnormer

Men i alla fall är det nödvändigt att respektera reglerna för konstruktion, till exempel, avståndet från byggnader till vägar och andra uthus element. Bostadshus uppförs minst 3 meter från vanliga vägar och 6 meter från motorvägen. Vi hoppas att din semester platsen är belägen i en ganska avlägsen plats, eftersom närheten till huvudvägen en negativ inverkan på möjligheten att njuta av frisk luft och ljudet av naturen. Bostäder och uthus (skjul och garage) måste separeras från varandra med minst 7 meter, inneslutning av din hund, ta bort från huset minst en meter med 4, men brunnarna, separata toaletter och kompost gropar (och plötsligt du bestämmer bygga dem) behöver inte bygga närmare än 15 meter från huset. Staketet måste försvara från alla byggnader på en halv meter och och ännu mer, för att kunna tillbringa så behövs olika typer av reparationsarbeten, och ganska höga växter (buskar och träd) - beroende på deras höjd - avståndet från mätaren till tre .

Fullt planerade arrangemang av gården i ett privat hus med alla tillhörande byggnader, gå till spåret layout. De bör vara några fler 75 cm - återigen bygga kodens krav. Om du tillåter storleken på området, gör en cirkulär bana längs hela området - få en fin cykelbana för dina barn. Och i allmänhet är det bättre att göra dessa trotuarchiki med mjukt rundade kurvor och hörn, eftersom en sådan utformning av ett privat hus gård tillåter visuellt förstora området och även för att jämna saker i familjelivet. Även om olika stilar och spår spår skiljer sig åt i sina åsikter, och materialet, men senare i.

Här är en titt, det ser ut som innergård i ett privat hus - underbart foto visar alla detaljer:

.yap-titel-block__text, .yap-title {
font-size: 17px viktigt ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-vertikal .yap-titel-block__text {
font-size: 17px viktigt ;!
}

Landskaps gården i ett privat hus

Med den smutsigaste och finansovoemkim skede vi klarat - konstruktionen är klar, alla nödvändiga för ett bekvämt liv av byggnaden är redan på plats, som lade spår. Och nu är det dags att sätta i ordning mycket område som är att bli ett landskap designer.

Mest praktiskt, naturligtvis, arbetar med en slät yta - det kan finnas en flygning av fantasi helt enkelt ostoppbar, eftersom på ett tomt ark kan skildra något. Om du vill plantera en trädgård, bryta rabatterna, gräsmattor zasey gräsmatta, installerat en fontän eller lusthus bevuxen Loach - för varje smak och färg. Men om terrängen påminner om ryska vägar, där en ravin på ravinen och sju böjer en mil, så det kan fortfarande behöver för att kunna förvandla alla brister i den individuella och originella inför ditt område. Men - du kan kasta bort något tvivel - att upprepa en sådan konstruktion kan inte ingen.

Men i alla fall, registrering av domstol med hjälp av landskapsplanering kräver specialkunskaper. Och de är inte bara i förmågan att använda alla trevliga funktioner på webbplatsen. Det är mycket mer ofta nödvändigt att veta botaniska - vilka växter är bäst planteras i ditt område. För ögat och tilltalande, och särskild omsorg krävs inte (det är osannolikt att du vill anställa en trädgårdsmästare eller själv ständigt obihazhivat grönområden), och må bra i klimatet.

Så för det självständiga arbetet i landskapet är det nödvändigt att tydligt identifiera alla miljöfaktorer som påverkar växten:

 • mängden ljus, tog ut dina gröna husdjur (detta är som de allmänna uppgifter om en solinstrålning i området, liksom specifika uppgifter om din webbplats - några blommor planteras under träden, i skuggan, på norra sidan, och vissa behöver nästan alltid upplyst av solen clearing)
 • omgivande temperatur (här data som krävs för den genomsnittliga temperaturen i sommar och vinter)
 • luftfuktighet - både mark och luft (dvs. inte bara den genomsnittliga mängden nederbörd, men även närheten av grundvatten)
 • territorium lättnad
 • den kemiska sammansättningen av jorden (humus, lerjord, etc), vatten (surhet eller alkalinitet) och luft

Att känna alla villkor, du redan kan lätt hitta olika typer av växter som kommer att växa normalt på din webbplats utan ytterligare investeringar. En komplett lista av er kommer att kunna välja de som du gillar och passar in i den övergripande utformningen av ett privat hus gård. Foton fabriken i uppslagsverk, eller helt enkelt på Internet kommer att hjälpa dig att göra rätt val, men ändå ha i åtanke att i sådana fall, bilderna visar inte bara att de mest framgångsrika fallen, så stilla och yrkesverksamma fotografer försöker hitta den mest fördelaktiga vinkeln. Så du får idén, men samtidigt perfekt resultat i din egen bakgård räkna är fortfarande inte värt det.

Hur man gör på gården i ett privat hus - olika stilar

Har du redan bestämt med alla små saker, men något djupt ner gnagande osäkerhet - och om allt görs på rätt sätt. Ibland händer det. Vissa människor är nöjda med bara ett ideal, som just frågar tidningen om livet framgångsrika människor. Tja, perfekt - det är något som bör sträva efter att var och en av oss. Så nu har vi analysera en något längre erkända stilar gården i ett privat hus, som många på bilden såg ut innan.

Således är huvud division de klassiska stilar (vanlig) eller liggande (naturliga). Och normal stil innebär rena linjer och tydliga geometriska former lika spår byggnader och landningar. Man tror att denna typ mjukar upp storm av känslor på att återvända till den typ av medborgare eftersom det är mer vanligt för staden form. Men när jag varnar, kräver regelbunden stil konstant och outtröttliga arbete för underhåll av formen, eller i ett år eller två av din klassisk stil blir bara ett spår - allt överväxta ändå. Samtidigt naturliga stil är mycket lättare. Det finns inte behöver hänga tillbaka så att "att köra" växter i ramen. Tvärtom bör resultatet av alla ansträngningar att vara synlig naturlandskap.

Men som ni kan föreställa er, begreppet naturlighet på alla. Vissa människor tror att i förortsområde måste ha en trädgård träd, någon till godo en stor park av kultur, och en del föredrar rabatter och buskar. Därför är landskapet indelat i stil för några (eller många många) olika kategorier, i princip skiljer sig i de länder varifrån de kom uppgifter stilar. Om du går över information om stilen på gården i ett privat hus, kommer du att se det mesta sådana namn:

 • Fransk stil (en typ av vanlig)
 • English (eller liggande) stil, strikt, men naturligt
 • Slaviska stil - lite oorganiserat, men kom inte fram till ett trähus omgivet av de bästa
 • Japansk stil (elegans med förmågan att koppla av även på en liten lapp av sten trädgård)
 • stil europeiskt land - där något gemensamt med den slaviska, men mer ordnad
 • Art Nouveau - det sista ordet i landskapsplanering och modern arkitektur, i nivå med förnimmelser gör det möjligt att kombinera det inre av huset med den omgivande naturen

Naturligtvis är detta inte en uttömmande lista - något som många människor och stilar också. Du kan lägga till och kinesiska, och Medelhavet och alpina, men vi kommer inte att skingras. Varför skulle en person som bor långt från havet, Medelhavet stil? Därför har vi listat endast de stilar som kan vara användbara i våra villkor. Val - för dig.

Och jag vill varna - i förväg för att själva bestämma, snälla, om du vill ha i din privata egendom att leva i fred och njuta av läckerheter i det omgivande landskapet, eller om du behöver för att bli avundsjuka grannar. Eftersom i det senare fallet, en avkopplande semester du inte kan möta - det måste ständigt återvända till sitt domstol den mest idealiska slag som skulle överskugga allt runt omkring. Men även i detta fall kommer du att helt kunna göra allt med sina egna händer. Lycka till!


Like this post? Please share to your friends: