Källare med sina händer: steg för steg guide

Källare - en obligatorisk förlängning till stugan eller ett privat hus nära. I det här rummet hela året hålls optimala temperaturen för bevarande av grönsaker, frukt, konserverade och ämnen. Bygg en källare är det möjligt självständigt. För att göra detta måste du bedöma tillståndet av jord, bestämma den bästa typ av konstruktion, material, och väljer att hålla sig till den valda tekniken.

 1. till arrangemanget av källar Krav
 2. Välja optimala design och material
 3. Hur man gör källaren med sina händer: infälld konstruktion
  • Bedömning av terräng och markförhållanden
  • Material och verktyg
  • framställning av utgrävningen
  • undergolvet arrangemang
  • Konstruktion och tätskikt av väggar
  • överlappande konstruktion
  • Ventilationssystem och elförsörjning
  • Interiören i källaren
 4. Ground källare med sina händer: steg för steg guide

till arrangemanget av källar Krav

Den optimala platsen för bevarande av skördade gröda som odlas och kommer källare. I detta rum hållet naturliga förhållanden och temperaturer av ca + 4 ° C. Gynnsamt mikroklimat som behövs för att spara presentationen och smak egenskaper frukt och grönsaker.

Vissa förvirra källare och källare. Emellertid är detta en helt annan struktur. Källaren är belägen i källaren av byggnaden. Källare lösa sig - förutom på tomten. Designen är diskret, eller vice versa, verkar slående inslag av landskap design.

Praktisk användning av vegetabiliska lagring är möjlig under vissa förhållanden:

 • närvaron av låg temperatur - källare byggdes under jorden, eller slå sig ner i källaren som är i kontakt med den yttre väggen i huset;
 • dimning - i källaren designen uteslutas fönstret;
 • kontinuerlig fyllning ren och frisk luft, och på grund av naturlig ventilation;
 • fuktighet - ca 80-90%.

Välja optimala design och material

Oavsett djupet av följande typer källare.

Jordstruktur stiger över ytan, djupet av strukturen - inte mer än en meter. I själva verket är en liten bin för grönsaker. Lagring skjul kan byggas var som helst, även i små fördjupningar.

Byggandet av "köksträdgård" ett lager - lösningen för vattensjuka områden och lågt liggande områden. Ett utmärkande drag hos jordkällare - ingen överlappning. Vanligtvis lösa sadeltak styrelser. På grund av denna tid och det slutliga priset på byggandet av vegetabilisk lagring reduceras. En ytterligare fördel - den enkla konstruktionen av källaren med sina händer.

En större mark källare - ser ut som ett litet hus byggnad. platta hälls ovanpå jorden, som täcker golvet med ett tjockt lager. Oskyddad vänstra änden sida av dörren. Under fyllningen planterade gräsmatta gräs som pryder territoriet och hålla tillbaka jord från obsypaniya.

Poluzaglublenny källare - den mest efterfrågade typen av konstruktion. Designen ser ut som en jordstruktur, men en del av rummet (ca 1,5 m) ligger under jorden. Ingångsdörren i papperskorgarna är belägna under ytan av jorden, så det är nödvändigt att tillhandahålla för dränering av smältsystem / regnvatten. Dörr design är noggrant isolerad.

Infälld källare är väl lämpad för kompakta områden. Emellertid är dess konstruktion möjlig endast vid lågt eller grundvatten i regenererings grundlig tätskikt och dränering. Ingången kan täckas med isolerande avtagbar klädsel eller göra en särskild pogrebitsey - ett litet hus med en lucka i taket. Pogrebitsa kan användas som förråd för att hysa och grönsaksland, trädgårdsredskap, olika hushållsartiklar eller grönsaker.

källarväggar rest från olika material: sten, tegel, betong, asbestcementskivor. Konstruktion är inte önskvärt att bygga från en metall eftersom det är svårt att uppnå lämplig temperatur.

Vid användning av marken som ett basmaterial för väggarna är mantlad inuti bin timmer. Ribbor av trä bör vara väl torkad, slipat, behandla med antiseptisk och återtorkas.

Att källaren med sina egna händer: video-on materialval

Hur man gör källaren med sina händer: infälld konstruktion

Bedömning av terräng och markförhållanden

Bästa läge källare - hill podgorok eller backen. Grundvatten i sådana fall är långt från ytan av jorden. När de placeras på en kulle minskar inträngning av regnvatten. Dessutom får du spara på tätskikt material.

Många föredrar att bygga en källare bredvid hyreshus att snabbt nå och ta rätt produkter under den kalla årstiden, regn, etc.

Före byggstart är det nödvändigt att veta vilken typ av jord och möjligheten att bygga yta / poluzaglublennogo vegetabiliska butik. För att göra detta, en liten test:

 1. På plats byggandet av facken att sätta en bit av naturlig ull, och på toppen - ett rått ägg.
 2. Täck "konstruktion" av banker och lämna över natten.
 3. Utvärdera resultatet av experiment:
  • om ullen har en dagg, grundvattnet ligger i närheten;
  • Om ägget och päls torr - förekomsten av djupt vatten och du kan säkert komma till jobbet.

Innan du bygga en källare med sina händer, är det lämpligt att bedöma vilken typ av jord:

 1. Torv - den bästa typen för vallen. Denna jord kommer att minimera förstörelse, vilket är särskilt relevant för förvaring av rotfrukter.
 2. Kvicksand - puchnisty jord som inte lämpar sig för att bygga en "intern" källare. Denna jord innehåller lerjord, sand och lera. För att kunna bygga en grönsak lagring, måste du byta ut jorden och lägga sand.
 3. Sandig jord är väl lämpad för att ordna bas. Denna naturliga material tillsätts ofta för att minska puchnistosti och minska fukthalten.

Material och verktyg

Allt för källare i landet med sina egna händer kommer att behövas:

 • krossad sten och grus;
 • sand rack;
 • lera lösning;
 • takpapp rullar;
 • tegel;
 • cement;
 • ombord för att arrangera överlappnings ram;
 • betong grade 100;
 • smält bitumen;
 • gitter för förstärkning.

Av instrumenten bör vara beredd:

 • mixer;
 • handen stampen;
 • spade;
 • skruvar, skruvmejsel, spikar, hammare;
 • svetsmaskin;
 • slipmaskiner;
 • primer;
 • borste;
 • bågfil.

framställning av utgrävningen

Konstruktion infälld lagring börjar med att gräva gropen. Arbetet genomförs i följande ordning:

 1. Handlingen är fri från stenar, pinnar och vegetation.
 2. Applicera layout och gräva ett hål. Traditionella källar dimensioner: längd / bredd - 2,5 meter, djup - 2,3 m för att gräva utgrävningen är bättre att använda sig av grävmaskinen ..
 3. Väggarna i gropen för att inrikta spade skrapa överskotts mark och ge det en slät yta.
 4. Djupet av utgrävningen beror på vilken typ av utrustning källare. Vid fastställandet detta värde är det nödvändigt att beakta att utrymmet delvis kommer att ockupera brunnen eller entrén, hyllor stege. Mot bakgrund av detta är det nödvändigt att dra ut grop med en viss marginal.
 5. Kompakt botten av gropen, häll i en grop sand och grus. Tjockleken hos kudden sand - 20 cm, en grus - 10 cm.

undergolvet arrangemang

Avjämningsmassa golv att prestera bättre med lera murbruk. För dess framställning är det nödvändigt att kombinera leran och kvartssand i förhållandet 90% / 10%. Späd med vatten, vilket innebär att en tjock kräm. Lösning beredd grus fylla tjocklek av 3-4 cm.

.yap-titel-block__text, .yap-title {
font-size: 17px viktigt ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-vertikal .yap-titel-block__text {
font-size: 17px viktigt ;!
}

För att förbättra hållfasthetsegenskaperna hos basen, och ger bättre isolering mot inträngning av grundvatten bin rekommenderas ytterligare förstärka betong. Tillvägagångssätt:

 1. Förbereda vikten av kuggstången sand och betong i ett förhållande av 5: 1 respektive.
 2. Lera basen efter torkning pour konkret lösning 5 cm tjock.
 3. Jämna till ytan och lämna att hälla.

Konstruktion och tätskikt av väggar

Tekniken för konstruktionen av tegelväggar är som följer:

 1. Bygga grunden för murverk tegel bredd 1, höjd - ca 15 cm.
 2. Låt torka grund.
 3. Läggningen utföres på vinkeln hos väggen, som ger en dörröppning.
 4. Tegelstenarna placeras i ett rutmönster.
 5. Att lägga tegel på det är nödvändigt att utnyttja handtaget spackel - det kommer att hjälpa att bli av med överskottslösning och för att förbättra vidhäftningen av material.
 6. Efter uppförandet av varje serie är det nödvändigt att kontrollera jämnheten av byggnaden nivån.
 7. Arbets lösning framställs från sand och cement i ett förhållande av 4: 1 respektive.
 8. Utförs parallellt med en kopplingsfyllnings gap och utrymmen mellan en tegelvägg och lerkärl lera lösning. Denna teknik ger ytterligare tätskikt grönsaksbutik.
 9. Efter uppförandet av väggkonstruktionen på lämna en vecka före stelning av lösningen.

tegelväggar är i behov av att utföra tätskikt. För detta ändamål används normalt gidrostekloizol, roller eller bitumen mastix tätningsmedel. Sekvensen för utförande av isolering fungerar:

 1. Behandla all ytor vattenavstötande kompositionen.
 2. På väggen för att fästa takplåtar - fästmaterial utförs genom en upphettad bitumen mastix. För att säkerställa hög kvalitet isolering kommer att behöva 2-3 rockar.
 3. Väggarna är gips med cement.

överlappande konstruktion

Konstruktion våningar - ansvarsfullt agerande. Referens konstruktioner måste tåla tung last. Ofta överlappar varandra är tillverkad av ett massivt block av betong och armeringsburen. Det är viktigt att källaren takytan är större än storleken på rummet, som väggarna kommer att fungera som lagerstöd.

Algoritmen prestanda:

 1. Ställ säkerhetskopior, som senare kommer att bygga i trä formsättning.
 2. Form innan du häller bör noggrant tätade, inte lösningen inte strömma ut genom spalten.
 3. Efter beredning av formen för att göra ramen för en betongplatta förstärkning. arrangemanget delningen för förstärkningsstänger - ca 25 cm, ram höjd - upp till 30 cm.
 4. När ett stort område av källaren rekommenderar att du dubbelplatta förstärkning.
 5. armeringsnät bör sträcka sig bortom väggarna i källaren vid 5-10 cm från alla sidor.
 6. Den resulterande ramen likformigt fylla betongbruk.

Efter hälla plattorna måste vänta 3-4 veckor. Överlappande helt hårdnar och ta slutliga form.

Ventilationssystem och elförsörjning

Bra luftcirkulation - en viktig förutsättning för säkerheten för de produkter som finns i källaren. Brist på ordentlig ventilation leder till ruttnande grönsaker och alltför snabb cirkulation av luftflödet - för torkade ut rötter.

Den tekniska rum är att föredra för att ge naturlig ventilation - det är billigare, och dess rätta organisationen kommer att ge tillräckligt med luft. Att genomföra det är nödvändigt att utrusta till- och frånluftskanalen. Avgaselementet ligger överst nära taket, en tillförselöppning - på motsatta väggen på ett avstånd av två fot från golvet.

Tillvägagångssättet för att skapa en naturlig ventilation i källaren med sina händer:

 1. Välj kanal per 1 kvm. m fyrkantiga Korgar - 26 kV. cm rör.
 2. Monteringsröret utförs i ett hörn, och den nedre änden bör placeras nära taket. Kanal genom hela rummet, taket, med utsikt över taket systemet på två ben.
 3. Till rörledningen kommer inte att kondens, är det nödvändigt att hålla isoleringen skorsten på en smörgås. Ett rör är monterat vid den andra och utrymmet mellan dem är fyllt med mineralull.
 4. Den öppna änden av luftröret är placerad på ett avstånd av 50 cm från den undre golvnivån. Avgaskanalen penetrerar den överlappande, vilket resulterar i 80 cm ovanför basen.
 5. Utanför röret hålslocket rutnät.
 6. På röret är önskvärt att sätta ventilen reglera luftflödet.

källare elektrifiering utförs med användning av en kopparkabel med en dubbel eller tredubbel isolering.

Inredningen i källaren

Efter avslutad installationsarbetet kan börja landskaps källare. Flera designalternativ:

 • göra de vägghyllor med rymliga hyllor;
 • Baldakiner, metall hyllor;
 • sätta prefabricerade ställningar.

Viktigt! Alla konstruktioner av trä bör täckas med anti insekter och skyddande impregnering mot fukt.

Ground källare med sina händer: steg för steg guide

Vid stugan kan utrustas med en enkel källare med sina händer på en hög nivå av grundvatten. Inuti lagerplatser förmåga att behålla temperaturen 2-3 ° C Låt oss undersöka ett exempel på konstruktionen av ett lager av typ vegetabilisk lagring med dimensionerna:

 • höjd i design center - 2 m;
 • bredd - 3,3 m, längd - 3 m;
 • genomfartsbredd - 0,6 meter.

Sekvensen av verk:

 1. Stockarna vilar på marken, täcker med varm bituminös mastix.
 2. Slab gjord av brädor och latt element - av chiselled croaker, släpar, glinosolomy, tall skrot med sågverk.
 3. Tak överhäng bör baseras på marken. Sådan inställning ger den kalla årstiden ytterligare isolering i form av snödrivor. Resultatet är en struktur som ett tält.
 4. Å ena sidan suture lagring kasta två rader av plankor, mellan vilka isoleringen som. Vid den andra änden av den isolerade dörr ligger.
 5. På den yttre delen av Lobazov runt omkretsen av gräva dränering diket hindrar naturliga vatten.
 6. Nära åsen för att göra huven - en trälåda med inställningsplattan.

Byggandet av källaren med sina egna händer: video


Like this post? Please share to your friends: