Digital antenn med händerna

Huvuddisplay kvalitet varje antenn - dess interaktion med eterisk signal. Detta arbetssätt ligger till grund för både köpta och hemgjorda antenner. Här hittar rekommendationer om hur man gör en antenn för digital-TV med händerna.

Innehåll:

  1. Funktioner modern samtalstid
  2. Enkel digital antenn med händerna: kraven enhets
  3. Antenn för digital-TV med händerna: karaktäristisk mottagnings
  4. Antenn för digital-TV med sina egna händer: tillverkningsteknik
  5. Väsentliga digitala antenn armar ölburkar
  6. UHF-antenn för digital-TV med sina egna händer

Funktioner modern samtalstid

Om vi ​​jämför den aktuella TV-sändningar med eter, som var för några år sedan, kan vi hitta några skillnader. Först av allt, är utbudet av UHF används för att sända tv. Således kan man i hög grad spara organ och mottagande antennsignal. Dessutom, i detta fall, behovet av periodiska antenner underhålls elimineras också.

Även tv-sensorer blev mycket mer än tidigare, så de flesta av TV-kanaler tillgängliga i nästan milstolpar delar av landet. För att garantera sändningar i bebodda områden och den låga typen effektsensorn används.

I stora städer, radiovågorna fortplantar annorlunda. På grund av det stora antalet höga byggnader matas via signalen är svag. Dessutom finns det ett stort antal TV-kanaler som mottagningen inte är tillräckligt ljudstandard TV-antenn.

Med utvecklingen av digitala sändningar mottagningskanaler har blivit ännu enklare. Dessa typer av antenner är resistenta mot störningar eller fasdistorsioner kabel, bildskärpa.

Enkel digital antenn med händerna: kraven enhets

Eftersom sändningsmiljön har förändrats, och reglerna för drift av moderna rätter förändrats:

1. En av de viktigaste parametrarna för TV-antenn, är en riktningsfaktor och skyddsfaktor inte särskilt viktigt. olika elektroniska medel används för att bekämpa alla typer av brus.

2. Faktorn ansvarig för antennförstärkningen förbättrar signal, rensar den från ovidkommande ljud och olika typer av störningar.

3. En annan viktig egenskap hos moderna TV-antenn - intervall. Spara elektriska parametrar utförs automatiskt, utan ytterligare mänsklig inblandning.

4. Verktyg varierar värdet TV-antenn bör samverka väl med en kabel som ansluts till antennen.

5. För att undvika fasdistorsioner måste tillhandahålla rimliga antennegenskaper i frekvens-amplitudförhållande.

Karakteristiska punkter av de sista tre egenskaper beror på mottagning av televisionssignalen via en antenn. Fungerar på en enda frekvens antenn, kunde godta flera av vågen kanalen. Men för att göra dem förenliga med mataren måste du ha CSS starkt absorberande signaler.

Därför finns det vissa versioner av digitala antenner finns för att producera i hemmet. De inbjuder dig att läsa:

1.-våg antenn alternativet sådana anordningar skiljer chastotonezavisimostyu, de är billiga, mycket populär bland konsumenterna. För tillverkning av en sådan antenn än en timme är tillräcklig. Denna rätt är perfekt för urbana lägenheter, och här i byn, vilket är något långt från TV-centra kommer en sådan antenn inte fungerar så bra.

2. logopedisk bandsutföringsform av antennen - sådan antenn plockar vissa signaler. Den kännetecknas av en enkel konstruktion, som lämpar sig för olika arbetsområdena, inte ändra parametrarna för mataren. Är medel tekniska parametrar, perfekt för radhus, villor, lägenheter.

3. Z-formad antenn, som också kallas en sicksack. För tillverkning av denna design tar en hel del tid och fysisk ansträngning. Karaktäriserade breda egenskaper mottagning. Med användning av en sådan antenn låter att expandera ett intervall mottagande televisionskanaler.

För att uppnå exakt matchning mellan antennkabeln bör dirigeras genom nollvärdet av potentialen.

Antenn för digital-TV med händerna: karaktäristisk mottagnings

Vibratonnye antenn kan en analog Cantal hitta lite mer digital. Sådana anordningar mottar våg kanaler. De är sällan används och är relevanta för avlägsna platser från TV-torn.

Separat produktion av satellitantenner - meningslös process. Eftersom i denna process måste förvärva och köpa en tuner huvud och speglar nomineringen måste vara mycket exakt, är det praktiskt taget omöjligt att uppnå hemma. Oberoende kan du bara konfigurera denna antenn, men inte sin produktion.

För att tillverka utföringsformerna ovan antennen måste mycket väl bevandrade i högre matematik och elektrodynamiska processer. Bland de viktigaste egenskaperna hos de termer som används vid tillverkningen av TV-antenner, notera:

1. KU - motorantenn, som bestäms av ett förhållande mellan den mottagna antennsignalen till dess huvudlob.

2. CPV - förhållandet mellan kropp och runt den fasta vinkeln av antennlober I närvaro av kronblad av olika storlek, de varierar i storlek.

3. DRC - förhållandet mellan den mottagna signalen vid huvudloben och den totala effekten av antennen.

Observera att om antennen är området är effekt beaktas i förhållande till den användbara signalen.

Lägg märke till att de två första villkoren är inte nödvändigtvis beroende av varandra. Det finns olika alternativ för antenner med hög riktverkan, men enstaka eller mindre vinst. Emellertid, en signifikant ökning i sicksackantennen kopplad med en låg nivå av orientering.

Antenn för digital-TV med sina egna händer: tillverkningsteknik

Vart och ett av antennelementen, genom vilka ström flyter, tillhandahåller den användbara signalen, skall anslutas till den andra genom lödning eller svetsning. Alla prefabricerade destinationsnod utanför, måste vara väl säkrade, eftersom förstörelsen av elektroniska kontakten på utsidan, är snabbare än inomhus.

Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt nollpotentialen. Det är i dessa områden är de noder spänning, elektrisk ström, med dess höga effekt. För tillverkning av säten med noll potential använder böjd metalldel.

För att producera en fläta eller en koaxial central ledare kabel gjord av koppar eller en legering med billiga antikorrosiva egenskaper. För lödning kablar används fyrtio volt lödning apparat med legkoplavnymi lod och flussmedel-pasta.

Outdoor Digital antenn görs med sina egna händer, så att alla anslutningar är resistenta mot fukt, extrema temperaturer och andra miljöpåverkan.

kräver två triangulärt formad platta är två lameller gjorda av trä och lackerad tråd tillverkning vsevolnovoj antenn. Sålunda är trådstorleken i diameter praktiskt viktigt, som intervallet mellan sina ändar är ca 2-3 cm. Avståndet mellan plattor som är ändarna av tråden är 1 cm. Tillbaka de två metallplattorna kan vara ensidig med kvadratiskt formad glasfiber av den belagda folien. Samtidigt bör koppar trianglar vara huggen på det.

bredden av antennen bör vara samma som höjden. Tyger som beskrivs i en rät vinkel. För att lägga en kabel till denna antenn, måste du följa ett visst mönster. Till den punkt, vilket indikerar en nollpotential är inte lödda kabel fläta. Hon band bara för det.

ANT, vilken är utsträckt inuti fönstret 150 cm, är i stånd att acceptera majoriteten av DMC mätaren och kanaler någon riktning. Fördelen med denna antenn är att den har ett brett mottagningskanalintervallet. Därför är dessa antenner är populära i stora städer, där det finns en mängd olika TV-stationer. Emellertid har en sådan antenn vissa nackdelar - KU är en enda antenn, och DRC - noll. Därför, om det finns hög interferens, kommer antennen vara irrelevant.

Varianten av tillverkningen av andra typer av digital antenn ANT med sina händer, såsom en logaritmisk spiral av de två spolarna. Denna utföringsform av antennen är mer kompakt och är lättare att tillverka.

.yap-titel-block__text, .yap-title {
font-size: 17px viktigt ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-vertikal .yap-titel-block__text {
font-size: 17px viktigt ;!
}

Väsentliga digitala antenn armar ölburkar

För tillverkning av digitala antennkabeln från dina händer kommer att kräva ölburkar. Denna utföringsform av antennen vid den korrekta inställning till dess tillverkning, har goda driftsegenskaper. Dessutom är denna maträtt ganska enkel att tillverka.

Principen för drift av en sådan antenn är baserat på ökningen av skuldrorna diameter på det konventionella linjära vibrator. I ett sådant fall, det är en utvidgning av driftsbandet, medan andra egenskaper inte ändras.

Ölburkar i förhållande till sin storlek används som axeln på en shaker. Samtidigt, utbyggnad av axlarna obegränsad. Denna enkla utföringsform av vibratom används som ett rum med sina händer digitala antenn för mottagning TV-sändning direkt via anslutningskablar.

Om stoppet i monteringsutföringsformen av öl diopolya fasgitter, placerat vertikalt, varvid steget kommer att vara halv våg, kommer det att vara möjligt att förbättra värdet KU antennen. Även i denna anordning måste installeras på antennförstärkaren, genom vilken matchning utförs och inställningen av anordningen.

För att få en sådan antenn för att det läggs CPA ange tillbaka på sin skärm och mesh, med ett intervall av halv av gittret. Att montera antennen måste ha öl dielektrisk masten, varvid masten är ansluten till skärmen och den mekaniska bindningen.

Samtidigt, på ett galler utveckla handlar om tre eller fyra rader. Två gitter inte kan uppnå hög förstärkning.

UHF-antenn för digital-TV med sina egna händer

En log-periodisk antenn för detta kallas antennaggregat typ, vilken är ansluten till de linjära diopole halvor, är intervallet mellan dem ändras i förhållande till den geometriska parametrar progression. Det är konfigurerade och gratis abonnemang. Erbjudande att stanna längre och smidig version av antennen.

närvaron av någon förutbestämt intervall som är nödvändig för framställning av ALP. Ju högre indikatorn på framsteg, är den höga-gain antenn annorlunda. Denna utföringsform av antennen för operativa och tekniska egenskaper är idealisk för tillverkning i hemmet.

Huvudprincipen för sin normala funktion - att hålla rätt beräkningar. Med ökningen av progression indikatorer ökad vinst och minskad spridningsvinkel orientering. Denna antenn behöver inte närvaron av en extra skärm. Eftersom han inte hade beroende sina allmänna egenskaper.

I processen för att beräkna den digitala LP antenn använder dessa rekommendationer:

  • andra längd måste ha vibrator nätfrekvensen;
  • vidare beräknar den längsta diopolya;
  • sedan lagt till en annan förutbestämda frekvensområdet.

Om den kortaste diopole lämnar linjen skärs den, som det krävs vid antennen, endast för beräkningarna. Den totala längden av antennen kommer att vara cirka 40-cm.

Diametern av linjerna på antennen är ca 7-16 mm. På denna plats avståndet mellan axlarna är 40 mm. till strömkabeln inte är fastsatt yttre metod, eftersom detta skulle inverka negativt på de tekniska egenskaperna hos antennen.

Utomhusantenn är fixerad till masten via tyngdpunkten. Annars kommer antennen ständigt skaka med vinden. Emellertid är metall masten ansluten till ledningen inte är rak, eftersom vid denna punkt bör tillhandahållas den dielektriska mast, vars längd är ungefär 150 cm. Som det dielektriska materialet kan vara en trä timmer, tidigare målade eller lackerade.

Digital antenn med händerna Video:


Like this post? Please share to your friends: