Projektet är ett individuellt hus. Hur man utvecklar ett projekt hemma

Projektet förbereds innan någon konstruktion. Oavsett om det är ett stort land stuga eller en blygsam storlek hus, alla planer och drömmar förverkligas på papper först. Genom utvecklingen av ett hus på landet projekt ganska exakt beräknas den totala kostnaden för material och arbete, som kommer att färdigställa bygget i tid och njuta av livet i det nya huset.

innehåll:

 1. Utvecklingsstadier i ett privat hus projekt
 2. Utvecklingsprojekt av hus och villor
  • Skapa en konceptuell design
  • Utveckling av designprojekt i ett hyreshus
 3. Vad ska titta efter i utvecklingen av ett enskilt projekt hemma
 4. Funktioner för utvecklingen av ett trähus projekt
 5. Program för att utveckla house-projektet

Hittills ett stort antal företag som tillhandahåller tjänster för beräkning av enskilda projekt eller säljer redo. Men priserna är mycket höga, och de flesta samozastroyschikov försöker spara pengar, inte ger det mycket viktigt. I själva verket kan man utveckla ett projekt hemma och på egen hand, men det är nödvändigt att veta exakt vad bör uppmärksamma.

Utvecklingsstadier i ett privat hus projekt

Innan du arbetar direkt med projektet hemma, måste du bestämma syftet med huset.

 • Kommer det att vara en sommarstuga eller byggt ett fast hus för åretruntbruk.
 • Antal passagerare. Den beräknar antalet rum för familjemedlemmar, samt ta hänsyn till och de som kommer att besöka hemmet på korta besök.

 • För att avgöra om förekomsten av andra byggnader på platsen. Kommer det att finnas en separat garage och ett antal maskiner är utformad, platsen för bad, brunnar, septiktankar och andra föremål som påverkar storleken på huset och dess optimala platsen på webbplatsen.

 • Vid placeringen av huset kommer att påverka och livsstil dess ägare. Vill skapa en intim sittgrupp, stängd från nyfikna ögon, ett hus i början av webbplatsen, blockera dem gården. Eller vice versa, flytta den på djupet, öppna upp på displayen en vacker fasad och väl underhållna landskap.
 • Förekomsten av lutningen på plats och geodetiska studier kommer också att göra sina egna justeringar.

Allt detta beaktas och på grundval av de data som erhållits utvecklar den allmänna planen av webbplatsen. Med det visa sig väl spara tid och pengar. Fokusera på markup omedelbart förberett en parkeringsplats, installerat en septisk tank, är en väl borras, och så vidare. D.

Utvecklingsprojekt av hus och villor

Nu hem skede av utvecklingen av projektet påbörjas. Redan känd för sin ungefärliga storlek och placering på webbplatsen.

Skapa en konceptuell design

Utkast till projekt för makten att göra sina egna, och i enlighet med den professionella arkitekt gör honom till en översiktsplan, rumslig och stilistiska lösningar.

Dessa ritningar innefattar utvecklingsplanen, taket och golv i huset. Den visar också utseendet av fasaden, de längsgående och tvärsnittet av byggnaden. Det noteras också, från vilka material huset är byggt, konstruktionsegenskaperna hos alla element. Och på grundval av en detaljerad konceptuell design skapar ett arbete som kommer att vägleda byggare.

Utveckling av designprojekt i ett hyreshus

Den arkitektoniska utformningen fasen

Den arkitektoniska utformningen är en av de roligaste ögonblicken i planeringen av huset. Det dras var alla rum och deras storlek, genomtänkt extra utrymme, liksom markerar platsen där kommer att ligga fönster och dörrar.

I detta skede tar hänsyn till material som huset är byggt. På det beror tjockleken på väggarna, storleken på fönster och dörrar, taklutningen. Resultatet är en uppsättning ritningar med en förklarande not. Du kan göra allt för hand på papper eller genom att använda en speciellt utformad datorprogram. För mer information om dem kommer att diskuteras nedan.

Konstruktiva utformning fas

I detta skede vi beräknat alla delar av huset. Vilken typ av fundament att använda och hur den begrava. Vad gör "kaka" av väggarna, är golvplattor väljs beräknad bjälke plats och förekomsten av skorstenen. Som ett resultat, skapade en uppsättning ritningar till byggandet av väggarna, med planen för taksystem, golv trappor, överliggare, balkar och så vidare. D. Alla material måste vara exakt beräknas så att du kan köpa all den nödvändiga mängden på en gång.

byggprojekt

Detta är en viktig del, vilket inte alltid är möjligt att uppfylla på planritningen, men lyckades inte att bygga en kvalitet hus nyckelfärdiga utan honom. Den innefattar beräkning och utformning av avlopps- och vattenledningssystem, ventilation, uppvärmning kretsar och elektrisk utrustning.

Projektet ska innehålla en stegvis arbete om kommunikation som behövs för att stödja levande. Arbets utkast all den information som anges i detalj om utformningen kapacitetsuppbyggnad av elektriska ledningar och jordningssystem för åskskydd. En separat avsnitt in i installationen av säkerhetssystemet hemma.

Design-projekt hus

Detta är den sista etappen av design. Det definierade färgsättning av fasader, tak, väggar och inredning. Det är lämpligt att tänka i det skede av design och stilistiska utformning av rum, möbler arrangemang.

Skapa ett projekt med sina egna händer för en privat utvecklare är mer rationellt i händelse av att allt byggnadsarbete det kommer att genomföra på egen hand. Få händerna på projektet från arkitekten, är en lekman svårt att förstå det och förstå exakt allt som var på den.

Vad ska titta efter i utvecklingen av ett enskilt projekt hemma

Förhållningssätt till projektet ska vara heltäckande, med hänsyn till alla design- och konstruktionsfunktioner i byggnaden. Att bygga ditt drömhus, även i det skede av markförvärv, är det nödvändigt att ta hand om möjligheten att arrangemanget av vatten, el och avlopp. Men oavsett hur noggrant utformade projektet hemma, en lekman fortfarande inte tar hänsyn till alla nyanser. Och under byggandet kommer oundvikligen att finnas tillfällen då du kommer att behöva ändra kurs eller tänka ut enskilda komponenter.

Moderna material och tillgången till information mer lättare att arbeta för privata utvecklare. Således lade nätverket ut ett stort antal fria modellprojekt. Men vi måste förstå att kvalitetsarbete är ingen fri vilja för alla att använda. Alla dessa projekt kräver betydande ändringar eller är ofullständiga.

Det andra alternativet är att köpa en färdig domokomplekta fabrik. Det är en kaka av de två panelerna av OSB-skivor, och mellan skumskiktet. Genom att välja ett specifikt projekt av en ram hus på fabriken, det produceras med alla dörr- och fönsteröppningar, och för de extra pengar och inredning partitioner.

Kunden kan bara bygga den på de bifogade instruktioner till likheten av formgivare. Men i alla fall, är utgångspunkten för utvecklingen av ett projekt byggbudgeten.

Funktioner för utvecklingen av ett trähus projekt

.yap-titel-block__text, .yap-title {
font-size: 17px viktigt ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-vertikal .yap-titel-block__text {
font-size: 17px viktigt ;!
}

När du skapar projektet malet eller stavformade hus, måste ta hänsyn till ett antal nyanser som påverkar slutresultatet:

 • timmer eller virke för huset har vanligtvis en längd av 6 m. Under byggandet av rymliga hus detta är ofta otillräcklig, och det finns ett behov inom sammanfogning av balkarna tillsammans. Gör det omöjligt att öppna väggen, så de beräknade data för att skära lederna som ligger längre isolerade;
 • för att säkerställa korrekt krympning och styvheten hos hela huset, är lederna anordnade på ett förskjutet sätt i varje på varandra följande kron loggar. Samtidigt måste de spridas över flera angränsande sever;
 • sätt att bygga ett timmerhus innebär endast ett jämnt antal vinklar;
 • konstruktionen beaktar korrekt fördelning av belastningar på alla de belastningsbärande elementen;
 • baserat på den ursprungliga längden av materialet till 6 m bör projektet skapas med minimal mängd av avfall;
 • timrade väggarna i den andra våningen bör placeras endast på de bärande väggar, i alla andra fall, ersätts de med lättare poler från en bar eller kantbrädor;
 • vid den andra våningen i vinden, bör trappan inte ligga intill väggen, på vilken taklutningen.

Program för att utveckla house-projektet

Modern programvara förenklar uppgiften att utforma ett fristående hus. De bidrar till att skapa en 3D-modell, som kan ses från alla vinklar som närmar sig eller distans. De flesta av dem är anpassade för vanliga användare och kostar gratis. Överväga några av de mest populära programmen.

Kanske den mest populära programmet är google SketchUp. Det är mycket lätt att använda, men det är multifunktionell.

Du kan använda den för att skapa en 3D-hus design, inredning och landskapsarkitektur. Den innehåller en hel del struktur och är mycket bekvämt för utformning av strukturer som kräver beräkningen till närmaste millimeter. Dessutom är det helt gratis.

Inte mindre populära och Arcone. Men att arbeta med det kommer att komma ut först efter att utveckla utbildningsmaterial. Det låter dig skapa 3D-modeller av hus och inredning. Det visar belysningen i rummet, som motsvarar läget av fönster.

Det är särskilt viktigt för utvecklingen av projektet är att genom att använda programmet för att skapa horisontella och vertikala delar av byggnaden. Den licensierade versionen är endast tillgänglig för en avgift.

En annan krävde program - detta ArchiCAD. Det används inte bara amatörer, men även proffs. Detta är en uppsättning verktyg för utformning av byggnader och design. Det låter dig inte bara skapa vackra modeller, men också till hela konstruktionen och teknisk dokumentation. Den licensierade versionen är inte heller gratis.

Sammanfattningsvis vill jag säga att utvecklingen av affärsbyggnader byggprojekt mödosam och ganska svårt. Skissartade del kan skapas själv, men inte stressa och noga tänka igenom och tittar på alla möjliga alternativ. Men den arbetande delen är bäst avgörs av proffs. Gör inte utan hjälp av arkitekt och projekt förberedelse för stadsdelsförvaltningen för bygglov.


Like this post? Please share to your friends: