Hur man väljer en handkvarn?

Hand kvarn - verktyg, oumbärlig för dem som tycker mixtra med sina egna händer. Tvärtemot vad många tror, ​​är den avsedd inte bara för träbearbetning. I närvaro av viss produktion kan den användas för behandling av plast, plexiglas, konstgjord sten, kompositer, icke-järnmetaller. Kort sagt, en universell sak som kan ge ovärderlig hjälp, med förmågan att hantera det. Och om det är en färdighet, då det enda att göra - för att få den bästa handen-kvarn.

innehåll:

 1. historisk information
 2. Möjligheten att hand router
 3. Olika typer av manuell fräsning
 4. Hur man väljer en handkvarn?
 5. Viktiga tips för att välja
 6. Hur man väljer en router: video instruktioner

historisk information

Skaparen av hög kvalitet maskin för fräsning anses en amerikansk Eli Whitney patenterade sin uppfinning i 1818. Naturligtvis var en sådan omvälvande händelse föregås av århundraden av den tekniska utvecklingen. Den första fabriken med en muskulös enhet, tillverkad av trä, sågs i Österrike i slutet av den tidiga XVII-XVIII-talet.


Whitney fulländat tekniken, med hjälp av framåtrörelse av arbetsstycket och rotationen av bladet. Övrigt maskinen ursprungligen för att förbättra effektiviteten i bearbetning av metaller. Hand kvarn små syntes endast i den andra halvan av XX-talet.

Möjligheten att hand router

Om vi ​​talar om möjligheterna att routern, då listan över kompetens är ganska bred.

 • figur direkt eller kantprofilering (trappsteg, kåpsektion);
 • bildande säten för beslag, lås, hörn, markiser;
 • falsning;
 • slipning;
 • tråd dubbar för anslutning av delar;
 • borrning av hål;
 • grov justering, skärande bearbetning (arbetsstycke);
 • produktion av längsgående eller spiralformade spår på de ståndarna, ben, etc.;
 • gravyr (utomhus eller skulptur) carving;

 • knäppa möbellaminat;
 • splines anordning veck, räfflor (för meddelandemöbelkomponenter).

Dessa är de grundläggande förmågor, tack vare vilket routern har fått lysande recensioner i handboken, särskilt genom medlemmar, möbeltillverkare och bygg-köksskåp.

Olika typer av manuell fräsning

Presenterad vid fräs marknaden villkorligt delas in i tre typer: övre kant och hela säsongen. Men en handkvarn, och bättre än de faktiskt skiljer sig åt?

topp Det kan vara stillastående och dränk. Den första är en motor med fräsdjup inställningsverktyg genom att flytta uppåt eller nedåt. Använd den utan erfarenhet är problematiskt eftersom måste ändra placeringen av skär, inte stänga av den.


Dränkbar utföringsform är praktiskt eftersom motorn förflyttas längs styrningen. Styvare fjädrar ger en möjlighet att höja eller sänka cutter, inte titta upp från arbetsstycket. Således är det arbete underlättas och ibland blir en dygd, även för nybörjare.

Curb router används oftast för fasning och svarvning kanterna. lamellär router konstruerade för tillverkning av spår som förbinder delar av produkten.

Oavsett typen kvarn utrustad med ett stort antal hjälpanordningar som är avsedda att sampla produktiva och mer exakta matnings - mallar, stödjer, clips, skenor.

Hur man väljer en handkvarn?

För att välja manuell kvarn för trä som kommer att fungera i många år är det nödvändigt att uppmärksamma flera viktiga egenskaper.

effekt

Denna indikator måste överensstämma med målen för arbetet. Det är viktigt att hitta det optimala förhållandet mellan makt och vikt av verktyget.

Detta är viktigt!
Genom fräsning kapaciteten uppdelad i ljus (750 W), medium (upp till 1100 watt) och allvarlig (större än 1200 watt). Observera att kapaciteten och professionalism installation - saker är beroende av varandra.

För hushållsbruk att få en professionell enhet är inte nödvändigt. Tillräckligt med ljus till medelnivå.

hastighet

Det beror på det, om enheten endast arbeta med trä eller kommer det att vara "tuffa" och andra material. Antalet varv varierar 7-24 tusen. När det gäller djup, då vissa modeller kan detta kriterium vara upp till 60 mm, även om djupet av lösningen av inhemska problem i 30 mm är mer än tillräckligt.

Strömenhet

Många förbryllande över problemet med hur man väljer en manuell router förbise switch. Och av goda skäl. Det måste vara utrustad med skydd mot oavsiktlig aktivering och har en låsmekanism. Om ingen finns, kommer växeln alltid att hålla sig till, vilket naturligtvis inte är mycket bekvämt. Dessutom låset kommer att bidra till att förhindra arbetsskador.

spännhylsa

Koniska hylsor stål erkänd som den bästa. De är idealiskt lämpade för den konformade till motoraxeln. Observera att hylsan måste göras av härdat stål. Vanligt stål slits ut snabbt skapa vid användning av skallra, som i hög grad komplicerar processen.

.yap-titel-block__text, .yap-title {
font-size: 17px viktigt ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-vertikal .yap-titel-block__text {
font-size: 17px viktigt ;!
}

dammutsug

Just nu så gott som alla tillverkare utrustar gateway produkter för dammutsug. För högsta kvalitet resultat måste denna mekanism byggas. Ställa gateway påverkar ibland inte det bästa sättet - sikten blir sämre. Men när man arbetar på en särskild tabell för dammsugning börjar att fungera korrekt.

Förresten, tabellen för routern också måste uppfylla vissa krav. Han måste inte bara ha en pålitlig fästpunkter och höjdstyrsystem, men också för att garantera perfekt synlighet.

sula

Den viktigaste komponenten hos maskinen är gjord av formgjuten metall. avancerade funktion - gjuten yttersula. Utmärkt prestanda uppnås genom god vidhäftning till basen och en tydlig geometrisk form. Basstödet - platsen för förskjutning av ögon styrdelar, som är fasta vertikala stången. Sulan bör vara sluten plast eller träplatta. Inte mindre betydande storlek hål avgränsar fräsdiameter.

Detta är viktigt!
Högkvalitativ trä trim görs endast från lövträd.

stångmekanism

Egenskaperna hos rörelse "huvudet" beror till stor del på utvecklingen och den totala funktionaliteten av verktyget. Huvuddelen rör sig längs stängerna. Denna nod fungerar korrekt om skär sänks enkelt, smidigt. Inträngningsdjupet bestäms av en skruv eller en speciell hävarm. Ju mer exakt justering, desto bättre enheten.

Om du vill göra några varv från djupet av förändring, sedan komma till hjälp roterande staket med tre steg och ben. Mate ger dig möjlighet att helt konfigurera ström dyk. Tja, om det görs i form av gängade bultar, som vrida och skruva kan du ändra höjden.

Tillbehörs objekt

Välja manuell router kräver inte bara med hänsyn till ovanstående punkter. Av stor betydelse är de ytterligare detaljer.

Fräs för grovinställning används sällan, oftast krävs filigran precision. Det är där det blir nödvändigt allehanda guider som ingår i lådan.
Rip staket är utformad för att bibehålla routern ekvidistanta. Inte så viktigt att det består av två element, eller tar i storlek hela basen området, så länge som fokus gjordes av högkvalitativa legeringar, och dess meddelandeområdet isolerades med tom platta gjord av plast.

bush (Kopiering ring), - en rund platta med en liten kant som sätts in i öppningen av sulan. Var uppmärksam på hur lätt för fastställande - konstruktionen måste vara snabb. Detta eliminerar onödiga rörelser vid positionering delar.

vinkelanslag Det ger möjlighet att kopiera tomt. Detalj samtidigt är över mallen och saxen vid arbete bygger på en speciell sond. När du köper fråga sig om det är tillåtet justering.

Viktiga tips för att välja

 • inte fullfölja makt, i synnerhet om den dominerande användningen av manuell;
 • närvaron av justerings löphastighet - en klar fördel. Strömbrytaren måste vara på plats som eliminerar oavsiktlig förskjutning. Hjulet måste röra steg för steg, med ansträngning;
 • Kontrollera djupet av dyket. Optimalt, om hylsan är positiv till huvudbyggnaden. I ett extremfall, kommer den till botten sulan;

 • kontras geometrin hos fräs med hålen i linje-kompassen, och kopieringen ringöppning med en stöddiameter pad. Glöm inte att uppskatta storleken på hylsan. Med ett ord, markera regeln "kniven";
 • röst ergonomi. Välj den lämpligaste typen av handtag, inspektera kabeln - en kort strömkabel, som innebär användning av förlängningssladdar är effekt på produktiviteten inte det bästa sättet;
 • teststång mekanism, tillförlitlig nedsänkningsdjup. Huvudet måste resa lätt, utan förvrängningar och bakslag. Vertikal vikt bör vara fast monterade i en vald position;
 • Var noga med att installera extra komponenter, kontrollera verktygsstyvhet, försöka identifiera luckor;
 • om du arbetar utan en guide, bör du ge företräde åt konstruktioner med maximal synlighet. I detta fall, viktigt plantar öppningsstorlek, närvaron av belysning, transparent hölje pyleotsosa;
 • testa enheten vid olika hastigheter under belastning, tomgång. Vibrationer och bakgrundsljud - ett tecken på dålig montering eller problem.

 • utseendet är också viktigt. Utbudet av sådana produkter är stort, så att inte bli förvirrad av det stora antalet alternativ är tillgängliga med de mest populära modellerna på nätet. Det är nog att köra i sökandet efter en manuell router bilder och välja lämplig utformning och kostnaden för provet.

Nu vet du vad en router, vilka delar det innehåller och vilka specifikationer bör titta efter när du väljer först. Ha kul shopping!

Hur man väljer en router: video instruktioner


Like this post? Please share to your friends: