Rengöring av sifonen vid diskbänken med händerna

Har du någonsin undrat hur man rengör blockeringen i diskhon eller badkaret? Om så är fallet, under vilka omständigheter? Normalt sker detta först efter bildandet av blockeringar då på grund av fullt vatten slutar bort ansamlad smuts och nästan alltid det händer oväntat. Om du inte har tid att ringa och vänta på VVS, eller bara tycker att det är olämpligt, måste du veta hur man tar bort blockeringen snabbt och effektivt, och hur man kan förhindra dess ytterligare förekomst. Med tanke på hur brådskande frågan i den här artikeln visar vi dig hur du tar bort blockeringen i badrummet eller diskbänk, hur man genomför rengöring av sifon dusch, samt berätta om de enkla förebyggande åtgärder för att avskräcka uppkomsten av blockeringar.

Utformningen av grunderna sifon enhets

Om du märker att vattnet i diskhon eller i badrummet började gå långsammare, kommer sannolikt att bli igensatta hävert under dräneringshålet och utformade för att skapa ett vattenlås, genom vilken obehaglig lukt av avloppsvatten inte tränger in i rummet orsaken till detta. För att utföra rengöring av diskbänken fälla, måste du förstå dess design.

Den enklaste utformningen av sifonröret är en krökt U-format rör med en sidoarm i avloppet. Sifon bad har en liknande design, men, eftersom den fria utrymmet under badet brist, är det ett U-format platt rör form. Tack vare dessa designegenskaper, vattnet i det U-formade knä fördröjs, vilket skapar en vattentätning som förhindrar inträngning av främmande "avlopp" lukt i rummet. För närvarande är de mest populära är de fällor av plast, men i äldre hus kan hittas och gjutjärnsprodukter (de installeras, oftast i hemmen av gjutjärnsrör). I de flesta fall är de tillverkas som böjda rör och hade en hopfällbar design. Avfall i form av ett böjt rör som kallas rörformiga.

En mer komplex anordning kännetecknad av sifoner plastkoppformad utformning som ger skruvkapsyler anordnade vid toppen och botten och utlopp vid toppen av "kopp", ansluten till ett avloppsrör. Funktionen hos dessa vattenlås liknar - tack vare sitt läge i en sifon partition inte nå botten, de förhindra inträngning av lukter in i rummet. Dessutom de fällor i form av en plastkopp sump utföra funktionen att ackumulera matpartiklar, smuts och andra tvättbara objekt.

Viktigt! Om rörformade fällor satt mestadels i badrum där avloppet blir endast tvålvatten, då fällor i form av koppar finner sin tillämpning i köket, där dränerad och fett och matavfall förutom vatten.

Hur man gör en sifon att rengöra sjunka utan att bryta den?

Ett av de enklaste och mest prisvärda sätt att eliminera blockeringen är rengöring sifonen sina egna händer utan avlägsnande och demontering.

Tillvägagångssättet i detta fall är enligt följande:

 • Placera hink under fällan, är det nödvändigt att göra det droppande, som för närvarande är i sifon;
 • Skruva sump sifon, varvid vanligen ansamlas fett och matavfall, som är den främsta orsaken till nedsmutsning;

Viktigt! Alla partiklar som kan orsaka igensättning, som samlas i sumpen av sifonen, kännetecknade av närvaron av gängan. På grund av detta, kan den tas bort utan demontering fällan.

 • Avlägsnande klar, avlägsnat smuts ackumulerade däri (vanligtvis orsaka tilltäppning ackumuleras matpartiklar i sumpen);
 • Om det under rengöring av sumpen du inte hittar några signifikanta fetthaltiga avlagringar på dess väggar kan du avsluta jobbet och sätta en sump på plats;
 • Kontrollera att vattnet dräneras från diskhon. Om svaret är ja, då är problemet löst.

Viktigt! När du har installerat sumpen på plats, se till att packningen installeras smidigt, annars efterföljande eventuellt läckage av sifon.

Hur ta isär sifonen och genomföra rent det?

Universellt sätt att eliminera blockeringar inte bara i diskhon, men också i avloppssystemet förblir demontering sifon följt av rengöring och tvätt av alla dess delar.

 • Innan vi går vidare till demontering av sifon, ersätta en hink under diskbänken - kommer att dränera det kvarvarande vattnet i den, ackumuleras i sifon;

 • Alla fällor i de flesta fall har en standard princip i organisationen och därför ta en skiftnyckel och använda den för att skruva av locket till rengöringslucka sifon;
 • Vid vattenlås typ, ta bort sediment skål och dränera vattnet som har samlats i den. Om sifon utformningen inte innebär tillgång till insidan, ta bort fästen och ta bort sifon och sedan vänta tills vattnet har runnit ut ur den i en hink;

 • Förbereda tråd skuren i längder och böjda vid sin ände en krok kontroll utloppsrördelen ligger direkt bakom sifon;
 • Skölj alla delar av sifon flödet av varmt vatten med tillsatt tvättmedel. I de flesta fall är detta tillräckligt för att på ett effektivt sätt rengöra sifon till köket genom att ta bort ansamling av fett och matrester;

 • Tillbakadragning av sifon, är typiskt en korrugerat rör anordnat ovanför den, såsom varmt vatten tvätta, som effektivt kommer att avlägsna ansamlad smuts;
 • Kontrollera även längden på röret placerad under sifon. För att göra detta, häll vatten i den och observera, lämnar det eller ej;
 • Om vatten är fritt släpps ut i avloppssystemet, utföra installationen av en hävert och dra åt;

sifonaggregat med bräddavlopp

 • Om vattnet i botten av röret inte går bort, måste den rengöras med en kabel eller metalltråd, vars ena ände är böjd krok. Raka änden av tråden eller kabeln in i röret och insatsen, utför rotationsrörelse, flytta djupare in i röret;
 • När du tycker att kabeln sprang in några hinder, göra en insats, försöka driva den djupare in i röret samtidigt vrida tråd eller kabel,
 • När hindret tas bort, kommer vattnet att börja gå in i röret.
 • Om kontakten inte kan driva igenom, det enda säkra sättet i detta fall är användningen av kemikalier;

 • För denna fyllning pour eller kemisk väg för att avlägsna blockeringar i det nedre röret i enlighet med instruktionen och använda en sladd, försök igen för att ta bort blockeringen i rören.

Viktigt! Om du har tillräckligt med tid, kan du använda för att ta bort blockeringar utan att demontera sifon. För att fylla detta medel direkt in i diskhon eller badkaret skal och fyll med kokande vatten eller meddelas i enlighet med tillverkarens anvisningar och efter den tid som anges på förpackningen, rengör avloppet kolven.

Hur man väljer ett kemiskt medel för att ta bort blockeringen?

Det verkar som kan vara lättare att köpa färdiga kemiska medel för att avlägsna blockeringen? Men med tanke på brett utbud tillgängliga för konsumenterna, göra rätt val är svårt.

 • För att förstå detta kan vi konstatera att hyllorna kan möta specialbutiker innebär aktiv substans som kan vara både alkali och syra. Medlen på basis av syra bör behandlas mycket noggrant, eftersom syrakoncentrationen i dessa tider är tillräckligt hög för att inte skada henne sovestimye plast avloppsrör.
 • Dessutom är det viktigt att komma ihåg att det är förbjudet att fylla dräneringsmixen alkaliska och sura medel som kemisk reaktion kan ske som ett resultat av blandning, under vilken en explosion eller producerar giftig gas. Detta kommer inte bara att eliminera blockeringen, men också orsaka skador på avloppsrör.

Rengöring av blockeringen med hjälp av en kolv: expertråd

Förutom ovanstående metoder, finns det enklare rengöringsmetoder igensättning orelaterade till demontering sifon. Trots att de är effektiva för en kortare tid, de kännetecknas av högre prevalens bland amatörer med tanke på deras tillgänglighet och lätthet i utförandet.

Om du inte är en professionell och vill inte gräva i komplexiteten i att ta bort och återmontering sifon för tvättställ, ta anta metoder som beskrivs i detta avsnitt. Samtidigt, kom ihåg att rengöra blockering av komplexitet bör inledas med ett enkelt och lättillgängligt sätt, så småningom komplicerar dem, eftersom den bristande effektiviteten av de tidigare. Så det första sättet att rengöra diskbänken, vilket är nödvändigt att använda i händelse av en blockering - användningen av ventilen. Det är en anordning som består av en trä handtag, vars ände är fäst gummikupolen.

.yap-titel-block__text, .yap-title {
font-size: 17px viktigt ;!
}
# Yap-Ya_sync_2-vertikal .yap-titel-block__text {
font-size: 17px viktigt ;!
}

Trots att principen om att arbeta med kolven extremt enkel, anser steg för steg instruktioner om hur man använder:

 • Öppet varmvattenkran, väntan, när vattennivån i sink kommer att nå 5-7 cm, täcka dräneringshålet i skalet gummi kupolen;
 • Utan att ta hans kolven från dräneringshålet, för att göra flera på varandra följande kraftiga rörelser upp och ner, så att du kan "pump" vattnet i diskhon;
 • Ta kolven och se till att vattnet började gå fritt till avloppet. Detta tyder på att problemet är löst;
 • Om inte, upprepa ovanstående steg så länge vattnet är fri att gå samman;
 • Om efter 5-6 försök problemet kvarstår, experter rekommenderar att tillgripa andra, mer effektiva metoder för rengöring av sifon bad eller handfat.

Rengöring av blockeringen i diskhon med en handpump

Dagens marknad erbjuder kunden en stor mängd av medel för avlopp rengöring, inklusive en manuell hydraulpump gör det möjligt att ta bort även de mest komplexa blockeringar. Driften av den hydrauliska pumpen skapar intensivt vattenflödet, vilket sker under verkan av avlägsnande av igensättning. I det fallet vattnet strömmar nedåt, inte har eliminerat hindret, den är riktad uppåt, skapar en sugeffekt genom vilket korken, vilket skapar ett hinder, bryts, och flotation röret är återställd.

pumpteknik används är inte komplicerat även för nybörjare, och innebär att följande algoritm av åtgärder:

 • Stäng bräddavloppet med en fuktig trasa;
 • Slå tillräcklig mängd vatten från en kran in i pumpen;
 • Det räcker med att stadigt trycka på munstycket till avloppspumpen;
 • Träna för att pumpa upp rörelsen så länge pluggen i avloppet är fast.

Hur att rensa blockeringen med hjälp av soda och vinäger?

För att effektivt rengöra sifon med bräddavlopp via soda och vinäger, förbereda följande uppsättning:

 • En flaska av ättika;
 • Förpackningar är inte soda;
 • Vattenkokare med vatten;
 • Bomullspinne.

reningsteknik är som följer:

 • Koka vatten i en vattenkokare;
 • Torka av diskbänken så att dess väggar är helt torra (det är bättre att använda en torr trasa);
 • Vid öppnandet av avloppet, häll en halv kopp bakpulver. Om dess passage djupt in i svåra tryck med en bomullspinne;
 • Sedan avloppet fylla halv kopp vinäger, och efter 1-2 minuter, häll kokande vatten från vattenkokare;
 • Öppna kranen och se till att vattnet från diskbänken går i normal takt.

Rengöring av blockeringen med hjälp av en rörmokare orm

Om du har en rörmokare orm gård, och du vet hur man använder den, kan du vara säker på att du kommer att kunna klara av igensättning av komplexitet. Eliminering av igensättning av en kabel - tekniskt mer komplicerad process, men för effektivitet är mycket bättre än alla ovanstående åtgärder blockering utan att demontera sifon.

Från ståndpunkten av design, är kabeln en metalltråd skruvformigt vriden vid en ände av vilken är en spiralskruv, och den andra - handtaget. Om diametern av kabeln - den variabla parametern, dess längd vanligtvis standard och är cirka 3 meter.

Tekniken för rengöring blockering använda rörmokare orm:

 • Innan du börjar placera diskbänken i plast eller vaxduk, som kommer att skydda golvet i köket eller badrummet av smuts. Även, om möjligt, täck med polyeten närliggande avsnitt av väggen;
 • Demontering fällan, ta bort den och skölj sedan avsätta - så länge det är att du inte behöver,

Viktigt! att eliminera igensättning jobb bäst ensam. Om du trycker kabeln djupt in i röret, då din partner ska skapa spänning, vrida repet runt sin längdaxel med hjälp av handtag.

Viktigt! Experter säger att under arbets rep måste spännas. Lätta på spänningen, du riskerar att skada den, eftersom detta kommer att få den att rulla och ytterligare skador.

 • Medverkan av partner, som kommer att dra åt tråden, är det nödvändigt att se till att genom att trycka kabeln djupt in avlopp, kan du gå runt böjar och rörskarvar, utan att skada själva kabeln;
 • När du har satt i slutet av kabeln djupt in i röret, skjut uppåt tills det kommer att röra sig fritt. Under trycka kabeln du behöver för att vrida armen. Kom ihåg - rörelserna utförs samtidigt med två kamrater;
 • Om kabelgenomföring har blivit allt hindras, kan man dra slutsatsen att han kom till platsen för hindret. Vid denna tid, kan du inte sluta vrida;
 • Om kabeln sprang in några hinder, därför har du nått leran plugg, som måste elimineras. För att uppnå detta, fortsätter att driva kabeln så långt som möjligt, samtidigt röra det;

 • Det är inte alltid möjligt att ta bort hindret från första gången, så bli inte avskräckt, eftersom det bara visar att blockeringen är tillräckligt stor och tät. Därför när den maximala nedsänkning kabeln ta några svängningar, och sedan ta bort verktyget från avloppsröret;
 • Vid misslyckade försök att rengöra kabeln från smuts, upprepa ovanstående steg igen. Enligt rörmokare, kan även de mest komplexa blockeringen tas bort genom en kabel, så att du kan säkert göra 3-4 försök, vilket kommer att göra susen;
 • Rensa röret, installera en sifon och förebyggande häll ner diskhon kittel med kokande vatten som kommer att tvätta bort resterna av lera i avloppet pluggarna.

Hur kan man förhindra igensättnings: tips

Även försiktigt med diskbänken, kommer du inte att märka hur i sifonen kommer successivt bygga upp håret, fett och matrester.

Om du följer rekommendationerna nedan kommer du att kunna minimera situationer där du kommer att behöva ta bort blockeringen själv eller ta hjälp av en specialist. Låt oss betrakta dem mer i detalj:

 • Att minimera hinder, installera en fettavskiljare under diskbänken, behålla fettpartiklarna, och dispouzer, slipning fasta matrester;
 • Gör det till en vana varje natt för att hälla i vasken kittel med kokande vatten, vilket förhindrar avsättning av fettpartiklar på väggarna av avloppsrör, som i de flesta fall är orsaken till blockeringen;
 • Det finns ett annat sätt, vilket gör att du kan förhindra blockeringar i köket. Dagligen hälla ut sink tesked bakpulver eller natriumklorid, som effektivt klyva fett;

 • För att säkerställa att det inte finns några obehagliga "avlopp" lukt i köket och samtidigt, renhet rören regelbundet med sin bil för avlopp rengöring. Om du märker att vattnet är att gå lite långsammare än tidigare, använd rengörings blockeringar;
 • Blir ett avlopp på skyddsnät som måste rengöras regelbundet, kasta ut de ackumulerade matrester i det (inte sink!) I papperskorgen;

 • Om i färd med att rengöra avlopp du inte kan uppnå positiva resultat, kombinera ett antal olika sätt, med hjälp av dem samtidigt. Till exempel fylla avloppet medel för rening av avlopp, och i händelse av fel, genom användning av 1-1,5 timmar kolven. I de flesta fall är detta system effektivt och inte behöva tillgripa användningen av rörmokare orm;
 • Försök att inte hälla vatten i diskhon med stora skräp.

Like this post? Please share to your friends: